Administrație sanitară

Un incendiu a izbucnit vineri seara, 16 aprilie, la secția Ortopedie a Spitalului Municipal Bacău.

Scris de: DCMedical Team       16 apr, 21:59

Decret semnat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Vlad Voiculescu pleacă de la Ministerul Sănătății. 

Scris de: Dana Lascu       14 apr, 13:11

Decizia premierului Florin Cîțu de eliberare a Andreei Moldovan din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial.

Scris de: Dana Lascu       14 apr, 12:09

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și secretarul său de stat Andreea Moldolvan sunt revocați din funcție de premierul Florin Cîțu.

Scris de: Dana Lascu       14 apr, 11:16

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că Bucureștiul nu se carantinează de Paști, el adăugând că prin ordinul publicat în Monitorul Oficial „doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități”.

Scris de: Dana Lascu       14 apr, 08:52

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ținut marți, 13 aprilie, o conferință de presă despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București.

Scris de: Florina Pop       13 apr, 17:40

Ministerul Sănătății anunță, într-un comunicat, cum și când s-a decis ca unitatea medicală să fie transformată în spital COVID. DE asemenea, precizează  că din cei 105 pacienți care erau internați în Spitalul Foișor, doar 3 erau la ATI.

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 04:47

Ministerul Sănătății a reacționat după ce Corpul de Control a sesizat Parchetul. Într-un comunicat de presă transmite că Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului, avea dreptul să acceseze RENV.

Scris de: DCMedical Team       09 apr, 18:05

Universitățile de medicină și farmacie reunite în Alianța G6-UMF propun ca rezidențiatul să fie organizat chiar de respectivele instituții de învățământ superior, prin trecerea acestui program de la Ministerul Sănătății la Ministerul Educației.

Scris de: Dana Lascu       07 apr, 20:03

Componența Grupului tehnico științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a fost schimbată la începutul anului și anunțată ca o Anexă a Hotărârii nr 2 a CNSU. Iată cine sunt adică oamenii care decid TOATE restricțiile care sunt impuse în România: 

Scris de: Dana Lascu       06 apr, 21:23

Nelu Tătaru, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, consideră că 80% dintre managerii de spitale nu au ce căuta în funcțiile pe care le ocupă.

Scris de: DCMedical Team       05 apr, 12:53

Colegiul Farmaciștilor din București și Colegiul Farmaciștilor din Cluj i-au trimis ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, un memoriu în care îi atrag atenția că degeaba a dat Guvernul Ordonanță de Urgență prin care decide să se facă testare și vaccinare în farmacii, pentru că LEGAL,...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 22:43

Un Centru mobil de instruire a populaţiei pentru răspuns la situaţii de urgenţă, în valoare de circa 435.000 de euro, a fost achiziţionat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Scris de: Adisa Codruț       30 Martie, 12:41

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a recunoscut că a greșit după ce a fost filmat fără mască în Parlament. 

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 17:59

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, recunoaște că testarea în școli este jenantă, după ce într-o lună și jumătate s-au făcut 19.000 de teste din peste un milion disponibile. El a cerut teste pe bază de salivă, non-invazive, dar Ministerul Sănătății tot „caută o soluție”. 

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 23:41

Conducerea Ministerului Sănătății a aprobat noile tematici și bibliografii pentru concursul de intrare în rezidențiat.

Scris de: Florina Pop       23 Martie, 16:25

Un bărbat, internat în urmă cu 4 luni într-un spital din Constanța, a filmat scene șocante cu bolnavi COVID care stau pe jos, sunt înveliți doar cu cearșafuri și fără vreun cadru medical în jur.

Scris de: DCMedical Team       20 Martie, 18:21

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a spus că nu a fost nicio discuție pe tema reducerii salariilor personalului medical, într-o postare pe rețelele sociale.

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 17:52

Într-o scrisoare deschisă, Federația Solidaritatea Sanitară atrage atenția premierului Florin Cîțu că de trei luni ignoră oamenii care protestează în fața Guvernului pentru drepturilor cadrelor medicale. Iată mesajul, integral: 

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 10:13

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a făcut în această dimineață o ședință de urgență cu managerii spitalelor din București și Ilfov, apoi cu managerii din toată țara, pentru a găsi soluții pentru criza de paturi ATI destinate pacienții COVID-19. Potrivit surselor DCMedical, circa 97% din...

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 12:27

Autoritățile verifică numărul de paturi de la ATI în contextul în care gradul de ocupare a ajuns la 97%.

Scris de: DCMedical Team       15 Martie, 10:55

Bogdan Oprea a anunțat joi, 11 martie, pe rețelele sociale, că și-a dat demisia din funcția de purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății.

Scris de: Florina Pop       11 Martie, 19:16

Ministrul Vlad Voiculescu a anunțat, la o dezbatere de Ziua Internațională a Bolilor Rare, că săptămâna aceasta va fi publicat anunțul pentru angajarea unor experți externi Ministerului Sănătății care să contribuie la Strategia Națională de Sănătate și care vor fi plătiți din bani europeni. 

Scris de: Dana Lascu       01 Martie, 17:00

Ordonanța care stabilește noi atribuții pentru consiliile de administrație ale spitalelor publice, printre care avizarea achizitiilor directe și dreptul de a propune audit extern, a fost publicată. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 10:27

Ministerul Sănătății, Vlad Voiculescu, a prezentat joi, în fața comisiilor de specialitate din Parlament, bugetul alocat ministerului Sănătății. El a spus că acesta este „un pic mai mare” decât cel din 2020, dar că din cauza lipsei unor proiecte bine făcute, anul acesta nu se poate discuta...

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 15:27

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are nu mai puțin de 22 de consilieri - dintre care 14 sunt onorifici, restul personali - la Ministerul Sănătății. 

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 12:36

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a pus DSP Timiș să facă o anchetă în cazul blocului de unde 70 de oameni (dintre care 12 copii) au fost evacuați de pompieri, după o deratizare făcută la subsol. 

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 23:41

Ministrul Sănătății l-a schimbat din funcție pe managerul Institutului Matei Balș, din cauza unor „multiple disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu...

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 21:04

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, spune că unitatea are angajat un pompier care, de 6 luni, se află în concediu medical sau în concediu de odihnă.

Scris de: Florina Pop       22 feb, 09:27

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la locul incendiului. El a făcut declarații de la Institutul Marius Nasta.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 23:29

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADMINISTRAțIE SANITARăurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy