Diabetologie & Nutriție

Bicarbonatul de sodiu afectează inflamația și manipularea insulinei în diabetul de tip 2, susține o cercetare prezentată recent la o conferință din SUA.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 13:03

Cafeaua ar putea fi utilă la slăbit, cel puțin așa spun concluziile unui studiu. Cercetătorii au stabilit ce anume poate stimula în organism, care ar duce la pierderea în greutate.

Scris de: Angela Sabău       24 iun, 19:42

FDA, Administrația americană pentru alimente și medicamente a aprobat injecția cu Victoza (liraglutidă) pentru tratamentul pacienților pediatrici de peste 10 ani cu diabet zaharat de tip 2.

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 00:03

Un studiu recent susține că suplimentele de vitamina D nu ar preveni apariția diabetului zaharat de tip 2 la oamenii cu cel mai mare risc de a dezvolta boala.

Scris de: Florina Pop       14 iun, 11:47

La conferința Asociației de Podiatrie, din aceste zile, se discută despre introducerea de programe de educație pentru viitori podiatri.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 16:24

Cercetătorii de la Joslin Diabetes Center, folosind un studiu de asociere la nivelul genomului, au identificat un marker genetic legat de dezvoltarea neuropatiei diabetice periferice. Această constatare sugerează un nou obiectiv pentru terapiile preventive. Cercetarea a fost publicată online și...

Scris de: Dana Lascu       13 iun, 12:39

Medicii spun că sensibilitatea la hrană este un semn că sistemul digestiv se schimbă, problemă digestivă care devine obișnuită pe măsură ce oamenii îmbătrânesc.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 09:28

Rezultatele unui nou studiu publicat în revista Diabetes Care, realizat de cercetătorii de la Institutul Karolinska demonstrează o legătură între diabet nedetectat, infarct și parodontită, ceea ce arată că e absolut necesară o colaborare mai bună între stomatologi, diabetologi...

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 22:24

Medicul nutriționist Anca Hâncu spune, la interviurile DC Medical, că la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Obezității de la Glasgow, s-a pus mult accentul pe recunoașterea obezității ca boală.

Scris de: Florina Pop       11 iun, 12:09

Tipul de alimente pe care le mâncăm și ordinea în care le consumăm afectează șansele de a dezvolta în timp diabet de tip 2, susțin trei studii recente.

Scris de: Florina Pop       11 iun, 08:22

Progresia diabetului de tip 2 la adulți a încetat în timpul unui experiment al cercetătorilor americani, dar s-a reluat după încheierea testului.

Scris de: Florina Pop       10 iun, 12:23

Numeroase studii au demonstrat că tinerii cu prediabet pot să scadă riscul de a dezvolta boala cronică dacă iau măsuri din timp. Un studiu al cercetătorilor de la Institutul Karolinska din Suedia arată, însă, pentru prima dată, ce pot face bătrânii cu prediabet ca să nu dezvole...

Scris de: Dana Lascu       08 iun, 08:33

O cercetare recentă confirmă legătura dintre diabetul zaharat de tip 2 și atacul cerebral vascular, dar subliniază necesitatea de a controla diabetul.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 22:31

Un studiu realizat în China, țara care cel mai mare număr de persoane cu diabet zaharat din lume, a constatat ca diabetul de tip 2 a fost asociat cu un risc ridicat pentru 11 tipuri de cancer la bărbați și 13 tipuri de cancer la femei. Studiul a implicat peste 410.000 de oameni.

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 01:10

Cunoscutul medic nutriționist Anca Hâncu, care a participat recent la Congresul Asociației Europene pentru Studiul Obezității de la Glasgow, vine astăzi la Interviurile DC Medical, de la ora 11.00, pentru a ne spune care sunt noutățile în lupta contra acestei boli care afectează...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 01:30

Cercetătorii au descoperit 4 modificări rare ale ADN-ului are determină riscul de diabet de tip 2 și care pot deschide calea pentru dezvoltarea de noi medicamente.

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 11:59

Specialiștii de la Spitalul John's Hopkins, clasat de ani buni în top 3 unități medicale din State, oferă câteva recomandări legat de cum să scăpați de grăsimea abdominală.

Scris de: Florina Pop       31 mai, 11:28

Riscul de obezitate la copii este mai mare în cazul celor ai căror mame au avut glicemie mare în timpul sarcinii sau diabet gestațional. 

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 12:53

Toxiinfecție alimentară, parastas. Cinci oameni din comuna Corni, județul Botoșani, au fost internate în spital după o toxiinfecţie alimentară la un parastas.

Scris de: Adisa Codruț       24 mai, 20:37

Diabetul zaharat a fost tema unui studiu care a dovedit că exercițiile fizice viguroase au reușit să recupereze din funcția cardiacă deteriorată la diabetici.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 15:33

Celulele de grăsime albe se pot transforma în variantele maro și bej, atunci când sunt expuse la condiții de frig. Aceste celule ard energia mai eficient, pentru a menține organismul cald. Cercetătorii caută formule de a folosi această propretate a lor în scopul unor...

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 15:45

Diabet, cifre. Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, spune că aproximativ 1,5 milioane de români ar avea diabet.

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 21:10

Diabet de tip 2, ciroza. Diabetul de tip 2 poate fi un factor de risc pentru unele afecțiuni hepatice grave, susține un studiu pe circa 82 milioane pe oameni.

Scris de: Florina Pop      

Consumul unui ou pe zi nu pare să influențeze nivelul colesterolului sau riscul de AVC cauzat de colesterolul mărit, asta spun cercetătorii finlandezi. Ei nu spun, însă, ce se întâmplă în cazul consumului a mai multor ouă pe zi.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 13:28

Ciroza hepatică sau cancerul de ficat sunt diagnosticate cu întârziere. Diabetul mărește riscul acestor boli cu potențial mortal.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 11:26

Terapia cu ultrasunete ar putea fi viitorul în gestionarea diabetului. Cercetătorii au descoperit că nivelul insulinei poate fi crescut prin această metodă.

Scris de: Angela Sabău       17 mai, 23:42

Obezitate. 1 din 10 adulți este obez. 1 din 2 adulți este supraponderal. Sunt statistici ale medicilor de familie din 2016. pe 18 mai se marchează Ziua Europeană Împotriva Obezității.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 16:20

Diabet. O mamă al cărui copil are diabet zaharat tip 1 a scris, pe Facebook, câteva rânduri copleșitor de emoționante care redau și zbuciumul ei interior.

Scris de: Adisa Codruț       12 mai, 13:13

O asociere între obezitate și depresie a existat întodeauna, însă abia acum, mecanismele modului în care obezitatea afectează depresia și viceversa au fost înțelese.

Scris de: Angela Sabău       11 mai, 08:06

Apariția diabetului de tip 2 și obezității ar fi legate de ADN, mai precis de procesul de fixare a unor radicali organici (metili) în ADN, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       10 mai, 16:33

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria DIABETOLOGIE & NUTRIțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24