Cardiologie

Evenimentul anului în chirurgia cardiacă de top începe mâine, la București! Cei mai importanți specialiști din Statele Unite ale Americii, Europa și România se reunesc la Congresul East Meets West 2019, care are loc în perioada 26-28 septembrie.

Scris de: Georgiana Ioniță       25 sep, 14:11

Există numeroase efecte ale anemiei asupra sistemului cardiovascular. Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA și a Institutelor Naționale de Sănătate, deficiența de fier este una dintre cauzele principale ale acestei condiții, deși anumite afecțiuni medicale, precum cancerul care pot...

Scris de: Georgiana Ioniță       25 sep, 11:53

Conform statisticilor, bolile cardiovasculare sunt, în România, un ucigaș mai feroce decât cancerul, dar, paradoxal, mai puțin temut. De 3 ori mai mulți români mor din cauza bolilor cardiovasculare decât de cancer, 60% dintre decesele din fiecare an...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 sep, 14:23

Un nou metastudiu confirmă legătura dintre bolile gingivale și hipertensiunea arterială, găsind cu mai rea este sănătatea orală a unei persoane, cu atât este mai mare riscul de a suferi de hipertensiune arterială. Direcția relației rămâne neclară însă, iar cercetătorii nu știu...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 sep, 12:25

Hipertensiunea este o problemă extrem de serioasă care, dacă nu este prevenită sau remediată la timp, duce la apariția a numeroase boli, nu doar a celor cardiovasculare, arată, EXCLUSIV la DC Medical, prof dr Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie.

Scris de: Dana Lascu       23 sep, 17:34

Tensiunea arterială este un indiciu principal al riscului de boli cardiovasculare. Deși majoritatea se orientează după prima valoare a tensiunii, specialiști spun că și a doua cifră este foarte importantă în stabilirea riscului pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       22 sep, 09:02

Carnea roșie este asociată cu o creștere a colesterolului, dar specialiștii au descoperit că și carnea albă are efect asemănător. De asemenea, ei au verificat ce alimente pot duce la scăderea colesterolului.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 18:14

Gabi Balint se află la terapie intensivă, în Institutul de Cardiologie I. Iliescu, de pe platforma Fundeni. Marele fotbalist a suferit un infarct și a fost stentat de medicii Institutului.

21 sep, 14:58

Vitamina D joacă un rol important în sănătatea generală și se crede că suplimentele sunt benefice pentru sănătatea inimii. Un nou studiu ridică un semn de întrebare cu privire la efectul ei asupra inimii.

Scris de: Angela Sabău       20 sep, 17:52

Expunerea la pesticide crește riscul de boli cardiovasculare, atac de cord sau accident vascular cerebral. Riscul rămâne ridicat timp de 10 ani, înainte de a începe să se estompeze.

Scris de: Angela Sabău      

Persoanele supraponderale au un risc mai mare să dezvolte boli cronice, dar nici cele cu o greutate normală nu sunt ferite în totalitate de acest risc. Un studiu a analizat factorii de risc.

Scris de: Angela Sabău       19 sep, 19:57

Exercițiile cardiovasculare sau cardio mențin ritmul cardiac pentru o perioadă de timp. Exercițiul de tip cardio poate debloca arterele, dar poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Cardio include ridicări de greutăți, alergare, ciclism, drumeție, dans și sporturi de echipă.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 10:57

Aceste indicii pot indica faptul că ai putea avea arterele înfundate și boli de inimă subiacente, potrivit cardiologului Joel K. Kahn, MD.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 09:10

Bolile de inimă numai sunt principala cauză de deces, cel puțin în țările cu venituri mari. Cancerul este responsabil de peste jumătate din decese în rândul persoanelor devârstă mijlocie.

Scris de: Angela Sabău       16 sep, 22:45

Un studiu pre-clinic arată că o formă de vitamina E (alfa -TOH) previne deteriorarea mușchiului cardiac dacă este administrată după un infarct (atac de cord), încă din ambulanță, inainte de stentare, și după operație, în spital. 

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 22:26

Riscul de boli cardiovasculare este mai mare la femei după menopauză, iar profilul lipidic sanguin este mai puțin sănătos. Acest lucru poate fi modificat prin exeercișii fizice, spun specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       14 sep, 19:36

Accidentul vascular cerebral nu este întotdeauna produs de o cauză comună, cum e hipertensiunea. Uneori, chiar și un cancer poate declanșa un AVC, spun specialiștii. Cele două boli au o interacțiune nedescoperită până acum.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 11:15

Atacul de cord poate avea simptome care apar lent, sau se instalează brusc. În niciunul din cazuri, acestea nu trebuie ignorate.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 09:41

Cunoscutul chirurg bucureștean Cătălin Badiu, vine astăzi, la ora 17.00, la Interviurile DC Medical, pentru a explica cum a fost dezvoltată chirurgia cardiovasculară la Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB), dar și de ce în România avem o nevoie atât de mare de...

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 13:45

O anume clasă de antibiotice ar putea cauza două tipuri de probleme cardiace. Cercetătorii au arătat că riscul cel mai mare este în termen de 30 de zile după tratament.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 16:23

Bărbații care suferă de disfuncție erectilă se pot confrunta cu o problemă și mai mare decât frustrarea din dormitor. Potrivit unui studiu recent, această afecţiune poate fi un semn prevestitor pentru un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 16:13

Hula, dansul național din Hawaii, al 50-lea stat al SUA, scade tensiunea și reduce considerabil riscul de boli de inimă, arată un studiu care a fost prezentat în weekend, la New Orleans, la American Heart Association’s Hypertension 2019 Scientific Sessions.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 21:44

Obiceiul de a dormi în timpul zilei ar reduce riscul de boli de inimă și de AVC, susține un nou studiu făcut de cercetătorii din Elveţia.

Scris de: Adisa Codruț      

Un nou studiu susține că oamenii care se uită mai puțin la televizor și sunt activi fizic ar trăi mai mulți ani fără boli de inimă.

Scris de: Florina Pop      

Murmurul la inimă ne-ar putea face să ne panicăm, dar nu întotdeauna este atât de grav pe cât pare. Uneori este doar o formă inofensivă descoperită în copilărie, care dispare cu trecerea timpului

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 14:54

Mai puțin timp în fața televizorului amână apariția bolilor cardiovasculare. Dacă mai facem și mișcare, bolile sunt ținute la distanță mai mult timp.

Scris de: Angela Sabău       10 sep, 11:49

Terapiile împotriva cheagurilor de sânge au un risc crescut de sângerări gastrointestinale. Totuși, două studii arată că beneficiile tratamentului depășesc riscurile.  

Scris de: Angela Sabău       08 sep, 13:55

Fibrilația atrială constituie cel mai frecvent tip de bătăi cardiace neregulate - aritmie cardiacă. Amețelile și oboseala pot fi simptome ale acestei afecțiuni.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 11:07

”Dintre toate lucrurile pe care le puteți ajuta face pentru a vă ajuta inima, vaccinarea antigripală este una dintre cele mai ușoare”, spun experții de la Harvard.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 09:19

În cadrul Congresului European de Cardiologie 2019, oamenii de ştiinţă britanici au prezentat rezultatele celor mai noi cercetări ale tratamentului DAPA-HF. Concluzia: Dapagliflozin ar putea trata şi insuficienţa cardiacă în HFrEF, nu doar diabetul.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 sep, 00:30

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22