Medicamente

După ce România a activat Mecanismul European de Protecție Civilă, Austria a trimis un transport cu 1.075 de cutii cu diferite tipuri pentru pacienții COVID-19. Transportul a ajuns în această seară la destinație, a anunțat șeful DSU Raed Arafat. 

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 22:31

Circa 4.100 de flacoane de Tocilizumabum, medicament folosit în formele severe de COVID, au fost repartizate miercuri, 20 octombrie, DSP-urilor din țară.

Scris de: Adisa Codruț       20 oct, 17:51

În timp ce vaccinurile se bazează pe sistemul imunitar pentru a dezvolta anticorpi vizați și celule de combatere a infecțiilor, medicamentul AstraZeneca conține anticorpi creați în laborator. Ei sunt concepuți să rămână în organism timp de până la un an de zile pentru a conține virusul în caz...

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 12:33

Un nou studiu care a analizat date de la aproape 1 milion de oameni arată că statinele au redus riscul de deces de Covid cu 12%. Efectele antiinflamatorii ale statinelor sunt cele cărora li se datorează efectul. 

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 20:16

Antibioticul azitromicină a fost considerat un tratament potențial pentru COVID-19, dar s-a constatat că nu are niciun beneficiu clinic semnificativ pentru pacienții spitalizați cu forme severe ale bolii, după cum arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 16:07

Ministerul Sănătății a anunțat că 2.240 de flacoane de Remdesivir, medicament destinat tratamentului  pacienților COVID-19 au fost distribuite în 49 de spitale din țară. 

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 10:46

Câteva alimente comune pot avea efect și asupra unor medicamente. Iată combinațiile foarte periculoase: 

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 17:40

O analiză a studiilor publicate până acum a găsit o legătură între medicamentele anti-hipertensiune și dezvoltarea psoriazisului, o boală inflamatorie cronică a pielii.

Scris de: Dana Lascu       08 oct, 07:39

Guvernul a aprobat eliberarea în regim ambulatoriu a medicamentului Favipiravir pentru bolnavii COVID cu forme ușoare. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al SĂnătății. 

Scris de: Dana Lascu       04 oct, 21:30

Antiviralul oral Molnupiravir, creat de Merck (MSD) și Ridgeback’s Investigational a redus riscul de spitalizare sau de deces cu aproximativ 50% comparativ cu placebo la pacienții cu COVID-19 ușor sau moderat în analiza interimară pozitivă a studiului de faza 3. Molnupiravirul a demonstrat...

Scris de: Dana Lascu       01 oct, 17:21

FAVIPIRAVIR ar putea fi eliberat în ambulatorii, prin farmaciile cu circuit închis ale spitalelor, pe baza prescripției medicale. Medicamentul este recomandat pacienților cu Covid-19, în forme ușoare sau medii.

Scris de: Angela Sabău       29 sep, 13:39

De ziua Mondială a Farmacistului, celebrată în fiecare an la 25 septembrie, Prof. Dr. Farmacist Dumitru Lupuliasa, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, spune că farmaciștii români și-au clădit încrederea de care se bucură în rândul comunității din care fac parte.

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 11:32

Ministrul Sănătății anunță că a cumpărat 4.323 flacoane de Tocilizumab, medicamentul utilizat în tratarea pacienților cu forme severe de COVID-19. În plus, vom primi gratuit alte 2.000 de flacoane. Acestea vor fi repartizate gratuit spitalelor.

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 13:57

MSD și Ridgeback Biotherapeutics încep studiul clinic pivot de fază III, MOVe-AHEAD, care evaluează tratamentul cu Molnupiravir – capsula pentru profilaxia post-expunere la infecția COVID-19 și în România. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 22:03

Cunoscutul medic-scriitor Vasi  Rădulescu a povestit cum în urmă cu câțiva ani a descoperit un fel de definiție pentru placebo, fără să aibă intenția asta. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 12:07

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune că în următoarele luni se așteaptă la o creștere majoră a numărului de copii diagnosticați greșit cu pneumonia acută și care vor fi tratați aiurea cu antibiotice. Iată explicația lui: 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 11:16

Înainte să te decizi să bagi în gură un medicament pe care nu ți l-a recomandat doctorul, e bne să știi ce efecte negative pot avea acestea, atrage atenția dr Vasi Rădulescu. Iată cât de ușor îți poți pune viața în pericol:

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 23:03

FDA (Administrația pentru medicamente și alimente a SUA) a anunțat că primul vaccin contra COVID-19 aprobat în SUA este cel al Pfizer-BioNTech! Până acum acesta era administrat pe baza unei autorizații de urgență, dar de acum este considerat vaccin în toată regulă, cum se spune.

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 17:39

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează oamenii să nu mai ia medicamente veterinare pentru a trata sau a preveni COVID-19 după ce a primit mai multe rapoarte despre pacienți care au fost spitalizați după auto-medicație cu ivermectină destinată cailor sau vacilor.

Scris de: Dana Lascu       23 aug, 19:03

Autoritățile din Marea Britanie aprobă un medicament împotriva COVID. Terapia are la bază anticorpi. 

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 16:14

Cercetătorii din Manchester conduc primul studiu clinic pentru a testa dacă aspirina poate ajuta la tratarea unei forme agresive de cancer mamar. Cercetătorii speră că aspirina ar putea funcționa bine atunci când este combinată cu imunoterapia la pacienții cu cancer mamar triplu negativ.

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 15:38

Hepatotoxicitatea sau hepatită toxică poate fi dată de unele medicamente și suplimente, dar și de expunere la chimicale, solvenți sau consumul de alcool. Poate duce la afecțiuni hepatice grave, transplant sau chiar la deces, dacă nu sunteți tratat la timp.

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 09:31

OMS a declarat că se testează trei medicamente antiinflamatoare în speranța găsirii unui tratament pentru bolnavii de COVID.

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 16:55

Medicamentul Forxiga (dapagliflozin) - inhibitor al co-transportorului 2 de sodiu-glucoză (SGLT2)- al companiei AstraZenecaa primit aprobarea europeană pentru tratamentul bolii cronice de rinichi (BCR) pentru adulții cu sau fără diabet zaharat tip 2.

Scris de: DCMedical Team       09 aug, 23:30

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revizuit autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru baricitinib care autorizează acum medicamentul ca tratament de sine stătător la pacienții adulți spitalizați și pediatrici cu vârsta de doi ani sau peste, cu formă gravă de...

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 12:20

7 denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) vor fi introduse în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Scris de: DCMedical Team       28 iul, 16:15

Expunerea la antibiotice la începutul vieții, la copii cu vârste și sub doi ani, ar putea modifica dezvoltarea creierului uman în zonele responsabile pentru funcțiile cognitive și emoționale, potrivit unui studiu de la Rutgers University.

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 08:49

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat miercuri ordinul prin care modifică și completează legislația în vederea asigurării disponibilității medicamentelor utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale, dar introduce și noi obligații pentru distribuitori

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 18:41

Iată ce se întâmplă în organism atunci când nivelul de calciu scade prea mult. Un medic explică pe înțelesul tuturor.

Scris de: DCMedical Team       16 iul, 09:37

Excesul de antibiotice poate să aibă efecte devastatoare în organism. Un medic explică în ce fel ne poate afecta și cum poate să ducă chiar la deces.

Scris de: DCMedical Team       25 iun, 14:47

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy