Stiri publicate de Adisa Codruț

Boala Alzheimer se pare că este frecventă la pacienți i care au fost tratați pentru hidrocefalie cu presiune normală idiopatică (iNPH).

27 noi, 14:02

Femeile îngrijorate de aspectul lor își pot spori imaginea de sine prin reducerea anumitor comportamente, cum ar fi verificarea oglinzilor, pretinde un studiu.

22 noi, 23:02

O expunere mai mare la antibiotice orale utilizate în mod obișnuit este legată de un risc crescut de boală Parkinson, potrivit unui studiu.

22 noi, 22:17

Cercetătorii au descoperit că un medicament numit cenobamat reduce convulsiile la epileptici cu 55%. Medicamentul este încă în teste.

22 noi, 21:25

Un nou studiu arată că inițiativele de alăptare la spital sunt asociate cu scăderea ratelor de deces la sugari în primele șase zile după naștere.

22 noi, 19:52

O perspectivă negativă asupra vieţii poate afecta sănătatea inimii, potrivit unui nou studiu.

22 noi, 18:41

Viermele pulmonar de șobolan este o boală parazitară care se răspândește prin alimente contaminate și care afectează creierul și măduva spinării.

22 noi, 17:39

Institutul Inimii de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a câștigat recent un proiect european prin care urmărește crearea unui registru de monitorizare a supraviețuitorilor unui infarct miocardic acut.

22 noi, 17:12

La Fundeni au avut loc două intervenţii de transplant renal şi hepatic, operații care au redat speranţa la viaţă unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare.

22 noi, 16:48

Deținuții din Târgu Mureș au avut partre de o „lecție de sănătate”, în care reprezentații DSP le-au vorbit despre diabet, despre măsuri care pot să amâne sau să evite boala.

22 noi, 16:25

Spitalul Clinic Judeţean din Oradea va avea, în vara anului 2020, primul şi cel mai modern laborator integrat din sistemul public de sănătate din România, realizat printr-un proiect de două milioane de euro, fonduri europene transfrontaliere.

22 noi, 16:22

Directorul SCJU Craiova a fost demis din funcție, însă acesta spune că cererea de demisie a fost falsă. Polițiștii au deschis dosar penal.

22 noi, 15:55

Contractul cost-volum-rezultat care se va încheia între CNAS și producătorii de medicamente, va aduce tratamente fără interferon pentru aproape 18.000 de pacienți.

22 noi, 15:23

Un centru pentru tratarea dependenților de droguri ar putea fi înființat anul viitor la Brașov. Acesta este unul din proiectele managerului Spitalului de Neurologie și Psihiatrie.

22 noi, 15:13

Președintele Asociației Transplantaților din România, Gheorghe Tache, a vorbit despre necesitatea unei culturi a transplantului, care ar trebuio promovată.

22 noi, 15:00

DSP Harghita a solicitat mai multe doze de vaccin antigripal. Solicitarea vine ca urmare a interesului crescut pentru vaccinare.

22 noi, 14:52

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea dozelor de vaccin antigripal, în contextul în care interesul pentru vaccinare este ridicat, iar condiţiile climatice din zonă impun o prevenţie atentă a bolilor respiratorii.

22 noi, 13:44

Obezitatea la adolescenți este în creștere în toată lumea, în ciuda recomandărilor OMS. Potrivit OMS, sendentarismul crește riscul de obezitate și boli cardiovasculare.

22 noi, 11:48

Elevii care au mâncat rar micul dejun în zilele de școală au obținut note mai mici decât cei care n-au sărit această masă, potrivit unui nou studiu.

21 noi, 23:32

Cercetătorii din Japonia au descoperit noi informații despre procesele genetice care pot declanșa tulburări legate de vârstă.

21 noi, 22:52

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADISA CODRUțurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27