Cardiologie

Medicamente prescrise pentru tensiunea arterială îi ajută și pe cei mai fragili vârstnici să aibă o viață lungă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       09 iun, 13:22

Trafic rutier aglomerat este suficient pentru a-i face chiar și cei mai relaxați oameni să își piardă cumpătul. Numai zgomotul rutier e suficient ca risul de hipertensiune și diabet să crească arată câteva studii. 

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 07:15

Să stai zilnic la soare ar putea fi remediul natural la care nu te-ai fi gândit că scade tensiunea arterială, arată un studiu recent. 

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 02:23

Somnul fragmentat accentuează ateroscleroza și crește riscul de boli cardiovasculare, susține un studiu recent.    

Scris de: Florina Pop       05 iun, 19:44

Bodo, solistul trupei Proconsul, a declarat la un post TV că a suferit un infarct miocardic acut în urmă cu trei săptămâni. A recunoscut că a ignorat o serie de simptome pentru că bănuia că ar suferi de un reflux gastric. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori niciodată: 

Scris de: Adisa Codruț       05 iun, 17:06

Dr Vasi Rădulescu, cardiolog și scriitor, a realizat o listă cu câteva lucruri interesante pe care ar trebui să le știm despre inimă. De ce nu doare, cât de tare trebuie să bată și când începe să bată, dar și... dacă acolo se naște iubirea? 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 16:33

Stenoza aortică severă poate produce efecte grave în organism, însă există mai multe posibilități de tratare.

Scris de: Angela Sabău       02 iun, 07:31

Bolile de inimă ar putea crește riscul de a dezvolta cancer, cel puțin asta susține un studiu publicat de cercetători. Potrivit acestora, cel mai probabil sunt cauze comune cum ar fi alimentația, lipsa mișcării sau fumatul.

Scris de: Angela Sabău       01 iun, 07:31

O baie caldă are efecte benefice asupra organismului, însă cercetătorii au vrut să afle cât de benefice sunt și au analizat ce efecte are asupra inimii. Rezultatele au fost surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 22:37

O combinație de două medicamente ar putea scădea riscul de atac de cord sau AVC la persoanele care suferă de boli coronariene.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 08:57

Boala coronariană are o serie de semne, iar unul dintre acestea este durerea în piept. Medicii spun însă că atunci când apare durerea, o arteră coronară este deja blocată în proporție de peste 70%.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 21:44

Pacienții cu insuficiență cardiacă ar trebui să-și înțeleagă cât mai bine afecțiunea și să o autogestioneze. Acest lucru îi va ajuta să trăiască mai mult, susțin ultimele studii în domeniu.

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 10:42

Consumul de ceai pare să fie eficient în protecția împotriva bolilor de inimă. Un studiu arată cât de des ar trebui consumat pentru a avea beneficii.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 11:12

Multă mișcare, un tratament corect al diabetului și ținerea colesterolului sub control sunt doar câteva măsuri de prevenție a bolii arteriale periferice.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 17:59

Medicul Andrada Bogdan, specialist în Cardiologie și Cardiologie Intervențională, a explicat, pentru DC Medical, cât de des ar trebui verificată sănătatea arterelor periferice pentru a ține deoparte boala arterială periferică și a evita amputarea vreunui membru.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 14:36

O meta-analiză arătă că scăderea hipertensiunii prin administrarea de medicamente reduce cu un procent semnificativ riscul dezvoltării demenței și a deficienței cognitive. 

Scris de: Dana Lascu       24 mai, 09:12

Tensiunea arterială mare, chiar și în timpul exercițiilor fizice, constituie un semn că ați putea dezvolta boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 12:04

Cercetătorii americani au descoperit o legătură între ateroscleroză sau acumularea de calciu în arterele coronare și funcția inimii.    

Scris de: Florina Pop       23 mai, 10:40

Profesor universitar doctor Ovidiu Băjenaru a explicat că hipertensiunea nediagnosticată, netratată și nesupravegheată este principalul determinant al tututor formelor de AVC. 

Scris de: Dana Lascu       22 mai, 17:43

De când fost ridicată starea de urgență, pacienți cu afecțiuni cardiace au luat cu asalt cabinetele, spune medicul cardiolog Doina Dimulescu, profesor universitar la UMF Carol Davila. Întârzierea prezentării la medic, însă, i-ar putea costa viața pe unii dintre ei. 

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 23:09

Dr. Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC NEWS și DC Medical, ce înseamnă boala arterială periferică și piciorul diabetic. De asemenea, ea a vorbit depre importanța tratamentului pentru colesterol.   

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 13:11

Ce pot să facă diabeticii pentru a preveni apariția bolii arteriale periferice și, ulterior, dezvoltarea piciorului diabetic, aflăm de la dr Andrada Bogdan, cardiolog intervenționist. 

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 08:43

Prof dr Dragoș Vinereanu a arătat că bolile cardiovasculare pot fi o complicație dar și un factor de risc, în ambele cazuri cu consecințe posibil fatale, pentru COVID-19. Ce se întâmplă cu pacienții cronici care trebuie să meargă la spital

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 23:28

Dr Andrada Bogdan a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, care este incidența amputărilor și ce simptome ar trebui să alerteze pe o persoană cu boală arterială periferică.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 mai, 23:32

Dr Andrada Bogdan a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, ce este și cum apare boala arterială periferică, la ce categorii de persoane apare și care este vârsta la care apare. 

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 18:07

Chirurgul cardiovascular Cătălin Badiu de la SUUB declara, la Interviurile DC Medical, că în țară se operează puțini bolnavi de inimă din câți ar trebui.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 15:49

Dr Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, va explica, la Interviurile DC NEWS și DC Medical, de la ora 16.00, ce înseamnă boala arterială periferică și piciorul diabetic. 

20 mai, 14:31

Tensiunea arterială crescută în urma exercițiilor fizice și revenirea întârziată la valori normale a fost asociată cu unele riscuri pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 14:07

Mulți s-au întrebat de ce, dintre pacienții decedați din cauza COVID-19, o mare parte au hipertensiune. Afecțiunea crește riscul de deces în cazul infectării? Explicația vine de la prof dr Maria Dorobanțu: 

Scris de: Angela Sabău       19 mai, 20:15

Gravidele care se confruntă cu hipertensiune indusă de sarcină sau au fost diagnosticate cu preeclampsie vor naște bebeluși cu posibile probleme cardiovasculare, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 11:34

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria CARDIOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy