Gastroenterologie

Bacteriile intestinale - microbiomul - pot influența eficiența unor medicamente. Cercetătorii au analizat un medicament pentru boala Parkinson, pentru a înțelege de ce la unii pacienți nu are același efect.

Scris de: Angela Sabău       23 iun, 16:31

Iaurtul are efecte mai puternice decât se credea la bărbați! Consumul a două sau mai multe porții săptămânale de iaurt reduce riscul de a dezvolta adenoame în intestin, mai ales a acelui tip de adenom care precede dezvoltarea cancerului intestinal, arată o nouă lucrare...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 19:51

Boala Chrone este o afecțiune care nu se vindecă niciodată, dar poate fi ameliorată. Cercetătorii au studiat modul în care celulele inflamatorii ar putea fi suprimate selectiv.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:31

O procedură experimentală este tot mai mult în atenția lumii medicale de peste tot. Transplantul de microbiom fecal de la o persoană sănătoasă la una bolnavă, cu scopul de a popula intestinul cu bacterii bune. Procedura nu este, însă, lipsită de riscuri. 

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 16:20

Microbiomul (bacteriile intestinale) poate fi influențat diferit de alimente similare. Specialiștii spun că microbiomul este legat de o gamă largă de afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 12:50

Reacția vasovagală poate fi explicația stării de slăbiciune, în cazul unor tulburări intestinale. Specialiștii explică ce este și cum apare.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 16:45

Ciupercile au început să facă primele victime în acest sezon. Patru maramureșeni au ajuns la spital din această cauză. Medicii recomandă prudență.

Scris de: Angela Sabău       11 iun, 16:59

Oamenii care iau medicamente pentru arsuri la stomac ar avea un risc crescut de a muri de boli cardiace, insuficiență renală, cancer la stomac.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 23:03

Suplimentele alimentare pentru adolescenți sunt periculoase, susține un studiu făcut la Harvard care a legat consumul lor de spitalizări și boli.

Scris de: Adisa Codruț       08 iun, 17:07

Pacienți diagnosticați cu obezitate și diabet au slăbit în doar patru săptămâni printr-un nou tip de tratament injectabil.

Scris de: Adisa Codruț      

Când vine vorba de călătorii cu avionul sau autobuzul, oamenii cu colită ulcerativă, o afecțiune inflamatorie intestinală, devin îngrijorați.

Scris de: Florina Pop       08 iun, 09:33

Lactatele, prăjelile și sucurile acidulate îndulcite sunt de evitate când vă supără stomacul, recomandă specialiștii.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 23:17

Celebrități ca actrița Shannen Doherty, cântăreața Anastacia sau fostul președinte SUA Eisenhower și-au construit o carieră de succes în ciuda diagnosticării cu boala Crohn.

Scris de: Florina Pop       07 iun, 17:31

Bacteriile din intestin ar afecta răspunsul organismului la unele medicamente, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       04 iun, 21:58

Se știe că expunerea îndelungată la soare dăunează pielii și poate duce la apariția cancerului, dar pe perioade mai mici, poate fi benefică. Copiii care stau o jumătate de oră pe zi la lumina soarelui au risc redus de boli inflamatorii intestinale (IBD), potrivit noilor cercetări...

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 09:06

Bacteriile din intestin sunt extrem de importante pentru sănătate. Cercetătorii au reușit să asocieze dezechilibrele lor cu boli precum Chorn, colită ulcerativă, diabet sau obezitate.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 21:38

Arsurile la stomac pot fi tratate cu o serie întreagă de medicamente. Dar cercetătorii americani au constatat aceste pastile cresc riscul de deces din cauza bolilor de inimă, rinichi sau cancer la stomac.

Scris de: Angela Sabău       31 mai, 07:31

Boala inflamatorie intestinală (IBD). Adulții care au dezvoltat această afecțiune ar avea o speranță de viață mai mică față de cei ce nu au IBD, susține un studiu.

20 mai, 20:51

Boala celiacă este una dintre cele mai frecvente afecțiuni digestive cronice, afectând aproximativ 1% din populație. Ea este sever subdiagnosticată, iar lipsa diagnosticului expune pacienții la complicații, afirmă dr. Daniel Vasile Balaban. La rândul său, Col. Dr. Ciprian Jurcuț...

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 11:21

Metabolism sănătos. Blocarea acțiunii unei enzime implicate în digestia proteinelor ar îmbunătăți sănătatea metabolică, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 09:02

Prof.Dr. Gabriela Chiorean, de la Universitatea Washington din Seattle, SUA, reputat specialist de origine română, va vorbi luni, 13 mai, la Academia de Sănătate, despre noutățile în diagnosticarea și tratarea cancerelor digestive. Emisiunea va fi transmisă simultan, de DC News și...

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 11:50

De Ziua Internațională a Luptei Împotriva Bolilor Inflamatorii Intestinale a avut loc la Cluj o dezbatere despre aceste afecțiuni și alimentație.

Scris de: Adisa Codruț       09 mai, 23:54

Cercetătorii au descoperit cum se ascunde și se înmulțește Helicobacter pylori, astfel că în viitor vor putea concepe un tratament pentru a o eradica.

Scris de: Angela Sabău       08 mai, 11:57

Cafeaua, băutura pe care toată lumea o consumă, are o serie de efecte în organism la care nu te-ai fi gândit. Poate accentua oboseala sau poate deteriora somnul.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 11:18

Indigestia este acea senzație de stomac prea plin, incomodă, în timpul sau după masă. S-ar putea să aveți arsuri la stomac sau durere în partea superioară a acestuia. Mai ales după ce am mâncat bucate tradiționale din plin atât în minivacanța de Paște, cât și...

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 18:05

Conexiunea dintre creier și intestin este mai profundă decât am crede. Asta ar putea explica de ce stresul produce afecțiuni gatro-intestinale.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 12:02

Boala hepatică toxică - afectarea ficatului - se mai numește și hepatotoxicitate sau hepatită toxică, și poate fi dată de unele medicamente și suplimente, dar și de expunere la chimicale, solvenți sau consumul de alcool. Poate duce la afecțiuni hepatice grave, transplant sau chiar la deces,...

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 09:08

Scăderea nivelului unui antioxidant în colon ar avea un efect pozitivit neașteptat asupra inflamației gastro-intestinale, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       30 apr, 08:32

O echipă multidisplinară din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București s-a ocupat cazul complicat al unei paciente de 45 de ani cu stent esofagian.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 16:11

Copiii care trăiesc în cartiere rău famate sunt mai stresați și prezintă riscuri de a deveni obezi încă de mici, arată un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       09 apr, 21:21

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria GASTROENTEROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23