Boli Infecțioase

Virusul West Nile a fost confirmat la o pacientă din județul Iași. Femeia de 62 de ani se află internată de 10 zile, în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 13:01

Șapte copii aflați într-o tabără și o profesoară au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară. Toți au fost transportați la Spitalul Județean Miercurea Ciuc.

Scris de: Adisa Codruț       21 aug, 12:51

Rujeola a făcut mai multe victime în Congo decât Ebola, potrivit unei organizații non-guvernamentale. Reprezentanții ONG-ului spun că, cu toate acestea, pentru Ebola se adună fonduri mai consistente decât pentru rujeolă.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 17:55

Două noi ntratamente sunt posibile pentru Ebola. Cercetătorii au experimentat patru tipuri de tratament, iar două au avut rezultate neașteptate, motiv pentru care studiul a fost întrerupt mai devreme. 

Scris de: Angela Sabău       17 aug, 21:03

O nouă descoperire legată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care este responsabiltă de cele mai grave infecții, deschide ușa unor terapii pentru prevenirea infecțiilor chiar mortale transmise prin alimente. În curând, medicii vor putea preveni infecția, făcând bacteriile...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 23:06

Ministerul Sănătății din Republica Democrată Congo a dat publicității un buletin privind epidemia de Ebola. Bolnavii primesc două tratamente.

15 aug, 19:09

Bacteria Clostridium difficile, care provoacă stări diareice, evoluează într-o superbacterie care se înmulțește datorită regimului alimentar occidental, foarte bogat în zahăr, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 19:49

Cercetătorii ar putea descoperi noi medicamente sau vaccinuri după ce au studiat combinarea dintre două virusuri letale. Ei vor încerca să exploateze punctele lor slabe.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 08:54

O femeie de 64 de ani din localitatea Mihăilești a murit recent la Spitalul „Victor Babeș” din București, iar DSP Buzău a confirmat astăzi că aceasta era infectată cu virusul West Nile. Este al 8-lea caz de infecție cu virusul West Nile, și al doilea deces. Boala este transmisă de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 23:59

Peste 40 de oameni din Bangladesh au murit în ceea ce presa spune că este cel mai grav focar de debră Dengue. Spitalele locale nu mai fac față la miile de oameni ce vin să ceară tratament.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 22:11

Focarele de pojar continuă să se răspândească rapid în întreaga lume, conform ultimelor rapoarte preliminare furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu milioane de oameni cu risc de boală la nivel mondial. Iată țările unde sunt active cele mai mare focare de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 18:56

Oamenii de știință au descoperit că o bacterie periculoasă, responsabilă de un număr mare de infecții nosocomiale, a evoluat în două grupuri separate, din care unul s-a adaptat perfect la dieta oamenilor, proliferând atunci când e „hrănită” cu zahăr și dând...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 23:11

Femeia din Tulcea, internată la sfârșitul lunii trecute într-un spital din Galați, fiind diagnosticată cu West Nile, a fost externată.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 14:25

Numărul persoanelor care s-au infectat cu virusul West Nile a ajuns la șapte, potrivit datelor publicate de Insitutul Național de Sănătate Publică. Una dintre persoanele infectate a decedat.

Scris de: Adisa Codruț       08 aug, 19:24

Un bărbat din județul Vaslui a fost diagnosticat cu malarie la Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva din Iaşi. Acesta a lucrat în Africa.

Scris de: Adisa Codruț       07 aug, 16:32

Ministerul Sănătății din Filipine a declarat, marți, epidemie națională de febră denga – boală transmisă de țânțari - după raportarea unei creșteri vertiginoase a numărului de pacienți diagnosticați cu această afecțiune care a provocat peste 600 de decese de la începutul...

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 23:30

Malaria, o boală transmisă de țânțari, a ucis anul acesta peste 1.800 de persoane în Burundi, a anunțat Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) - un număr de decese care-l rivalizează pe cel provocat de focarul de Ebola din Republica Democrată Congo....

Scris de: Dana Lascu       06 aug, 23:19

În Asia de Sud-Est e plin sezon gripal, iar A (H1N1) face deja ravagii. Oficialii din Myanmar au anunțat ieri că numărul deceselor se ridică la 87, regiunea Yangon înregistrănd cea mai mare rată de mortalitate.

Scris de: Dana Lascu       05 aug, 20:15

Leptospiroza este o boală infecțioasă gravă, care se poate transmite prin dejecțiile șobolanilor. Oricine se poate îmbolnăvi, iar numărul de cazuri este în creștere.

Scris de: Adisa Codruț       03 aug, 22:12

Șase persoane au decedat în urma focarului de listerioză izbucnit în 7 spitale din Anglia. Se bănuiește că sursa infecției ar fi fost niște sandvișuri ori salate preambalate, contaminate cu această bacterie periculoasă.

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 23:11

Alte două persoane infectate cu Ebola au fost confirmate în Congo, la Goma. Este vorba de fiica și soția bărbatului care a murit ieri din cauza cumplitei boli.

Scris de: Dana Lascu       01 aug, 22:20

Nervii pielii ar avea capacitatea de a detecta infecțiile și de a preveni răspândirea lor, susține un studiu pe șoareci.

Scris de: Florina Pop       01 aug, 22:06

Al doilea pacient infectat cu Ebola detectat marți în Goma, în estul Republicii Democratice Congo, a decedat, au indicat miercuri surse oficiale, citate de AFP.

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 18:39

În ultimele săptămâni în Coasta de Fildeș, în mare parte la Abidjan, 89 de persoane au făcut febră galbenă iar unul dintre pacienți a decedat, a anunțat Ministerul Sănătății din această țară.

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 18:20

Bacteriile expuse la fumul de țigară pot deveni mai rezistente la antibiotic și mai invazive. Ultimele cercetări au arătat chiar o modificare a ADN-ului agentului patogen, ca răspuns la expunerea la fum.

Scris de: Angela Sabău       31 iul, 10:05

Candida auris este ciuperca ucigașă care poate duce la deces în 30 de zile. Specialiștii se luptă să o țină sub control și să limiteze răspândirea ei.

Scris de: Angela Sabău       30 iul, 12:28

Infecțiile severe ar putea să nu fie urmarea înmulțirii bacteriilor peste măsură, ci a abiltății lor de a manipula sistemul imunitar al gazdei. Noi studii dezvăluie indicii în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       30 iul, 11:34

Pe 28 iulie se marchează Ziua Internațională a Hepatitei, boală cu care au fost diagnosticați peste 325 de milioane de oameni pe glob.

Scris de: Adisa Codruț       28 iul, 09:32

Maurice Kakule Mutsunga este un doctor care a supraviețuit Ebolei în Congo. Acum se luptă ca și bolnavii de Ebola să aibă șansa pe care el a primit-o.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 07:31

Hepatita virală C este tema unei campanii de informare și prevenire ce se va desfășura la Iași,cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor.

Scris de: Adisa Codruț       25 iul, 17:18

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27