Analize

Anumiți bărbați  ar trebui să facă un test de sânge de rutină pentru a verifica deficiența de vitamina D, spune un expert american.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 19:29

Diversia biliopancreatică, o procedură chirurgicală mai puţin cunoscută utilizată pentru pierderea din greutate, ajută la slăbit şi sporeşte sensibilitatea la insulină a pacienţilor.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 14:11

"Caravana cu Medici", o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare şi ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 13:51

Un nou test de sânge are capacitatea de a depista, cu un grad foarte ridicat de precizie, prezența cancerului, dar și tipul de cancer și organul de origine al acestuia. Vorbim de peste 20 de tipuri de cancer.

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 06:21

O terapie combinată, care foloseşte două medicamente puternice, create pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva melanomului, poate să determine o creştere cu 50% a şanselor de supravieţuire pe termen lung în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu această formă de cancer,...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep, 17:18

Jandarmi din Vaslui au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad ca să ajute o fetiţă de 2 ani internată într-un spital din Iaşi.

Scris de: Adisa Codruț       27 sep, 18:50

Un mamograf performant a fost inaugurat astăzi la Complexul Multifuncțional Caraiman, unde femeile din sectorul 1 vor primi aici servicii gratuite. În același timp, tot astăzi, la Caraiman a mai fost inaugurat și Centrul de Zi pentru pacienții cu Alzheimer. Prezentatorul evenimentului a...

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 17:33

Modalitatea nașterii poate influența bacteriile intestinale ale sugarilor, potrivit unui nou studiu. Cerectătorii spun însă mamele nu au de ce să se îngrijoreze și că diferențele dispar în nouă luni.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 10:12

Un medic de la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna susține că puțini tineri donează sânge și consideră că lipsa educației ar fi explicația.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 17:05

Una dintre cele mai utilizate modalităţi de a diagnostica zona zoster este depistarea simptomelor. Zosterul începe de obicei prin a provoca o durere foarte puternică, asemănătoare unei arsuri sau furnicături, care apare pe o parte a corpului.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 sep, 16:52

Riscul de diabet pare să fie diferit în funcție de etnie. La japonezii care trăiesc în America, de exemplu, riscul e de două ori mai mare decât la nativii americani.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 15:45

Cei care trec în aceste zile prin Parcul Floreasca îşi pot măsura, gratuit, tensiunea arterială şi îşi pot testa glicemia, în cadrul unei acţiuni organizate de Crucea Roşie Română.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 sep, 20:40

Crucea Roșie Română organizează, în zilele de 5, 6 și 7 septembrie, evenimentul „Sănătatea în prim-plan: Glicemia & Tensiunea arterială la control!" în Parcul Floreasca din București.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 14:22

Prezența partenerului de cuplu poate îmbunătăți rezistența la durere, cel puțin asta reiese dintr-un mic studiu al cercetătorilor. 

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 17:49

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat astăzi, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că raportul Corpului de control referitor la INML a fost terminat noaptea trecută și că, cel târziu mâine, va fi transmis persoanei care l-a solicitat. Este vorba de...

Scris de: Dana Lascu       22 aug, 14:01

Oamenii de știință și-au propus să facă prima ”hartă” a genelor microbionului uman. Cred că astfel ar găsi răspunsuri pricind apariția anumitor boli.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 23:16

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua fișă medicală pentru permis auto, pe care trebuie să o prezinte cei care doresc să aibă dreptul să conducă un vehicul pe străzile României, fie că este vorba de cei care iau prima dată...

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 19:59

Diabetul tip 2 ar putea fi prevenit și diagnosticat mai repede după ce medicii de familie au cerut Ministerul Sănătății modificarea unor prevederi în contractul-cadru.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 12:54

Peste 80 de femei din comuna C.A. Rosetti vor beneficia de vineri, 9 august, de servicii medicale ginecologice gratuite în cadrul unui proiect.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 12:54

O concentrație mai mare de plumb în sânge a fost găsită la peste 160 de copii din zona catedralei Notre-Dame din Paris. Acesta este efectul poluării provocate de incendiul din aprilie.

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 22:22

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase fac gratuit, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00, teste Babeș-Papanicolau.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 16:41

Vârsta la care băieții aflați la pubertate înregistrează cea mai rapidă dezvoltare este din ce în ce mai mică, potrivit datelor colectate de-a lungul mai multor decenii.

Scris de: Angela Sabău       31 iul, 15:53

Cercetători clujeni au demonstrat efectul benefic, antioxidant şi antiinflamator al unei specii de pătlagină descoperite recent în România.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 15:21

Substanțele chimice folosite la ambalajele din plastic sau la căptușirea dozelor de aluminiu ar putea avea un rol în obezitatea copiilor.

Scris de: Angela Sabău       26 iul, 06:24

Nivelul de colesterol nu este singurul care contează pentru sănătatea inimii, ci și trigliceridele. Aflați de ce contează ele și cum să le reduceți.

Scris de: Dana Lascu       24 iul, 23:35

Medicului de familie îi sunt frecvent solicitate adeverințe pentru angajare, pe care să scrie musai „apt pentru muncă”. Numai că acesta nu are dreptul să emită o astfel de adeverință. Iată de unde obții legal documentul atunci când vrei să te angajezi.

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 16:44

Tatuajele, adaptate ca senzori, ar putea fi folosite ca instrument de diagnostic. Cercetătorii germani au creat trei senzori care, folosiți pe post de culoare pentru tatuaje, pot arăta modificările de pH, insuficiența renală sau hepatică ori modificările nivelului de glucoză la diabetici.

Scris de: Dana Lascu       18 iul, 23:39

Condiţiile pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere pentru solicitanţii care prezintă deficienţe profunde de auz au fost modificate.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 23:53

La Neversea, ajuns la a treia ediție, peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în a doua zi de festival.

Scris de: Adisa Codruț       06 iul, 14:23

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) eliberează acte medicale precum certificate prenupțiale sau examinare pentru permisul auto.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 22:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANALIZEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24