Diabetologie & Nutriție

Vitamina B 12 este esențială în organism. Lipsa ei poate crea probleme de sănătate, iar simptomele pot trece neobservate.  

Scris de: Angela Sabău       03 mai, 19:45

Un medicament utilizat intens pentru diabet ar putea ajuta la pierderea în greutate și la menținerea greutății scăzute pe termen lung. Cercetătorii vor face mai multe studii.

Scris de: Angela Sabău       24 apr, 10:24

Diabetul este o afecțiune care, din păcate, afectează tot mai multe persoane, și tot mai tinere. Specialiștii au elaborat un set de recomandări pentru diabetici, pentru a-și ușura viața.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 17:11

Noi molecule în tratarea pacienţilor cu diabet ar putea fi introduse anul acesta, a anunțat marți, 9 aprilie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 22:10

Lansat astăzi la București, Forumul Român de Diabet este o platformă care reunește asociații de pacienți, societăți medicale din domeniu, autorități și industria farmaceutică, care are menirea de a promova educația, prevenți și abordarea multidisciplinară a diabetului.

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 19:27

O tehnică de transfer a genelor poate combate disfuncția cardiacă cauzată de diabet, susține un studiu. Diabetul afectează 9% dintre adulții de pe glob.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 09:52

Diabetul s-ar putea să aibă o legătură cu munca stresantă, asta susțin cercetătorii după ultimul studiu în domeniu. Mai mult, se pare că femeile sunt mai afectate decât bărbații.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 14:24

Colesterolul LDL are o legătură directă cu bolile cardiovasculare, iar studiile în domeniu arată că peste anumite limite, crește semnificativ riscul de deces din cauza acestor boli.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 10:31

Laszlo Attila, șeful Comisiei de Sănătate din Senat, a fost prezent în emisiunea Interviurile DC MEDICAL, transmisă EXCLUSIV de DC MEDICAL. Unul din subiectele abordate a fost diabetul, o afecțiune care ridică probleme serioase sistemului de sănătate, dacă nu se intervine.

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 19:39

Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutrition.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 15:42

Vaccinul ultracunoscut împotriva tuberculozei pare că are ca efect scundar consumul zahărului din sânge. Efectul este speculat acum de cercetători pentru tratarea diabetului.

Scris de: Angela Sabău       28 feb, 10:10

Un nou studiu publicat în The Journal of Bone and Mineral Research confirmă faptul că suplimentarea cu vitamina D este mai puțin eficientă la obezi și descoperă un mecanism biologic care explică această observație.

Scris de: Dana Lascu       24 feb, 16:23

Dr. Anca Hâncu, medic nutriționist și doctor în medicină, va explica, astăzi, de la ora 11.00, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, care este rolul nutruției în astm și cum pot influența alergiile alimentare această afecțiune pulmonară. Vom afla și care este cea mai bună dietă...

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 09:05

Obezitatea se spune că a ajuns la nivel epidemic în lume, iar slăbirea pentru persoanele care au greutate mai mare decât cea normală este extrem de grea. În plus, e ușor să te îngrași când încalci regulat anumite reguli. Dr. Anca Hâncu, nutriționist și...

Scris de: Dana Lascu       15 feb, 11:45

Alimentele ultraprocesate consumate în cantități mari sunt corelate cu riscul crescut de deces precoce, după cum arată ultimele studii în domeniu.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 19:11

Pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1, ar putea veni zile mai bune! În loc să își injecteze insulina ori de câte ori au nevoie, ce ar fi să ia o capsulă high-tech care să le-o administreze? Un astfel de dispozitiv de administrare a fost deja inventat.

Scris de: Dana Lascu       08 feb, 09:12

Obezitate: fermentarea fibrelor din semințele de in în intestin schimbă microbiota pentru a îmbunătăți sănătatea metabolică și a proteja împotriva obezității induse de dietă. Studiul a fost publicat online în Jurnalul American de Fiziologie - Endocrinologie și Metabolism.

