Medicamente

Un studiu realizat pe baza a mii de dosare medicale arată că există o conexiune între statine și diabetul de tip 2. Cercetătorii spun că persoanele care iau statine trebuie urmărite îndeaproape pentru a detecta schimbările în metabolismul glucozei și ar trebui să primească...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 08:56

Durerea ar putea fi combătută cu o toxină letală din creaturile marine. Testele pe rozătoare au oferit cercetătorilor rezultate încurajatoare.

Scris de: Florina Pop       20 iun, 07:23

Aprovizionarea cu medicamente în România s-ar îmbunătăți odată cu înființarea, din acest an, a unui departament special în cadrul companiei naționale Unifarm.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 20:37

Medicamentul nilvadipină administrat celor care au hipertensiune crește fluxul de sânge către centrul din creier responsabil cu memoria și învățarea, fără a afecta alte regiuni ale creierului, printre persoanele cu boală Alzheimer. Constatările unei noi lucrări arată că scăderea...

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 17:01

FDA a aprobat, astăzi, prima chimioimunoterapie compusă din polatuzumab vedotin-piiq, bendamustină și rituximab pentru cea mai frecventă formă de Limfom non-Hodgkin, cea cu celule B mari difuze sau refractare.

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 22:49

Rezultatele unui studiu clinic arată că galantamina, un medicament utilizat în tratamentul bolii Alzheimer, poate fi, de asemenea, o terapie eficientă pentru persoanele dependente de opiacee. Constatările au fost publicate în The American Journal on Addictions.

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 23:24

Un nou studiu publicat în Advanced Science de cercetătorii de la Universitatea McGill din Quebec constată că molecule din coacăze fac bacteriile mai sensibile la antibiotice și dezvăluie un mecanism dublu prin care fac acest lucru.

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 07:55

Câteva specii de șobolani sunt insensibile la durere. Cercetătorii au aflat cum reușește corpul lor să aibă o așa rezistență.

Scris de: Florina Pop       31 mai, 13:41

Canabidiolul (CBD) este încă interzis în unele state. Cercetătorii au reușit să reproducă substanța artificial și are aceleași efecte ca și cel natural. Ei speră acum ca substanța să poată fi folosită și în statele în care încă este interzisă.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 07:31

Ministrul Sănătăţii a anunţat marţi, 28 mai, că vor fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite două molecule inovative care tratează scleroza multiplă şi neoplasmul tiroidian.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 14:13

Leucemie. Lipsa medicamentelor și lunga așteptare până la aprobarea lor sunt două dintre problemele cu care se confruntă bolnavii de leucemie din România.

Scris de: Adisa Codruț       24 mai, 23:40

Părinții din mai multe țări cer ca avertismente clare și puternice să fie adăugate pe prospectul Montelukast (Singulair), un medicament puternic pentru astm folosit ca alternativă la steroizi, care poate avea efecte adverse psihiatrice grave, adică poate declanșa gânduri suicidare și...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 14:41

PRAC, comitetul de siguranță al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) îi sfătuiește pe medici să nu mai prescrie pacienților, temporar, doza de Tofacitinib de 10 mg de două ori pe zi (Xeljanz, Pfizer), din cauza unui risc crecsut de embolie pulmonară.  Tofacitinib este...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 13:17

Comitetul pentru siguranță (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat, pe 17 mai, retragerea autorizațiilor de introducere pe piață pentru siropurile și pastilele cu fenspiridă - Eurespal, Elofen, Epistat, Eurefin, Fenspogal, Fosidal, Kudorp, Pneumorel, Pulneo, Еуреспал și...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 09:46

În SUA un anticoagulant aprobat deja la adulți - dalteparină sodică – are de acum indicație și pentru copiii în vârstă de o lună sau mai mari.

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 12:26

Vitamina D este esețială în organism pentru sănătatea oaselor. Pe lângă asta, deficiența ei a fost asociată cu o serie de boli grave.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 11:44

Un antibiotic utilizat în mod curent crește riscul de neuropatie periferică cu aproape 50%. Autorii studiului spun că medicamentul nu afectează la fel pe toată lumea.

Scris de: Angela Sabău       14 mai, 21:41

Aspirina luată zilnic în doze mici crește riscul de hemoragie intracraniană - în special la persoanele sănătoase și în formă, fără istoric de probleme cardiace, constată un nou studiu, publicat aseară în revista JAMA Neurology.

Scris de: Dana Lascu       14 mai, 01:54

Ioan Antofie, președintele Asociației Naționale a Farmaciștilor de Spital din România (ANFSR), vine joi, 9 mai, la Interviurile DC Medical, pentru a explica rolul pe care îl are farmacistul într-un spital, importanța pe care o are el în actul medical și importanța...

Scris de: Dana Lascu       08 mai, 22:56

FDA a aprobat două noi medicamente pentru cardiomiopatie cauzată de o boală ereditară rară, amiloidoză mediată de transtiretin.

Scris de: Dana Lascu       06 mai, 20:53

Tratamentul intravenos Benlysta IV (belimumab) a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a trata copiii cu Lupus eritematos sistemic (SLE), o boală cronică ce declanșează inflamația și afectează țesuturile și organele.

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 22:06

Multe medicamente pot crește riscul de cădere. Cu cât consumați mai multe, cu atât mai mare este riscul ca una sau o combinație dintre acestea să facă să vă pirdeți echilibrul. Despre unele pastile se știe că aduc acest risc, dar despre altele nu. Iată lista:

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 02:56

Arsenic, o substanță toxică și cancerigenă, ar putea fi cheia pentru un nou antibiotic de spectru larg. Rezistența la antibiotice este una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice din epoca noastră, iar cercetătorii se străduie să găsească noi medicamente față de care...

Scris de: Dana Lascu       04 mai, 12:44

Statinele sunt medicamente prescrise pentru a reduce nivelul de colesterol. Dar ele funcționează diferit dacă sunt luate în momente diferite ale zilei. Totul depinde de tipul medicamentului.

Scris de: Dana Lascu       02 mai, 07:31

Un nou medicament pentru autism a dus la îmbunătățirea considerabilă a abilităților sociale ale adulților și ale copiilor, au dezvăluit oamenii de știință.

Scris de: Angela Sabău       01 mai, 23:58

Sunt români ajung să aibă de nevoie de urgență de un transplant de ficat pentru că au luat doze prea mari dintr-un medicament comun, pe care îl folosim cu toții. Acesta se poate cumpăra de la farmacie, fără prescripție, a arătat dr. Speranța Iacob, gastroenterolog, invitatul de luni...

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 15:23

Când iei pastile de dormit ca să scapi de insomnie te supui mai multor riscuri decât se credea. FDA a anunțat, ieri, că vrea avertismente mai puternice pe cutiile acestor medicamente cu prescripție despre incidente rare, dar grave.

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 09:55

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a aprobat, ieri, tabletele Mavyret (Maviret, glecaprevir și pibrentasvir) pentru a trata toate cele șase genotipuri ale virusului hepatitei C (VHC) la copiii de la 12 până la 17 ani. Mavyret a fost aprobat anterior pentru...

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 09:16

Antibioticele nu tratează infecțiile virale ca răceala și gripa, avertizează Organizația Mondială a Sănătății pe rețelele sociale.

Scris de: Florina Pop       30 apr, 07:38

Antibioticele combinate pot interacționa între ele, iar pentru a se putea identifica dacă au efect sau se anulează unul pe altul, era nevoie de foarte mult timp. Specialiștii au dezvoltat un cip care rezolvă problema în jumătate de oră.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 15:48

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26