Stiri publicate de Angela Sabău

Epilepsia ar putea fi controlată cu ajutorul unui implant pentru creier. Cercetătorii spun că implantul ar putea fi utilizat și pentru controlul mișcărilor corpului, la persoanele cu paralzie.

21 iul, 12:17

Boala Alzheimer ar putea avea „rădăcini” vizibile încă în copilărie. Cercetătorii au stabilit legătura unei gene asociate cu boala Alzheimer și un scor IQ mai mic în copilărie.

21 iul, 10:53

Baia fierbinte ar putea avea efecte benefice asupra calității somnului. Cercetătorii au stabilit chiar și cu cât timp înainte de culcare este recomandat să faci un duș fierbinte.

20 iul, 13:22

Diabetul afectează, în timp, vasele de sânge, care se îngustează și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. 

20 iul, 12:03

Cafeaua are o legătură cu creșterea colesterolului. Cercetătorii spun că de vină ar fi cafestolul un compus care se găseșe în cafeaua preparată la ibric sau espresso.

19 iul, 14:21

Lentilele de contact pot duce la pierderea vederii. O infecție a ochilor este vinovată în aceste cazuri, dacă nu sunt respectate măsurile de igienă.

19 iul, 12:08

Virusul West Nile a făcut prima victimă în acest sezon. Este vorba despre un octogenar din județul Galați, care a fost infectat în urma unei înțepături de țânțar.

19 iul, 11:33

Venele varicoase sau varicele superficiale pot să apară din diferite cauze. Specialiștii fac câteva recomandări ca să evităm apariția lor.

19 iul, 11:07

Boala Alzheimer ar putea fi încetinită semnificativ doar făcând, zilnic, activitate fizică simplă, precum mersul pe jos.

19 iul, 08:19

Substanțele nutritive din alimente sunt cele care ne prelungesc viața, nu cele din suplimentele alimentare. Asta au stabilit, recent, cercetătorii.

18 iul, 14:18

Software-ul care citește emoțiile pe față nu este sigur. Cercetătorii spun că e nevoie de mai mult decât un zâmbet pentru a „citi” fericirea pe chipul unei persoane.

18 iul, 13:03

Obezitatea ar putea fi declarată boală. Cercetătorii susțin că îndeplinește definiția termenului de „boală”. Alții, însă, nu sunt de acord.

18 iul, 11:57

Chimioterapia ar putea avea efecte secundare diminuate și efect îmbunătățit, printr-o metodă nouă de administrare a medicamentelor. 

18 iul, 10:16

AVC (accidentul vascular cerebral) ar putea avea urmări mai puțin grave, dacă tratamentul ar începe cu doar 15 minute mai devreme. Datele unui studiu au fost publicate.

17 iul, 16:57

Tulburarea de spectru autist a fost tema de cercetare a oamenilor de știință. Rezultatele studiului lor au stabilit o legătură cu concentrațiile metaboliților din cortexul prefrontal.

17 iul, 14:22

Scleroza multiplă ar putea prezenta un risc mai mare pentru copiii supraponderali sau obezi. Asta au descoperit cercetătorii germani, în urma unui studiu.

17 iul, 09:06

Cercetătorii au descoperit o metodă de a reduce efectele secundare pe care le are imunoterapia și pentru a prelungi tratamentul la unii pacienți cu carcinom hepatocelular, cea mai comună formă de cancer la ficat.

17 iul, 06:20

Dieta influențează starea de sănătate, însă aceasta este legată și de compoziția microbiomului din mucoasa intestinală, arată cercetătorii.

16 iul, 14:38

Sucurile îndulcite au mai fost asociate cu un risc crescut de cancer. Acum, cercetătorii au arătat că fie și un singur pahar de suc îndulcit pe zi, poate crește considerabil riscurile pentru sănătate.

16 iul, 10:08

Salteaua din spumă poliuretanică ar putea avea unele efecte nebănuite asupra sănătății. Cercetătorii au descoperit că în prezența căldurii corpului, acestea emană anumite substanțe.

16 iul, 09:31

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANGELA SABăUurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27