Stiri publicate de DCMedical Team

În contextul stresului creat de pandemie, oamenii de știință au reluat subiectul legăturii dintre anxietate și fumat, încercând să afle dacă fumatul provoacă anxietatea, sau anxietatea determină oamenii să fumeze.

23 ian, 00:21

ACIDUM FOLICUM - prospect. Acţiune: Vitamină din grupul B; este redus în organism la tetrahidrofolat, necesar sintezei ADN. Este indispensabil pentru eritropoieza normală. 

23 ian, 00:21

Un nou studiu sugerează că o mulțime de oameni ar putea trece prin viață cu simptome care seamănă cu cele ale unei comoții cerebrale.

23 ian, 00:18

DESOGESTRELUM - prospect.  Acţiune: Progestativ; inhibă secreţia hipofizară de gonadotropine, previne maturarea foliculară şi ovulaţia.     

23 ian, 00:17

O femeie din Bacău, vaccinată împotriva COVID-19, a murit. Femeia avea mai multe afecțiuni. CNCAV arată că decesul nu are legătură cu vaccinarea.

22 ian, 21:28

Sunt noi condiții de intrare în Statele Unite ale Americii, în contextul pandemiei. Este necesar test negative pentru COVID-19. 

22 ian, 20:21

Peste 36.400 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, iar de la începutul campaniei, peste 374.000 de români au fost imunizați. 

22 ian, 19:50

Primul caz de gripă din acest sezon a fost înregistrat la Galați. Este vorba despre un bărbat de 43 de ani, care era convins că are COVID-19.

22 ian, 18:22

Toate persoanele care au primit prima doză de vaccin o vor putea primi și pe cea de-a doua, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

22 ian, 18:03

Secretarul de Stat în MAI a precizat că sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportază, iar autoritățile știu acest lucru.

22 ian, 17:32

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și Deputat PSD a explicat care ar putea fi efectele relaxării măsurilor în București, în special în contextul apariției unor noi cazuri de infecție cu noua tulpină britanică a virusului SARS-CoV-2. 

22 ian, 17:17

DCMedical este de astăzi, 22 ianuarie, în Google News. DCMedical este o publicație online specializată în problematica medicală - prevenție, terapii moderne, politică sanitară, noutăți farma - și oferă informații de ultimă oră validate de profesioniști din sănătate!

22 ian, 16:51

Dr. Denisa Zaharia, medic ortodont, anunță tendința în stomatologie în noul an: “Oamenii din întreaga lume au devenit mult mai conștienți și atenți asupra importanței sănătății, iar îngrijirea dentară este și ea în topul listei. Implanturile și fațetele dentare cu aspect cât mai natural se...

22 ian, 16:26

RITUXIMABUM - prospect. Acțiune: antineoplazic; anticorp monoclonal împotriva antigenului CD20, cu citoliză.

22 ian, 11:56

RITONAVIRUM - prospect. Acțiune: antiviral activ împotriva HIV; inhibă proteaza virală.

22 ian, 11:29

ACIDUM DEHYDROCHOLICUM - prospect. Acţiune: Hidrocoleretic, laxativ, favorizează absorbţia intestinală a lipidelor şi vitaminelor liposolubile. 

21 ian, 23:50

BISMUTHI OXIDE - prospect. Acţiune: Antiulceros protector al mucoasei gastrice şi intestinale; precipitatul format în mediul gastric acid aderă la nivelul zonei de ulceraţie şi inhibă acţiunea pepsinei; dicitratobismutatul tripotasic stimulează sinteza şi secreţia de prostaglandine endogene cu...

21 ian, 23:33

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune că s-au programat pentru vaccinare aproape 500.000 de persoane, pentru câte există doze de vaccin.

21 ian, 22:51

Rețeta poate fi utilizată pentru prepararea unui mic dejun rapid, sănătos și gustos. 

21 ian, 19:40

PERINDOPRILUM - prospect. Acțiune: inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei (IECA), cu reducerea concentraţiei plasmatice de angiotensină-II. 

21 ian, 19:22

Click pentru a naviga in paginile din categoria DCMEDICAL TEAMurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy