Analize

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, densitatea osoasă din organismul nostru începe să scadă și apare osteoporoza. Cu ajutorul osteodensitometriei, se poate stabili dacă o persoană are osteoporoză, dar și dacă afecțiunea a evoluat sau nu.

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 08:04

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice atrage atenția că o investigație medicală – colonoscopia – făcută la timp te poate salva în cazul uneia dintre cele mai răspândite forme de cancer, cel coloretal. Iată cum îți poți face teste FIT și colonoscopii gratuite în București și...

Scris de: Dana Lascu       23 sep, 16:06

Cercetătorii au dezvoltat un test pasiv de două minute, numit „Fastball EEG”, care măsoară undele cerebrale ale oamenilor ca răspuns la o serie de imagini și care ar putea ajuta la extinderea diagnosticului precoce al demenței, inclusiv de tip Alzheimer. 

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 17:49

Scandal uriaș în Austria, unde autoritățile au anunţat că au deschis o anchetă după ce s-a descoperit o scurgere de informații confidențiale: zeci de mii de rezultate pozitive la testul pentru COVID-19 în regiunea Tirol au ajuns la două companii media.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 08:57

Școlilor le vor fi puse din nou la dispoziție teste COVID-19, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 12:04

Vedeta Oana Roman a aflat recent, după o serie de analize, că trebuie să facă niște schimbări în viața sa.

Scris de: Adisa Codruț       28 aug, 14:01

Dr Ruxandra Dobrescu, medic primar endocrinolog de la Institutul Național de Endocrinologie „CI Parhon”, explică ce analize îți faci ca să vezi ce probleme ai la tiroidă:

Scris de: Dana Lascu       27 aug, 10:36

Oana Roman a anunțat pe rețelele sociale că va fi supusă unei intervenții chirurgicale estetice. 

Scris de: Adisa Codruț       21 iun, 17:26

Lanțul de clinici private SANADOR deține singurul laborator din România acreditat RENAR pentru testarea RT-PCR pentru SARS-CoV-2. Iată cât costă testele și cât de repede se obțin: 

Scris de: Adisa Codruț       17 iun, 20:10

Testele antigen de detectare a virusului SARS-CoV-2 reprezintă o alternativă mai rapidă și mai accesibilă de confirmare sau înlăturare a suspiciunilor de infectare în cazul apariției unor simptome sau contactului direct cu persoane pozitive COVID-19. Cu toate acestea, nu toate testele rapide...

Scris de: Adisa Codruț       22 apr, 16:30

Mâncatul este interzis înainte de recoltarea de sânge. Însă, cum rămâne cu lichidele? Se aplică aceeași regulă?

Irina Radu       21 apr, 19:06

Autoritățile române își pasează mingea deciziei privind folosirea testelor rapide pe bază de salivă pentru COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       07 apr, 17:14

Testele non-invazive pe bază de salivă, care sunt disponibile prin Protejat.ro, sunt o posibilă soluție pentru controlul pandemiei și, cu atât mai mult, pentru redeschiderea școlilor. Iată cât costă și cum se fac, pas cu pas. 

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 11:28

În timp ce organizatorii de evenimente, concerte și festivaluri stau pe bară de un an de zile  și acum așteaptă să vadă dacă își pot relua activitatea în perioada următoare, managerul OK Medical, Mihail Lala, este de părere că „trebuie asumat și executat un test case”. 

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 00:15

Mihail Lala, managerul OK Medical, a explicat, la o emisiune TV, că testarea masivă, inclusiv a copiilor, este soluția revenirii la normalitate, și că se poate demonstra asta cu studii, dar că din păcate, din cauza unor factori politici și funcționali totul rămâne blocat, fie că e vorba de...

Scris de: Dana Lascu       31 Martie, 02:15

Cu mască dar îngramădiți, dansând și cântând în fața unei scene: așa s-a desfășurat un concert în Barcelona. Dintre cei 5.000 de spectatori, care au fost testați toți cu teste antigen la intrare, doar 6 nu au putut participa pentru că erau pozitivi la COVID-19!

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 20:04

Ordinul de ministru care va permite testarea românilor pentru COVID-19 în farmacii va fi semnat luni, dar nu toate farmaciile vor face testare.  

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 18:56

Un test de salivă detectează cu precizie o comoție la jucătorii de rugby de elită. Dacă testul este aprobat, el va putea fi folosit în toate sporturile, pe viitor.

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 17:51

Directorul Institutului Argument, Mădălina Hideg, a declarat la Interviurile DC News și DC Medical că vom vedea în timp costurile limitării accesului la testarea pentru depistarea bolilor cronice.

Scris de: Florina Pop       20 Martie, 21:37

Virologul italian Francesco Broccolo care a colaborat cu Clonit pentru dezvoltarea unui test rapid care identifică trei tulpini mutante de coronavirus spune că instrumentul e vital și că variantele în cauză s-au răspândit în Europa în timp ce noi „le căutăm prea puțin. Trebuie să facem mai...

Scris de: Dana Lascu       25 feb, 07:25

Ecografia reprezintă o metodă de evaluare a structurilor moi ale corpului (organe interne, vase, nervi, musculatura, glande, ochi, etc) și a corticalei osoase (fără a o strabate) utilizînd ultrasunetele.

Scris de: Dana Lascu       24 feb, 23:38

De ce analizele medicale sunt o metodă rapidă să ne îmbolnăvim...de frică. Medicul nutriționist Mihaela Bilic are răspunsul. 

Scris de: Cătălina Burghelea       22 feb, 11:30

Prof dr Alexandru Rafila spune că vaccinarea anti-COVID s-ar putea face periodic, așa cum se întâmplă în cazul gripei. În plus, arată medicul, anumite teste îți arată câți anticorpi ai. 

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 08:20

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că testele antigen nu au de ce să ajungă în unitățile școlare în care nu există cabinet medical sau personal specializat și că DSP ar trebui să înțeleagă asta și să administreze aceste teste. 

Scris de: Dana Lascu       12 feb, 16:10

Un test simplu neinvaziv poate detecta cu precizie foarte mare - 91,7% - cazurile de cancer uterin, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Manchester. 

Scris de: Dana Lascu       12 feb, 15:11

O echipă de cercetători israelieni a dezvoltat o metodă de diagnosticare precoce a unei game largi de afecţiuni printr-o simplă analiză de sânge, a anunţat, joi, 4 februarie, Universitatea Ebraică din Ierusalim (HUJI), citată de Xinhua.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 feb, 10:44

O nouă tehnică este pe cale să fie folosită la analizele de sânge. În locul prelevării probelor de sânge din venă cu o seringă, un plasture cu microace va face acest lucru, captând doar boiomarkerul care interesează, complet fără durere.

Scris de: Angela Sabău       25 ian, 12:01

Celebrul designer Cătălin Botezatu se află în Turcia unde își face analize având în vedere problemele sale cardiace. În 2014 a suferit o operație în urma căreia i-au fost montate cinci stenturi la inimă.

Scris de: Adisa Codruț       12 noi 2020 / 10:53

Au fost duse la testare roșii din România și roșii din import. Rezultatele sunt surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       05 sep 2020 / 11:16

Tot ce trebuie să știi despre Ecografia Doppler arterială la picioare, când trebuie făcută această investigație și cum te pregătești pentru ea. 

Scris de: Adisa Codruț       11 aug 2020 / 23:58

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANALIZEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy