Când se va construi un nou spital pe platforma Fundeni. Declarația ministrului Sănătății

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății a declarat că primii pași pentru construcţia unui nou spital pe platforma Fundeni s-au făcut anul acesta: alocarea de bani pentru studiul de fezabilitate.

Ministrul Sănătății, Fundeni. "Şi eu am susţinut asta, prin urmare de aceea am şi alocat bani Institutului C. C. Iliescu pentru un studiu de fezabilitate, astfel încât să putem demara construcţia unui nou spital. De fapt, profesorul Bubenek a transmis Ministerului Sănătăţii dorinţa de a face acest lucru, având în vedere că există mai multe probleme funcţionale legate de clădirea respectivă şi iată s-a făcut primul pas - banii alocaţi pentru studiul de fezabilitate. Eu am înţeles că au fost discuţii mai demult legat de spitalele de pe platforma Fundeni, că se dorea chiar crearea unei centru de transplant inimă-plămân în acelaşi loc. Din păcate, lucrurile acestea nu s-au materializat, dar am făcut primii paşi anul acesta", a afirmat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, la aniversarea a 60 de ani de la înființarea Institutului Clinic Fundeni, citată de Agerpres.

În opinia oficialului, anul 2021 constituie "o dată rezonabilă" pentru începerea construcţiei unui nou spital pe platforma Fundeni întrucât după finalizarea studiului de fezabilitate, va urma licitaţia pentru proiectare şi execuţie, care durează aproximativ un an.
Ministrul a declarat că pentru studiul de fezabilitate au fost alocaţi 300.000 de lei.

Ministrul Sănătății, Fundeni: dotări de 3,2 milioane euro

Potrivit sursei citate, Ministerul Sănătății a alocat, anul trecut, institutului 3,2 milioane de euro pentru dotarea cu echipamente medicale pentru urgenţă şi terapie intensivă, reparaţii capitale şi modernizare în cadrul proiectului de investiţii cu Banca Mondială. "Anul acesta continuăm investiţiile în aparatura medicală, am alocat deja 10 milioane de lei şi nu ne vom opri aici", a mai precizat Sorina Pintea.

Managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban, a declarat, la aniversarea celor 60 de ani de la înfiinţarea instituţiei, îşi doreşte un spital nou pentru institut:

"Cred că, după 60 de ani de Institut Clinic Fundeni, după 60 de ani în care s-a demonstrat performanţă medicală în toate felurile, după 60 de ani în care s-au făcut generaţii întregi de medici şi de profesori care s-au dus în toată ţara şi în toată lumea, cred că putem să ne gândim cu toţii că un act medical corect înseamnă şi un spital adecvat scopului acesta, deci eu cred că, dacă vrem să vorbim în continuare de performanţă, nu putem vorbi fără un spital nou şi ultramodern. (...) Ministerul Sănătăţii a avut o campanie de dotare şi modernizare a tuturor spitalelor, ceea ce e un lucru bun şi remarcabil, (...) dar cred că, atunci când vorbim de spitale regionale, republicane, metropolitane, trebuie să luăm în calcul că pe platforma Fundeni trebuie făcut un spital. Acest spital se poate numi oricum, important e ca el să fie făcut, să fie un spital nou, pentru că resursa medicală ultraperformantă şi ultraspecializată există şi e păcat să nu profităm de acest lucru".

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy