Cardiologie

Când facem insolație trebuie să știm că nu e de loc o chestiune banală, ci o urgență medicală, și că ea nu se face neapărat pe caniculă, a atras atenția dr Carmen Gherghinescu, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical. Iată ce poți păți din cauza ei:

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 05:23

O talie mai mare la vârstnice, în ciuda unui indice normal de masă corporală, poate duce la boli de inimă și cancer, implicit la deces, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iul, 12:47

Aspirina luată zilnic în doze mici poate preveni bolile cardiovasculare. Tratamentul, însă, nu este lipsit de riscuri.

Scris de: Angela Sabău       24 iul, 01:57

Riscul de sângerare în timpul operațiilor coronariene percutante poate fi prezis de calculatoare, susține un studiu al Universității Yale.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 17:15

Se spune că apa minerală ar fi mai bună vara decât apa plată pentru că are mai multe săruri și compensează ce pierdem prin transpirație. Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, spune însă că lucrurile stau altfel decât credem noi. 

Scris de: Dana Lascu       22 iul, 19:41

Tinerii de 18 ani și peste nu se alarmează dacă au hipertensiune sau colestorul ridicat, crezând, poate, că bolile de inimă sunt apanajul unei vârste mai mari. Dar tensiunea arterială și colesterolul ridicate la adulții tineri cresc extrem de mult riscul acestora de a face boli de...

Scris de: Dana Lascu       18 iul, 19:51

Un acid gras omega-6 polinesaturat ar ajuta la combaterea bolilor de inimă, susține un studiu realizat de cercetători britanici și israelieni.

Scris de: Florina Pop       18 iul, 17:39

Fierul e în același timp bun și nociv pentru organism. Nivelurile natural mai ridicate de fier din corp pot stimula sănătatea inimii, dar în același timp afectează sănătatea creierului și a pielii. Asta pentru că cresc riscul de accident vascular cerebral (AVC) și de infecții...

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 19:47

Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, a explicat, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical care sunt mecanismele prin care canicula ne poate distruge inima. Iată ce simptome trebuie să ne dea de gândit că avem probleme din cauza căldurii și ce putem face ca...

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 07:22

Vitamina D ar afecta interacțiunile celulare în vasele de sânge care apar în preeclampsie și ar ajuta gravida, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       16 iul, 00:19

Dr Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, vine la Interviurile DC News și DC Medical ca să ne explice care sunt efectele caniculei asupra inimii, fie că e vorba de persoane cu boli cardiovasculare cunoscute sau de cele care nu au astfel de afectări. Emisiunea, una utilă tuturor, va...

Scris de: Dana Lascu       15 iul, 22:28

Infarctul la sportivii de performanță este rar, dar totuși atrage tot mai mult atenția medicilor și a factorilor implicați. Acesta însă poate fi prevenit în mare măsură.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 14:29

Infarctul miocardic, denumirea medicală pentru un atac de inimă, este o urgență majoră care pune viața în pericol! Numeroase vedete și politicieni de de la noi, printre care Cornelia Catanga, Florin „Busu” Busuioc, Cristi Borcea, Mihai Tudose, Cătălin Botezatu, Mihai ...

Scris de: Dana Lascu       15 iul, 13:58

Niacina sau vitamina B3 este prescrisă în State ca parte din medicația pentru prevenirea bolilor de inimă. Un studiu pe această temă relevă altceva.

Scris de: Florina Pop       14 iul, 18:58

Restricțiile moderate la adulții sănătoși scad semnificativ riscul de a avea boli de inimă, AVC, diabet și unele forme de cancer, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 15:57

Cercetătorii susțin că factori ca poluarea aerului și spațiul verde joacă un rol în sănătatea cardiovasculară, nu doar fumatul, colesterolul ori diabetul.

Scris de: Florina Pop      

Factorii de risc pentru bolile de inimă sunt cunoscuți de toată lumea. Despre dietă, mișcare sau fumat se vorbește necontenit. Mai puțin se vorbește despre factori de risc precum poluare, singurătate sau nesomn. 

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 07:26

Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu arată că, atunci când vrem să evităm apariția bolilor de inimă nu e cazul să ne îndopăm cu aspirină fără să consultăm medicul. Medicamentul se ia numai în anumite condiții și doar la indicația medicului. Iată de ce:

Scris de: Dana Lascu       08 iul, 23:02

Pentru pacienții care suferă de boală cardiacă ischemică fără soluţie de tratament clasic există o metodă revoluționară numită revascularizaţie miocardică prin unde de şoc extracorporale.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 15:59

Cercetătorii au descoperit că prevenirea bolilor cardiace ar fi undeva de-a lungul căii de la o moleculă implicată în inflamație și un test de sânge.

Scris de: Florina Pop       08 iul, 10:34

Probabil că nu băgați în seamă prea mult durerea de gât, care apare câteodată când vă mișcați brusc capul în lateral sau îl rotiți. Dar această durere într-o parte din corp care trebuie să fie suficient de puternică încât să țină capul, să...

Scris de: Dana Lascu       05 iul, 23:50

Cercetătorii au descoperit o legătură între aportul mare de colesterol, ouă și un risc mai mare de boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       06 iul, 07:36

Medici cardiologi de la Spitalul Universitar de Urgență din București au efectuat o închidere percutană de defect septal atrial.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 16:48

Tensiunea arterială pare să fie reglată de un anume tip de carbohidrați, sugerează un studiu. Cercetătorii speră ca descoperirea să-i ajute în crearea de noi pastile.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 08:58

Studiind o cohortă mare de femei care au trecut deja prin menopauză, cercetătorii au descoperit că riscul de boli cardiovasculare este asociat cu forma corpului dată de distribuția grăsimilor în organism, nu de greutatea în sine, așa cum se credea. Alarmant este că poți avea o...

Scris de: Dana Lascu       02 iul, 13:03

Boala cardiacă se referă la afecțiuni legate de inimă, iar boală cardiovasculară înseamnă condiții ale inimii și vaselor de sânge din corp, explică un expert de la Harvard.

Scris de: Adisa Codruț       30 iun, 22:15

Petrecerea a 4 ore sau mai mult în fața televizorului crește riscul de boli cardiovasculare și deces timpuriu, susține un studiu recent. 

Scris de: Florina Pop       29 iun, 20:54

Cercetătorii au descoperit că nivelul calciului din arterele coronariene sunt un semn că, în viitor, o persoană va dezvolta sau nu boli cardiace.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 17:05

Noi cercetări sugerează că femeile tinere cu un istoric familial de hipertensiune prezintă un risc mai mare decât celelalte să dezvolte această afecțiune.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 11:57

Inima și mintea ar putea avea mici „inadvertențe”. Cercetătorii spun că mintea poate fi păcălită de bătăile rapide ale inimii, dar nu le „crede” pe cele mai lente decât normale.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 00:12

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26