Analize

Oamenii de știință și-au propus să facă prima ”hartă” a genelor microbionului uman. Cred că astfel ar găsi răspunsuri pricind apariția anumitor boli.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 23:16

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua fișă medicală pentru permis auto, pe care trebuie să o prezinte cei care doresc să aibă dreptul să conducă un vehicul pe străzile României, fie că este vorba de cei care iau prima dată...

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 19:59

Diabetul tip 2 ar putea fi prevenit și diagnosticat mai repede după ce medicii de familie au cerut Ministerul Sănătății modificarea unor prevederi în contractul-cadru.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 12:54

Peste 80 de femei din comuna C.A. Rosetti vor beneficia de vineri, 9 august, de servicii medicale ginecologice gratuite în cadrul unui proiect.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 12:54

O concentrație mai mare de plumb în sânge a fost găsită la peste 160 de copii din zona catedralei Notre-Dame din Paris. Acesta este efectul poluării provocate de incendiul din aprilie.

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 22:22

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase fac gratuit, zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00 și 18.00, teste Babeș-Papanicolau.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 16:41

Vârsta la care băieții aflați la pubertate înregistrează cea mai rapidă dezvoltare este din ce în ce mai mică, potrivit datelor colectate de-a lungul mai multor decenii.

Scris de: Angela Sabău       31 iul, 15:53

Cercetători clujeni au demonstrat efectul benefic, antioxidant şi antiinflamator al unei specii de pătlagină descoperite recent în România.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 15:21

Substanțele chimice folosite la ambalajele din plastic sau la căptușirea dozelor de aluminiu ar putea avea un rol în obezitatea copiilor.

Scris de: Angela Sabău       26 iul, 06:24

Nivelul de colesterol nu este singurul care contează pentru sănătatea inimii, ci și trigliceridele. Aflați de ce contează ele și cum să le reduceți.

Scris de: Dana Lascu       24 iul, 23:35

Medicului de familie îi sunt frecvent solicitate adeverințe pentru angajare, pe care să scrie musai „apt pentru muncă”. Numai că acesta nu are dreptul să emită o astfel de adeverință. Iată de unde obții legal documentul atunci când vrei să te angajezi.

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 16:44

Tatuajele, adaptate ca senzori, ar putea fi folosite ca instrument de diagnostic. Cercetătorii germani au creat trei senzori care, folosiți pe post de culoare pentru tatuaje, pot arăta modificările de pH, insuficiența renală sau hepatică ori modificările nivelului de glucoză la diabetici.

Scris de: Dana Lascu       18 iul, 23:39

Condiţiile pentru obţinerea sau reînnoirea permisului de conducere pentru solicitanţii care prezintă deficienţe profunde de auz au fost modificate.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 23:53

La Neversea, ajuns la a treia ediție, peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în a doua zi de festival.

Scris de: Adisa Codruț       06 iul, 14:23

Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) eliberează acte medicale precum certificate prenupțiale sau examinare pentru permisul auto.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 22:22

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că în România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 15:52

Un test de sânge dezvoltat în Suedia identifică 11 proteine specifice la femeile care au cancer ovarian. Pentru femeile care au chisturi suspecte asta înseamnă că ar putea să scape de operație dacă sângele lor nu prezintă proteinele respective, iar folosirea testului la...

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 22:22

Sângele donat la femei care au născut și de bărbați nu crește și nici nu scade riscul de deces la oamenii care l-au primit.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 12:45

Pentru bărbați sunt teste și analize care, făcute la momentul oportun, pot face diferența dintre viață și moarte. Nu trebuie să fii deja bolnav ca să faci o investigație și nu trebuie să ai simptome pentru a face screening, ci doar să-ți pese de sănătatea ta.

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 10:18

Este inutil să postești (să te abții de la mâncare) înainte de analize de colesterol, arată un nou studiu, mai ales dacă intenția acestui test este de a determina riscul unui pacient de a dezvolta o boală cardiovasculară în viitor.

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 22:22

Cercetătorii au dezvoltat un nou tip de RMN fiabil, non-invaziv, pentru diagnosticarea bolilor de inimă. Acesta ar putea fi folosit d eai multe ori în timp scurt la același pacient pentru că nu presupune injectarea unor substanțe de contrast. 

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 08:21

Organele corpului percep individual diferența dintre zi și noapte, asta au descoperit cercetătorii în urma unor studii.  Ritmul circadian afectează metabolismul.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 00:15

Trombolifilie. Teste de risc genetic pentru această afecțiune se fac, din iunie, în Ambulatoriul Spitalului Universitar de Urgență București.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 14:19

Fie că dormim prea mult, ori puțin, ambele variante par să aibă un efect negativ asupra persoanelor cu prediabet. Cercetătorii leagă somnul de valorile glicemiei.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 14:52

Testări gratuite pentru HIV, hepatită B și hepatită C, au loc în cursul săptămânii viitoare. Demersul este inițiat de ARAS.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 22:39

Hepatita C este afecțiunea pentru care în următoarele zile se fac testări gratuite în mai multe orașe din țară.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 21:35

Preferința pentru alcool sau cafea a fost, în sfârșit, înțeleasă. Cercetătorii au constatat că motivul pentru care sunt consumate nu are legătură cu gustul.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 00:12

Noi cercetări arată că un simplu test de sânge, pe care medicii îl folosesc deja pentru a diagnostica infarctul, poate fi util și în prezicerea, și cu 10 ani înainte, a riscului unei persoane de a face atac de cord sau AVC.

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 07:31

Invitat la Interviurile DC News și DC Medical, Dr. Bogdan Marțian, șeful Clinicii de chirurgie generală de la Spitalul Clinic Sanador a explicat, EXCLUSIV, care e diferența dintre colonoscopie și investigația 3D și care dintre ele e cea mai bună în depistarea precoce a cancerului...

Scris de: Dana Lascu       30 apr, 16:37

Sistemul imunitar se reînoiește în timpul somnului prin reducerea celulelor T când riscul de infecție e scăzut, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 apr, 01:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANALIZEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27