Administrație sanitară

Sorina Pintea, care ocupă temporar funcția de ministru al Sănătății până la desemnarea noului Guvern, spune că premierul desemnat Ludovic Orban ar trebui să citească legislația înainte să afirme că se gândește să majoreze numărul de locuri și/sau să se renunțe la rezidențiat....

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 17:35

Președintele CNAS are în vedere abordarea pacienților cu cancer după modele occidentale, respectiv se gândește la crearea unui „pachet complet” de servicii medicale pentru pacientul cu cancer de la diagnosticare și pe parcursul tratamentului.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 17:30

Ludovic Orban susține că ”Guvernul și-a demonstrat incapacitatea prin faptul că nu a fost în stare să organizeze examenul de rezidențiat la timp”.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 15:18

Peste 90 de unităţi de învăţământ din judeţul Gorj îşi desfăşoară activitatea cu grup sanitar exterior, fără apă curentă şi fără reţea de canalizare sau fosă septică.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 12:20

Congresul Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară începe astăzi, la Poiana Brașov. Evenimentul se întinde pe o perioadă de patru zile și sunt așteptați peste 300 de participanți.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 00:51

O facultate de Medicină din țară a fost acreditată internațională pentru calitatea educației.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 14:49

Angajaţi din serviciile de urgenţă vor beneficia de sesiuni de instruire cu experţi români şi străini, în cadrul unui proiect cu bani europeni.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 13:40

Mai multe nume sunt vehiculate pentru ocuparea fotoliilor de miniștri. Cel al Sănătății este unul din cele mai grele.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 20:14

Tratamentul administrat unui pacient atacat de urs se poate ridica până la 16.000 de lei. Suma fiind foarte mare, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov crede că ar fi util un program național al MS pentru acești pacienți, mai ales că numărul acestora e mic.  

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 18:03

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat marți, 15 octombrie, concluziile controalelor făcute în spitalele și secțiile de Psihiatrie din țară.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 16:51

Mai mulți medici de familie din județul Gorj au fost sancționați de Casa Județeană de Sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 16:05

Cele peste 140 de maternități din țară vor primi incubatoare noi achiziționate de Ministerul Sănătății. Sorina Pintea a explicat într-o conferință de ce procesul a durat atât de mult.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 12:44

În doar două luni, 36 de angajați de la Spitalul de Urgență Floreasca, dintre care aproximativ 20 de asistenți medicali, au depus cereri de transfer sau de demisie, plecând în spitale unde sunt plătiți mai bine, a declarat președintele SANITAS București, Viorel Hușanu.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 20:17

Crucea Roșie anunță că un camion cu materiale tehnico medicale și dispozitive pentru protezarea stomiilor va ajunge în București.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 16:12

Cel de-al 45-lea Congres al Societății Române de Neurochirurgie se va desfășura între 16 și 19 octombrie, la Sibiu.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 14:49

Vasile Ciurchea, președintele CNAS a declarat că toți pacienții cu amiotrofie musculară spinală vor intra în tratament după recitificarea bugetară.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 13:27

Absolvenți ai facultăților de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie din Cluj, Iași și Craiova, care ar trebui să susțină examenul de REZIDENȚIAT 2019, ies miercuri, 16 octombrie, în stradă, dacă nu va fi instalat un nou Guvern. Protestele ar urma să înceapă la ora 17.00.

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 15:04

Absolvenții de Medicină din Cluj consideră că studiile lor ”sunt în zadar” deoarece nu știu când vor da rezidențiatul. Un protest în acest sens va avea loc pe 16 octombrie.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 13:58

Un stat american de coastă interzice, de anul viitor, fumatul în parc și pe plajă. Cei care vor fi prinși fumând în aceste zone, vor fi amendați.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 17:08

Încă 65 de autospeciale ajung la SMURD București, după cum a anunțat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Mașinile vechi vor fi înlocuite treptat.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 16:39

Studenții mediciniști intră în grevă japoneză, ca formă de protest împotriva nesiguranței în ce privește data stabilită pentru examenul de rezidențiat, care deja a fost prea mult amânat. Ei vor purta o mască medicinală cu mesajul #Rezi. De asemenea, se gândesc să...

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 10:17

Primul caz de gripă înregistrat în județul Neamț a fost cel al unei septuagenare din municipiul reședință de județ. În schimb, au fost peste 1.300 de cazuri de viroze în județ.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 15:26

Neuropatia diabetică este una dintre complicațiile frecvente ale diabetului zaharat: aproximativ 50% dintre persoanele cu diabet zaharat ajung să dezvolte o formă de neuropatie.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 15:08

Ziua de 30 octombrie va fi „Ziua pacientului cu arsuri”. Decretul a fost semnat azi, de președintele Klaus Iohannis.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 14:38

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a arătat că în prezent, ministerul lucrează la standardizarea procedurilor operaționale în spitalele de psihiatrie. 

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 13:42

Salvatorii de pe ambulanțele din Anglia acuză niveluri ridicate de stres. Aceștia suferă și de probleme de sănătate mentală.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 20:17

Reţeaua de asistenţi maternali din Teleorman va fi extinsă cu 40 de persoane, printr-un proiect cu finanţare europeană care se derulează până în anul 2023.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 17:58

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat miercuri, 9 octombrie, că va continua punerea în practică a metodei ”pacienților sub acoperire”.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 17:12

Astăzi, 9 octombrie, începând cu ora 17.00, la Sala de marmură a Cercului Militar Naţional va avea loc ceremonia de deschidere a lucrărilor Conferinţei Naţionale a Spitalului Militar Central, eveniment aflat anul acesta la cea de-a IX-a ediţie.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 15:42

Centrul de Mari Arși a fost inaugurat azi, la Timișoara. Este primul de acest nivel, iar dotarea lui a costat aproape două milioane de euro și vor funcționa două linii de gardă.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 13:45

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25