CNAS: compensare, ghid, rambursări, legislație, reglementări

Din 1 octombrie cardul de sănătate redevine obligatoriu, cu excepţia consultaţiilor la distanţă

Scris de: Adisa Codruț       28 sep, 14:41

CNAS anunță că platforma informatică a asigurărilor de sănătate va fi indisponibilă în seara asta, 24 septembrie, între orele 21.00 și 24.00.

Scris de: Adisa Codruț       24 sep, 19:24

Deputatul Florin Buicu a depus la Camera Deputaților un proiect legislativ care prevede trecerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) sub controlul Parlamentului! El a explicat, pentru DC Medical, de ce este nevoie de acest control: 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 16:36

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis că pacienții care fac dializă pot fi mutați temporar la un alt centru cât timp la centrul lor sunt cazuri de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       26 aug, 12:07

CNAS anunțat că reguli noi aprobate de guvern pentru pacienții cu autism, femeile cu cancer la sân, spitalizarea copiilor care au provocat accidente, pacienții cu HIV și cei cu cancer, cei asigurați pentru sănătate în străinătate, pacienții cu TBC, polițiști și gardieni. 

Scris de: Dana Lascu       24 aug, 20:50

Reprezentanții CNAS anunță că cardul de sănătate redevine obligatoriu cu excpeția consultațiilor la medicul de familie și la specialistul din ambulatoriu.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 14:40

CNAS a anunțat oficial că a fost prelungită cu 7 ani valabilitatea pentru cardurile naționale de sănătate emise până la 31 decembrie 2014!

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 08:25

Casa  Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un Proiect de Hotărâre de Guvern referitor la cardurile de sănătate, cele naționale dar și cele europene, care va afecta 14 milioane de români. 

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 09:48

Un pacient din Teleorman și-a pierdut cardul de sănătate în timpul stării de urgență. Medicul de familie l-a îndrumat spre CJAS, însă instituția susține că nu a primit actele pacientului și i-a spus acestuia să ceară ajutor de la doctorul de familie.

Scris de: Adisa Codruț       16 iun, 11:25

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a decis ca medicamentele pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor cu diabet, în posttransplant și unele boli rare să fie eliberat prin farmacii cu circuit deschis. De asemenea, Ordinul prevede și includerea unor noi boli rare în programele...

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 12:28

Deputatul doctor Florin Buicu spune că Guvernul, în plină stare de alertă, a modificat statutul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și a schimbat, într-o zi, toți directorii casele județene de sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 19:23

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a publicat un nou Ordin care prevede noi condiții de decontare pentru serviciile de dializă. Iată ce arată acesta: 

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 12:41

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a aprobat Ordinul care prevede acordarea bonusului de 2.500 (500 de euro) pentru fiecare angajat din sistemul sanitar care este implicat în lupta cu COVID-19, lista spitalelor incluse atasata:

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 12:13

CNAS a publicat un ordin semnat de președintele CNAS, Adela Cojan, care reglementează modul în care vor fi introduse în PIAS serviciile medicale care nu au fost validate până în 15 martie din cauza defecțiunii sistemului. 

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 19:36

CNAS urmează să modifice pachetele medicale: cardul de sănătate ar putea fi suspendat temporar, rețetele vor puteta fi trimise pacienților prin email, iar medicii de familie vor putea face consultații „la distanță”, prin orice mijloc pot, iar aparținătorii vor putea ridica...

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 18:23

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava asigură din această lună terapia cu medicamente cu acţiune antivirală pentru tratamentul hepatitei cronice C şi cirozei hepatice C, pentru pacienţii adulţi.

Scris de: Adisa Codruț       07 feb, 16:51

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Braşov a decontat, în anul 2019, peste 830 de tratamente medicale de care au beneficiat cetăţeni români în alte state europene, valoarea totală a deconturilor fiind de aproximativ 3 milioane de lei.

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 10:28

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat la un post TV că există vulnerabilități la softurile Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Casei Naționale de Pensii și a Revisal, și că e nevoie de un efort strategic național pentru protejarea datelor.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 23:46

CNAS asigură tratamentul pentru toţi pacienţii cu amiotrofie spinală eligibili, potrivit unui comunicat al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate .

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 12:55

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a finalizat negocierile în baza cărora vor fi încheiate, până la finalul acestui an, noi contracte pentru tratamentul hepatitei virale cronice C.

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019 / 17:05

Adela Cojan a fost numită în funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       18 noi 2019 / 22:38

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, joi, semnarea unui acord-cadru pentru o perioadă de trei ani, în baza căruia vor fi reluate tipărirea şi distribuţia de carduri europene de sănătate începând cu data de 15 noiembrie.

Scris de: Adisa Codruț       14 noi 2019 / 19:31

Pacienții cu afecțiuni oncologice vor putea beneficia de pachete integrate de servicii medicale și tratamente personalizate, a anunțat președintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Scris de: Dana Lascu       12 noi 2019 / 15:20

Medicii specialiști și managerii spitalelor publice pot solicita prelungirea programului de lucru, pentru a permite decontarea unui număr mai mare de consultații.

Scris de: Adisa Codruț       31 oct 2019 / 21:12

CNAS a reușit să constituie peste 13 milioane de dosare electronice de sănătate, dosare care conțin toate datele medicale pe care le au pacienții în cauză. Acestea vor putea fi consultate, în siguranță, online. 

Scris de: Adisa Codruț       21 oct 2019 / 17:48

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat, pe site-ul propriu, că în această noapte platforma informatică a asigurărilor de sănătate - PIAS - va fi oprită pentru lucrări. Teoretic, PIAS va fi repornit din nou drumul mâine. Iată anunțul:

Scris de: Dana Lascu       02 aug 2019 / 22:02

Sistemul cardului de sănătate, care este blocat de mai bine de o lună, a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție. Raportul întocmit de corpul de control al Ministerului Sănătății arată că de-a lungul anilor s-au comis numeroase nereguli la CNAS. Un an sistemul nu a avut...

Scris de: Dana Lascu       02 aug 2019 / 21:56

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că lucrările pentru remedierea sistemului informatic sunt „în plină desfășurare” și că în mare parte problemele au fost remediate. Oficialii CNAS anunță că s-au întâlnit cu reprezentanți ai Societății...

Scris de: Dana Lascu       01 aug 2019 / 23:55

Premierul Viorica Dăncilă vrea ca Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS, să-și dea demisia și nu e loc de discuții. Mai mult, deși la CNAS încă din luna iunie răscolesc documente inspectorii de la Corpul de control al Ministerului Sănătății, de astăzi se uită prin dosare și Corpul de...

Scris de: Dana Lascu       22 iul 2019 / 22:44

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat, astăzi, într-o conferință de presă susținută după discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanți ai CNAS și ai firmei de IT Siveco, că din indolență s-a ajuns la situația de azi, când plarforma informatică a CNAS nu funcționează de mai...

Scris de: Dana Lascu       22 iul 2019 / 16:26

Click pentru a naviga in paginile din categoria CNAS: COMPENSARE, GHID, RAMBURSăRI, LEGISLAțIE, REGLEMENTăRIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy