Boli Infecțioase

China a anunţat vineri închiderea unor porţiuni din Marele Zid, precum şi a unor populare atracţii turistice din zona Beijing-ului, în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului, care a făcut deja 26 de victime.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 13:20

Autoritățile din trei state asiatice au anunțat noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, identificat prima dată într-o piață din orașul chinez Wuhan.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 11:08

Coronavirusul din China a ucis 25 de oameni și a îmbolnăvit alți 830. La aceștia se adaugă puțin peste o mie de cazuri suspecte.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 08:58

Infecțiile cu coronavirusul din China pare că au pornit de la manipularea unor șerpi vii, care se vând în piața din Wuhan pentru consum. Potrivit prof. Adrian Streinu Cercel, aceasta ar fi fost sursa infecțiilor și nu consumul de carne.

Scris de: Angela Sabău       24 ian, 00:55

Trei decese din cauza gripei au fost înregistrate până în prezent. Tot mai mulți oameni caută vaccinuri în farmacii, însă nu întotdeauna găsesc.

Scris de: Angela Sabău       23 ian, 23:07

Cercetătorii chinezi au reușit, prin analiză genetică, să găsească posibila origine a noului coronavirus care face ravagii în China și care s-a extins deja în mai multe state. Iată cum a ajuns de la șerpi și lilieci la oameni

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 16:38

Virusul gripal a fost confirmat azi în cazul a trei eleve din municipiul Slatina, Olt. Astfel, numărul de cazuri confirmate  a ajuns la patru în acest sezon, în județ.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 16:12

Dr Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală a anunțat restricționarea accesului pentru vizitatori după ce în spital au fost diagnosticate două cazuri de gripă.

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 16:07

Autoritățile chineze, care ar au impus carantină în trei orașe, spun că au înregistrat 25 de decese și aproape 600 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Pacienții decedați aveau anumite boli cronice.

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 15:51

Statele membre ale UE nu au raportat deocamdată cazuri de infectare cu coronavirusul nou apărut în China, a anunțat joi Comisia Europeană, menționând că urmărește cu atenție situația și ia măsuri pentru asigurarea unui răspuns coordonat la nivelul UE.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 15:20

Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile de la INSP a anunțat bilanțul săptămal cazurilor de gripă de la nivel național.

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 14:14

Un bărbat de 78 de ani, din Pitești, a murit de gripă. Este a treia victimă a gripei din sezonul gripal curent.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 13:12

Dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus va dura cel puţin un an, conform Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI).

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 11:51

Nouă cazuri de gripă au fost luate în evidență de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. În acest sezon au fost înregistrate 20 de astfel de cazuri.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 10:13

Piaţa din China considerată epicentrul noului coronavirus era un fel de menajerie în care coexistau specii neobişnuite de animale, cum ar fi celebra zibetă, aflată la originea epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2002-2003.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 09:55

Folosirea măștilor chirurgicale pentru a preveni infecția este populară în multe țări din întreaga lume, în special în China, în timpul focarului actual de coronavirus, dar unde sunt purtate și pentru a proteja împotriva nivelului ridicat de poluare.

Scris de: Georgiana Ioniță       23 ian, 08:57

Cinci elevi din Alba Iulia, din aceeași clasă, au fost izolați de restul colegilor după ce au fost depistați pozitiv la testul rapid pentru gripă.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 21:59

Pe măsură ce rapoartele privind coronavirusul mortal cresc, compania aeriană din Hong Kong, Cathay Pacific, a permis angajaților să înceapă să poarte măști chirurgicale pentru a lucra, iar aeroporturile din întreaga lume au luat măsuri de precauție.

Scris de: Georgiana Ioniță       22 ian, 18:02

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat, miercuri, că există şi pentru România riscul apariţiei unor cazuri de coronavirus, chiar dacă probabilitatea este redusă.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 13:51

Patru persoane din Thailanda sunt infectate cu noul coronavirus identificat în China, crescând temerile la nivel global cu privire la apariţia unei epidemii, au informat autorităţile.

Scris de: Adisa Codruț       22 ian, 13:09

Noul coronavirus (CoV) identificat în China face parte de fapt dintr-o familie numeroasă de viruși care provoacă o paletă largă de boli, de la banala răceală până la afecțiuni respiratorii severe și letale. Iată care sunt simptomele și cum se răspândește

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 11:02

Numărul victimelor făcute de noul coronavirus în China a crescut. Autoritățile au anunțat 9 morți și 440 de persoane infectate. Virusul ar putea „suferi mutații" și s-ar putea răspândi mai ușor!

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 10:16

Primul caz de infecție cu noul virus adus din China a fost înregistrat în SUA. Bărbatul s-a întors din China, din zona Wuhan, acolo unde a început focarul, la mijlocul săptămânii trecute.

Scris de: Angela Sabău       21 ian, 23:08

Primul deces cauzat de febra hemoragică a fost înregistrat după 20 de ani, în Brazilia. Se pare că e vorba de un nou virus detectat aici.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 20:58

Doi copii de grădiniță din Alba Iulia sunt suspecți de gripă. Ei prezintă o formă ușoară, care nu necesită spitalizare.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 21:51

Un medic chinez care investiga epidemia de un nou virus mortal s-a îmbolnăvit, la rândul lui. El a anunțat că este sub tratament.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 20:22

Un nou virus pune serios pe gânduri: a ucis 6 oameni în China, a îmbolnăvit alți circa 300, a ajuns în Coreea de Sud, Thailanda, Japonia și Australia. Deși un expert chinez afirmă că ”rata de deces nu e atât de reprezentativă”, OMS se va...

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 14:52

Al doilea caz de gripă din județul Sibiu a fost înregistrat. Pacientul are 43 de ani și se află în stare gravă.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 12:18

China anunțat al patrulea deces în urma infecției cu noul virus. Este vorba de un vârstnic de 89 de ani. Virusul provoacă îmbolnăviri și îngrijorare în vecinătatea statului chinez.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 08:55

Capacitatea sistemului imunitar de a combate bacteriile, virusurile și alți agenți invadatori din intestin diferă între indivizi. Cu toate că mecanismul biologic prin care se întâmplă acest lucru nu este bine înțeles, cel puțin o parte din această diferență poate fi...

Scris de: Angela Sabău       20 ian, 22:41

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria BOLI INFECțIOASEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy