Analize

Au fost duse la testare roșii din România și roșii din import. Rezultatele sunt surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 11:16

Tot ce trebuie să știi despre Ecografia Doppler arterială la picioare, când trebuie făcută această investigație și cum te pregătești pentru ea. 

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 23:58

Din testele realizate de OK Medical pentru SARS CoV-2, o parte au fost rezultate pozitive. 

Scris de: Adisa Codruț       27 iul, 20:48

Oamenii care au moștenit genetic un anume canal ionic de la strămoși Neanderthali ar simți durerea mai intens.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 11:38

Datorită solicitării în creștere pentru testarea Covid-19 prin biologie moleculară RT - PCR, Sanador a mărit capacitatea de testare prin achiziția de noi echipamente și recrutarea de personal medical specializat. 

Scris de: Adisa Codruț       24 iul, 16:13

Cercetătorii au încercat să afle mecanismele prin care bacteriile devin rezistente la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 15:26

Colonoscopia este cea mai bună metodă de prevenție pentru cancerul de colon, a explicat Dr Gabriel Mitulescu, la Interviurile DC News și DC Medical. Dar cât de des trebuie făcută ea?

Scris de: Dana Lascu       15 iul, 17:43

Specialiștii de la Spitalul de Urgență Universitar Militar Central „Carol Davila” au publicat o serie de informații despre ecocardiografia cu dobutamină, o substanță de contrast folosită la ecocardiograma pacienților care nu pot efectua efort fizic pe cicloergometru.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 20:16

Înțelegerea deplină a modului în care funcționează ritmul circadian ar ajuta omenirea să explice o serie de procese naturale ca îmbătrânirea și probleme de sănătate precum cancerul.  

Scris de: Florina Pop       06 iul, 17:50

Numărul deceselor cauzate de cancer a fost în scădere. Analiza făcută până în 2017 arată o scădere constantă în fiecare an, însă au crescut decesele din alte cauze.

Scris de: Angela Sabău       05 iul, 18:38

Cunoscutul medic ginecolog Iosif Niculescu explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, că în perioada pandemiei trebuie realizate și consultațiile de rutină, mai ales cele ginecologice. Iată cum se desfășoară acestea și ce analize pot și trebuie să-și facă femeile, inclusiv în funcție de vârstă: 

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 22:20

Anumite mecanisme de actualizare a memoriei ar crea amintiri false, susțin cercetători australieni.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 19:24

FDA a aprobat un test de diagnostic care arată infecția cu coronavirus în circa 45 de minute și care poate fi folosit în spitale, chiar la internarea pacientului și pentru personalul medical expus.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 11:00

Sanador anunță cum se pot face testele prin care poate fi depistată posibila infecție cu noul coronavirus. 

Scris de: Adisa Codruț       20 Martie, 18:46

În încercarea de a proteja personalul medical și pacienții, OK MEDICAL recomandă tuturor pacienților săi testarea rapidă pentru COVID-19, rezultatul negativ obținut în ultimele 24 de ore de la vizită fiind prezentat la intrarea în clinică.

Scris de: D.C.       19 Martie, 13:18

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul măsurilor luate în STARE DE URGENȚĂ, a anunțat modificări la emiterea de rețetele pentru medicamentele pacienților cronici, a plafonului pentru analize, prescripții tratamente off-label, a idemnizației pentru creșterea copilului și a...

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 15:53

Laptele matern pare să aibă o compozție diferită, în funcție de  greutatea și înălțimea copilului mic, arată un studiu. 

Scris de: Angela Sabău       18 feb, 22:36

Salmonella și Stafilococ aureus, asta s-a descoperit în urma unor analize la angajații unei unități de tip carmangerie și braserie din Alba, după ce mai maulte perosane care au consumat acolo alimente au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 13:30

Dr Bogdan Pârlițeanu a explicat, la Interviurile DC News și DC Medical, care sunt analizele și investigațiile medicale care se fac pentru a vedea dacă un pacient are un cancer urologic sau nu.

Scris de: Dana Lascu       31 ian, 09:12

Dr Ruxandra Vlădescu, de la Centrul Oncologic Sanador, explică, la Interviurile DC Medical, ce sunt scintigrafia și PET CT-ul, două investigații vitale la pacienții oncologici. Emisiunea va fi transmisă la ora 10.00.

31 ian, 08:25

Consumul mediu net zilnic pe locuitor a fost, în 2018, în proporţie de 60,1% din produse de origine vegetală şi de 39,9% din produse de origine animală, conform Institutului Naţional de Statistică.

Scris de: Adisa Codruț       20 ian, 12:22

Dorm copiii de vârstă școlară sau adolescenții suficient de mult cât să fie sănătoși? Un simplu test de sânge ar putea să ne dea răspunsul exact

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 23:22

Un nou centru de investigații PET-CT de la Brașov a intrat în contract cu Casa Națională de Asigurări, astfel încât bolnavii cu afecțiuni oncologice din regiune vor putea să-și facă gratuit investigațiile necesare.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 17:19

Oficiali de rang înalt de la Pentagon au distribuit subordonaților un memoriu prin care le spun că nu ar trebui să-și fac teste genetice la domiciliu pentru a-și afla descedența, întrucât astfel de kituri ADN sunt un risc de securitate. Companiile care produc testele au...

Scris de: Dana Lascu       25 dec 2019 / 13:16

Un bărbat din Uganda a semnat un contract cu o companie de repelente. Se pare că gazele sale intestinale ucid țântarii la greu.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec 2019 / 07:31

Zeci de oameni au donat sânge sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul unei campanii organizate de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec 2019 / 13:11

Un test de sânge care analizează anumite proteine poate arăta ritmul de îmbătrânire al unei persoane.

Scris de: Dana Lascu       06 dec 2019 / 20:54

Un mecanism genetic identificat de cercetători poate conduce la un consum necorespunzător de alcool și la dependență, arată un studiu publicat luna trecută în jurnalul Molecular Psychiatry.

Scris de: Dana Lascu       04 dec 2019 / 18:28

Efectul placebo, adică reacția pozitivă la un medicament inactiv, poate fi influențată de anumite tipuri de personalitate, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       30 noi 2019 / 10:50

Cercetătorii au observat că majoritatea sângelui donat din SUA este contaminat cu cofeină și Xanax.

Scris de: Adisa Codruț       29 noi 2019 / 08:58

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANALIZEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy