Administrație sanitară

După ce au apărut informații că ministrul Vlad Voiculescu ar vrea să-l schimbe pe coordonatorul campaniei de vaccinare, col dr Valeriu Gheorghiță, premierul Florin Cîțu a tranșat scurt problema. 

Scris de: Dana Lascu       20 ian, 08:31

O pacientă a Spitalului Județean Ploiești a descris experiența sa la Urgențe, la trei noaptea, atitudinea cu care a fost tratată și a postat câteva imagini șocante. Managerul unității spune a deschis o anchetă.

Scris de: Adisa Codruț       18 ian, 22:01

Medicul Silviu Negoiță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, a declarat, la un post TV, ce măsuri au fost luate la unitatea medicală amintită pentru ca bolnavii să nu fie afectați de lipsa căldurii.

Scris de: Adisa Codruț       18 ian, 18:05

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a explicat cum vor fi redeschise școlile, din 8 februarie, în funcție de coeficientul de infectare la mia de locuitori, din orașele/localitățile unde se află unitățile de învățământ respective. 

Scris de: Dana Lascu       14 ian, 22:12

Ministerul Sănătății a anunțat joi, 14 ianuarie, că extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 10:31

Președintele României, Klaus Iohannis a spus că în România campania de vaccinare contra COVID-19 „este un succes”, dar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu e de o cu totul altă părere. 

Scris de: Dana Lascu       12 ian, 23:41

Mai multe amenzi au fost dispuse de echipa de control trimisă de ministrul Sănătății la Spitalul din Corabia unde un bătrân a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

Scris de: Adisa Codruț       11 ian, 10:42

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis o echipă de control la Spitalul din Corabia, unde un bătrân a fost filmat stând pe jos și cerând ajutor.

Scris de: Adisa Codruț       11 ian, 08:56

Noi secretari de stat la Ministerul Sănătății și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene investiți marți. Unul dintre ei este Dr Andreea-Anamaria Moldovan, despre care DC Medical anunța din decembrie ca va fi numită pe post, pe un loc al PNL. 

Scris de: Dana Lascu       05 ian, 22:42

Ministerul Sănătății a solicitat CNA să dispună măsuri în cazul a două comunicări publice care ”instigă încălcarea și nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 14:22

CNSU a aprobat lista statelor de unde, dacă te întorci în România, intri direct în carantină. De asemenea, din 4 ianuarie, ora 19.00, se reiau zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar cu o condiție: să ai test negativ la COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 ian, 19:36

Funcțiile de secretari de stat au fost împărțite, la negocieri, între partidele care formează actualul Guvern. Ministerul Sănătății va avea 6 secretari de stat care vor fi, după cum urmează: 

Scris de: Adisa Codruț       31 dec 2020 / 00:04

Medicul Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcția de manager al Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală.

Scris de: Angela Sabău       24 dec 2020 / 13:50

Dr. Victor Cauni, șeful secției de Urologie, este noul manager al Spitalului Colentina, după demisia lui Remus Mihalcea. 

Scris de: Angela Sabău       24 dec 2020 / 12:11

Proaspăt numit în funcția de ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a explicat că în sistemul medical românesc e nevoie de atragerea banilor privați, motiv pentru care s-ar putea înființa sisteme de asigurări de sănătate private, fără însă a desființa Casa Națională de Asigurări (CNAS). 

Scris de: Dana Lascu       23 dec 2020 / 22:26

Vlad Voiculescu, lider PLUS București, a anunțat pe contul său de pe o pagină de socializare că a renunțat la funcția de viceprimar al Capitalei în favoarea celei de ministru al Sănătății, pe care a mai deținut-o în 2016. 

Scris de: Dana Lascu       21 dec 2020 / 22:21

Emanuel Ungureanu: Nelu Tătaru a mai făcut o numire controversată, un fost polițist condamnat la un an de închisoare pentru că ar fi torturat într-o secţie de poliţie un cetăţean. Ministerul Sănătății dă explicații

Scris de: Dana Lascu       14 dec 2020 / 17:13

SNMF a lansat un apel către viitorul prim-ministru și viitorul ministru al Sănătății. Ei solicită mai multă atenție îndreptată către medicina de familie.

Scris de: Angela Sabău       14 dec 2020 / 11:50

Programele naționale de sănătate se prelungesc până la 31 martie 2021, după ce Executivul a aprobat solicitarea Ministerului Sănătății.

Scris de: Angela Sabău       11 dec 2020 / 15:00

Cazul pacientei care a murit după ce a fost deconectată din greșeală de la aparate a ajuns în atenția Ministrului Sănătății. Nelu Tătaru a trimis inspectorii DSP București să verifice procedurile de lucru din cadrul spitalului. În paralel se desfșoară o anchetă internă.

Scris de: Angela Sabău       11 dec 2020 / 11:15

Corpul de Control va face o evaluare la Spitalul Județean Reșița, acolo au fost înregistrate imaginile tulburătoare cu pacienți neîngrijiți, lăsați dezbrăcați pe hol și mizerie.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec 2020 / 23:22

Situație fără precedent, întâlnită în două spitale din Capitală unde sunt tratați pacienți cu COVID-19. Au rămas fără încălzire și apă caldă n plină iarnă.

Scris de: Angela Sabău       04 dec 2020 / 22:25

S-a aprobat Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, București.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec 2020 / 17:35

Ministerul Sănătății a stabilit noi reglementări pentru transferul în strainătate a pacienților cu arsuri grave. În maximum 2 ore, autoritățile vor stabili unde vor fi transferați pacienții arși. 

Scris de: Dana Lascu       03 dec 2020 / 11:15

Au fost aprobate noi reglementări privind sporul pentru condiții de muncă deosebit de periculoase de care beneficiază personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar implicat în gestionarea cazurilor Covid-19, în perioada stării de urgență și a celei de alertă. 

Scris de: Angela Sabău       28 noi 2020 / 13:52

Strategia de vaccinare a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Scris de: Dana Lascu       27 noi 2020 / 22:25

La începutul ședinței de Guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, l-a anunțat pe premierul Ludovic Orban cum se va modifica sistemul de penalizare pentru medicii de familie.

Scris de: Dana Lascu       27 noi 2020 / 21:41

Comisia Europeană (CE) a adoptat astăzi o strategie farmaceutică pentru Europa pentru a se asigura că pacienții din țările membre au acces la medicamente inovatoare și la prețuri accesibile și pentru a sprijini competitivitatea, capacitatea inovatoare și sustenabilitatea industriei farmaceutice...

Scris de: Dana Lascu       25 noi 2020 / 21:24

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că serviciile medicale paraclinice pot fi acordate oriunde în țară, în baza biletului de trimitere.

Scris de: Adisa Codruț       24 noi 2020 / 09:37

Guvernul a aprobat, în ședința de luni, cea de-a treia rectificare bugetară din 2020. Bugetul Ministerului Sănătății s-a mărit. 

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2020 / 22:05

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy