Stiri publicate de Adisa Codruț

O campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare asupra bolilor tiroidiene se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene. Campania a fost lansată pe 22 mai și se desfășoară pe tot parcursul anului 2019.

23 mai, 12:10

Infecțiile intraspitalicești pe primele patru luni ale acestui an s-au dublat, iar numărul spitalelor care declară că a avut astfel de evenimente a crescut. 

23 mai, 11:20

Un student la Medicină face parte, pentru prima dată, din delegaţia României la cea de-a 72-a Sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii.

22 mai, 21:45

Diabet, cifre. Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, spune că aproximativ 1,5 milioane de români ar avea diabet.

22 mai, 21:10

Trei cazuri de tuberculoză au fost identificate la o școală din Brăila. Cazurile nu au legătură între ele, potrivit medicilor. Doi dintre ei sunt contagioși, însă grav este faptul că, cel puțin deocamdată, ancheta epidemiologică nu se poate face, din lipsa testului cutanat la...

22 mai, 19:57

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a răspuns jurnaliștilor care au întrebat despre alimentația nesănătoasă a copiilor din grădinițe. Demnitarul a explicat că direcțiile de sănătate publică pot amenda sau închide astfel de unități de învățământ, dacă se dovedește că nu...

22 mai, 19:37

Femeile au mai mici șanse să fie resuscitate în cazul unui infarct. De asemenea, șansa lor de supraviețuire este mai mică. Datele au fost publicate în urma unui studiu.

22 mai, 13:29

Ministrul Sănătăţii a declarat, marţi, 21 mai, în Vaslui, că investiţiile în spitale trebuie să se facă în paralel cu dezvoltarea medicinei de familie.

21 mai, 20:04

Mortalitatea din cauza hipertensiunii a crescut îngrijorător, în condițiile în care populația a scăzut. Societatea Română de Cardiologie lansează o campanie de informare, cu ocazia Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale.

21 mai, 16:44

Centrele de transfuzii vor fi modernizate, așa promite ministrul Sănătății. De asemenea, ea a declarat că Legea transfuziilor se va modifica.

21 mai, 16:05

Spitalul din Fălticeni, început în 1991, va fi inaugurat în toamna acestui an. Aceasta este promisiuna ministrului Sănătății, Sorina Pintea. Ea a mai menționat investițiile făcute la mai multe unități medicale din țară și spune că așteaptă și alte solicitări.

21 mai, 14:37

Modernizare Ambulatoriu Târgu Bujor. Preşedintele CJ Galaţi a semnat luni, 20 mai, contractul de reabilitare a Ambulatoriului din Târgu Bujor.

20 mai, 19:35

Inimă. Institutul Inimii din Cluj-Napoca se va dota cu aparatură medicală în valoare de circa 10 milioane de lei, bani de la stat.

20 mai, 18:41

O investiție de peste 700.000 de lei a Organizației Salvați Copiii va dota mai multe maternităţi şi secţii de terapie intensivă neonatală din vestul ţării cu aparatura medicală.

20 mai, 14:12

Hipnoza ar putea fi utilizată ca metodă de slăbit. Psihologii spun că metoda ar acționa direct la cauzele care duc la nevoie de a mânca excesiv și nu la efect, care este creșterea în greutate.

20 mai, 13:13

Medicina de familie ar trebui să fie una din cele mai importante ramuri ale sistemului. Declarația a fost făcută de un medic, cu ocazia Zilei Internațonale a Medicului de Familie.

20 mai, 12:03

Ministrul Sănătății Sorina Pintea le promite medicilor de familie, în ziua în care sunt sărbătoriți la nivel internațional, că va lua „și alte măsuri menite să întărească cabinetele medicilor de familie”. Ea spune că din împrumutul de la Banca Mondială,...

19 mai, 12:36

Conferința Interdisciplinară de Nefrologie, Dializă, Transplant și Acces Vascular – NefroAcces 2019 – s-a desfășurat, până astăzi, la București. Aproximativ 400 de medici au discutat, la zeci de sesiuni, despre terapii de ultimă oră în abordarea patologiei renale, dar și...

18 mai, 22:20

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne și fondatorul SMURD, a explicat, astăzi, că trebuie găsită o soluție pentru introducerea, în programa școlară, a cursurilor de prim-ajutor.

18 mai, 18:10

Testări gratuite pentru HIV, hepatită B și hepatită C, au loc în cursul săptămânii viitoare. Demersul este inițiat de ARAS.

17 mai, 22:39

Click pentru a naviga in paginile din categoria ADISA CODRUțurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.81