La câte luni pot face copii oamenii care au urmat tratament cu iodoterapie

Florina Pop / 25 noi 2020 / 18:27
EXCLUSIV
Bebeluș
Bebeluș

Oamenii care s-au tratat de cancer tiroidian prin iodoterapie pot face copii la un anume interval după finalizarea terapiei.

Iodoterapia nu afectează funcția reproductivă și la câteva luni după încheierea terapiei pacienții, indiferent că sunt bărbați sau femei, pot avea un urmaș. 

”Pacienților care au urmat un tratament cu radiu-iodiu se recomandă să nu facă copii în primele 6-12 luni după tratament - la femei, iar la bărbați, de obicei, 3-6 luni. Aceste recomandări sunt un pic diferite de la diferite zone ale lumii: americanii sunt un pic mai permisivi, europenii, un pic mai restrictivi. Americanii spun la 6 luni poți să faci copil, europenii spun la 12 luni. (...) Sunt studii care arată că femeile care au făcut tratament pentru cancerul tiroidian cu radiu-iod la vârsta reproductivă, chiar și adolescenți, au șanse egale cu celelalte femeie să facă copii pe viitor”, explică medicul endocrinolog Emin Mammadov de la Centrul Oncologic Sanador.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy