Medicamente

Compania producătoare a cerut farmaciilor să retragă de la vânzare medicamentul Debridat, suspensie orală pentru copii. 

Scris de: Angela Sabău       11 dec, 10:40

Cercetătorii au analizat efectele secundare ale unor medicamente pentru anxietate și tulburări obsesiv-complusive asupra adolescenților.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec, 22:22

O nouă lucrare publicată de Oxford University Press, a descoperit că utilizarea pe scară largă a statinelor și a tehnologiei de screening a cancerului poate să fi modificat beneficiile utilizării aspirinei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că aspirina nu mai oferă un beneficiu net ca...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 dec, 10:24

Ministerul Sănătății vrea să introducă în Lista cu denumirile comune internaționale (DCI) 10 noi medicamente pentru insuficiență cardiacă cronică, boli endocrine, oncologie, boli neurologice, boli rare și de ochi.

Scris de: Dana Lascu       09 dec, 12:16

Medicamente precum antibioticele și laxativele sunt o parte dintre cele care afectează bacteriile intestinale, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 13:39

Ministrul Agriculturii, Nechita Adrian Oros, consideră că este necesară modificarea şi înăsprirea legislaţiei privind folosirea medicamentelor, în special a antibioticelor, la animale.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 11:31

Medicii prescriu în mod normal metformină pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să-și scadă nivelul de zahăr din sânge. Medicamentul crește sensibilitatea la insulină prin efectele sale asupra metabolismului glucozei. Potrivit unui nou studiu, metformina poate avea...

Scris de: Georgiana Ioniță       06 dec, 08:43

Oamenii de ştiinţă pot testa reacţia unei persoane la anumite medicamente înainte ca acestea să le fie administrate, utilizând un model de vas sangvin obţinut dintr-o probă prelevată din sângele pacienţilor.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 20:33

O persoană cu hipertensiune arterială, boli de inimă sau alte probleme cardiace ar trebui să aibă grijă atunci când selectează medicamente pentru răceală și gripă. Anumite medicamente, în special cele cu decongestionante în ele, pot ridica tensiunea arterială a unei persoane.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 dec, 08:52

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) solicită Guvernului să abroge Ordonanţa 77/2011 privind taxa clawback.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 14:51

APMGR cere ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, să clarifice declaraţia referitoare la banii alocaţi „pentru medicamente”.

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 10:35

Cercetătorii nu înțeleg complet mecanismul hormonului tiroidian, dar știu că hormonul tiroidian reglează metabolismul organismului și modul în care procesează energia. În timp ce Synthroide este sigur la majoritatea pacienților, poate provoca reacții adverse neplăcute la alții

Scris de: Georgiana Ioniță       02 dec, 07:55

Un medicament aflat în studii pentru boala Alzheimer a dovedit că efectele pe care le produce asupra declinului cognitiv sunt aceleași și la doze mai mici.

Scris de: Angela Sabău       27 noi, 21:00

Ne confruntăm cu o lipsă de consecvență în ceea ce privește reglementările și politicile în domeniul medicamentului, a explicat consilierul prezidențial pe probleme de sănătate, conf univ dr Diana Loreta Păun.

Scris de: Adisa Codruț       27 noi, 12:14

Un proiect de lege privind reglementarea folosirii canabisului și derivatelor acestuia în scopuri medicale a fost adoptat azi, de Senat.

Scris de: Adisa Codruț       26 noi, 20:08

Oamenii de știință care încercau să descopere interacțiunea dintre medicamente și au utilizat mostre de sânge de la donatori au constatat că sângele nu e pur, acesta conținând cofeină, dar și unele medicamente.

Scris de: Angela Sabău       26 noi, 18:28

Rapamicina, un medicament care împiedică respingerea organelor în cazul unui transplant și cu care sunt acoperite stenturile pentru a nu fi blocate de țesuturi, încetinește îmbătrânirea pielii, au constatat cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       26 noi, 10:26

Valabilitatea preţurilor medicamentelor existente în Catalogul Naţional al Preţurilor la Medicamente şi Catalogul public ar putea fi prelungită până la 1 aprilie 2020, prevede un proiect de ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 14:45

Bronșiolita este una din afecțiunile frecvente iarna, însă e necesară opinia unui medic pentru tratament. Medicul Mihai Craiu vorbește despre noul protocol privind această afecțiune.

Scris de: Adisa Codruț       20 noi, 15:22

Paracetamolul poate fi mortal. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la automedicație. El relatează zituația unui tânăr care a ajuns în stare gravă la spital după 16 pastile.

Scris de: Adisa Codruț       17 noi, 21:19

Sunt suplimentele omega-3 la fel de benefice precum au crezut cercetătorii? Nu când vine vorba de inflamație, sugerează un nou studiu.  

Scris de: Georgiana Ioniță       17 noi, 17:37

Lipsa de informare, precum şi presiunea pacienţilor, se află printre motivele pentru care medicii prescriu antibiotice în exces, a afirmat președintle SRM, Alexandru Rafila.

Scris de: Adisa Codruț       16 noi, 18:38

O companie de farma din Cluj susține învățământul dual pentru anul școlar 2020-2021.

Scris de: Adisa Codruț       15 noi, 17:58

Medicii prescriu medicamentele antiinflamatorii pentru a trata o serie de afecțiuni, dar unele dintre aceste medicamente ar putea crește riscul pentru diabet, constată cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       14 noi, 06:23

OMS va analiza pentru prima dată posibilitatea includerii insulinei pe lista de medicamente precalificate, în scopul lărgirii accesului la acest medicament salvator.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 19:00

O parte din medicamentele administrate în tratamentul bolnavilor de cancer lipsesc din stocurile farmaciei Institutului Regional de Oncologie sau stocurile sunt aproape epuizate.

Scris de: Adisa Codruț       13 noi, 13:59

Tratamentul pentru fibrilație atrială scade în eficiență pe măsură ce pacienții înaintează în vârstă. Un studiu în acest sens a fost publicat azi.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 21:18

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente a acordat aprobarea unui medicament pentru tratarea anemiei la adulții cu beta talasemie.

Scris de: Adisa Codruț       09 noi, 19:19

Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), trage încă un semnal de alarmă referitor la taxa clawback, taxa ce a ajuns la 26,49%, nivel total nesustenabil pentru medicamentele generice.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 09:53

Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) a fost invitat la Interviurile DC Medical, unde a vorbit, printe altele, despre negocierea prețurilor medicamentelor și despre impactul dispariției anumitor tratamente.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi, 18:27

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29