Administrație sanitară

Președintele Autorității Naționale pentru Management a Calității în Sănătate, Vasile Cepoi, avertizează că ghidurile medicale „sunt depășite și constituie risc pentru pacienți și profesioniști”.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 16:08

Analiza ANMCS publicată vineri, arată că în România, anul trecut, spitalele românești au raportat în Registrul Național al Evenimentelor Adverse Asociate Asistenței Medicale (EAAAM) 5.879 de incidente, deși conform statisticilor internaționale am putea avea 400.000 de...

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 16:04

România este obligată să emită un nou tip de carte de identitate care va funcționa și pe post de card de sănătate, începând din luna august a anului viitor, a anunțat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 15:04

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea spune că este o surpriză total neplăcută pentru ea faptul că actualul Guvern a blocat ratificarea Acordului de împrumut semnat în septembrie anul trecut, la New York, cu Banca Mondială.

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 13:48

Conform Analizei întocmite de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), nerespectarea regulilor privind infecțiile nosocomiale sunt cel mai raportat eveniment în Registrul Național al Evenimentelor Adverse Asociate Asistenței Medicale (EAAAM).

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 13:07

Deputatul dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a fost ales în Senatul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie George Emil Palade din Târgu Mureș.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 23:20

La cererea ministrului Sănătății Victor Costache, Guvernul a retras de pe ordinea de zi proiectul prin care urma să fie ratificat acordul de împrumut semnat în septembrie anul trecut cu Banca Mondială.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 22:52

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a cerut DSP București să verifice cazul de la SUUB pentru a vederea exact care este situația.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 18:05

Vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi spune că sistemul de transfuzii din România are nevoie de o reorganizare profundă și că orice e sub standard de fapt ne pune viața în pericol.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 17:01

Tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va redeveni funcţional până la sfârşitul acestei săptămâni.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 15:17

Mai multe investiții vor fi realizate în infrastructura de sănătate din județul Sălaj, în cursul acestui an. Cea mai importantă investiție vizează Spitalul Județean din Zalău.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 14:23

Dr. Victor Costache, ministrul Sănătății a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical care sunt prioritățile în ceea ce privește reforma sistemului medical din România.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 20:11

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a anunțat că dorește demararea imediată a reorganizării și modernizării sistemului național de transfuzie sanguină.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 18:20

Centrele de transfuzii vor fi modernizate, potrivit declarației ministrului Sănătății, Victor Costache. Banii au fost prevăzuți în buget.

Scris de: Angela Sabău       15 ian, 15:06

Imunoglobulina a fost printre temele unei dezbateri desfășurate la Parlament. Reprezentanta unei asociații de pacienți a declarat că accesul la acest produs farmaceutic va fi tot mai greu.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 13:00

Directorul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” din Fetești, Ialomița, a fost delcarat de ANI în stare de incompatibilitate. El a îndeplinit simultan funcții incompatibile cu cea de manager al spitalului.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 11:50

Institutul de Neuropsihiatrie Socola din Iaşi se confruntă cu o acută criză de personal specializat în Neuropsihiatrie pediatrică. Doar 2 medici sunt în prezent în unitatea medicală, susține managerul unităţii sanitare, Gabriel Oprişanu.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 19:51

Ministerul Sănătății din Israel a decis recunoașterea diplomelor absolvenților Facultății de Medicină din Cluj-Napoca, lucru care le oferă tinerilor medici dreptul de a profesa în această țară în urma examenului de rezidențiat.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 15:28

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre criza de sânge în România și despre problemele sistemului de transfuzii pe care il vrea reformat din temelii, motiv pentru care a anunțat că miercuri, 15 ianuarie, organizează o mare...

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 13:16

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a elucidat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical zvonul privind privatizarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ministrul a făcut și un anunț de ultimă oră despre Academia Franceză de Chirurgie. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 13:01

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a explicat EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical cum s-a rezolvat problema de a Rezidențiat 2019 și ce se întâmplă acum cu proaspeții rezidenți. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 12:11

Dr Victor Costache, ministrul Sănătății a numit-o astăzi pe Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 11:27

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache, a acordat un interviu DC News și DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 09:48

Mai multe nereguli au fost descoperite la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Plătărești, din județul Călărași, în urma unui control al Ministerului Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 17:40

Primarul din Târgu Mureș a dat o declarație cu privire la indemnizațiile pentru copii. El a arătat că în unele cazuri, în care părinții nu muncesc deși sunt apți de muncă, ar fi necesară o anchetă socială.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 17:11

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti lansează un portal informatic integrat pentru facilitarea accesului online la informaţii şi documente pentru membrii săi.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 15:08

Un elicopter SMURD care a decolat de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj Napoca a avut probleme tehnice şi a aterizat din nou pe aeroport.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 16:44

Cătălina Poiană și-a anunțat candidatura la funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. 

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 13:56

Eurodeputatul Cristian Buşoi, a declarat, vineri, la Timişoara, că un spital regional în reşedinţa de judeţ se va putea realiza doar după anul 2027.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 15:27

Ministerul Sănătăţii a lansat, pe platformele electronice de specialitate ale României şi Uniunii Europene - SICAP şi JOUE, procedura de licitaţie restrânsă pentru achiziţia serviciilor de proiectare în vederea elaborării proiectului tehnic de construcţie a Spitalului Regional...

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 11:24

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22