Administrație sanitară

Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) are un proiect de hotărâre care prevede prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă, începând din 16 august, care va fi discutat vineri la Guvern. Premierul a vorbit despre restricții

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 21:03

Farmaciștii rezidenți din specialitatea Farmacie Clinică, din Centrul Universitar București, dau replica studenților la farmacie care au cerut ca examenul și programul de REZIDENȚIAT să fie modificate. Iată ce spun rezidenții: 

Scris de: Dana Lascu       10 aug, 11:56

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut că l-a pus pe general maior medic Ionel Paul Oprea să preia șefia DSP București ca să țină în frâu instituția care funcționează defectuos. Actualul director rămâne în funcție până la finalizarea evaluării. 

Scris de: Dana Lascu       07 aug, 22:31

Guvernul Orban a adoptat o ordonanță care prevede acordarea de sporuri epidemiologice pentru șefii și inspectorii din DSP-uri, dar și plata orelor suplimentare efectuate în aceste instituții. 

Scris de: Dana Lascu       07 aug, 19:53

Secretarul de stat general maior medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru. 

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 13:25

Pentru gestionarea pandemiei de COVID-19 este o nevoie acută de medici pe diverse specialități deficitare în sistemul medical românesc, arată Colegiul Medicilor București. 

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 21:39

Un document care incriminează activitatea defectuoasă a DSP București a fost făcut public în mediul virtual.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 18:22

Echipajele din cadrul serviciilor medicale de urgență prespitalicească ar putea crește, după cum am declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 14:52

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că în fiecare județ sunt detașați medici la DSP-uri pentru a ajuta la anchete epidemiologice. Iată de unde vor veni aceștia. 

Scris de: Adisa Codruț       03 aug, 22:20

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că modul în care sunt acordate certificatele de concediu medical pentru carantină și izolare va fi modificat. Iată cum: 

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 16:56

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce una din măsurile din Hotărârea din 29 iulie a fost eliminată de Guvern. Ce se întâmplă pe plajă

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 22:47

Guvernul a adptat astăzi o nouă HOTĂRÂRE care va fi publicată în această noapte sau mâine în Monitorul Oficial. Iată ce reguli se schimbă, textul INTEGRAL: 

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 22:02

Secretarul de Stat Horațiu Moldovan a declarat, într-un interviu, că România are o mare problemă în secțiile de ATI.

Scris de: Dana Lascu       28 iul, 23:59

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că focarele nou apărute se datorează celor întorși din vacanță, care nu au respectat regula de distanțare fizică. Dovadă suplimentară este și faptul că cei infectați sunt tineri. 

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 23:18

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca bucureștenii să fie obligați să poarte mască, în anumite intervale orare, în spațiile publice deschise! Terasele și restaurantele se vor închide obligatoriu la ora 23.00. Propunerea a fost trimisă la Guvern pentru aprobare.

Scris de: Dana Lascu       28 iul, 20:58

Secretar de stat din Ministerul Sănătății, dr Horațiu Moldovan a explicat cum se iau corect concediile medicale pentru COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 10:07

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunțat că în cursul acestei zile va demara un control la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București, în urma scandalului declanșat de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI).

Scris de: Dana Lascu       24 iul, 15:43

Secretarul de stat Raed Arafat a dezmințit fake news-ul momentului. 

Scris de: Adisa Codruț       24 iul, 00:02

Criteriile de identificare a pacienților COVID-19, dar și cele de externare a acestora au fost stabilite de Ministerul Sănătății printr-un ordin publicat în Monitorul Oficial.

Scris de: Adisa Codruț       23 iul, 23:48

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care obligă autoritățile centrale și locale să asigure măști gratuite pentru anumite categorii de populație. 

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 17:52

Nouă cadre medicale medicale de la Spitalul Județean din Galați și alte două de la Spitalul de Copii din Galați își vor da tot salariul pe amenzi, după ce au fost sancționate pentru că nu purtau măști de protecție în unitate. 

Scris de: Adisa Codruț       21 iul, 20:34

Centrul Expozițional Romexpo va găzdui un număr record de candidați – 3.326 - pentru ADMITERE 2020 în UMF „Carol Davila” din București. 

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 19:37

Spitalul Colentina din Capitală se redeschide pacienților non-COVID, începând de astăzi, după ce DSP București și-a dat aprobarea. 

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 14:17

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat a ajuns la DIICOT, după ce a fost amenințat cu moartea.

Scris de: Adisa Codruț       16 iul, 13:28

DC Medical vă prezintă amendamentele propuse de PSD la proiectul de la Lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 17:17

Mai multe persoane care au fost în șomaj tehnic în perioada stării de urgență s-au trezit că nu sunt asigurate la sănătate, deși contribuțiile lor au fost plătite de angajator. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) arată că de vină este, în realitate, angajatorul.

Scris de: Angela Sabău       09 iul, 15:17

Cecilia Radu este noul vicepreședinte al Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), ales în cadrul Adunării Generale desfășurate la finalul lunii iunie. 

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 17:35

Europarlamentarul Cristian Bușoi a prezentat marți, 7 iulie, raportul său despre programul de Sănătate al UE 2021-2027, EU4Health în Parlamentul European.

Scris de: Adisa Codruț       07 iul, 19:03

Un răspuns surprinzător a venit de la Ministerul de Interne la solicitarea DC News, care solicita informații despre amenzile c s-au aplicat pentru nepurtarea măștii.

Scris de: Angela Sabău       06 iul, 15:50

Florin Diaconu, candidatul PNL la Primăria Buhuși, l-a avertizat pe managerul Spitalului din Buhuși să nu se mai ia de un chirurg din spital. Acesta a oferit o reacție trustului de presă DC News.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 15:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy