Bacteria Clostridium difficile umple spitalele din Hunedoara

Georgiana Ioniță / 16 sep 2019 / 13:30

Infecţiile cu bacteria Clostridium difficile sunt cele mai răspândite în spitalele din judeţul Hunedoara, în primul trimestru din acest an fiind raportate 42 de cazuri, în scădere faţă de perioada similară din anul 2018, când au fost consemnate 54 de asemenea îmbolnăviri, relevă datele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, publicate pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, de pe 17 septembrie.

Potrivit unui comunicat al DSP Hunedoara, remis AGERPRES, în primul trimestru al acestui an, în spitalele din judeţ au mai fost consemnate, între altele, 4 cazuri de infecţii intraspitaliceşti cu Staphylococcus aureus meticilinp-rezistent, mai multe cu 3 faţă de perioada similară a anului trecut, 4 cazuri de infecţii cu Klebsiella spp - acelaşi număr ca în trimestrul I 2018, şi un caz de Acinetobacter spp, mai mult cu unul faţă de primele patru luni ale anului trecut.

În ceea ce priveşte infecţiile asociate îngrijirilor medicale, raportate de unităţile sanitare cu paturi din judeţul Hunedoara, în anul 2018 au fost raportate 155 de cazuri, în scădere cu aproape 10% faţă de anul 2017.

"Măsurile simple şi ieftine de prevenire şi control al infecţiilor, precum igiena adecvată a mâinilor, ar putea reduce frecvenţa infecţiilor asociate îngrijirilor medicale (HAI) cu mai mult de 50%", a precizat DSP Hunedoara, în comunicatul citat.

DSP Hunedoara şi spitalele din Hunedoara, Deva şi Petroşani vor marca marţi, miercuri şi joi Ziua mondială pentru siguranţa pacientului, în cadrul unor simpozioane tematice programate să aibă loc la unităţile medicale menţionate.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy