Asigurări

Conducerile spitalelor din județul Neamț și-au exprimat nemulțumirea legat de numărul mare de pacienți veniți la urgență, deși problemele lor nu constituiau urgențe.

23 iul, 13:56

Premierul Viorica Dăncilă vrea ca Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, să-și dea demisia și nu e loc de discuții. Mai mult, deși la CNAS încă din luna iunie răscolesc documente inspectorii de la Corpul de control al Ministerului Sănătății, de astăzi se uită prin dosare și Corpul de...

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 22:44

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat, astăzi, într-o conferință de presă susținută după discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanți ai CNAS și ai firmei de IT Siveco, că din indolență s-a ajuns la situația de azi, când plarforma informatică a CNAS nu funcționează de mai...

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 16:26

Platforma Informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (PIAS) a picat din nou, astăzi, după ce administratorii de la CNAS abia reușiseră să o pornească. 

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 14:55

Daniel Osmanovici a demisionat după ce săptămâna trecută, vorbind de defecțiunea fără precedent a platformei informatice PIAS, a spus că „oamenii mor oricum, și cu și fără sistem”. Primul ministru Viorica Dăncilă le-a cerut lui și președintelui CNAS Răzvan Vulcănescu să...

Scris de: Adisa Codruț       22 iul, 00:10

Platforma informatică a asigurărilor sociale - PIAS - a pornit aseară după 19 zile de defecțiune. Este cea mai lungă defecțiune înregistrată până acum. 

Scris de: Dana Lascu       20 iul, 05:49

Premierul Viorica Dăncilă i-a transmis astăzi un mesaj dur lui Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, care refuză să demisioneze deși Platforma Informatică PIAS a Casei Naționale de Sănătate nu funcționează de 19 zile, iar purtătorul lui de cuvânt, Daniel Osmanovici, a făcut o gafă...

Scris de: Dana Lascu       19 iul, 19:44

Ministrul Sănătăţii a declarat vineri că lucrările la secţia de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean din Bistrița vor fi gata într-o lună.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 16:21

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, 18 iulie, că de luni, 22 iulie, ar fi funcțional sistemul informatic al cardurilor de sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       18 iul, 23:16

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a declarat mulțimită de Spitalul Județean de Urgență din Brăila. Ea a verificat cum au fost cheltuiți banii, dar și cum a evoluat unitatea medicală după ultimul control din martie.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 20:45

Sorina Pintea a arătat că cele 45 de posturi de la Săpoca era aprobate și buget exista. Ministrul Sănătății va face controale în toate spitalele de psihiatrie din țară.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 18:12

Peste 1.500 de persoane cu dizabilități psiho-sociale mor în România anual, în instituțiile publice de sănătate mintală, unde ar trebui să fie ocrotite.

Scris de: Adisa Codruț       19 aug, 23:32

Autorul unui atentat terorist ce a avut loc anul trecut în Brăila a fost obligat de instanță să plătească serviciile medicale acordate victimelor sale. Autorul este un tânăr de 21 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       19 aug, 19:04

Ambulanța a fost solicitată mai mult în ultimele zile, în care temperaturile au urcat foarte mult. Bătrânii cu afecțiuni cronice au fost cei mai afectați.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 14:15

Asistența medicală va fi asigurată în 15 și 16 august, zile libere, în nouă spitale din București. „Adormirea Maicii Domnului” este sărbătoare legală, însă și ziua de vineri este liberă.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 11:26

Obiectivele cu impact asupra sănătății populației vor fi evaluate de Institutul Național de Sănătate Publică, potrivit unui ordin de ministru. 

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 12:09

Spitalul din Huși va avea computer tomograf. Licitația pentru achiziția aparaturii medicale a fost publicată pe noul portal al licitațiilor online.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 21:11

Cel mai mare spital de stomatologie va fi construit în sectorul 4 al Capitalei. Lucrările celor 65 de cabinete și săli de operații vor fi gata în trei ani.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 17:58

Spitalul Regional de Urgență Cluj a primit avizul pentru studiul de fezabilitate. Unitatea medicală va avea 849 de paturi și va deservi regiunea de nord-vest.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 17:11

Aproximativ 400.000 de servicii medicale au fost transmise miercuri în PIAS, din cabinetele medicilor de familie. Peste 300.000 au fost semnate și validate cu cardul.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 21:34

Puncte de prim ajutor au fost amplasate în 20 de locuri considerate mai aglomerate din Capitală. Aici sunt medici și asistenți care pot oferi ajutor celor afectați de căldură.

Scris de: Angela Sabău       08 aug, 21:11

Durata de scutire a plății taxei de clawback a fost prelungită, după cum a anunțat minstrul Sănătății, Sorina Pintea. Ea a mai anunțat și altem măsuri decise de Guvern.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 20:05

Tratamente stomatologice și servicii de recuperare medicală, pentru persoanele cu deficienţe locomotorii şi neuromotorii din evidenţa DGASPC Sector 2.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 19:51

România a semnat un acord cu Ungaria privind transplantul de plămâni. 15 pacienți vor putea fi operați anual în Ungaria, iar România va trimite în țara vecină plămânii care nu sunt compatibili în țară.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 07:31

Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate funcționează din nou, începând de azi, 6 august. Echipele mixte continuă să monitorizeze sistemul.

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 20:31

Un aparat medical pentru monitorizarea funcțiilor vitale a ajuns la Secia pediatrie a Spitalului Județean din Alba Iulia. Aparatul este primul care dă alarma în cazul unor modificări în starea unui copilul bolnav.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 20:43

Medicii de ambulator s-au întâlnit cu reprezentanții CNAS pentru a discuta despre finanțare și contractul cadru pe anul viitor. Modificări interesante ar putea fi stabilite.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 19:45

Sala de nașeri și terapia intensivă neonatală de la Spitalul Clinic Filantropia vor fi închise pentru igienizare. Pacientele vor fi redirecționate către alte unități medicale.

Scris de: Adisa Codruț       03 aug, 21:12

Directorul general adjunct medical al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Ablachim Turkes, a cerut, alături de președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Eugen Ilea, ca medicii școlari să aibă dreptul de a elibera bilete de trimitere gratuite...

Scris de: Dana Lascu      

Aproximativ 20.000 de angajați din spitalele statului australian New South Wales au intrat în grevă, cerând măsuri mai stricte de securitate. Ei sunt nemulțumiți din cauza multiplelor agresiuni ce au loc asupra personalului medical.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 12:56

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ASIGURăRIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27