Medicamente

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a revizuit autorizația de utilizare de urgență (EUA) pentru baricitinib care autorizează acum medicamentul ca tratament de sine stătător la pacienții adulți spitalizați și pediatrici cu vârsta de doi ani sau peste, cu formă gravă de...

Scris de: Dana Lascu       29 iul, 12:20

7 denumiri comune internaționale (DCI, substanțe active) vor fi introduse în lista cu medicamentele de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Scris de: DCMedical Team       28 iul, 16:15

Expunerea la antibiotice la începutul vieții, la copii cu vârste și sub doi ani, ar putea modifica dezvoltarea creierului uman în zonele responsabile pentru funcțiile cognitive și emoționale, potrivit unui studiu de la Rutgers University.

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 08:49

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat miercuri ordinul prin care modifică și completează legislația în vederea asigurării disponibilității medicamentelor utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale, dar introduce și noi obligații pentru distribuitori

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 18:41

Iată ce se întâmplă în organism atunci când nivelul de calciu scade prea mult. Un medic explică pe înțelesul tuturor.

Scris de: DCMedical Team       16 iul, 09:37

Excesul de antibiotice poate să aibă efecte devastatoare în organism. Un medic explică în ce fel ne poate afecta și cum poate să ducă chiar la deces.

Scris de: DCMedical Team       25 iun, 14:47

Paracetamolul este unul dintre cele mai cumpărate medicamente, fără prescripție medicală. Medicul Vasi Rădulescu a explicat care sunt riscurile pe care le presupune administrarea fără discernământ al acestui medicament.

Scris de: DCMedical Team       22 iun, 22:01

Mierea este un remediu extrem de valoros, ce poate fi folosit pentru o varietate de afecțiuni. Când te gândești la miere, ce-ți vine în minte? Pâinea prăjită cu unt, peste care ai întins o lungură de miere sau ceaiul îndulcit cu miere? Este mult mai mult decât un îndulcitor și, atunci când este...

Scris de: Cătălina Burghelea       21 iun, 15:48

Un bărbat de 55 de ani din Neamț a ajuns la spital în stare gravă și riscă să își piardă ambii rinichi după ce a luat un an întreg paracetamol, în speranța că asta îl va feri de COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 16:17

Frumusețea începe din interior. O dietă sănătoasă se reflectă în calitatea pielii, a părului și a unghiilor. Odată cu apropierea menopauzei, pot apărea multe simptome, cum ar fi oboseala, durerea musculară și articulară. Pentru a fi în formă maximă după 40 de ani, toate femeile ar trebui să ia...

Scris de: Cătălina Burghelea       17 iun, 14:21

O echipă de cercetători crede că a rezolvat misterul „Moai” din Insula Paștelui.

Scris de: Cătălina Burghelea       16 iun, 19:58

Cercetătorii de la Universitatea din Leuven (UCLouvain), din Belgia, au descoprit că tumorile 3D se dezintegrează în câteva zile datorită acțiunii unui cunoscut omega-3, DHA, prezent în principal în carnea de pește.

Scris de: Cătălina Burghelea       14 iun, 17:46

Un nou studiu arată că deficitul de vitamina D ar putea fi asociat cu dependența de opioide și raze ultraviolete. Mai precis, persoanele cu acest deficit sunt mai predispuși să dezvolte aceste dependențe, față de cei care au un nivel normal al vitaminei D.

Scris de: Angela Sabău       13 iun, 10:26

Un semnal de alarmă privind o posibilă criză de imunoglobulină a determinat Ministerul Sănătăți să ia poziție. Situația este monitorizată.

Scris de: DCMedical Team       08 iun, 10:52

Conform FDA, injecția cu semaglutidă (Wegovy) este indicată pentru utilizarea alături de un plan de masă cu calorii reduse și o activitate fizică crescută pentru a ajuta adulții cu obezitate sau supraponderali, care au, de asemenea, probleme medicale legate de greutate, pierdere în greutate și...

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 21:33

Alimentele pe care le consumăm pot interfera cu medicamentele pe care le luăm. Iată 5 Interacțiuni PERICULOASE alimente-medicamente: 

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 21:13

Utilizarea unor doze mai mari de antibiotice pentru combaterea dezvoltării bacteriilor rezistente la tratament poate de fapt să le facă pe unele dintre ele mai puternice, arată un studiu publicat în revista Royal Society Biology Letters.

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 14:01

Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au emis un ordin comun pentru aprobarea protocoalelor terapeutice necesare prescrierii unor medicamente compensate. De asemenea, în tratamentul specific al unor afecțiuni s-a introdus recomandarea de inițiere sau schimbare a...

Scris de: Dana Lascu       07 mai, 10:50

Un nou studiu arată modul în care pacienții obișnuiți spitalizați dezvoltă leziuni hepatice prin administrarea diferitelor medicamente.

Scris de: Dana Lascu       05 mai, 12:31

Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic Bucureşti, numit de Vlad Voiculescu în martie, spune că din cauza lipsei de citostatice nu au murit pacienţii în cele 10 zile, iar lipsa acestui tratament nu ar trebui să schimbe pronosticul pacienţilor.

Scris de: Cătălina Burghelea       22 apr, 18:23

Administrarea de multivitamine, probiotice, Omega-3 sau suplimente precum vitamina D poate contribui la diminuarea riscului infectării cu SARS-CoV-2, virusul care produce COVID-19, mai ales în rândul femeilor, informează revista British Medical Journal Nutrition Prevention & Health (BMJ). 

Scris de: Cătălina Burghelea       20 apr, 10:40

De la peticirea găurilor din rigips, până la îndepărtarea petelor de rugină de pe cadă, ba chiar la pornirea mașinii când s-a descărcat bateria, aspirina are mai multe utilizări casnice surprinzătoare care nu apar în prospectul medicamentului. 

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 17:35

Două medicamente, unul antifungic – itraconazol - și celălalt antidepresiv – fluoxetina-, combinate separat cu Remdesivir, pot inhiba în mod eficient reproducerea coronavirusului în laborator. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 19:49

Două medicamente care sunt disponibile în farmacii s-au dovedit eficiente în blocarea reproducerii virusului care provoacă boala COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 11:44

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat, joi, 1 aprilie, consorţiul de stat Rostec, citat de EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 apr, 19:18

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri, 31 martie, "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice, informează AFP.

Irina Radu       31 Martie, 19:44

CNAS anunță că începând cu data de 1 aprilie 2021, asigurații vor avea posibilitatea să ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 20:18

Ivermectina este larg prescrisă ca tratament potențial pentru COVID-19, în ciuda incertitudinii cu privire la beneficiul său clinic. Un studiu publicat recent face lumină în presupusele ei beneficii. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 08:01

Cornelia Catanga a murit. Înainte de a deceda, artista a stat acasă şi a luat şi ivermectină, conform spuselor jurnalistei Mara Bănică. Cornelia Catanga nu credea că există Covid-19.

Scris de: Cătălina Burghelea       26 Martie, 09:59

Medicul pneumolog Gilda Popescu a tratat bolnavi infectați cu noul coronavirus încă din vară cu un medicament ieftin, inhalabil, - Budesonida, care este destinat pacienților cu astm. Iar rezultatele sunt uluitoare: niciun pacient internat!

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 23:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy