Administrație sanitară

Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Renică Diaconescu, a declarat că este nevoie de noi legi ale sănătății și rezidenţiatului, elaborate pe baza unor principii moderne şi corecte.

Scris de: Angela Sabău       12 dec, 11:18

După ce ieri s-a anunțat că în programul de rezidențiat intră și spitale județene, militare și private, reprezentanții Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) spun că trebuie gândită bine implementarea noii ordonanțe.

Scris de: Dana Lascu       12 dec, 10:11

Direcţia de Sănătate Publică Olt are în depozit peste 10.000 de cutii de lapte praf pentru copiii care nu beneficiază de lapte matern. A cerut sprijinul Prefecturii ca să-i anunţe pe reprezentanţii primăriilor să ridice produsul și să-l distribuie beneficiarilor.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 21:50

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) susţine iniţiativa Ministerului Sănătăţii privind rezidenţiatul şi îşi manifestă sprijinul faţă de măsurile propuse referitoare la instruirea medicilor rezidenţi, prin oferirea posibilităţii de a face stagii de...

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 19:45

Zeci de medici de la UPU, SMURD și Ambulanță şi-au exprimat public susţinerea faţă de secretarul de stat Raed Arafat şi anunţă că vor protesta în cazul în care acesta va fi demis.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 18:22

Medicul Nelu Tătaru, președintele PNL Vaslui, va fi numit secretar de la stat în Ministerul Sănătății. 

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 18:05

În urma controalelor la unități, DSP Suceava a aplicat 17 amenzi în valoare de circa 79.000 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 17:06

Ambulanțe noi vor fi folosite de joi, 12 decembrie, la ISU Olt. Vor înlocui cinci autospeciale vechi de circa 10 ani.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 16:37

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunțat că lucrările la Spitalul Metropolitan vor începe în luna martie a anului viitor și vor fi finalizate în 3 ani. Consiliul General trebuie să aprobe indicatorii tehnico-economici.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 16:14

O instalație radiologică digitală nouă a fost achiziționată pentru Spitalul Clinic CF Cluj Napoca. Investiția a fost de 500.000 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 15:19

General maior medic conf univ dr Florentina Ioniță – Radu susține Ordonanța de urgență care dă dreptul spitalelor militare să pregătească rezidenți și a explicat de ce era anormal să nu fie așa.

Scris de: Dana Lascu       11 dec, 14:46

Pe lângă spitalele județene și cele militare unde se va face rezidențiat, în sistemul de pregătire al tinerilor medici intră și 5 spitale private, a anunțat dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       11 dec, 12:32

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat că rezidențiatul se va face în spitalele militare, spitalele județene și spitalele private din țară. Rezidenții aleg unde vor să facă rezidențiatul, în ordinea mediilor, ca și până acum.

Scris de: Dana Lascu       11 dec, 11:31

Guvernul a aprobat o ordonanță care prevede că cei care au câștigat concursul de rezidențiat vor putea fi pregătiți în cabinetele individuale de medicină de familie, spitalele aflate în administrarea unităților publice locale, spitalele private și în instituțiile de...

Scris de: Dana Lascu       11 dec, 09:43

Ultimul spital județean aflat în subordinea MS va ajunge în curând în administrarea Consiliului Județean. Este vorba despre SJU din Focșani, care va fi preluat de CJ Vrancea.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 21:21

Spitalul de Recuperare Iaşi a achiziţionat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Secţia Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie, cu finanţare de la municipalitate, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Scris de: Angela Sabău       10 dec, 17:54

Clinica de Mari Arşi din cadrul unităţii funcţionează la capacitate maximă, a arătat Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, ec. Ioan Bârliba.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 17:10

Echipamente medicale noi în valoare de 8.420.000 de lei au fost achiziţionate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Arad.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 19:31

Bugetul pentru 2019 al Casei de Asigurări din Suceava a fost suplimentat cu 28,8 milioane de lei.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 16:15

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară susțin că plățile informale în sănătate ar putea fi o mare problemă.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 16:25

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a reiterat că toţi participanţii la concursul de intrare în rezidenţiat care vor avea punctajul mai mare de 60% vor beneficia de un loc de rezidenţiat.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 12:16

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 8 decembrie 2019 concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2019 în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Iată ultimele informații: 

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 16:09

Victor Costache, ministrul Sănătății, a anunțat la un post TV că taxa clawback, vinovată de dispariția multor medicamente din România, va fi „relaxată” și, cel mai probabil, aplicată altfel.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 23:22

Ministrul Sănătății a spus, la un post TV, că nu există soluții magice contra șpăgii, dar că în unele spitale s-au luat măsuri care au funcționat și că e posibil ca în contractele de muncă să fie introdusă o prevedere explicită contra acestui flagel.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 23:08

Opt saloane de la Spitalului pentru Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara au fost modernizate şi dotate printr-un proiect în valoare de 200.000 de euro.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 12:34

Ministerul Sănătății a cerut conducerii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea, de urgență, a unei verificări a tuturor decontărilor făcute către Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

Scris de: Dana Lascu       04 dec, 18:47

SCJU Arad a fost dotat cu aparate de sterilizare de ultimă generație. Finanțarea de 1,5 milioane de lei a fost asigurată de CJ.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 15:09

UPU al Spitalului pentru Copii din Brașov a fost reabilitat și extins. Investiția de 500.000 de șlei a fpst a CJ Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 14:42

Angajații SJU Vaslui au obținut în instanță banii care le-au fost reținuți în mod eronat din salariile aferente anului trecut.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 15:26

Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 14:20

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27