Farma

APMGR, ARPIM și LAWG salută deciziile de plafonare și diferențiere a taxei de clawback luate de clasa politică pentru rezolvarea crizei medicamentelor.

Scris de: D.C.       28 apr, 18:37

Remdesivir, medicamentul produs de Gilead Sciences, este promițător în tratarea COVID-19. Dragoș Damian, președintele PRIMER, explică cum am putea avea acces la el pacienții români, în condițiile în care, dacă e aprobat, întreaga lume îl va cere! Iar unii...

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 17:22

Două companii farma au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19.

Scris de: Adisa Codruț       15 apr, 20:17

Coralia Kreyer, președinte ADEM, a vorbit la Interviurile DC Medical despre măsurile luate de statul român pentru asigurarea accesului continuu la tratament și pentru a rezolva lipsa medicamentelor esențiale.

Scris de: Dana Lascu       09 apr, 13:40

Coralia Kreyer, președinte al Asociației Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM), vine la Interviurile DC Medical pentru a discuta despre nevoia de medicamente a României în contextul pandemiei de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 08:11

BAT dezvoltă un potențial vaccin anti-COVID-19 folosind o nouă tehnologie asupra plantei de tutun. 

Scris de: Adisa Codruț       01 apr, 23:44

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România a transmis o recomandare colegilor și oamenilor: maxim două cutii de paracetamol de persoană.

Scris de: Adisa Codruț       01 apr, 22:23

Sanofi și Translate Bio investighează împreună mai mulți candidați pentru dezvoltarea unui vaccin ARNm contra noului coronavirus SARS-CoV-2 eficient și sigur

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 13:54

Pentru a lămuri situația creată de știrile false difuzate în mass-media românească referitoare la importul de echipamente de protecție MĂȘTI FFP2 și FFP3, reprezentanții Sanimed Internațional Impex SRL și Romwine&Cofee SRL fac următoarele precizări

Scris de: D.C.       26 Martie, 15:58

Recomandările actualizate ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și Agenției Europene a Medicamentului (EMA) confirmă că nu există nicio legătură dovedită științific între consumul de ibuprofen și agravarea cazurilor de COVID-19  

Scris de: Georgiana Ioniță       20 Martie, 14:22

Înghețarea prețului la medicamente este una dintre măsurile luate în criza pandemică generată de COVID-19. Cititorii DC Medical au votat în număr mare un chestionar electronic privind oportunitatea acestei soluții.

Scris de: D.C.       17 Martie, 17:36

Asociația Distribuitorilor de Medicamente (ADEM) se aliniază normelor Comisiei Europene și face apel la solidaritate și la deblocarea liberei circulații a mărfurilor în UE. Exportul de medicamente e blocat de vineri.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 12:45

Populația nu trebuie să intre în panică, pentru că farmaciile nu se vor închide în starea de urgență, a explicat EXCLUSIV pentru DC Medical, prof dr farm Simona Negreș, noul președinte al Colegiului Farmaciștilor din București. Farmaciștii, însă, trebuie protejați...

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 22:23

Alina Culcea, președintele ARPIM, a anunțat că a transmis un set de măsuri destinate împiedicării extinderii epidemiei de coronavirus, celor 28 de producători de medicamente membri ai asociației.

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 16:29

Președintele ADEM, Coralia Kreyer a anunțat că Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente poate ajuta cu importul de medicamente și echipamente de care are nevoie România și că pentru a urgenta lucrurile autorizațiile trebuie simplificate!

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 16:07

China, lovită de coronavirus, este un mare producător pentru industria farmaceutică. Deocamdată nu suntem în criză de medicamente. Ce se poate întâmpla, însă, în următoarele luni

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 18:05

În proporție considerabilă, românii iau medicamentele fără prescripție  după cum îi taie capul, o parte iau suplimente, iar alții așteaptă ca boala să treacă de la sine.

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 14:27

PALMED, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, solicită creșterea tarifelor decontate pentru a evita un blocaj în sistemul medical

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 14:39

Asociațiile industriei farmaceutice, APMGR, ARPIM, PRIMER și LAWG, solicită o soluție comună - plafonarea taxei clawback pentru stoparea crizei medicamentelor - care poate fi implementată rapid prin consens politic.

Scris de: Dana Lascu       17 feb, 12:53

Deși nu sunt sincope de producție, Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) anunță pentru prima jumătate a anului 2020 o iminentă criză a medicamentelor fabricate în România, din cauza creșterii taxei clawback și a exploziei prețului materiilor...

Scris de: Dana Lascu       13 feb, 18:01

După ce Dr Max a devenit acționar majoritar al A&D Pharma Group, farmaciile Arta, Punkt și o parte din cele Sensiblu vor fi rebranduite cu sigla lanțului internațional.

Scris de: Dana Lascu       10 feb, 19:16

Taxa clawback a crescut de la 26,49% cât era în trimestrul III 2019 la 27,65% în trimestrul IV 2019, lucru care deranjează producătorii de medicamente generice.

Scris de: Angela Sabău       07 feb, 12:11

Taxa clawback continuă să înregistreze creșteri, ajungând în trimestrul al 4-lea al anului 2019 la 27,65% ( față de 26,49% în trimestrul anterior), chiar și în condițiile în care bugetul alocat medicamentelor a fost ajustat cu rata inflației pentru această...

Scris de: Georgiana Ioniță       07 feb, 11:36

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) precizează că nu sunt sincope în aprovizionarea pacienților cu medicamente din fabricație locală în contextul epidemiei de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       05 feb, 14:38

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED atrage atenția asupra necesității extinderii programelor naționale de sănătate în unitățile medicale private, fără ca pacientul să fie nevoit să aștepte nici măcar o zi pentru a primi tratamentul de care are nevoie.

Scris de: Dana Lascu       29 ian, 19:50

Consiliul Concurenţei a sancţionat compania farma Roche România SRL cu 59.967.944 lei (12.857.897 euro) pentru abuz de poziţie dominantă pe piața unor produse oncologice.

Scris de: Adisa Codruț       23 ian, 12:55

La finalul anului trecut, Sévan Kaloustian a preluat rolul de Managing Director al Janssen Companiile Farmaceutice ale Johnson & Johnson, în România. Anterior, Sévan Kaloustian a fost Director Comercial pentru Janssen Polonia.

Scris de: Dana Lascu       20 ian, 11:27

Proiectul 2469 Delta Dunării, gândit să crească nivelul de conștientizare al oamenilor privind poluarea cu plastic din Deltă, a debutat joi, 16 ianuarie, cu o expoziție la Galeria Galateca.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 17:52

Un studiu de piață pharma realizat în România arată că farmaciile sunt un business extrem de profitabil. Vânzările de medicamente au fost record anul trecut, iar estimările pentru anul în curs sunt foarte bune.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 14:12

Guvernul întârzie asumarea responsabilității pentru criza medicamentelor generice, atrage atenția APMGR.

Scris de: Dana Lascu       27 dec 2019 / 10:35

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria FARMAurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy