Asigurări

Cele 6 centre universitare îndeplinesc condițiile pentru organizarea concursului de intrare în Rezidențiat 2019 care va avea loc în 8 decembrie, dar și pentru pregătirea unui număr suplimentar de rezidenți, anunță Ministerul Sănătății. Sunt 8.876 de candidați

Scris de: Dana Lascu       28 noi, 12:39

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a declanşat o anchetă la Spitalul TBC din localitatea Bisericani după ce mai mulţi pacienţi au fost transportaţi duminică la o secţie de votare cu un microbuz şcolar.

Scris de: Adisa Codruț       26 noi, 13:38

Premierul Ludovic Orban a anunțat, astăzi, că la rectificarea bugetară Casa Națională de Asigurări de Sănătate va primi bani pentru concediile medicale nedecontate de 11 luni și pentru alte plăți.

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 14:29

După cazul de intoxicații deratizare Timișoara, autoritățile sanitar-veterinare din Covasna au decis să controleze toate firmele care fac detatizare, dezinsecție și dezinfecție în județ, ca să fie sigure că acestea folosesc doar substanțe autorizate.  

Scris de: Adisa Codruț       23 noi, 14:46

Persoanele cu dizabilităţi din Vrancea, aflate în căutarea unui loc de muncă, vor primi vouchere în cuantum de până la 5.000 euro, ca să își poată achiziționa echipamente cu care să poată munci.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 20:04

Conf dr Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, arăta, în urmă cu ceva timp, că e anormal să nu se poată face programe de rezidențiat în spitale private atâta timp cât acestea au angajate full time cadre universitare cu mare experiență.

Scris de: Dana Lascu       21 noi, 17:00

Actualul ministru al Sănătății, conf dr Victor Costache explica, la Interviurile DC Medical, că multe dintre operațiile realizate în străinătate pot fi făcute în sistemul privat din România, pe bani mai puțini, dar că există interese ca pacienții români să fie trimiși...

Scris de: Dana Lascu       21 noi, 14:00

Actualul ministru al Sănătății, conf dr Victor Costache, arăta, cu ceva timp în urmă, la Interviurile DC Medical, de unde pleacă marile probleme ale sistemului sanitar românesc.

Scris de: Dana Lascu       21 noi, 12:40

În județul Alba lipsesc medici de familie din aproape o cincime din comune. O situație deficitară se înregistrează și în câteva orașe.

Scris de: Adisa Codruț       19 noi, 19:02

Medicul Radu Zamfir, director al Agenţiei Naţionale de Transplant, va ocupa şi funcţia de consilier onorific al ministrului de Interne, Marcel Vela.

Scris de: Adisa Codruț       14 dec, 15:55

Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Senat, Renică Diaconescu, a declarat că este nevoie de noi legi ale sănătății și rezidenţiatului, elaborate pe baza unor principii moderne şi corecte.

Scris de: Angela Sabău       12 dec, 11:18

O instalație radiologică digitală nouă a fost achiziționată pentru Spitalul Clinic CF Cluj Napoca. Investiția a fost de 500.000 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 15:19

Ultimul spital județean aflat în subordinea MS va ajunge în curând în administrarea Consiliului Județean. Este vorba despre SJU din Focșani, care va fi preluat de CJ Vrancea.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 21:21

Spitalul de Recuperare Iaşi a achiziţionat echipamente medicale de ultimă generaţie pentru Secţia Clinică de Recuperare Medicală Respiratorie, cu finanţare de la municipalitate, în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Scris de: Angela Sabău       10 dec, 17:54

Clinica de Mari Arşi din cadrul unităţii funcţionează la capacitate maximă, a arătat Managerul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, ec. Ioan Bârliba.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 17:10

Opt saloane de la Spitalului pentru Copii "Louis Ţurcanu" din Timişoara au fost modernizate şi dotate printr-un proiect în valoare de 200.000 de euro.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 12:34

SCJU Arad a fost dotat cu aparate de sterilizare de ultimă generație. Finanțarea de 1,5 milioane de lei a fost asigurată de CJ.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 15:09

UPU al Spitalului pentru Copii din Brașov a fost reabilitat și extins. Investiția de 500.000 de șlei a fpst a CJ Brașov.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 14:42

Angajații SJU Vaslui au obținut în instanță banii care le-au fost reținuți în mod eronat din salariile aferente anului trecut.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 15:26

Secţia de neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 14:20

Heliportul Spitalului Universitar de Urgență a fost inaugurat. Acesta va scurta durata trasnportului pacienților în stare critică, fiind singurul din București dedicat în totalitate îngrijirii medicale a pacientului critic.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 12:45

Ministerul Sănătății a precizat, în legătură cu spitalele de pe platforma Fundeni, că vor fi utilizate surse alternative pentru asigurarea căldurii şi a apei calde.

Scris de: Adisa Codruț       28 noi, 17:41

Rata nașterilor prin cezariană a depășit 60%. Emanuel Botnariu crede că ar terbui să fie un semnal de alamră pentru medici.

Scris de: Adisa Codruț       27 noi, 18:24

Directorul SCJU Craiova a fost demis din funcție, însă acesta spune că cererea de demisie a fost falsă. Polițiștii au deschis dosar penal.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 15:55

Contractul cost-volum-rezultat care se va încheia între CNAS și producătorii de medicamente, va aduce tratamente fără interferon pentru aproape 18.000 de pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 15:23

Federația Sanitas anunță că după ce s-a semnat noul Contract Colectiv de Muncă,  negocieri care au durat mai bine de doi ani și jumătate cu reprezentanții Ministerului Sănătății, documentul produce deja efecte din 4 noiembrie în toate spitalele și clinicile de stat.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 14:53

Managerul SJU Baia Mare, sorina Pintea, a vorbit despre investițiile din ultimii trei ani, dar și despre cele în derulare sau care vor urma la unitatea sanitară. Ea a revenit la funcția de manageral unității după ce a fost ministru al Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 14:30

Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre care prevede reorganizarea instituţiei în vederea creşterii capacităţii administrative a MS.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 11:17

Un nou cabinet de cardiologie a fost inaugurat marţi, la Braşov, în cadrul Ambulatoriului Spitalului de Pneumoftiziologie, care beneficiază de aparatură modernă de specialitate, în valoare de peste 150.000 de lei, achiziţionată cu fonduri de la Consiliul Judeţean.

Scris de: Adisa Codruț       19 noi, 17:38

Uniunea TESA cere Guvernului Orban introducerea tuturor categoriilor de personal din spitale în aceeași Anexă a Legii salarizării, pentru că departajarea lor a dus la majorarea salariilor doar pentru unele categorii de personal, nu pentru toate.

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 17:05

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ASIGURăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24