Laptele care distruge Helicobacterul, hepatita C și INSOMNIA. Mihaela Bilic: Există o formă miraculoasă, cu proprietăți de liniștire

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
laptele - FOTO: Freepick
laptele - FOTO: Freepick

Laptele este un produs plin de vitamine și minerale esențiale, considerat excelent pentru sănătatea oaselor, cu o sursă importantă de proteine.

Laptele are mai multe beneficii asupra organismului. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de Facebook care sunt beneficiile consumului de lapte, dar și a produselor lactate. Noi studii arată că laptele poate trata diferite infecții. 

”Oare există un super-lapte?Am fost, sunt şi voi rămâne o mare fană a produselor lactate. Şi probabil ca mine sunt mulţi. Pare că la capitolul lactate nu mai e nimic nou de spus, mai mult decât produse fermentate (iaurt&co) și brânzeturi, ce să mai faci din lapte?! Ei bine, doar “pare” pentru că laptele va avea întotdeauna ceva nou de spus.

Cele mai multe cercetări despre lapte se fac în Japonia, țara în care laptele este considerat un produs de preț. Japonezii au vorbit pentru prima oară de lactoferină, o glicoproteină cu rol în metabolismul fierului şi proprietăţi antibacteriene, antiparazitare şi antivirale. Consumul de lactoferină de origine bovină (în preparate obţinute din lapte) a avut efecte benefice asupra infecţiilor digestive cu Helicobacter. Tot lactoferina are proprietăţi anti-infectioase, anti-inflamatoare şi anti-tumorale, inclusiv asupra virusului hepatitei C”, arată medicul nutriționist Mihaela Bilic. 

Vezi și: Negii, semnele infecției cu virusul HPV. Cum se tratează bubițele contagioase

Colostrul, cel mai încărcat cu vintamina și minerale

Colostrul este laptele care conține cele mai multe vitamine și minerale. Este denumit super-lapte. 

”Un alt super-produs din lapte este laptele crud cu imunoglobuline provenit din colostru. Acest “prim lapte” pe care văcuța îl secretă o singură zi, după naşterea unui vițel, este bogat în grăsime (50%) şi conţine anticorpi vitali pentru imunitatea noului-născut.

Acest lapte este rar, dar cu atât mai valoros conţine factori de creştere, factori reglatori-imuni şi componente anti-microbiene ce nu mai sunt prezente ulterior în lapte. Colostrul bovin este bogat în imunoglobuline, stimulează refacerea tisulară şi susţine creşterea optimă a organismului. În prezent exista peste 2000 lucrări ştiinţifice care confirmă siguranţa şi eficientă administrării de colostru bovin la copii şi adulţi, având acelaşi efect de întărire a sistemului imunitar ca şi colostrul uman”, mai notează medicul. 

Vezi și: Vlad Ciurea, despre școala de neurochirurgie din România: S-a evoluat enorm. Este o competiție, în sensul bun. Nu-mi este deloc rușine să stau la masă cu ei

Laptele cu melatonină, formulă miraculoasă

Laptele cu melatonină este noua formulă miraculoasă. Melatonină este un hormon natural produs de glanda pineală din creier. Printre alte funcții, melatonină reglează ritmul circadian, adică ciclurile de somn și veghe. Corespunzător, glanda pineală produce mai multă melatonină când Soarele apune și niveluri mai mari la răsărit

”Și dacă credeaţi că asta e tot, aflaţi că mai există o formă de lapte miraculoasă, cu proprietăţi de liniștire: laptele cu melatonină. Melatonina este hormonul care se secretă în timpul somnului profund, fiind responsabil nu numai de odihnă, dar şi de refacerea neuronilor, de starea de sănătate a sistemului nervos şi de echilibru nostru psihic. Ştiţi de ce bunica ne dădea un pahar cu lapte la culcare? Ca să dormim bine!

Laptele cu melatonină este acest super-lapte care se recoltează noaptea, între orele 00:00-2:00, aduce organismului un aport suplimentar de melatonină şi potenţează astfel efectele ei benefice: somn odihnitor, rol antioxidant şi anti-inflamator, de reglare a tensiunii arteriale şi ritmului cardiac, de creştere a puterii de concentrare şi a capacităţii de memorare. În plus, cu ajutorul melatoninei, nu mai suferi nici de rău de transport (maşina, avion) şi nici schimbările de fus orar nu te mai afectează atât de tare.

Şi pentru că producţia naturală de melatonină scade automat odată cu înaintarea în vârstă, un astfel de lapte ar putea fi remediul miraculos şi natural în acelaşi tim pIata doar 3 dintre lucrurile mai puţin cunoscute despre lapte, aliment de bază pentru români, cu care au crescut generaţii după generații. Iar dacă unii dintre noi s-au lăsat influențați de campaniile de intoxicare şi denigrare a laptelui, al lor să fie păcatul. 

Insă pe restul, pe cei care știu că nu avem nevoie de dovezi şi argumente ca să consumăm lactate, v-aș întreba: aveți nevoie/v-ar plăcea/ați cumpăra astfel de super-produse din lapte??!”, mai explică Mihaela Bilic.

Vezi și: Accident nuclear vs. bombă nucleară, cum ne afectează sănătatea. Ciuhodaru: Efectele radiațiillor, MAXIME în prima oră

De ce să bei o CANĂ de lapte integral. Bilic, lista BENEFICIILOR: Pierderea în greutate, de 4 ori mai mare

Varietatea de produse lactate de pe piață, de la laptele integral la iaurtul degresat, i-a deteminat pe mulți să aleagă varianta degresată, tocmai pentru a evita consumul de grăsimi. 

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat pe contul său de socializare care este diferența dintre integral și degresat, dar mai ales importanța consumului de produse lactate. 

Când vine vorba de produse lactate multe persoane aleg varianta degresată, ca să evite consumul de grăsimi. Câtă grăsime conține de fapt laptele? 3,5g/100ml în varianta integrală și 1,5g/100ml În varianta parțial degresată. Diferența de 2g este ridicolă dacă ne gândim că o lingură de ulei înseamnă 10g de grăsime pură!

Știm că trebuie să consumăm zilnic produse lactate dacă vrem să avem oase puternice. Aportul de calciu din lapte nu este important doar pentru sistemul osos, ci și pentru metabolism. În fiecare zi se consumă 1 g de calciu pentru a fi neutralizate substanțele acide și radicalii liberi care produc stres oxidativ. Dacă alimentația nu acoperă această doză, calciul va fi luat din oase.

Nu ar fi mai simplu să mâncăm lapte și iaurt? Mai ales că în produsele lactate calciul vine la pachet cu vitamina D necesară fixării lui. Atenție, vitamina D există doar în grăsimea din lapte! Pentru a crește eficiența asimilării calciului, evitați să beți lapte degresat”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel