Medicamente

Două medicamente, unul antifungic – itraconazol - și celălalt antidepresiv – fluoxetina-, combinate separat cu Remdesivir, pot inhiba în mod eficient reproducerea coronavirusului în laborator. 

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 19:49

Două medicamente care sunt disponibile în farmacii s-au dovedit eficiente în blocarea reproducerii virusului care provoacă boala COVID-19.

Scris de: Angela Sabău       09 apr, 11:44

Ministerul Sănătăţii din Rusia a autorizat un medicament împotriva COVID-19 pe bază de plasmă sangvină de la cei vindecaţi de această boală, primul de acest tip înregistrat în lume, a informat, joi, 1 aprilie, consorţiul de stat Rostec, citat de EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       01 apr, 19:18

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri, 31 martie, "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cu excepţia studiilor clinice, informează AFP.

Irina Radu       31 Martie, 19:44

CNAS anunță că începând cu data de 1 aprilie 2021, asigurații vor avea posibilitatea să ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din țară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relație contractuală cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care este și medicul prescriptor. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 20:18

Ivermectina este larg prescrisă ca tratament potențial pentru COVID-19, în ciuda incertitudinii cu privire la beneficiul său clinic. Un studiu publicat recent face lumină în presupusele ei beneficii. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 08:01

Cornelia Catanga a murit. Înainte de a deceda, artista a stat acasă şi a luat şi ivermectină, conform spuselor jurnalistei Mara Bănică. Cornelia Catanga nu credea că există Covid-19.

Scris de: Cătălina Burghelea       26 Martie, 09:59

Medicul pneumolog Gilda Popescu a tratat bolnavi infectați cu noul coronavirus încă din vară cu un medicament ieftin, inhalabil, - Budesonida, care este destinat pacienților cu astm. Iar rezultatele sunt uluitoare: niciun pacient internat!

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 23:21

Roche anunțat că studiul de fază III REGN-COV 2067 al cocktailului de anticorpi investigaționali cu casirivimab și imdevimab și-a îndeplinit obiectivul principal de reducere a riscului de spitalizare sau deces în tratarea pacienților cu risc ridicat, ne-spitalizați cu Covid-19, cu 70%.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 20:09

EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) a analizat cele mai recente dovezi privind utilizarea ivermectinei pentru prevenirea și tratamentul COVID-19 și a concluzionat că datele disponibile nu susțin utilizarea acestuia pentru COVID-19 în afara studiilor clinice bine concepute.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 18:34

Aspirina ar fi eficientă în tratarea COVID-19, potrivit unui nou studiu. 

Scris de: Cătălina Burghelea       19 Martie, 19:57

Agenția Europeană a Medicamentului a precizat joi seara, 11 martie, că recomandă în continuare imunizarea cu vaccinul AstraZeneca. Precizarea vine după ce unele state europene au suspendat vaccinarea cu acest ser din pricina unor efecte adverse.

Scris de: Florina Pop       11 Martie, 20:11

La aniversarea a 100 de ani de la descoperirea insulinei, comunitatea RoDiabet și companii farma au organizat un eveniment în acest sens.

Scris de: DCMedical Team       10 Martie, 17:58

Grapefruitul se mândrește cu o listă lungă de beneficii pentru sănătate. Superalimentul are mai multă apă decât aproape orice alt fruct și este bogat în substanțe nutritive și scăzut și în calorii.

Scris de: Cătălina Burghelea       05 Martie, 15:20

Grupul de experți al OMS se opune „cu tărie” utilizării medicamentului hidroxiclorochină pentru prevenirea COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 09:52

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că se lucrează la reintroducerea listei de medicamente esențiale.

Scris de: DCMedical Team       26 feb, 23:18

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat astăzi că pentru tratarea pacienților cu COVID-19 se poate utiliza cocktailul de anticorpi dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, terapia care l-a salvat pe fostul președinte american Donald Trump. 

Scris de: Dana Lascu       26 feb, 15:03

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab, un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, relatează EFE.

Scris de: Cătălina Burghelea       25 feb, 09:54

Unele medicamente sunt extrem de căutate în această perioadă de pandemie. Un medic renumit avertizează că persoanele infectate cu noul coronavirus care le folosesc se pot confrunta cu alergii, dar și cu alte probleme.

Scris de: Cătălina Burghelea       24 feb, 10:35

Efectele inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei și ai altor antidepresive convenționale se bazează pe creșterea nivelului lor de serotonină și noradrenalină în sinapse.

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 23:47

Când și cum trebuie luate preventiv asipirina și statinele contra bolilor cardiovasculare? O analiză a exameninat consumul celor două medicamente la adulți cu vârsta peste 50 de ani

Scris de: Dana Lascu       19 feb, 09:45

Medicii dezaprobă clar automedicația. Sunt pastile care au efecte secundare riscante pentru vedere.

Scris de: Adisa Codruț       18 feb, 21:17

Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia Cluj, a vorbit despre Ivermectină, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Scris de: Cătălina Burghelea       18 feb, 12:35

De la începutul acestei pandemii, omenirea a așteptat cu sufletul la gură să vadă dacă știința, medicii și cercetarea vor găsi leacum împotriva coronavirusului. 

Scris de: Cătălina Burghelea       16 feb, 22:39

Un antidepresiv ar trata simptomele care duc la apariția osteoartritei, dar stopează și progresul bolii şi chiar susţinând regenerarea cartilajului, susțin cercetătorii Universității de Stat din Pennsylvania, SUA.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 19:03

Vitamina D este esențială în lupta anti-COVID-19. Medicul pediatru Mihai Craiu dezvăluie ce înseamnă deficitul vitaminei D în contextul pandemiei. 

Scris de: Cătălina Burghelea       12 feb, 12:10

Ivermectina tratează infecții grave, dar nu și COVID-19. 

Scris de: Cătălina Burghelea       10 feb, 19:42

Cercetători israelieni anunță că au descoperit un posibil tratament pentru infecția COVID: o pastilă care vindecă și formele grave în 5 zile.

Scris de: Adisa Codruț       09 feb, 09:47

Fluvoxamină, un medicament antidepresiv, s-a dovedit promițătoare la persoanele infectate cu coronavirus de a nu dezvolta simptome grave. 

Scris de: Cătălina Burghelea       09 feb, 09:21

Pacienți de la ATI dintr-un spital din Austria, internați ca bolnavi COVID, au început să se simtă mai bine după ce au primit un tratament pe bază de canabidiol.

Scris de: Adisa Codruț       08 feb, 21:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy