Planta cu efect anti-stres. Este numită tonicul medicinal. Are efecte antiseptice, antispastice și antiinflamatorii

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gentiana - FOTO: Freepik@ millanveraphoto
gentiana - FOTO: Freepik@ millanveraphoto

Planta cu efect anti-stres poate calma persoanele anxioase, dar are efect și asupra altor boli.

Planta cu efect anti-stres este numită tonicul medicinal. Gențiana creşte aproximativ doi metri înălţime. Rădăcinile au un gust amar puternic, dar sunt frecvent utilizate ca un tonic medicinal.

Gențiana este o plantă incredibilă care crește în regiunile alpine din Europa Centrală și oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate și medicamente. Datorită beneficiilor lor incredibile pentru sănătate, gențiana este exportată chiar și în America și Asia. 

Gențiana, informații nutriționale

Rădăcinile sunt ambalate cu vitaminele F, B, Inozitol, și alte oligoelemente. Aceste părți de plante medicinale conțin, de asemenea, gentiopicrina şi amelogenin care produc un gust amar și proprietăți în scopuri medicale pentru a combate o gamă largă de boli.

Rădăcinile plantei de gențiană sunt bogate în minerale esențiale, cum ar fi mangan, sulf, siliciu, fier și zinc, care oferă proprietăți antiseptice, antispastice, hepatice, purificatoare de sânge și antiinflamatorii. Gențiana are, de asemenea, proprietăți bacteriostatice eficiente, colagogi, antihelmintice și coleretice care stimulează celulele epiteliale ale organelor digestive, potrivit Natural Remedy Ideas.

Vezi și: Analiza obligatorie pentru bărbați. Dijmărescu: E cel frecvent cancer la bărbați. Poate să descopere niște leziuni extraordinar de mici

Gențiana, utilizări antice

Această plantă medicinală şi-a luat numele după unul dintre cunoscuţii pasionaţi de plante antice, Genius – regele Iliriei. Potrivit istoriei, el a fost unul dintre primii oameni care au folosit această plantă pentru tratarea rănilor și ca antidot pentru multe tipuri de otrăvuri.

Vindecătorii populari tradiționali foloseau gențiana pentru a îmbunătăți digestia și pentru a stimula fluxul de bilă, salivă și acizi din stomac. Ei au folosit, de asemenea, aceste plante ca un antidot natural la unele otrăvuri. Este, de asemenea, una dintre cele mai eficiente tonice naturale.

Gențiana, efect liniștitor

Planta gențiană oferă un efect relaxant și liniștitor asupra sistemului nervos, care poate calma persoanele care suferă de griji constante, isterie, șoc și alte boli stimulate. De asemenea, s-a constatat în cele mai vechi timpuri că gențiana poate trata afecțiuni precum eczemele pudice, pruritul vulvae și leucoreea.

Gențiana este, de asemenea, utilizată pentru tratarea bolilor febrile de la căldură excesivă a ficatului. Aceasta a fost, de asemenea, utilizată pentru convulsii infantile.

Vezi și: Câte boabe de muștar conține, de fapt, muștarul. Câți aditivi alimentari are

Gențiana, efect antiseptic și antispastic

Plantele de gențiană au proprietăți antiseptice și antispastice care pot ameliora crampele musculare ale femeilor în timpul menstruației. Datorită proprietăților antiseptice prezente în această plantă, este, de asemenea, utilizată în tratarea erupții cutanate, vânătăi, și răni.

Gențiana menține sănătatea ficatului 

Plantele de gențiană pot, de asemenea, să facă ficatul mai sănătos, să stimuleze funcția hepatică și să ajute la regenerarea celulelor, crescând în același timp fluxul biliar. Această plantă este, de asemenea, eficientă în prevenirea creșterii virusurilor care pot provoca afecțiuni hepatice. 

