Diabetologie & Nutriție

Tulburările de somn ar putea fi un semn al diabetului. Cercetătorii au arătat că acestea sunt mai frecvente la persoanele cu diabet.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 15:42

Cercetătorii au descoperit cum alimentele pe care le includem în dietă ne pot slăbi sistemul imunitar intestinal, care determină apariția rezistenței la insulină și duc la diabet.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 16:45

Diabetul de tip 1 sau cel de tip 2 au semne care apar destul de devreme. Unele dintre ele sunt ușor de recunoscut și ar trebui să ne trimită la medic.

Scris de: Angela Sabău       12 aug, 09:02

Un studiu a analizat 18 tipuri de exerciții fizice care ar reduce moștenirea genetică la obezitate. 13% dintre adulții de pe glob au obezitate, susține OMS.

Scris de: Florina Pop       09 aug, 11:15

Exercițiile fizice făcute dimineața au un efect mai bun asupra persoanelor cu diabet de tip 1. Cercetările arată că nivelul glicemiei e influnețat de ora la care sunt făcute exercițiile fizice.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 00:11

Prezența fast-food-urilor, a magazinelor alimentare în apropierea casei și pe o rază de un kilometru ar crește indicele de masă corporală.

Scris de: Florina Pop       08 aug, 11:07

Diabetul ar putea avea tratament hormonal. Un grup de pacienți care au primit astfel de injecții au înregistrat rezultate surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 19:00

Zahărul, grăsimile trans și băuturile răcoritoare sunt alimente cu care ficatul nu se împacă. Acestea și unele suplimente din plante cresc riscul de hepatită.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 12:30

Boala hepatică grasă non-alcoolică afectează persoane de toate vârstele. Asta deși unii nu consumă alcool. În timp, unele persoane pot dezvolta o versiune mai gravă a afecțiunii.

Scris de: Florina Pop       03 aug, 16:21

Dieta mediteraneană și uleiul de măsline extravirgin pot întârzia nevoia de a lua medicamente pentru scăderea glicemiei la oamenii cu diabet de tip 2.

Scris de: Florina Pop       03 aug, 11:01

Cercetătorii au luat extracte dintr-o plantă medicinală indiană, le-au încapsulat și au testat efectele acestora asupra unor rozătoare cu diabet: le-au redus glicemia.

Scris de: Florina Pop       03 aug, 00:35

Un medicament utilizat în astmul bronșic are efecte neașteptate în retinopatie, o afecțiune asociată diabetului. Medicamentul se pare că întârzie afecțiunea considerabil.

Scris de: Angela Sabău       29 iul, 15:44

Suplimentarea cu doze mari a vitaminei D ar îmbunătăți metabolismul glucozei și ar ajuta la prevenirea dezvoltării și progresiei diabetului, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 14:57

Primul tratament pentru hipoglicemia severă care poate fi administrat fără injecție a fost aprobat în SUA, de Administrația Alimentelor și Medicamentelor.

Scris de: Florina Pop       26 iul, 16:41

Diabetul poate prezenta un risc mai mic la persoanele care urmează o dietă strictă pe bază de plante. Mai mult, unele plante sănătoase au un efect mai mare în reducerea riscului.

Scris de: Angela Sabău       22 iul, 21:53

Diabetul afectează, în timp, vasele de sânge, care se îngustează și crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. 

Scris de: Angela Sabău       20 iul, 12:03

Substanțele nutritive din alimente sunt cele care ne prelungesc viața, nu cele din suplimentele alimentare. Asta au stabilit, recent, cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       18 iul, 14:18

Obezitatea ar putea fi declarată boală. Cercetătorii susțin că îndeplinește definiția termenului de „boală”. Alții, însă, nu sunt de acord.

Scris de: Angela Sabău       18 iul, 11:57

Obezitatea și boala ficatului gras, în special la bărbați, ar putea fi legată de funcționarea deficitară a unei enzime. Asta au descoperit cercetătorii americani.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 14:37

Diabetul zaharat face ca nivelul glicemiei din sânge să crească necontrolat. Aceasta aduce o serie de simptome și modificări în organism.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 14:36

Adulții care au diabet de tip 2 sunt de obicei supravegheați și tratați pentru a controla sau elimina factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Dar cercetătorii englezi au descoperind, analizând diabeticii din două zone din Scoția, că de fapt riscul de deces din cauza cancerului e...

Scris de: Dana Lascu       04 iul, 00:47

Diabetul de tip 2 ar putea fi prevenit prin postul intermitent, pentru că acesta împiedică acumularea de grăsimi în pancreas, au demonstrat oamenii de știință de la Centrul German pentru Cercetarea Diabetului (DZD).

Scris de: Dana Lascu       03 iul, 08:13

Hiperglicemia, o cantitate mare de glucoză în sânge, se poate resimți în corp inclusiv sub forma durerilor de cap și a problemelor legate de concentrare.

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 09:47

Bicarbonatul de sodiu afectează inflamația și manipularea insulinei în diabetul de tip 2, susține o cercetare prezentată recent la o conferință din SUA.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 13:03

Cafeaua ar putea fi utilă la slăbit, cel puțin așa spun concluziile unui studiu. Cercetătorii au stabilit ce anume poate stimula în organism, care ar duce la pierderea în greutate.

Scris de: Angela Sabău       24 iun, 19:42

FDA, Administrația americană pentru alimente și medicamente a aprobat injecția cu Victoza (liraglutidă) pentru tratamentul pacienților pediatrici de peste 10 ani cu diabet zaharat de tip 2.

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 00:03

Un studiu recent susține că suplimentele de vitamina D nu ar preveni apariția diabetului zaharat de tip 2 la oamenii cu cel mai mare risc de a dezvolta boala.

Scris de: Florina Pop       14 iun, 11:47

La conferința Asociației de Podiatrie, din aceste zile, se discută despre introducerea de programe de educație pentru viitori podiatri.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 16:24

Cercetătorii de la Joslin Diabetes Center, folosind un studiu de asociere la nivelul genomului, au identificat un marker genetic legat de dezvoltarea neuropatiei diabetice periferice. Această constatare sugerează un nou obiectiv pentru terapiile preventive. Cercetarea a fost publicată online și...

Scris de: Dana Lascu       13 iun, 12:39

Medicii spun că sensibilitatea la hrană este un semn că sistemul digestiv se schimbă, problemă digestivă care devine obișnuită pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 09:28

Click pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25