Scris de: Dana Lascu       07 feb, 10:43

Am putea fi la un pas de a avea leacul pentru obezitate și boala ficatului gras. Cercetătorii de la The Hebrew University of Jerusalem au descoperit 27 de noi molecule care activează o proteină specială numită PPAR-delta și care au potențialul de a trata boala ficatului gras (sau steatoza...

Scris de: Dana Lascu       01 feb, 08:47

Vitamina D, poreclită și „vitamina Soarelui”, pentru că organismul o produce doar când este expus la razele solare, promovează sensibilitatea la insulină, scăzând riscul de diabet de tip 2 la femei cu vârsta între 35 și 74 de ani, arată un nou studiu publicat...

Scris de: Dana Lascu       31 ian, 09:47

Cercetătorii au descoperit dovezi că postul afectează ceasurile circadiene în ficat și în mușchii scheletici, determinându-i să își repornează metabolismul, ceea ce poate duce la îmbunătățirea stării de sănătate și protecție împotriva bolilor asociate...

Scris de: Dana Lascu       30 ian, 09:29

Între 20 și 67,4% dintre bărbații cu diabet dezvoltă disfuncție erectilă, față de 16% , media din populația generală. Iată de ce: 

Scris de: Dana Lascu       28 ian, 23:32

Cei mai buni câini de alertă instruiți în detecție medicală au potențialul de a îmbunătăți considerabil calitatea vieții persoanelor care trăiesc cu diabet zaharat de tip 1, arată un nou studiu. Oamenii de știință sunt de părere că aceste animale de companie pot ajuta...

Scris de: Alexandra Mănăilă       19 ian, 11:38

Cel puțin două boli din cinci sunt parțial influențate de genele unei persoane, arată cel mai mare studiu al gemenilor găsiți vreodată în SUA. Potrivit cercetării, bolile care tind să-i lovească pe gemenii identici într-o rată mai ridicată decât în cazul celorlalți...

Scris de: Alexandra Mănăilă       16 ian, 14:35

Persoanele care dezvoltă diabet zaharat de tip 2 înainte de a împlini 40 de ani sunt de două ori mai susceptibile de a fi spitalizate pentru boli mintale decât cei care dezvoltă diabetul după 40 de ani, se arată într-un studiu recent.  

Scris de: Alexandra Mănăilă       16 ian, 12:37

Factorii de risc individuali ar putea fi cei care declanșează diabetul gestațional, iar dieta echilibrată și exercițiile fizice s-ar putea să nu poată împiedica declanșarea afecțiunii, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 22:41

O nouă aplicație pentru telefonul mobil poate prezice hipoglicemiile cu patru ore înainte. Aceasta este extrem de utilă diabeticilor care se confruntă cu crize hipoglicemice.

Scris de: Alexandra Mănăilă       07 ian, 10:23

Diabetul este cauzat de incapacitatea organismului de a produce insulină, un hormon necesar pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, din cauza distrugerii celulelor beta din pancreas. Mulți pacienți cu diabet zaharat își injectează insulină pentru a regla aceste niveluri. Dar...

Scris de: Dana Lascu       05 ian, 13:05

Consumul unui ou în fiecare zi pare să se asocieze cu un profil al metabolitului sanguin care este legat de un risc mai scăzut de diabet de tip 2, arată un nou studiu realizat la Universitatea din Finlanda de Est. Rezultatele au fost publicate în jurnalul Molecular Nutrition and...

Scris de: Dana Lascu       04 ian, 17:56

Dovezi că diabetul de tip 2 este o cauză a disfuncției erectile a fost găsite într-o analiză genomică pe scară largă realizată de cercetători de la Universitățile Exeter și Oxford.

Scris de: Dana Lascu       01 ian, 18:00

Se știe de mult timp că un corp în formă de "măr" este asociat cu un risc crescut de diabet și boli de inimă, însă o nouă cercetare pune în lumină genetica specifică legată de această formă a corpului și mecanismele potențiale din spatele riscului crescut. Potrivit oamenilor...

Scris de: Alexandra Mănăilă       29 dec 2018 / 15:09

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25