Dr. Dobra: Mărimea penisului, la granița dintre tabu și cercetare științifică

dr. Mihai-Adrian Dobra / 21 ian 2019 / 09:36
EXCLUSIV
85% dintre femei nu se simt îngrijorate în legătură cu penisul partenerului
85% dintre femei nu se simt îngrijorate în legătură cu penisul partenerului

O multitudine de articole științifice andrologice, unele cu factor de impact major, altele mai degrabă anecdotice care au ca topică mărimea penisului și distribuirea informației în areale geografice, devin un subiect de curiozitate pentru toată lumea, explică EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, dr. Mihai-Adrian Dobra, medic specialist chirurgie urologică la Institutul Clinic Fundeni.

Dr. dr. Mihai-Adrian Dobra: Există oare vreo corelație directă între habitus, morfologia corporală, înălțime, țara în care locuim și mărimea penisului?

Studiile generale și includerea acestora într-o harta georgrafică care să anexeze strict măsurătorile raportate la țară sunt extrem de volatile și țin de mai multe variabile. Penisul se măsoară conform ghidurilor internaționale de urologie pe față dorsală de la vârf la osul pubis cu compresie minimă pe acesta.

Dimeniunile, pe glob

Această variabilitate morfologică devine și mai profundă în ceea ce privește impactul psihologic pe sexe. De exemplu, 85% din femei nu se simt îngrijorate în legătură cu penisul partenerului, rațiunile lor fiind mai degrabă psihologice decât de ordin matematic, în schimb 45% din bărbați consideră că au un penis mic.

Cât de mare poate fi un penis mic? Ghidurile de urologie spun că tot ce depășește 4 cm flacid și 7 cm erect este normal. Acum că răsuflăm toți liniștiți că nu deținem un micropenis, să aruncăm o privire pe planiglobul măsurătorilor falusurilor. Un studiu comandat de o companie britanică pare că prezintă mai multe implicații politice decât științifice, pune Irlanda de Nord și România la coadă clasamentului, adâncind scandalul Brexitului.

În urmă colectării datelor, avem o medie generală în stare flască între 7-10 cm și în erecție între 12-16 cm.

Un studiu publicat de Dailymail ne subliniază poate ceea ce știam deja despre bărbații din Africa Subsahariană, Jamaica și Tahiti. În fruntea listei stau țări ca Nigeria, Congo, Ghana și Gabon din vestul Africii, cu o medie de până la 17,9 cm. La polul opus al clasamentului se află țările din Asia, conducând detașat India, Sri Lanka, Malaesia, Thailanda și Korea de Sud, unde bărbații se pot „laudă" cu o medie de 9-10 cm.

Dintre țările non africane, fruntașe sunt Australia, Italia, Norvegia și Mexic cu o medie de 14-16 cm., următorul pluton fiind al liderilor economici mondiali : SUA, UK, Germania, Franța și Spania cu 12-14,7 cm. Penultima parte este rezervată românilor, rușilor, grecilor și japonezilor cu 10.5-12.

Variabilele care modifică dimensiunea

Sunt două studii publicate în 2015 care găsesc o corelație directă între înălțime și mărime, evidențele bazate pe segregarea rasială sunt clare și impun implicarea endocrină testosteronică, dictată genetic. Evident că factorii de mediu, cei dietetici sunt și ei incriminați. Obezitatea inhibă secreția de formă activă testosteronică, fiind incriminată nu numai în ceea ce privește dimensiunea penisului, cât și ca factor în apariția disfuncției erectile. Radiațiile, pesticidele, mediul toxic, duc la modificarea genelor responsabile pentru dezvoltarea caracterelor sexuale primare cu implicarea generațiilor următoare.

Un studiu extrem de interesant publicat în 2015 pe PubMed, cu un design bine structurat, ține să reproducă falusul prin intermediul ingineriei de ultima generație: imprimanta 3D. Au fost create 33 de modele și mărimi diferite începând de la 10 cm până la 18 cm. Chestionarele doamnelor coroborate cu expresia senzorială măsurată, concluzionează că femeile nu sunt într-atât de impresionate de mărimi mari, și își doresc mai degrabă un penis de dimensiuni normale pentru relații stabile.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy