Alergologie

Alergiile la copii ar putea avea legătură cu microbiomul inestinal. Cercetătorii au realizat o serie de studii pe șoareci privind dieta și alergiile.

Scris de: Angela Sabău       24 mai 2019 / 07:23

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptome au și care sunt cei mai comuni alergeni

Scris de: Dana Lascu       22 apr 2019 / 21:08

Bolile autoimune afectează mai adesea femeile decât bărbații. Cercetătorii au descoperit mecanismul, dar încă nu știu ce îl declanșează.

Scris de: Angela Sabău       19 apr 2019 / 22:08

Dacă aveți astm bronșic alergic și inhalați unul dintre umătoarele declanșatoare, asta vă poate provoca o criză. De asemenea, vă arătăm și de unde aflați cât polen e în aer, în orașul vostru, dar și ce fel de polen e, ca să știți cum să vă feriți.

Scris de: Dana Lascu       17 apr 2019 / 12:52

Un nor uriaș de polen s-a abătut peste un oraș, aceasta fiind una dintre substanțele care pot provoca alergii serioase primăvara. În țara noastră, conform estimărilor, circa 5% din populație suferă din cauza alergiei la polen.

Scris de: Dana Lascu       15 apr 2019 / 10:20

Primăvara aduce vremea caldă și soarele, dar și alergiile. Iată care sunt cele mai bune metode de a trata alerrgile de primăvară, explicate de un expert alergolog.

Scris de: Dana Lascu       31 Martie 2019 / 06:11

Creșterea unui copil alături de un prieten patruped reduce șansele ca puștiul să dezvolte alergii la maturitate, o arată studii făcute din 2002 încoace.

Scris de: Florina Pop       26 Martie 2019 / 19:48

Când copilul are alergii la arahide și soia, părintele trebuie să ia în considerare și cum să-l ferească de ele inclusiv în autobuzul școlar.

Scris de: Florina Pop       25 Martie 2019 / 16:11

Sportul, medicamentele și un somn suficient și odihnitor pot ajuta la reducerea stresului, despre care se știe că e un declanșator cunoscut al astmului.

Scris de: Florina Pop       25 Martie 2019 / 17:14

Exercițiile fizice și lipsa somnului au un mare impact asupra alergiei la arahide, o dovedește un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 Martie 2019 / 18:15

Alergiile prenatale determină schimbări de dezvoltare sexuală în creierul copilului, susține un studiu făcut, de cercetători de la Universitatea din Ohio, pe femele șobolani.

Scris de: Florina Pop       23 Martie 2019 / 12:56

Dieta fără gluten a început să fie abordată de multe persoane, după ce boala celiacă a început să fie cunoscută. Multe persoane au început să-și facă griji pentru orice problemă a tenului și să o coreleze cu această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie 2019 / 10:38

Alergiile la penicilină sunt tratate, adesea superficial. Nu în sensul că nu sunt luate în seamă, ci că sunt dagnosticate prea repede. Acest lucru comportă alte riscuri pentru sănătate, chiar în cazul unor infecții obișnuite, pentru că nu se va administra antibioticul necesar.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019 / 22:53

Alergiile sunt mai frecvente primăvara, atunci când încep să înflorească pomii. Se pare că polenul sau praful de fân este perceput de către sistemul imunitar ca un factor periculos, ceea ce determină reacția alergică. Stresul, însă, le poate amplifica.

Scris de: Angela Sabău       09 Martie 2019 / 16:16

Sunt doamne și domnișoare care, atunci când își pun bijuterii (mai ales gablonzuri) observă că le apare pe piele o reacție alergică, zona se înroșește și simt mâncărime. Altele o pățesc când folosesc anumite creme, parfumuri sau alte produse cosmetice. Și bărbații...

Scris de: Dana Lascu       27 feb 2019 / 18:06

Zeci de milioane de oameni sunt afectați de alergii sezoniere, iar o mulțime dintre ei se simt mizerabil atunci când e perioada de polenizare. Dar, în încercarea de a-și potoli strănutul, a-și salva nasul înfundat sau curgător și ochii înlăcrimați, unii alergici...

Scris de: Dana Lascu       11 feb 2019 / 22:20

Nimic nu este mai enervant decât senzația că ai ceva în ochi. Dar dacă ochii tăi sunt roșii și iritați și nu vezi nimic cu ei, ar putea fi vor de alergii. Simptomele pot apărea independent, dar sunt însoțite de obicei de strănut, nasul curge sau este înfundat. Un...

