Cardiologie

Extinderea duratei somnului la o persoană poate ajuta la reducerea riscului cardiometabolic - adică a riscului bolilor de inimă și a tulburărilor metabolice, potrivit unei analize publicate astăzi în revista Sleep Research.

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 09:13

Beta-blocantele, care reduc tensiunea arterială și tratează afecțiuni ale inimii, alungă efectele stresului de la cei cu fibrilatie atrială sau ritm cardiac neregulat.

Scris de: Florina Pop       05 iun, 07:36

Inima unui adult are aproximativ mărimea pumnului său drept, este una dintre curiozitățile despre cord scrise pe Facebook de cardiologul Vasi Rădulescu.

Scris de: Adisa Codruț       04 iun, 16:24

Șapte indicatori cheie ai sănătății inimii pot prezice riscul de a dezvolta în viitor boli cardiovasculare, potrivit cercetătorilor. Ei au adăugat și că îmbunătățirea acestor indicatori contribuie, de asemenea, la scăderea acestui risc.

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 13:22

O parte din pacienții care fac infarct ajung prea târziu la Urgență din motive până acum nebăgate în seamă. Unii, spre exemplu, au o incapacitate percepută de a acționa asupra simptomelor unui infarct, iar alții nu înțeleg gravitatea situației, ceea ce le pune viața...

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 15:33

Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală au anunțat astăzi, oficial, că fostul președinte Ion Iliescu rămâne internat pentru tratament și  investigații suplimentare, dar că starea sa evoluează favorabil.

01 iun, 14:38

Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală au confirmat, oficial, că fostul președinte Ion Iliescu a fost internat, vineri, pentru investigații, el fiind adus la spital cu febră.

Scris de: Dana Lascu       01 iun, 02:22

Unele grupuri etnice din State au un risc mai mare de a dezvolta afecțiuni cardiace față de altele, se arată pe site-ul Școlii de Medicină Harvard.

Scris de: Florina Pop       31 mai, 18:36

Un studiu pe 28.000 de pacienți din Suedia subliniază rolul istoricul familial de boli cardiace când un pacient se prezintă la Urgențe cu dureri în piept.

Scris de: Florina Pop       31 mai, 16:38

Numărul de pași efectuați într-o zi au ca efect scăderea riscului de deces, arată un nou studiu care se referă la persoanele în vârstă. Cercetătorii au analizat cifra de 10.000 de pași pe zi, vehiculată ca optimă pentru o bună sănătate.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 16:25

Cheagurile de sânge continuă să fie un pericol pentru sănătate și viața pacienților cardiaci. Cercetătorii au descoperit cum se poate bloca formarea lor.

Scris de: Angela Sabău       29 mai, 23:27

Donator de celule stem hematopoietice poate deveni orice persoană sănătoasă cu vârsta între 18 și 45 de ani. Înscrierea în Registrul Donatorilor se face printr-un click.

Scris de: Adisa Codruț       29 mai, 10:24

Reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse la unele boli de inimă decât bărbații. Și nu toate atacurile de cord încep cu dureri în piept ca în filme.

Scris de: Florina Pop       29 mai, 09:09

Șeful Clinicii de Radiologie Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador din București, medicul și conferențiarul Bogdan Popa spune într-un interviu, pentru DC Medical, ce este Radiologia Intervențională, la ce le folosește pacienților și în ce patologii e folosită.

Scris de: Florina Pop       28 mai, 19:36

Boala reumatică a inimii, cauzată de febra reumatică, este o afecțiune inflamatorie care afectează valvele cordului.

Scris de: Florina Pop       28 mai, 17:00

Cercetători din Anglia și Australia au adunat, timp de 10 ani, date despre Streptococul de grup A din mai multe zone ale globului ca să se creeze un vaccin.

Scris de: Florina Pop       28 mai, 12:42

Disfuncția diastolică este o afecțiune ce limitează cantitatea de sânge care intră în inimă. Poate avea mai multe cauze, iar uneori nu are simptome.

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 17:44

Atac de cord, decese. Mai puțini adulți în vârstă din SUA au suferit atacuri de cord timp de 20 de ani, susține un studiu al cercetătorilor de la Yale.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 11:56

Trigliceride crescute, moduri. Trigliceridele sunt grăsimi importante pentru organism, dar prea multe vă pot răni inima și pot duce la probleme de sănătate.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 18:53

Hipertensiunea și glicemia mărită sunt factori de risc pentru blocaje ale inimii. Cercetătorii spun că menținerea lor sub control poate reduce acest risc.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 22:36

Tensiune arterială. Un compus vegetal din afine, struguri roșii, vin roșu și arahide scade tensiunea arterială crescută, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 23:12

Ce spune fața despre sănătatea ta? Spre exemplu, prezența petelor galbene pe pleoape ar putea fi un semn că suferiți de boli cardiace.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 22:01

Atac de cord silențios, AVC. Un studiu american susține că atacul de cord silențios poate fi un factor de risc pentru AVC.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 20:02

Atac cerebral vascular, aspirina. Oamenii care au suferit un AVC pot lua medicamente ca aspirina fără a crește riscul apariției unui alt AVC, susține un studiu major.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 17:09

Bolile de inimă au început să producă mai multe decese decât cancerul, cel puțin în SUA. Datele statistice arată că în ultimii ani decesele cauzate de cancer au scăzut.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 16:09

Știți că unele lucruri, cum ar fi obezitatea și fumatul, pot crește riscul de infarct (atac de cord). Dar sunt și alți declanșatori mai puțin cunoscuți (inclusiv ridicatul din pat!) de atac de cord care vă pot surprinde.

Scris de: Dana Lascu       22 mai, 20:53

Circulație sanguină. Hidratarea, statul în picioare la birou și șosetele de compresie sunt câteva soluții de îmbunătățire a circulației sângelui.

Scris de: Florina Pop       22 mai, 19:50

Lipsa de somn: În ultimii ani, numeroase studii au arătat că persoanele care nu dorm suficient prezintă un risc mai mare de accident vascular cerebral și de atac de cord. Un nou studiu al Universității din Colorado, din Boulder, publicat în revista Experimental Physiology, explică...

Scris de: Dana Lascu       22 mai, 15:11

Femeile au mai mici șanse să fie resuscitate în cazul unui infarct. De asemenea, șansa lor de supraviețuire este mai mică. Datele au fost publicate în urma unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 13:29

Bilanț la Urgență: În doar 24 de ore, cinci pacienți cu infarct au fost intarnați la Terapie Intensivă într-un spital din București. Toți erau fumători, iar vârstele lor erau cuprinse între 41 și 57 de ani, arată Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, cardiolog la Spitalul de Urgență...

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 22:19

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24