Medicamente

Un studiu care a durat șase ani realizat cu pacienți cu diabet de tip 2 din Australia, a arătat că metformina, un medicament des folosit în tratamentul acestora, are un efect neștiut și incredibil de benefic. 

Scris de: Dana Lascu       28 sep, 23:01

Un uriaș studiu arată că azitromicina, dacă este luată simultan cu medicamente care afectează impulsurile electrice ale inimii, poate provoca evenimente cardiace, unele chiar fatale. 

Scris de: Dana Lascu       25 sep, 15:33

Asociația Distribuitorilor de Medicamente (ADEM) anunță punerea pe piață a Euthyrox 100 mcg din import paralel, pentru atenuarea lipsei medicamentului originar distribuit direct.

Scris de: Dana Lascu       24 sep, 14:09

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) atrage atenția că și astăzi situația stocurilor medicamentului Euthyrox este una gravă.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 12:39

Quercetina poate avea beneficii în infecția cu COVID-19. Totuși, pe lângă că are unele efecte adverse, interacționează cu alte medicamente.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 16:52

Un studiu prezintă dovezi fiziologice că tratamentele placebo pot oferi în continuare beneficii și pentru cei care știu că nu li se administrează un medicament cu ingrediente active. 

Scris de: Georgiana Ioniță       02 sep, 23:18

Diferența de gen face ca femeile să se confrunte cu de două ori mai multe reacții adverse la medicamente decât bărbații, arată o nouă meta-analiză.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 20:45

Chiar și antibioticele administrate pentru scurt timp bebelușilor ar predispune la boala inflamatorie a intestinului când micuții devin adulți.

Scris de: Florina Pop       31 iul, 10:11

Prof dr Ștefan Sorin Aramă a declarat joi, 30 iulie, că omenirea se pregătește pentru furtuna perfectă.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 15:36

Un studiu a descoperit că pe aparatele din sălile de sport ale universităților se află bacterii rezistente la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 13:51

Din neatenție sau din diverse alte motive, unele persoane pot ingera medicamente expirate. Iată care sunt riscurile. 

Scris de: Georgiana Ioniță       24 iul, 07:41

Curcuma, un compus natural din turmeric, ar preveni un virus transmisibil al gastroenteritei, un coronavirus care afectează porcii.

Scris de: Florina Pop       17 iul, 18:04

Combinația de Atezolizumab / Bevacizumab a fost aprobată de FDA pentru tratamentul pacienților cu HCC (carcinom hepatocelular) avansat, a anunțat AGMP - Asociația de Genetică și Medicină Personalizată.

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 10:14

O nouă doză de medicament antigripal baloxavir marboxil ar reduce răspândirea gripei în gospodării, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 12:17

Paracetamolul produs de o anume firmă ar putea fi cancerigen, după cum dezvăluie o televiziune olandeză. 

Scris de: Adisa Codruț       14 iul, 19:17

O substanță periculoasă se vinde în anumite cluburi din București. Specialiștii anti-drog avertizează că aceasta are efecte nocive asupra organismului tinerilor.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 19:55

O tehnică care face bacteriile să strălucească ar ajuta la combaterea rezistenței la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 12:26

Coenzima Q10 se prescrie alături de statine pentru cei cu colesterolul mare tocmai pentru a evita durerile musculare. Un studiu neagă acest beneficiu.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 09:06

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică beneficiile administrării medicamentului Dexametazonă, observate la pacienții cu COVID-19, dar trage în același timp și un semnal de alarmă!

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 14:42

Un medicament banal, luat regulat, ani la rând, ar preveni cancerul intestinal, susține un studiu britanic.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 09:39

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la Alba Iulia, motivele care ar fi dus la criza legată de medicamentul Euthyrox.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 15:11

S-a dovedit că, în doze mici, ketamina, un medicament anestezic, ar putea avea efecte benefice asupra depresiei severe.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 iun, 13:45

Teva Pharmaceuticals USA și Marksans Pharma Limited au notificat FDA că retrag voluntar din farmaciile din SUA mai multe loturi de metformină după ce s-a constatat că sunt contaminate cu substanța cancerigenă N-nitrosodimetilamină (NDMA)!

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 07:00

Prof dr Alexandru Rafila a explicat, pentru DC Medical, că The Lancet, prestigioasa revistă medicală care a retractat un studiu din luna mai care arăta că hidroxiclorochina nu ar fi eficientă, a greșit pentru că ar fi trebuit să facă din start o minimă verificare a datelor. Dar mai multe țări...

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 10:49

Un tip de medicamente utilizate în tratamentul pentru osteoporoză în postmenopauză reduc riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza acesteia. Cercetătorii spun că ar trebui studiate și în COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 15:54

Deși în urmă cu trei luni ministrul francez al Sănătății susținea că e periculos să iei ibuprofen dacă ai simptome ușoare de infecție cu coronavirus, acum britanicii îl testează în tratamentul persoanelor care au dezvoltat COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 10:04

O meta-analiză arată că atunci când aspirina este recomandată preventiv trebuie luat în calcul și riscul administrării ei, nu doar potențialele beneficii, mai ales la persoanele care nu au boli cardiovasculare

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 09:39

Administrația Americană a Alimentului și Medicamentului a retras recent de pe piață un medicament pentru diabet întrucât conține niveluri ridicate dintr-o substanță care cauzează cancer.

Scris de: Florina Pop       01 iun, 23:22

Pentru că statul pare să nu poată să asigure medicamentul vital atâtor pacienți, două mari organizații de pacienți și asociația care reprezintă distribuitorii europeni de medicamente îl aduc sub formă de DONAȚIE! Lista cu farmaciile de unde se va putea lua și documentele de care ai...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 19:51

În contextul crizei prelungite de Euthyrox și a lipsei altor medicamente de pe piață, Colegiul Farmaciștilor din București arată care de fapt problema și exact unde se blochează sistemul. De asemenea, nu e prima dată când avem probleme cu aceste medicamente

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 18:02

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy