Alarmă de incendiu la Spitalul de Urologie din Cluj. Un panou de iluminat a luat foc

Dana Lascu / 08 dec 2020 / 16:48
Panoul care a ars. Foto: ISU Cluj
Panoul care a ars. Foto: ISU Cluj

Din fericire a fost vorba de un incendiu minor. Un panou de iluminat de la Institutul de Urologie din subordinea Spitalului Județean Cluj a luat foc din cauza unui scurtcircuit. 

Incendiu, care s-a produs în jurul orei 15.30, într-un bloc operator al Institutului de Urologie și  Transplant Renal, aflat în subordinea Spitalului Județean Cluj. Un panou de iluminat cu leduri s-a aprins din cauza unui scurtcircuit electric. Incendiul a fost stins de personalul spitalului.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar pacientul care se afla în acel moment în sala de operație a fost evacuat, în siguranță, de echipa medicală. Nu au fost necesare măsuri de evacuare pentru celalți pacienți sau pentru personalul spitalului, a anunțat ISU Cluj. 

„O autospecială pentru stins incendii a fost alertată, în jurul orei 15,30, ca urmare a unui apel primit pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 cu privire la un faptul că un panou de iluminat, situat în blocul operator al Institutului de Urologie al SCJU, a luat foc. Personalul spitalului a reacţionat prompt, reuşind să stingă panoul led cu mijloace proprii, şi au mutat pacientul care se afla în blocul operator într-un alt salon. Pacientul nu a suferit afecţiuni în urma acestui eveniment.În momentul în care pompierii au ajuns la locul incendiului, sala era goală și panoul respectiv nici măcar nu mai fumega”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj.

Institutul nu are autorizație de securitate la incendiu, ba chiar anul acesta, după două controale, unul în ianuarie, cel de-al doilea acum o lună, a primit două amenzi. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy