Stiri publicate de Angela Sabău

O mască de față de noapte poate îmbunătăți calitatea vieții la persoanele care suferă de apnee în somn.

04 dec, 11:41

Rujeola este o boală extrem de contagioasă care afectează sistemul imunitar. Practic, „șterge memoria” sistemului imunitar, astfel că organismul rămâne expus unor infecții pe care înainte le-ar fi putut anihila.

04 dec, 10:05

Oamenii de știință au reușit să afle ce se întâmplă în creier ca să-l determine să ia o decizie sau alta. Experimentul a fost făcut pe un pește zebră.

03 dec, 14:36

Botulismul este o afecțiune rară, dar cu potențial fatal, astfel că medicii recomandă prezentarea la medic la primele semne.

03 dec, 13:55

Produsele de machiaj expirate și cele folosite la aplicarea machiajului ar putea fi surse de îmbolnăvire, după ce s-a constatat că sunt contaminate cu bacterii periculoase.

03 dec, 09:19

Microbiomul intestinal ar puta fi în măsură să îmbunătățească performața sportivilor, arată ultimele cercetări în domeniu.

02 dec, 16:15

Mutațiile celulelor stem apar silențios și se răspândesc într-o zonă largă a colonului până când în cele din urmă predomină și devine malign.

02 dec, 15:47

Persoanele cu dependență de opioide au un risc ridicat de supradozaj după încheierea tratamentului cu buprenorfină, chiar și atunci când durata tratamentului este îndelungată.

02 dec, 15:05

Pilula contraceptivă luată în adolescență ar putea provoca depresie la vârsta adultă, spun unele cercetări. Nu toți medicii sunt de acord cu asta.

02 dec, 13:39

Mediația se pare că are un efect benefic asupra psihicului. Yoga, de asemenea, are un efect neașteptat, nu doar asupra corpului, ci și asupra stării de spirit.

02 dec, 12:08

Este cunoscut faptul că o drumeție bună prin pădure sau la munte îți poate curăța mintea, corpul și sufletul. Acum știința descoperă ce anume se întâmplă în creierul tău în timpul unei drumeții.

02 dec, 09:53

Leucemia limfoblastică acută ar putea fi declanșată la unii copii care nu au fost expuși infecțiilor în primul an de viață. Deși pare ciudat, specialiștii spun că prin expunerea la infecții se delanșează sistemul imunitar care va proteja organismul.

01 dec, 21:06

Cetoacidoza diabetică este o complicație cu potențial fatal a diabetului și apare atunci când aveți prea puțină insulină în corp. 

01 dec, 19:02

Dieta vegană are o serie de beneficii pentru sănătate, dar ar trebui luate în considerare și riscurile pe care le presupune lipsa alimentelor de origine animală din alimentație.

01 dec, 18:01

Arahidele sunt cunoscute ca alergeni, însă specialiștii spun că dacă acestea sunt introduse în alimentația copilului de sub un an, riscul de a dezvolta alergie mai târziu este mult mai mic.

30 noi, 06:22

Boala periferică a arterelor se instalează pe nesimțite și nici nu realizezi că o ai până când este deja instalată. Din păcate, boala nu este reversibilă.

29 noi, 23:21

Demența apărută la bătrânețe vine cu riscuri mai mari de a cădea și a suferi vătămări. Cercetătorii au vrut să afle dacă Tai Chi poate îmbunătăți exhilibrul și calitatea vieții.

29 noi, 22:18

Un medicament prescris pentru epilepsie ar putea fi o nouă metodă de a trata tumori maligne ale creierului la copii.

29 noi, 21:57

Microbiomul intestinal are un rol important la prediabeticii care fac exerciții fizice pentru a reduce riscul diabetului.

29 noi, 21:09

Cancerul la sân ar putea fi depistat mult mai ușor și fără durerea sufeirtă la mamografie, chiar șila femeile cu țesul mai dens. Un nou sistem imagistic mamar portabil a fost dezvoltat de oamenii de știință.

29 noi, 20:43

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ANGELA SABăUurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25