Stiri publicate de Angela Sabău

Tulburarea de stres posttraumatic ar putea avea o legătură chiar și cu cancerul, pe lângă o serie de alte afecțiuni din organism. Cercetătorii au studiat legătura cu cancerul ovarian.

22 noi, 14:46

Pastilele de slăbit și laxativele sunt primul pas spre tulburările alimentare. Potrivit unui studiu, persoanele care le folosesc au șanse aproape de două ori mai mari să sufere o astfel de tulburare.  

22 noi, 14:33

Boala Alzheimer se pare că este favorizată de aerul poluat. Particulele fine din atmosfera poluată se depun în organism.

22 noi, 12:10

Ventolinul este utilizat în mod obișnuit și cu succes în crizele de astm, însă specialiștii atrag atenția că medicamentnul, luat în cantități prea mari, poate duce chiar la deces.

22 noi, 10:17

Pierderea greutății vine „la pachet” cu pierderea densității osoase, la vârsta adultă. Densitatea osoasă nu s-a refăcut nici la cei care și-au menținut greutatea, nici la cei care au recâștigat-o.

21 noi, 15:52

Consumul băuturilor dulci a scăzut, dar continuă să fie la un nivel ridicat. Conform sudiilor, cele carbogazoase au fost considerate cele mai periculoase, motiv pentru care s-a redus consumul lor.

21 noi, 15:37

Introducerea compensării la vaccinurile pentru pacienții cu afecțiuni cronice este o necesitate, arată reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România și cei ai Soceității Române de Epidemiologie.

20 noi, 11:53

Pierderea auzului la vârste înaintate a fost asociată cu declinul cognitiv. Cercetătorii vor să afle dacă pot ajuta aparatele auditive.

20 noi, 10:46

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut publice pe pagina sa de instagram câteva informații cu privire la mâncarea japoneză. 

20 noi, 10:13

Numărul celor care au ajuns la spital în cazul intoxicației în urma deratizării la Timișoara a ajuns la 33, dintre care 21 sunt copii. Trei persoane au decedat, doi copii și mama unuia dintre ei.

20 noi, 09:38

Colesterolul este cunsocut ca fiind cauza „tuturor relelor”, atunci când vine vorba despre bolile cardiovasculare. Dar cercetătorii spun că doar o subclasă al LDL este dăunătoare.

19 noi, 16:15

Dificultățile economice sunt asociate cu roscul de deces din cauze cardiace, spun cercetătorii care au efectuat un studiu comparativ în zone diferite ale țării.

19 noi, 15:11

Progeria, boala rară care îi îmbătrânește accelerat pe copii și până în adolescență îi ucide, ar putea avea un tratament, după ultima descoperire a cercetătorilor.

19 noi, 13:41

România se află pe primul loc în UE la mortalitatea copiilor, cu o rată de două ori mai mare decât media Uniunii pentru populația între 0-19 ani.

19 noi, 12:42

Substanța utilizată la deratizarea blocului în care au murit trei persoane conținea un insecticid care are în compoziție o substanță exterm de toxică.

19 noi, 11:33

Patronul firmei care a făcut dezinsecția la blocul din Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.

19 noi, 11:17

Recunoașterea depresiei la adolescenți este o provocare pentru părinți. Schimbările de stare și de comportament ale tinerilor pot masca foarte bine simptomele afecțiunii.

19 noi, 09:54

Consumul mare de zahăr, chiar și pe termen scurt, duce la un risc mai mare de boli intestinale și scăderea imunității. Cercetătorii explică și cum se întâmplă asta.

18 noi, 17:42

Depresia la adolescenți a crescut brusc din 2012, în timp ce consumul de alcool la această categorie de vârstă a scăzut constant din 1991.

18 noi, 13:10

Terapia cu bacteriofagi a dat rezultate promițătoare în câteva ocazii experimentale. Boli grave ale ficatului, infecții multidrog rezistente, ar putea avea tratament cu bacteriofagi.

18 noi, 11:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANGELA SABăUurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22