Plantele de gențiană pot fi, de asemenea, amestecate cu alte tincturi pe bază de plante depurative pentru antioxidanți mai eficienți. Acest lucru poate elimina substanțele chimice nocive și excesul de acid uric, menținând ficatul și rinichii sănătoși.

Tincturile de gențiană sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea inflamației, diabetului, paraziților intestinali și infecției pancreasului. Amestecul este diluat în apă pentru boli gastrice și hepatice. Proprietățile hepatice ale gențianului pot ajuta la regenerarea celulelor hepatice care sporesc funcția hepatică.

Vezi și: Cum să trăiești mai mult. Dietele de succes ale celor mai longevivi și sănătoși oameni

Gențiana tratează diareea

Mulți oameni se confruntă cu diareea cel puțin o dată pe an. De obicei, durează cel puțin două zile. Diareea este una dintre problemele acute care pot duce la deces dacă nu sunt vindecate imediat. Simptomele includ crampe, scaune apoase, greață, balonare, scaune subțiri și în vrac, precum și un sentiment urgent de a avea o mișcare intestinului.

Simptomele severe includ febră, scădere în greutate, mucus, său sânge în scaun. Planta de gențiană este utilizată pentru a trata diareea, astfel încât să vă poată salva imediat într-un timp critic. Această plantă este eficientă în prevenirea diareei, precum și simptomele asociate cu aceasta.

Gențiana ameliorează arsurile la stomac

Pirozisul este iritarea esofagului din cauza acidului gastric. Arsurile la stomac sau simptome de reflux acid creează o senzație de disconfort și de arsură în abdomen și sub stern.

Mulți factori pot declanșa arsuri la stomac, cum ar fi stresul, obezitatea, anumite medicamente și alimente specifice. Gențiana este unul dintre remediile eficiente la domiciliu pentru tratamentul arsurilor la stomac. Alte modalități de a trata arsurile la stomac sunt schimbarea stilului de viață, a dietei și a medicamentelor.

Gențiana tratează anemia

Anemia este o condiție de sănătate atunci când unul are un nivel insuficient de fier. Nu este suficient fier scade numărul de celule roșii din sânge, ceea ce înseamnă că sângele nu poate transporta suficient oxigen către toate organele și țesuturile.

Gențiana ajută la stimularea creșterii leucocitelor și a celulelor roșii din sânge în organism, îmbunătățind în același timp sistemul imunitar. 

Vezi și: Cancer renal: primul SEMN pe care mulți îl ignoră. Dijmărescu: Poate apărea de la o banală infecție urinară. Rezultatul unor tumori avansate

Gențiana elimină spasmele musculare

Spasmele pot afecta diferite tipuri de mușchi, ceea ce duce la alte simptome. De exemplu, spasmele musculare scheletice sunt cauzate de deshidratare și anomalii electrolitice. Crampele musculare te anunță că celulele musculare au nevoie de mai multă apă, potasiu, magneziu, calciu, sodiu și glucoză.

Mulți oameni folosesc, de asemenea, suplimente de gențiană pentru a trata spasmele musculare.

Gențiana previne cancerul

Consumarea rădăcinilor de gențiană poate reduce riscul de a dobândi celule canceroase. Deoarece rădăcina de gențiană este bogată în proprietăți antioxidante critice, poate combate radicalii liberi, protejând în același timp celulele sănătoase. 

Gențiana îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Plantele de gențiană au efecte terapeutice și stimulatoare care pot îmbunătăți circulația sângelui. Persoanele care sunt prea ocupate cu munca de birou/școală sau nu au suficient timp pentru o alergare pot beneficia de pe urma rădăcinilor de gențiană. 

Această plantă revitalizează, de asemenea, ţesuturile obosite.

Vezi și: Ciorba de burtă, bombă cu ceas pentru ficat. Ce se întâmplă cu smântâna din ea. Amalia Arhire rupe tăcerea despre ciorba favorită a românilor

Gențiana previne isteria

Isteria este o emoție sau o tulburare incontrolabilă care apare din anxietate intensă. O persoană care suferă de isterie pierde controlul asupra emoțiilor și este frecvent însoțită de convulsii de inconștiență. Simptomele includ dinți încleștați, crampe severe, umflarea gâtului, dureri de cap, plâns său râs fără motiv.

Rădăcinile de gențiană sunt utile în tratamentul isteriei și împiedică apariția acesteia, ceea ce poate îmbunătăți, de asemenea, condițiile de sănătate.

Gențiana, efect asupra constipației

Fiind constipat înseamnă că mișcările intestinului sunt grele sau apar mai puțin decât de obicei. Se întâmplă cu toată lumea cel puțin o dată pe an. Unii pot experimenta constipația pentru mai mult de trei zile din cauza deshidratării, anumite medicamente, sindromul intestinului iritat, prea multe produse lactate, inactivitate, și stres.

Alte cauze sunt sarcina, utilizarea excesivă a laxativelor, cancerul de colon, schimbarea dietei obișnuite și hipotiroidismul. Gențiana este excelentă pentru tratarea constipației și altor tulburări digestive, cum ar fi stomacul deranjat, meteorismul, indigestia, și alte probleme gastro-intestinale.

Gențiana scade hipertensiunea arterială

Un alt beneficiu excelent pentru sănătate al plantei de gențiană este puterea sa de a reduce tensiunea arterială ridicată. Acest lucru vă ferește de multe probleme de sănătate legate de hipertensiune arterială, cum ar fi accident vascular cerebral, diabet zaharat, și atac de cord.

Vezi și: Paradoxul vaccinării: conspiraționiști cu vaccinurile generale, dar săritori la cele pentru vacanțe exotice: Pentru că și-au plătit bilet insistă, în ciuda reacțiilor ZDRAVENE de tip neurologic

Gențiana crește pofta de mâncare

Pierderea poftei de mâncare are un efect semnificativ asupra organismului. Aceasta poate duce la o deficienţa de nutrienţi necesari pentru a menţine corpul sănătos şi pentru a te mişca. Lipsa nutriției poate face corpul slab și letargic. De asemenea, poate duce la probleme de sănătate dacă atenția nu este acordată imediat.

Persoanele care nu au o dietă adecvată pot lua plante de gențiană pentru a-și crește apetitul. Se crede că gențiana este un tratament naturist  pentru anorexie, epuizare și creșterea în greutate. Constituenții amari ai acestei plante stimulează secreția de salivă și producția de suc gastric, ceea ce crește pofta de mâncare. Această plantă poate îmbunătăţi întregul sistem şi funcţiile digestive.

Gențiana, efect asupra tulburărilor digestive

Cea mai frecventă utilizare a plantelor de gențiană este pentru tratarea tulburărilor digestive. Aceasta include un stomac deranjat, formarea de gaze, constipație, balonare, indigestie, vărsături, și alte probleme gastro-intestinale. Romanii antici, grecii și egiptenii foloseau ierburi de gențiană ca tonic digestiv. Este, de asemenea, utilizată pentru tratarea viermilor intestinali.

Vezi și: Litiaza reno-urinară, diagnostic. Cum știi dacă ai pietre la rinichi. Dijmărescu: Examinarea cu cel mai bun potențial

Gențiana, efect asupra pielii

Plantele de gențiană sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți care pot face corpul sănătos. Cu nutrienții necesari și eliminarea radicalilor liberi, pielea poate deveni mai radiantă. Antioxidanții sunt, de asemenea, de ajutor în menținerea pielii cu aspect tânăr și prevenirea apariției liniilor fine și a ridurilor.

Această plantă este, de asemenea, un tratament natural pentru răni. Conform studiilor, gențiana are proprietăți antiinflamatorii și un efect de vindecare a rănilor. Aplicați bureți de gențiană peste răni și acoperiți-le cu un pansament de tifon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel