Medicamente

Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor a atenționat că 70 de medicamente sunt în pericol să dispară din farmacii, dintre acestea 18 neavând alternativă terapeutică.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 21:06

Esti ceea ce mananci. Sau mai exact, ești ceea ce hrănești trilioane de bacterii care trăiesc în intestin.  

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct, 15:20

Tiroxina sau T4 este un hormon creat de tiroidă. L-tiroxina, cunoscută și sub denumirea de levotiroxină, este un hormon sintetic de înlocuire a tiroidei T4. Denumirea generică pentru acest medicament este levotiroxină.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct, 13:41

Medicamentele pentru răceală și gripă, pe care le luăm de la farmacie fără rețetă și fără a consulta în prealabil medicul de familie, ne pot pune serios în pericol. Iată ce spun experții:

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 23:48

Un nou tip de terapie dezvoltată de cercetători, comparabilă cu imunoterapia, ar putea fi în curând disponibilă pentru tratarea cancerului. Rezultatele testelor sunt încurajatoare.

Scris de: Angela Sabău       15 oct, 21:37

Din cele peste 128 de medicamente pe lista celor care nu vor mai avea preț de la 1 noiembrie, 52 au alternative terapeutice, 58 au primit acceptul companiilor farmaceutice pentru preș, iar pentru restul se vor elibera autorizații de nevoi speciale. Sorina Pintea a explicat într-o...

Scris de: Georgiana Ioniță       15 oct, 17:18

ARPIM subliniază că soluțiile avansate legat de dispariția a 128 de medicamente ale căror prețuri expiră luna viitoare sunt neadecvate.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 18:02

Noi medicamente au fost introduse, de luni, 14 octombrie, pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 17:15

Vitamina B-6 este un nutrient de care corpul are nevoie pentru a menține funcția adecvată a sistemului imunitar și a sistemului nervos central. Ca adult, un consum mai mic de 1,3 miligrame de vitamina B-6, crește riscul de a dezvolta o deficiență de vitamina B-6, avertizează Office of...

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 08:38

O proteină ar juca un rol esențial în tratamentul durerilor cronice, susțin cercetători de la Școala Icahn de la Mount Sinai.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 11:52

Ministerul Sănătății a anunțat că a identificat soluții pentru cele 128 de medicamente la care expiră prețurile în 2 și 6 noiembrie 2019.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 22:47

Medicii de la Spitalul Universitar din București anunță că a început campania de vaccinare antigripală și repetă: "gripa este o infecție severă care nu se tratează cu antibiotice".

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 20:47

Se estimează că 27 de milioane de adulți din Statele Unite trăiesc cu osteoartrită - cel mai frecvent tip de artrită, potrivit Centrului Național pentru Medicină Complementară și Alternativă al NIH. Afecțiunea este cauzată de descompunerea cartilajului iar persoanele cu artroză suferă de...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 oct, 09:10

Medicamentul cunoscut pentru efectul său în disfuncții erectile, în combinație cu Plerixafor, are un efect neașteptat în transplantul de celule stem hematopoietice, proceduri realizate de obicei la pacienții cu cancer, au constatat cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 22:57

Ai nevoie de vitaminele complexului B, care includ naicina, tiamina, riboflavina, biotina, acidul pantotenic, folatul și vitaminele B-6 și B-12, pentru transformarea alimentelor pe care le consumi în energie. Aceste vitamine joacă de asemenea un rol important în creșterea și...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 13:20

Opoidele sintetice sunt cauza a jumătate din decesele produse din cauza unei supradoze de opoide. Fentanilul este unul din cele mai vândute pe piața neagră din SUA.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 07:31

Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) salută decizia Ministerului Sănătății de a deconta, în premieră în România, medicamentele ajunse în țară prin import paralel.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 12:54

Rezistența la antibiotice se răspândește cu repeziciune în întreaga lume. Partea proastă este că e suficient ca o anumită bacterie să capete rezistență pentru ca ea să le transmită și celorlalte această caracteristică, arată un nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 20:37

UMF Cluj-Napoca este partener într-un proiect european de cercetare legat de creșterea eficienței în detecția diverselor droguri şi medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 20:09

Asociațiile producătorilor de medicamente din România susțin că majorarea bugetului alocat medicamentelor, măsură anunțată de Ministerul Sănătății, este ”o măsură necesară”.

Scris de: Florina Pop       08 oct, 17:37

Autorităţile sanitare din Botoşani au cerut Ministerului Sănătăţii 28.000 de doze de vaccin antigripal pentru vaccinarea populaţiei în sezonul 2019- 2020.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 15:02

Studiile de testare a medicamentelor se fac, în prezent, pe pacienţi în condiţiile unei legislaţii care nu protejează categoriile vulnerabile, susţine directorul Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Nicuşor Bîgiu, care a arătat că a sesizat în acest sens...

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 14:44

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a arătat că se analizează în continuare lista medicamentelor propuse pentru interzicerea la export și că e posibil ca lista să fie modificată până pe 24 octombrie, când e ultima zi de dezbatere publică.

Scris de: Dana Lascu       07 oct, 14:16

Reprezentanții patronatelor solicită candidaților la alegerile prezidențiale să se implice în rezolvarea problemei dispariției medicamentelor ieftine din farmacii. Ei susțin că producția de medicamente a scăzut în ultimii ani.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 17:11

Furosemidul este utilizat pentru a trata hipertensiunea arterială, bolile hepatice și retenția de lichide. Acest medicament afectează compoziția urinei și poate duce la modificări ale nivelului de electroliți, inclusiv potasiu. Dacă luați furosemid, este posibil să fie necesar ca medicul...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 oct, 23:20

Vitamina B-12 este una dintre cele opt vitamine care alcătuiesc complexul B. Acesta joacă un rol crucial în a ajuta organismul să producă celule noi, inclusiv celule roșii din sânge, care transportă oxigen și nutrienți în întregul corp. B-12 există în mai multe...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 oct, 06:29

Un nou studiu sugerează că pacienții cu sepsis și detresă pulmonară septică ar putea avea o șansă mai bună de supraviețuire și să se recupereze mai rapid atunci când sunt tratați și cu vitamina C intravenos.

Scris de: Dana Lascu       01 oct, 23:46

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunță că pacienții care sunt deja sub tratament cu Panobinostatum (oncologie) și Ustekinumab (psoriazis cronic sever) vor primi în continuare medicamentul, dar că de la 1 octombrie nu vor mai putea fi incluși pacienți noi în acest...

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 21:16

Comitetul EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) pentru medicamente de uz uman solicită deținătorilor de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor care conțin substanțe active obținute prin sintetiză chimică să efectueze o evaluare în vederea depistării prezenței eventuale...

Scris de: Dana Lascu       27 sep, 18:47

Rezultatele celui mai mare studiu legat de vitamina D și omega-3, care vor fi prezentate mâine la Chicago, arată că vitamina reduce riscul de deces prin cancer, în timp ce uleiul de pește scade numărul cazurilor de infarct.

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 20:42

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25