Scris de: Adisa Codruț       04 feb 2019 / 08:44

Bacteriile intestinale pe care le au sugarii sănătoși împiedică dezvoltarea alergiilor alimentare, este concluzia unui studiu. Alergia la laptele de vacă este cea mai frecventă alergie alimentară care afectează copiii, dar nu singura.

Scris de: Alexandra Mănăilă       15 ian 2019 / 13:53

În realitate, doar unul din 10 adulți are alergie la alimente, dar aproape 1 din 5 cred că au așa ceva, arată un nou studiu. Și asta pentru că se face confuzie între alergie și intoleranță și alte afecțiuni. Iar cele mai multe alergii sunt la crustacee.

Scris de: Dana Lascu       04 ian 2019 / 23:52

Evitarea anumitor alimente în timpul sarcinii nu reduce riscul copilului de-a face alergii alimentare, arată o nouă analiză. Pentru acest studiu, cercetătorii au analizat datele a 4900 de femei gravide, dintr-un sondaj efectuat în domeniul alimentației și medicamentelor al Centrelor...

Scris de: Alexandra Mănăilă       04 ian 2019 / 14:21

Expunerea la animalele de companie în timpul copilăriei reducere ulterior alergiile, a constatat un studiu recent efectuat. O echipă de cercetători de la Universitatea din Gothenburg a descoperit că atunci când bebelușii locuiesc cu animale de companie, vor avea ulterior mai puține...

Scris de: Alexandra Mănăilă       28 dec 2018 / 11:08

Aproximativ 15 milioane de oameni din Statele Unite au una sau mai multe alergii alimentare. Perioada Sărbătorilor de iarnă, când  majoritatea oamenilor sunt în vacanță și se concentrează în special pe vizite la prieteni și petreceri în familie cu mese bogate și...

Scris de: Alexandra Mănăilă       26 dec 2018 / 20:47

Vrei să reduci riscul alergiei copilului tău? Încearcă să-i sugi suzeta. Noi cercetări arată că părinții care sug suzetele bebelușului lor pentru a le curăța pot aduce microbi sănătoși care stimulează dezvoltarea sistemului imunitar al copilului.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 dec 2018 / 09:40

O nouă revizuire a studiilor de specialitate, publicată în jurnalul Respirology, dezvăluie o legătură între consumul de alimente de tip fast food și o probabilitate crescută de a avea astm bronșic, respirație șuierătoare și câteva alte afecțiuni alergice, cum ar fi alergia la...

Scris de: Dana Lascu       23 noi 2018 / 20:44

Astm la copii: Pentru mulți copii cu astm bronșic, tusea este un semn de avertizare timpurie a unei crize, spune un expert.

Scris de: Dana Lascu       02 noi 2018 / 09:15

Alergiile alimentare la copii au devenit tot mai frecvente în ultimii ani, crescând de la 3,4% în anul 1997 la 5,1% în 2011. Potrivit Centrului de Control al Bolilor (CDC) din SUA, 4 până la 6 milioane de copii au alergii alimentare, creșterea înregistrată...

Scris de: Alexandra Mănăilă       30 oct 2018 / 09:35

Copilul vostru are astm bronșic și un animal de companie? S-ar putea să nu fie necesar să renunțați la pisica sau câinele vostru, după cum arată rezultatele unui studiu. Tratamentul contează!

Scris de: Dana Lascu       13 oct 2018 / 12:11

Eczema sau dermatita atopică este o afecțiune dermatologică de natură alergică pentru care medicina nu a găsit încă rezolvare. Numeroase studii cercetează cauza exactă a afectei boli de piele. Cel mai recent vine cu ideea că există o legătură între microbiomul intestinal și...

Scris de: Steluța Indrei       27 sep 2018 / 14:30

De la an la an, tot mai mai pacienţi alergici la ambrozie ajung la medic cu simptome acute. În Bucureşti se constată o răspândire alarmantă a ambroziei, planta cea mai alergenică, atrage atenţia dr. Poliana Leru, medic alergolog, într-un interviu pentru Agerpres.

Scris de: Steluța Indrei       06 sep 2018 / 17:08

Psoriazisul, ca şi alte boli autoimune, poate fi declanșat de diverși factori (“triggeri”) ce pot acutiza episoadele inflamatorii.

Scris de: Bogdan Cotiga       30 aug 2018 / 15:44

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ALERGOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25