Medicamente

Folosind Inteligența Artificială, specialiștii de la MIT au identificat un nou antibiotic care distruge inclusiv bacterii rezistente!

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 20:54

China, lovită de coronavirus, este un mare producător pentru industria farmaceutică. Deocamdată nu suntem în criză de medicamente. Ce se poate întâmpla, însă, în următoarele luni

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 18:05

Oamenii de știință au descoperit un nou grup de antibiotice care distrug altfel bacteriile.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 10:54

În proporție considerabilă, românii iau medicamentele fără prescripție  după cum îi taie capul, o parte iau suplimente, iar alții așteaptă ca boala să treacă de la sine.

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 14:27

Senatorul Laszlo Attila, preşedintele Comisiei pentru sănătate, crede că verificarea medicamentelor garantează calitatea şi siguranţa acestora.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 17:15

Rezistența la antibiotice limitează opțiunile terapeutice, este de părere medicul Valeriu Gheorghiță de la SUUMC „Carol Davila”.

Scris de: Adisa Codruț       14 feb, 13:48

Un medicament esențial pentru Parkinson, care dispăruse din România din 2016, a fost reintrodus în farmacii.

Scris de: Dana Lascu       14 feb, 12:41

Medicul personal al lui Michael Jackson a fost găsit vinovat de omor din imprudență, în 2011, după ce i-a administrat propofol cântărețului, iar acesta a murit! Este același anestezic folosit și în cazul copilului de la Pitești, care a decedat și el. 

Scris de: Dana Lascu       12 feb, 20:31

Taxa clawback păstrată la nivelul actual „afectează dramatic” fabricile de medicamente din România, potrivit premierului Orban.

Scris de: Adisa Codruț       03 feb, 17:25

Administrația SUA pentru Alimente și Droguri a aprobat primul medicament pentru tratarea alergiilor la arahide la copii, după votul aprobării comitetului consultativ din septembrie.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 14:17

Fibromul uterin afectează milioane de femei în perioada premenopauzei. Un nou medicament care a fost testat și s-a dovedit a fi eficient așteaptă acum aprobarea FDA.

Scris de: Angela Sabău       24 ian, 15:42

Deficiența de vitamina B12 se produce atunci când organismul nu are suficient de multă vitamina B12 pentru a produce globule roșii, care transportă oxigenul prin corp. Faptul că nu ai suficient B12 poate duce la o serie de simptome.  

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian, 09:33

ANMDM a blocat, de săptămâna trecută, vânzarea în farmaciile din România a medicamentelor care au ca substanță activă ranitidina.

Scris de: Dana Lascu       22 ian, 13:11

Noile recomandări în ce privește tratamentul cu estradiol - cremele intravaginale pentru suplimentarea deficitului de hormoni la femeile aflate în post-menopauză - arată că acesta trebuie limitat la o singură perioadă de maxim patru săpătmâni. Riscul de reacții adverse include...

Scris de: Adisa Codruț       21 ian, 23:55

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că a constatat că gelul Picato, folosit pentru tratarea keratozei actinice, crește riscul de cancer de piele în zona tratată!

Scris de: Dana Lascu       21 ian, 18:36

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM) explică restricția impusă în Franța la cumpărarea unor medicamente uzuale, fără rețetă, respectiv paracetamol, ibuprofen și aspirină.

Scris de: Dana Lascu       21 ian, 18:21

Lipsa de noi antibiotice împotriva bacteriilor rezistente la medicație pare să fie una din marile amenințări, după cum arată OMS.  

Scris de: Angela Sabău       20 ian, 20:25

Administrația Americană a Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a aprobat recent un nou medicament pentru tratamentul acut pentru migrenă, cu sau fără aură, care are efect rapid, dar după care nu ai voie să conduci circa 8 ore.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 19:42

Pentru a împiedica vânzarea medicamentelor contrafăcute, doi cercetători au creat o etichetă de securitate comestibilă, care poate fi identificată cu telefonul mobil! VIDEO

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 13:58

Un medicament comun și ieftin poate fi utilizat pentru a contracara rezistența la tratament la pacienții cu leucemie mieloidă acută, una dintre cele mai frecvente forme de cancer de sânge.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 10:24

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că lipsa de noi antibiotice ameninţă lupta împotriva răspândirii bacteriilor rezistente la medicamente, care ucid zeci de mii de persoane în fiecare an.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:29

Avantajele exercițiilor fizice sunt binecunoscute, dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în stare să faceți o plimbare rapidă sau să suportați un antrenament greu?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian, 09:47

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susţine că lista medicamentelor care urmează să fie compensate şi gratuite rămâne deschisă.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 ian, 14:15

Reprezentanţii producătorilor de medicamente consideră că este nevoie de un cadrul legislativ pentru actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite, dar şi de revizuirea modului de calcul al taxei clawback.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 13:14

Medicamentele antidepresive pot avea unele efecte secundare, însă pacienții care primesc un astfel de tratament trebuie să fie foarte atenți și la asocierea lor cu alte medicamente. Efectele pot fi foarte grave.

Scris de: Angela Sabău       14 ian, 12:59

Statul american California ar putea fi primul din SUA care să producă propriile medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 15:51

Un medicament psihoactiv extras din ciuperci este pe care să primească aprobarea FDA. Este primul medicament de acest fel.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 07:29

Antihistaminicele sunt medicamente care ajută la ameliorarea sau prevenirea simptomelor de alergie. Cele mai multe sunt disponibile fără prescripție medicală și se prezintă sub formă de tablete, lichide, spray-uri nazale sau geluri și picături pentru ochi. După cum sugerează și numele,...

Scris de: Georgiana Ioniță       12 ian, 15:25

Zantac este al doilea medicament după ranitidină restras de pe piața SUA, ca urmare a unui compus posibil cancerigen. Ultimele analize arată că acest compus se dezvoltă în pastile sub influența căldurii, iar dacă ar fi menținut la o temperatură controlată, acesta ar fi sigur pentru...

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 11:09

Marius Daniel Șișu nu mai este președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 19:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27