Hipertensiune arterială: testări gratuite la Spitalul Colțea

Hipertensiunea arterială
Hipertensiunea arterială

Hipertensiune arterială. O campanie de informare legat de această afecțiune se va desfășura vineri, 17 mai, între orele 9.00 și 17.00 la Spitalul Colţea. 

Hipertensiune arterială. De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, la Spitalul Colțea din București se vor efectua testări gratuite între orele 9.00 şi 17.00 cu scopul de a depista pacienţi hipertensivi, necunoscuţi anterior, precum şi a celor cunoscuţi ca hipertensivi, dar necontrolaţi, se arată pe Agerpres.

Reprezentanții campaniei și-au propus să crească numărul de persoane care îşi măsoară tensiunea arterială regulat, a celor care adoptă un stil de viaţă care să prevină apariţia hipertensiunii arteriale, precum şi creşterea numărului de persoane cu hipertensiune arterială controlată.

Hipertensiunea arterială constituie una dintre cele mai frecvente afecţiuni cardiovasculare, o problemă de sănătate cu o prevalenţă în continuă creştere, iar importanţa diagnosticării şi tratării acestei patologii rezidă în prevenţia complicaţiilor severe ce derivă din această boală (accident vascular cerebral, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, aritmii etc).

De cele mai multe ori, această boală este diagnosticată tardiv, controlul periodic chiar şi în absenţa simptomelor ar putea preveni apariţia complicaţiilor.

Cel mai recent studiu efectuat de SRH în 2016, SEPHAR III, susține că în România aproximativ 7,4 milioane de persoane suferă de hipertensiune arterială, afecţiune cardiovasculară care produce cele mai multe decese la nivel mondial.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23