Administrație sanitară

Apel disperat al persoanelor cu handicap și cele cu grad de invaliditate, care cer autorităților să prelungească până anul viitor deciziile medicale și să nu mai organizeze anul acesta Comisiile de reevaluare.

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 11:56

Ministrul Sănătăț ii, Nelu Tătaru a răspuns într-o emisiune televizată la întrebări legate despre o posibilă campanie de defăimare care se duce împotriva sa.

Scris de: Angela Sabău       03 iun, 22:23

Curtea Constituțională a României a decis, aseară, cu unanimitate de voturi excepția de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului pe marginea Ordonanței care prevedea că spitalele private pot intra în programele naționale de sănătate.

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 11:06

Problema acordării concediilor medicale a persoanelor aflate în carantină sa izolare la domiciliu a ajuns la Ministerul Sănătății, care a formulat un răspuns.

Scris de: Angela Sabău       02 iun, 23:24

Un fost director din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru luare de mită.

Scris de: Adisa Codruț       02 iun, 21:31

Doi angajați ai Institutului Clinic Fundeni au dat informații care nu erau destinate publicității, despre operațiunile unității și au primit în schimb excursii și bilete de avion, dar și bani. Ei au încheiat un acord de recunoaștere a vinei.

Scris de: Adisa Codruț       02 iun, 21:16

Premierul Ludovic Orba a apreciat azi nivelul de digitalizare al sistemului de sănătate din România ca fiind unul „extrem de înapoiat”.

Scris de: Adisa Codruț       02 iun, 19:23

Ministerul Sănătății a stabilit modul în care se va desfășura testarea națională pentru seroprevalență care va determina cât din populație a trecut prin infecția cu coronavirus fără să aibă simptome. 

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 18:01

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România (SMMR) atrage atenția că o parte dintre medicii rezidenți care au luptat și luptă încă în prima linie cu COVID-19 au fost uitați la împărțirea stimulentului financiar din bani europeni și a sporurilor. 

Scris de: Dana Lascu       01 iun, 20:23

  Paul Anghel, director general la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) avertizează că pe piața din România sunt vândute măști periculoase!

Scris de: Dana Lascu       01 iun, 12:14

Ziua de 31 mai marchează Ziua Mondială fără Tutun. Potrivit OMS, tutunul ucide anual peste 8 milioane de oameni, iar 1 milion de oameni mor anual din cauza fumatului pasiv.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 13:29

UMFST Târgu Mureș a făcut public numărul de locuri pentru examenul de admitere la nivel de licență, masterat și doctorat.

Scris de: Adisa Codruț       30 mai, 08:19

Guvernul României a modificat HG privind aprobarea programelor naționale de sănătate. Sunt stabilite noi măsuri pentru acordarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare specifice și dispozitivelor medicale.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 09:40

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a prezentat măsurile pentru limitarea epidemiei și cât timp rămân valabile.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 09:02

Un pacient care a dipărut de la un spital este căutat de polițiști, inclusiv cu câinii de urme. Ancheta se derulează inclusiv asupra unor cadre medicale.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 15:58

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) arată că examenul de REZIDENȚIAT trebuie reformat din temelii. Iată cele 6 lucruri care trebuie schimbate rapid: 

Scris de: Dana Lascu       22 mai, 19:40

Primăria Capitalei lansează mâine, 22 mai, la ora 13:00, platforma online www.testampentrubucuresti.assmb.ro, unde se pot înscrie voluntar 11.000 de bucureșteni, pentru a fi testați gratuit în vederea depistării infecției cu noul coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 19:02

În ordinul comun semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul de Interne, Marcel Vela, sunt prevăzute și excepțiile, adică acele persoane și condiții, pentru care și în care se face rabat pentru masca obligatorie.

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 22:56

În iulie, când se va da admiterea la UMF Carol Davila, examenele s-ar putea ține pe Arena Națională, în tribune!

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 22:01

Ministrul Sănătății a schimbat câțiva șefi din structurile care-i sunt subordonate, dar a și suspendat câșiva. Este vorba de Agenția Națională a Medicamentului (ANMDM) și de câteva Direcții de Sănătate Publică (DSP). 

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 19:33

UMFST a făcut publice informații cu privire la modul de organizare și desfășurare a examenului de admitere din acest an.

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 13:14

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au semnat un ordin prin care  în școli  vor fi trimiși medici pentru a face controlul epidemiologic al elevilor care revin la cursurile de pregătire și a celor care vor da examene. 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 22:37

Colegiul Medicilor din România (CMR) a transmis un mesaj de felicitare medicilor de familie, cu ocazia Zilei Medicului de Familie.

Scris de: Adisa Codruț       19 mai, 12:06

Ministerul Muncii a publicat proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care anumite categorii de persoane, inclusiv oamenii străzii, vor primi măști gratuite de la statul român timp de două luni.

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 23:25

Rocada mică la Spitalul de Boli Intecțioase Victor Babeș din Timișoara. Ministrul Sănătății i-a inversat în funcții pe manager și pe directorul medical.

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 15:25

Mai multe unități medicale din țară au înregistrat aglomerări încă de la primele ore ale dimineții. La SJU din Baia Mare au fost cozi interminabile.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 14:42

Ministerul Sănătății a finalizat documentația pentru acordarea stimulentului de risc de care beneficiază personalul implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID- 19, conform OUG 43/2020.

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 12:18

După ce CNAS a publicat lista spitalelor ai căror angajați vor primi bonusul de 2.500 de lei (500 de euro) pentru că au tratat pacienți COVID-19, alte trei categorii de personal urmeză să fie incluse: angajații de la Ambulanță și cei ai DSP-urilor, plus voluntarii. DC Medical a aflat cum se va...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 12:15

Starea de alertă instaurată ieri aduce cu sine noi reguli - precum când și unde trebuie să porți masca -, dar și noi amenzi. Cine nu se conformează plătește.

Scris de: Adisa Codruț       16 mai, 16:05

Modul în care se efectuează Rezidențiatul urmează să fie modificat, conform unui proiect întocmit de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Iată ce se va schimba: 

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 15:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy