Dermatologie

Substanțele chimice din produsele pentru protecție solară sunt absorbite în sânge în concentrații de până la de 419 ori mai mari peste nivelul considerat „sigur pentru evitarea cancerului”, arată un studiu publicat astăzi în JAMA. Studiul a fost...

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 22:47

Vitamina D este considerată un protector universal. Dar, cercetările recente au arătat o serie de controverse legate de această vitamină.  

Scris de: Angela Sabău       01 mai, 19:18

Un bebeluș din Texas s-a născut fără piele pe o mare parte a corpului. Boala de care suferă afectează unul dintr-un milion de nou-născuți.

Scris de: Angela Sabău       18 apr, 17:14

Cremele de protecție solară ar ajuta vasele de sânge să-și mențină funcția, contribuind astfel la menținerea sănătății acestora, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       14 apr, 14:02

Acnee nu întâlnim doar la adolescenți, ci și la adulți, mai ales la cei între 30-40 de ani. Iar cauzele sunt diferite. Explică EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, dr. Amalia Anghel, medic primar în dermatovenerologie.

Scris de: Dana Lascu       13 apr, 19:55

Cremele de protecție solară cu oxid de zinc nu sunt dăunătoare pentru piele. Potrivit unui studiu, oxidul de zinc nici nu pătrunde în piele.

Scris de: Angela Sabău       08 apr, 13:11

Melanomul, cel mai periculos tip de cancer de piele, se poate răspândi pe întreg corpul, precizează medicii de la Harvard.

Scris de: Florina Pop       29 Martie, 20:21

Pielea oamenilor cu o predispoziție genetică la eczeme reacționează mai ușor la produsele de îngrijire a pielii, susțin medicii.

Scris de: Florina Pop       29 Martie, 19:59

Negii plantari pot fi foarte supărători, astfel că oricine suferă de această afecțiune va dori să scape cât mai repede de ei. Deși nu sunt o problemă gravă de sănătate, medicul va reuși cel mai bine să rezolve problema.

Scris de: Angela Sabău       22 Martie, 21:45

Bolile de piele au o prevalență mult mai mare decât se crede, asta deoarece foarte mulți dintre cei afectați nu merg la medic, se tratază singuri sau la îndemnul unor prieteni. Un studiu a fost realizat diferit față de metodele obișnuite până acum.

Scris de: Angela Sabău       20 Martie, 21:44

Produsele antimicrobiene par să fie înlocuite în rafturi cu unele care conțin probiotice. Curățarea exagerată a pielii nu e bună - s-a constatat, dar nici folosirea aclamatelor probiotice nu e dovedit c-ar fi benefică. Ce facem?

Scris de: Angela Sabău       19 Martie, 13:07

Psoriazisul este o afecțiune extrem de neplăcută, care ne poate influența viața în toate sensurile. Efectul emoțional negativ este uneori chiar mai grav decât afecțiunea în sine.

Scris de: Angela Sabău       10 Martie, 12:33

Eczemele pot fi extrem de deranjante, chiar dacă sunt forme ușoare. Formele grave, însă, ne trimit, obligatoriu la medic. Tratamentele pot diferi, iar specialiștii spun că nu sunt, întotdeauna, necesare cele cu steroizi.

Scris de: Angela Sabău       04 Martie, 20:47

Cea mai mare grijă a unei persoane atunci când își face un tatuaj este legată de cum va arăta acesta. Dar, uneori, să îți faci un tatuaj poate duce la complicații periculoase pentru sănătate, avertizează un expert.

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 11:42

Tehnologia pentru vindecarea rănilor propusă de oamenii de știință pare a fi desprinsă din SF. Un bioprinter va putea, în curând, să printeze straturi de piele, direct pe zonele afectate, creând, practic, stratul de piele.

Scris de: Adisa Codruț       01 Martie, 12:54

Sunt doamne și domnișoare care, atunci când își pun bijuterii (mai ales gablonzuri) observă că le apare pe piele o reacție alergică, zona se înroșește și simt mâncărime. Altele o pățesc când folosesc anumite creme, parfumuri sau alte produse cosmetice. Și bărbații...

Scris de: Dana Lascu       27 feb, 18:06

Probleme de pigmentare neuniformă și nedorită, cum ar fi pete întunecate, pot să apară la toate tipurile de piele. Dar ce le provoacă și cum scapi de ele?

Scris de: Adisa Codruț       24 feb, 10:39

Persoanele care au eczeme severe ar trebui să fie examenitate periodic pentru factorii de risc ai bolilor cardiovasculare pentru că au un risc cu până la 50% mai mare, arată un studiu publicat în BMJ.

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 08:12

Obiceiuri care duc la apariția acneei pot fi chiar acele lucruri simple pe care le facem zilnic. Fără să ne dăm sama, acestea pot contribui la apariția problemelor tenului.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 18:41

Infecția pielii este pericolul care ne pândește la sala de sport, dacă nu luăm măsuri de precauție. E siplu de făcut: 

Scris de: Adisa Codruț       13 feb, 17:40

Coafurile sunt o caracteristică definitorie pentru mulți oameni, dar unele stiluri pot duce la deteriorarea foliculilor de păr – afecțiune numită alopecie de tracțiune.

Scris de: Dana Lascu       03 feb, 08:01

Melanomul este cea mai ucigătoare formă de cancer de piele și este notoriu pentru rezistența sa la chimioterapia convențională. Aproximativ 25% din cazurile de melanom sunt date de mutații oncogene în gena NRAS, făcându-l o țintă terapeutică foarte atractivă. Cu toate acestea,...

Scris de: Dana Lascu       02 feb, 14:13

Adolescenții se mențin activi în ciuda astmului sau a eczemei de care suferă, constată oamenii de știință care au aruncat o privire asupra modului în care tinerii sunt afectați de astm, eczemă sau obezitate.

Scris de: Alexandra Mănăilă       24 ian, 09:09

Dacă v-ați hotărât să vă faceți schimbați stilul de viață, anul acesta, și vreți să mergeți la sală ca să faceți exerciții, trebuie să știți ce măsuri să luați pentru a preveni infecțiile cutanate, spune un expert.

Scris de: Dana Lascu       13 ian, 08:52

De regulă, agenții chimici sunt cauza principală a bolilor și afecțiunilor de piele profesionale. Acest tip de expunere poate duce la dermatita de contact, cancer de piele și infecții ale pielii sau răni, avertizează experții.

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 17:59

Prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, șeful Clinicii de Deratovenerologie și Oncologie Dermatologică de la Spitalul Elias din București, a dezvăluit, EXCLUSIV la Academia de Sănătate de la DC MEDICAL, ce trebuie să facem ca să prevenim apariția bolilor dermatologice grave, dintre care unele - cum...

Scris de: Dana Lascu       02 ian, 18:03

Prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, șeful Clinicii de Dermatovenerologie și Oncologie Dermatologică de la Spitalul Elias din București, a atras atenția, la Academia de Sănătate, că numărul cancerelor de piele a crescut enorm în ultimele decenii. Sunt de 4 ori mai multe cazuri de melanom,...

Scris de: Dana Lascu       01 ian, 22:02

Prof. univ. dr. Călin Giurcăneanu, doctor în științe medicale și membru al Academiei de Știinte Medicale, medic primar dermatovenerologie, cu competență în dermatoscopie și laser în dermatologie, a fost invitatul ultimei emisiunii Academia de Sănătate din 2018. EXCLUSIV la DC...

31 dec 2018 / 22:34

Revelionul abia ce s-a încheiat dar nu e prea devreme să începi de pe acum să ai grijă de pielea ta. În primul rând, sperăm că te-ai demachiat după petrecere și că ți-ai curățat bine pielea. Apoi, una dintre dorințele de Anul Nou ar trebui să fie ca pielea ta să fie mai...

Scris de: Dana Lascu       01 ian, 09:31

Ai observat o schimbare a unghiilor tale în ultima vreme? O schimbare a culorii, a texturii sau formei poate fi inofensivă, dar poate fi și un semn al unei boli. Dacă observați oricare dintre următoarele modificări la unghii, la mâini sau la picioare, este timpul să consultați un...

Scris de: Dana Lascu       28 dec 2018 / 19:54

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DERMATOLOGIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24