Administrație sanitară

Țigările electronice au fost interzise în San Franisco, orașul în care are sediul cel mai mare producător al acestor produse. Votul a fost dat după ce numărul fumătorilor tineri a crescut cu 36%.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 19:20

Programele naționale de sănătate au fost reglementate printr-o nouă Hotărâre de Guvern aprobată astăzi. Sunt menținute programele actuale și au apărut unele noi.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 20:21

Cea mai mare parte a datelor din calculatoarele spitalelor a fost recuperată. Hackerii care au produs atacul cibernetic la spitale nu vor primi niciun leu ca răscumpărare.

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 22:05

Cinci pacienți cu tumori cerebrale au câștigat în instanță dreptul de a primi un tratament gratuit înafara prospectului. În total, 175 de pacienți au câștiat în instanță tratamente gratuite.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 16:02

Accesul la serviciile medicale a scăzut la mai puțin de jumătate, în mediul rural. Situația este dramatică, potrivt dr. Adrian Streinu-Cercel.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 14:50

Peste 70% dintre instituțiile sistemului sanitar nu au un plan de reacție la incidente de securitate, arată ASCPD, după atacul ciberetic la cinci spitale ce a avut loc miercuri.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 12:40

Patru unităţi sanitare au fost încadrate în categorii superioare de acreditare. Două dintre ele sunt private, iar altele două, publice și încadrarea lor în categorie superioară a fost posibilă după remedierea unor neconformități.

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 11:33

După ce mai mulți reprezentanți ai autorităților au spus că vor fi introduși indicatori de performanță în baza cărora vor putea fi chiar micșorate salarii în sistemul sanitar de stat, Federația „Solidaritatea Sanitară” atrage atenția că astfel de măsuri nu pot fi impuse,...

Scris de: Comunicate       20 iun, 17:43

Serul antiviperin de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu a expirat, astfel că cea mai mare  unitate medicală din județ a rămas fără. Niciun alt spital din județ nu are, în caz de nevoie.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 17:37

Atacul cibernetic înregistrat miercuri a afectat mai multe spitale, inclusiv „Dr. Victor Babeș”. Potrivit informațiilor de până acum, cinci spitale au fost vizate.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 12:51

Atacuri cibernetie cu aplicații malițioase au fost înregistrate miercuri la spitale . Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut DSP-urilor să informeze MS referitor la numărul unităilor afectate.

Scris de: Adisa Codruț       20 iun, 11:18

Ministerul Sănătății va publica, astăzi, în Transparență Decizională, „Meotodologia privind ocuparea prin concurs/examen a posturilor vacante de medici/asistenți medicali”. Aceasta va fi supusă dezbaterii publice, pentru că aduce modificări modului în care sunt...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 17:14

Serviciul de telemedicină se poate spune că este pe ultima sută de metri. Anul acesta va intra în finanțare, potrivit ministrului. 

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 14:05

Înființarea unei asociații a spitalelor este susținută de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a spus că aceasta ar putea reprezenta unitățile medicale în negocierile cu autoritățile statului.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 14:48

Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea trece printr-o criză serioasă de sânge și de donatori. Pentru a suplini lipsa, conducerea a apelat la ajutorul unor angajați din județ.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 13:44

Un eveniment dedicat celor care salvează vieți donând sânge a fost organizat la Reșița. Prin asta s-a dorit încurajarea donării de sânge.

Scris de: Adisa Codruț       15 iun, 16:20

O dezbatere pe tema sănătății digitale a avut loc ieri. Evenimentul a reunit specialiști din mai multe țări, care au atras atenția că digitalizarea sistemului medical este extrem de importantă, pentru ca pacienții să poate primi servicii medicale de calitate oriunde și oricând.

Scris de: Adisa Codruț       15 iun, 00:21

Rezistența la antimicrobiene a fost unul din subiectele dezbătute în cadrul Reuniunii de la Luxemburg, unde Sorina Pintea a prezidat ultima oară întâlnirea. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 18:30

Sorina Pintea a predat omologului finlandez ştafeta preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene pe sănătate. Ea a prezidat Reuniunea formală a miniștrilor Sănătății din cadrul UE.

Scris de: Angela Sabău       14 iun, 17:33

Epidemia de Ebola din Congo care s-a extins în Uganda a determinat OMS să anunțe reunirea Comitetului de Urgență. Boala a cauzat moartea unui copil de cinci ani din Uganda.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 22:41

Posturile nu mai sunt blocate în sistemul sanitar, aceasta este declarația ministrului Sănătății, Sorina Pintea. 

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 21:58

După ce 2 persoane au fost mușcate de șerpi în județul Caraș-Severin, Direcția de Sănătate Publică se grăbește să reînnoiască stocurile cu ser aniviperin, întrucât multe din dozele rămase de anul trecut au expirat.

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 23:38

Sistemul informatic al medicilor de familie nu face față solicitărilor și, de multe ori, aceștia nu pot lucra din această cauză. Asta i-a determinat să publice o scrisoare deschisă către Guvernul României și Ministerul Sănătății, în care își exprimă nemulțumirile.

Scris de: Adisa Codruț       11 iun, 19:17

Ministerul Sănătății intenționează să extindă și să reorganizeze, anul acesta, subprogramul de fertilizare, a explicat Oana Grigore, director la Direcția relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale, în weekend, la Festivalul de fertilitate desfășurat la Atena. Vor fi...

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 20:16

În urma unor informații care susțin că există 3.000 de medici falși în România, Ministerul Sănătății susține că nu are știință de acest fapt.

Scris de: Adisa Codruț       09 iun, 15:49

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a prezentat la Dezbaterea „Prevenția în Sănătate. De la deziderat la fapte", organizată astăzi de DC MEDIA GROUP, în EXCLUSIVITATE, draftul viitoarei Legi a prevenției în România. Iată ce va conține aceasta.

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 13:46

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut câteva declarații legat de demiterea, astăzi, a Adrianei Cotel din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ea a anunțat că Răzvan Vulcănescu preia conducerea CNAS, interimar.

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 18:09

De săptămâna trecută de când a început furtuna în partidul de guvernământ, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, s-a zvonit că vor fi demise mai multe persoane cheie din Sănătate. Primul cap care cade este cel al Adrianei Cotel, președinte al Casei Naționale...

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 15:35

Congresul Național de Imagistică Musculoscheletală se desfășoară în aceste zile la Timișoara. Peste 200 de participanți se vor reuni cu acest prilej.

Scris de: Adisa Codruț       31 mai, 23:15

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a revenit cu precizări după ce a arătat, într-un anunț, că sindromul „burnout” a fost recunoscut ca maladie.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 00:19

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24