Analize

Un bărbat din Uganda a semnat un contract cu o companie de repelente. Se pare că gazele sale intestinale ucid țântarii la greu.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec, 07:31

Zeci de oameni au donat sânge sâmbătă, 7 decembrie, în cadrul unei campanii organizate de Centrul de Transfuzii Sanguine Tulcea.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 13:11

Un test de sânge care analizează anumite proteine poate arăta ritmul de îmbătrânire al unei persoane.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 20:54

Un mecanism genetic identificat de cercetători poate conduce la un consum necorespunzător de alcool și la dependență, arată un studiu publicat luna trecută în jurnalul Molecular Psychiatry.

Scris de: Dana Lascu       04 dec, 18:28

Efectul placebo, adică reacția pozitivă la un medicament inactiv, poate fi influențată de anumite tipuri de personalitate, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       30 noi, 10:50

Cercetătorii au observat că majoritatea sângelui donat din SUA este contaminat cu cofeină și Xanax.

Scris de: Adisa Codruț       29 noi, 08:58

Speranţa de viaţă în România este printre cele mai scăzute din UE şi, deşi a crescut din anul 2000, rămâne cu aproape 6 ani sub media UE, potrivit raportului Comisiei Europene privind sănătatea în UE, la capitolul dedicat României.

Scris de: Adisa Codruț       28 noi, 14:46

Peste 800 de femei din Sectorul 1 și-au făcut gratuit mamografie sau testul Babeș Papanicolau la Complexul Multifuncțional Caraiman.

Scris de: Adisa Codruț       27 noi, 14:26

În Teleorman, cererea de sânge venită din partea spitalelor nu poate fi acoperită, în condiţiile în care numărul persoanelor care se prezintă zilnic la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din judeţ este, în medie, mai mic de zece.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi, 19:06

Un program de screening gratuit penru depistarea voirusului hepatic C a fost inițiat în patru orașe din țară, pe parcursul lunii noiembrie.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 14:19

Joi și vineri, 14 și 15 noiembrie, locuitorii din sectorul 6 al Capitalei pot să-și testeze gratuit glicemia la Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi, 14:34

Trei persoane au fost internate în spital, iar alte câteva zeci au fost identificate cu pre-diabet şi diabet în cadrul testării gratuite a glicemiei organizate, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 17:28

Cercetătorii au creat o nouă tehnică care folosește lumina ca să controleze durata de viață a unei proteine din interiorul celulei.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 22:45

Un test sangvin realizat de cercetătorii de la Universitatea Nottingham poate detecta cancerul mamar cu cinci ani înainte de apariția primelor semne clinice ale acestei boli, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       02 noi, 16:33

Cercetătorii australieni au dezvoltat o modalitate de a prezice debutul unei condiții mortale de sarcină care ucide 76.000 de femei și jumătate de milion de bebeluși în fiecare an, în mare parte în țările în curs de dezvoltare.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 oct, 10:40

Folclorul zice că frigul acutizează durerea, însă cercetătorii au demonstrat că suferința e mai intensă în zilele calde și cu mai multă umiditate.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 20:13

O clinică din Alexandria, Teleorman, demarează, între 25 și 28 octombrie, o nouă campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 20:46

Anumiți bărbați  ar trebui să facă un test de sânge de rutină pentru a verifica deficiența de vitamina D, spune un expert american.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 19:29

Diversia biliopancreatică, o procedură chirurgicală mai puţin cunoscută utilizată pentru pierderea din greutate, ajută la slăbit şi sporeşte sensibilitatea la insulină a pacienţilor.

Scris de: Adisa Codruț       04 oct, 14:11

"Caravana cu Medici", o asociaţie care oferă îngrijiri medicale gratuite persoanelor din zone defavorizate, va vizita în luna octombrie patru sate din România pentru a diagnostica şi trata afecţiuni cardiovasculare şi ca să ofere sprijin pentru sănătatea femeii.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 13:51

Un nou test de sânge are capacitatea de a depista, cu un grad foarte ridicat de precizie, prezența cancerului, dar și tipul de cancer și organul de origine al acestuia. Vorbim de peste 20 de tipuri de cancer.

Scris de: Dana Lascu       29 sep, 06:21

O terapie combinată, care foloseşte două medicamente puternice, create pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva melanomului, poate să determine o creştere cu 50% a şanselor de supravieţuire pe termen lung în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu această formă de cancer,...

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep, 17:18

Jandarmi din Vaslui au donat sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Bârlad ca să ajute o fetiţă de 2 ani internată într-un spital din Iaşi.

Scris de: Adisa Codruț       27 sep, 18:50

Un mamograf performant a fost inaugurat astăzi la Complexul Multifuncțional Caraiman, unde femeile din sectorul 1 vor primi aici servicii gratuite. În același timp, tot astăzi, la Caraiman a mai fost inaugurat și Centrul de Zi pentru pacienții cu Alzheimer. Prezentatorul evenimentului a...

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 17:33

Modalitatea nașterii poate influența bacteriile intestinale ale sugarilor, potrivit unui nou studiu. Cerectătorii spun însă mamele nu au de ce să se îngrijoreze și că diferențele dispar în nouă luni.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 10:12

Un medic de la Centrul de Transfuzie Sanguină Covasna susține că puțini tineri donează sânge și consideră că lipsa educației ar fi explicația.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 17:05

Una dintre cele mai utilizate modalităţi de a diagnostica zona zoster este depistarea simptomelor. Zosterul începe de obicei prin a provoca o durere foarte puternică, asemănătoare unei arsuri sau furnicături, care apare pe o parte a corpului.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 sep, 16:52

Riscul de diabet pare să fie diferit în funcție de etnie. La japonezii care trăiesc în America, de exemplu, riscul e de două ori mai mare decât la nativii americani.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 15:45

Cei care trec în aceste zile prin Parcul Floreasca îşi pot măsura, gratuit, tensiunea arterială şi îşi pot testa glicemia, în cadrul unei acţiuni organizate de Crucea Roşie Română.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 sep, 20:40

Crucea Roșie Română organizează, în zilele de 5, 6 și 7 septembrie, evenimentul „Sănătatea în prim-plan: Glicemia & Tensiunea arterială la control!" în Parcul Floreasca din București.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 14:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANALIZEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28