Stiri publicate de Angela Sabău

Copiii bilingvi au aceleași capacități de organizare ca și cei monolingvi, în ciuda faptului că studii anterioare au sugerat altceva. Ultimul studiu indică, în schimb, alte beneficii ale învățării unei limbi străine.

21 mai, 15:21

Viață artificială, asta au creat cercetătorii din Marea Britanie în laborator. Practic, au înlocuit ADN-ul unei bacterii E-coli, bucată cu bucată, până când l-au tansformat într-un ADN artificial.

21 mai, 14:12

Consumul unui ou pe zi nu pare să influențeze nivelul colesterolului sau riscul de AVC cauzat de colesterolul mărit, asta spun cercetătorii finlandezi. Ei nu spun, însă, ce se întâmplă în cazul consumului a mai multor ouă pe zi.

21 mai, 13:28

Autismul ar puta fi diagnosticat în 30 de secunde, cu ajutorul unei scanări RMN care să înregistreze activitatea creierului, ca răspuns la stimuli sociali și non-sociali. Ultima cercetare arată că se poate.

21 mai, 12:04

Citirea unei electroencefalograme (EEG) ar putea oferi un real ajutor în diagnosticarea bolii Parkinson, dar și a altor tulburări motorii.

21 mai, 10:16

Modificările de greutate la vârste înaintate ar putea fi un indiciu privind demența. Cel puțin asta au concluzionat cercetătorii coreeni.

21 mai, 09:05

O campanie de strângere de fonduri a adus o donație de peste 45.000 de euro la Maternitatea din Dej. Autoritățile locale s-au alăturat demersului.  

20 mai, 16:39

Fie că dormim prea mult, ori puțin, ambele variante par să aibă un efect negativ asupra persoanelor cu prediabet. Cercetătorii leagă somnul de valorile glicemiei.

20 mai, 14:52

Ciroza hepatică sau cancerul de ficat sunt diagnosticate cu întârziere. Diabetul mărește riscul acestor boli cu potențial mortal.

20 mai, 11:26

Un medicament pentru cancer ar putea fi o nouă soluție în tratarea anevrismului. Concluzia a venit după după stabilirea unei legături între anevrism și o mutație genetică. 

20 mai, 10:01

Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.

20 mai, 08:31

Dimineața sau seara, corpul nostru ar putea răspunde diferit la anumite afecțiuni. Cum ne influențează afecțiunile ritmul circadian arată un nou studiu al cercetătorilor elvețieni.

19 mai, 12:39

Boala Alzheimer continuă să fie una din cele mai neplăcute afecțiuni ale bătrâneții, dar nu numai. O nouă cercetare a descoperit cum se comportă proteinele care provoacă, prin aglomerarea lor în creier, afecțiunea. Asta deschide noi oportunități în găsirea unor tratamente.

18 mai, 22:26

Sucurile naturale din fructe s-ar putea să nu fie chiar atât de sănătoase pe cât am crede. Studiile arată că fructele întregi sunt de preferat, ori apa. De asemenea, cafeaua ar trebui băută fără zahăr sau frișcă.

18 mai, 21:46

Celulele T în acțiune, acesta ar putea fi titlul „filmulului” pe care oamenii de știință l-a realizat. De fapt, este vorba despre primele imagini captate cu celulele - soldați ale organismului uman responsabile cu distrugerea bacteriilor sau virusurilor care ne fac rău.

18 mai, 21:04

Realitatea virtuală ar putea ajunge să fie folosită  scop terapeutic la persoanele cu demență. Primul studiu a avut efecte notabile.

18 mai, 05:22

Sănătatea ficatului este importantă pentru sănătatea întregului organism. O serie de alimente și băuturi sunt cunoscute pentru rolul protector asupra ficatului.

18 mai, 00:39

Terapia cu ultrasunete ar putea fi viitorul în gestionarea diabetului. Cercetătorii au descoperit că nivelul insulinei poate fi crescut prin această metodă.

17 mai, 23:42

Alimentele procesate sunt nesănătoase, o spun toate studiile de până acum. Ultimul, însă, a și dovedit-o. În doar două săptămâni, rezultatele au fost clare.

17 mai, 21:15

Stresul și bolile autoimune sunt strâns legate între ele. Oamenii de știință au reușit să găsească modul în care stresul favorizează apariția acestor boli.

17 mai, 19:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria ANGELA SABăUurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.81