Medicamente

Administrația Americană a Medicamentelor și Alimentelor (FDA) a aprobat recent un nou medicament pentru tratamentul acut pentru migrenă, cu sau fără aură, care are efect rapid, dar după care nu ai voie să conduci circa 8 ore.

Scris de: Adisa Codruț       19 ian, 19:42

Pentru a împiedica vânzarea medicamentelor contrafăcute, doi cercetători au creat o etichetă de securitate comestibilă, care poate fi identificată cu telefonul mobil! VIDEO

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 13:58

Un medicament comun și ieftin poate fi utilizat pentru a contracara rezistența la tratament la pacienții cu leucemie mieloidă acută, una dintre cele mai frecvente forme de cancer de sânge.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 10:24

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat vineri că lipsa de noi antibiotice ameninţă lupta împotriva răspândirii bacteriilor rezistente la medicamente, care ucid zeci de mii de persoane în fiecare an.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 18:29

Avantajele exercițiilor fizice sunt binecunoscute, dar ce se întâmplă dacă nu sunteți în stare să faceți o plimbare rapidă sau să suportați un antrenament greu?

Scris de: Georgiana Ioniță       15 ian, 09:47

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, susţine că lista medicamentelor care urmează să fie compensate şi gratuite rămâne deschisă.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 ian, 14:15

Reprezentanţii producătorilor de medicamente consideră că este nevoie de un cadrul legislativ pentru actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite, dar şi de revizuirea modului de calcul al taxei clawback.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 13:14

Medicamentele antidepresive pot avea unele efecte secundare, însă pacienții care primesc un astfel de tratament trebuie să fie foarte atenți și la asocierea lor cu alte medicamente. Efectele pot fi foarte grave.

Scris de: Angela Sabău       14 ian, 12:59

Statul american California ar putea fi primul din SUA care să producă propriile medicamente.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 15:51

Un medicament psihoactiv extras din ciuperci este pe care să primească aprobarea FDA. Este primul medicament de acest fel.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 07:29

Antihistaminicele sunt medicamente care ajută la ameliorarea sau prevenirea simptomelor de alergie. Cele mai multe sunt disponibile fără prescripție medicală și se prezintă sub formă de tablete, lichide, spray-uri nazale sau geluri și picături pentru ochi. După cum sugerează și numele,...

Scris de: Georgiana Ioniță       12 ian, 15:25

Zantac este al doilea medicament după ranitidină restras de pe piața SUA, ca urmare a unui compus posibil cancerigen. Ultimele analize arată că acest compus se dezvoltă în pastile sub influența căldurii, iar dacă ar fi menținut la o temperatură controlată, acesta ar fi sigur pentru...

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 11:09

Marius Daniel Șișu nu mai este președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM).

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 19:21

Medicamentele banale pe care le luăm cu toții, printre care se numără și paracetamolul, ne pot schimba comportamentul în mai multe feluri, unele chiar sinistre, notează specialiștii

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 17:37

Un medicament pentru diabet ar putea fi folosit în tratamentul aplicat pentru prevenirea avortului spontan, sugerează un studiu recent, citat joi de Press Association.  

Scris de: Georgiana Ioniță       09 ian, 13:11

Consumul zilnic de suplimente cu zinc sau acid folic nu ajută la creşterea fertilităţii masculine, potrivit unui nou studiu realizat de oameni de ştiinţă din Statele Unite, relatează marţi Press Association

Scris de: Georgiana Ioniță       07 ian, 21:32

Thailanda a inaugurat luni prima clinică guvernamentală care îmbină medicina tradiţională şi canabisul în scop medical, la un an de la legalizarea recursului la marijuana în scop terapeutic.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 15:23

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a aprobat o nouă opțiune de tratament pentru pacienții cu cancer de sân HER2 pozitiv.

Scris de: Adisa Codruț       02 ian, 16:17

Producătorii de medicamente cer, din nou, premierului Orban să abroge de îndată ordonanța "clawback".

Scris de: Adisa Codruț       30 dec 2019 / 21:13

Simțiți constant că nu aveți energie? Deficiențele de nutrienți sunt cauze comune ale energiei scăzute, iar o singură vitamină nu este suficientă pentru remedierea acesteia. Iată cum poți să-ți recâștigi energia.  

Scris de: Georgiana Ioniță       22 dec 2019 / 16:26

Consumul de calciu și vitamina D ar putea ajuta adulții în vârstă să reducă riscul unei fracturi osoase, însă vitamina D nu face treaba asta singură, concluzionează un nou studiu de cercetare.  

Scris de: Georgiana Ioniță       21 dec 2019 / 14:40

FDA avertizează că pot apărea dificultăți grave respiratorii la pacienții care utilizează gabapentină (Neurontin, Gralise, Horizant) sau pregabalină (Lyrica, Lyrica CR), care au factori de risc respirator

Scris de: Dana Lascu       19 dec 2019 / 22:31

Poliția germană a percheziționat 47 de proprietăți sub suspiciunea de fraudă contabilă cu citostatice. 14 medici și farmaciști sunt anchetați, fraudă de milioane de euro.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 18:11

Cercetări recente au relevat un mecanism prin care uleiul de pește, care conține acizi grași omega-3, ar putea reduce inflamația. Un studiu care a testat un supliment de ulei de pește îmbogățit a descoperit că a crescut nivelul de sânge al anumitor molecule antiinflamatorii.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 dec 2019 / 11:57

Cercetători de la Institutul Karolinska din Suedia au dezvoltat o metodă care ar putea grăbi procesul de dezvoltare a noilor medicamente sau ar ajuta la îmbunătățirea înțelegerii medicamentelor existente.

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019 / 23:34

APMGR consideră că problema nerezolvată a taxei clawback va adânci și mai mult criza medicamentelor generice.

Scris de: Adisa Codruț       13 dec 2019 / 11:28

Compania producătoare a cerut farmaciilor să retragă de la vânzare medicamentul Debridat, suspensie orală pentru copii. 

Scris de: Angela Sabău       11 dec 2019 / 10:40

Cercetătorii au analizat efectele secundare ale unor medicamente pentru anxietate și tulburări obsesiv-complusive asupra adolescenților.

Scris de: Adisa Codruț       10 dec 2019 / 22:22

O nouă lucrare publicată de Oxford University Press, a descoperit că utilizarea pe scară largă a statinelor și a tehnologiei de screening a cancerului poate să fi modificat beneficiile utilizării aspirinei. Cercetătorii au ajuns la concluzia că aspirina nu mai oferă un beneficiu net ca...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 dec 2019 / 10:24

Ministerul Sănătății vrea să introducă în Lista cu denumirile comune internaționale (DCI) 10 noi medicamente pentru insuficiență cardiacă cronică, boli endocrine, oncologie, boli neurologice, boli rare și de ochi.

Scris de: Dana Lascu       09 dec 2019 / 12:16

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24