Medicamente

O substanță periculoasă se vinde în anumite cluburi din București. Specialiștii anti-drog avertizează că aceasta are efecte nocive asupra organismului tinerilor.

Scris de: Adisa Codruț       08 iul, 19:55

O tehnică care face bacteriile să strălucească ar ajuta la combaterea rezistenței la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 12:26

Coenzima Q10 se prescrie alături de statine pentru cei cu colesterolul mare tocmai pentru a evita durerile musculare. Un studiu neagă acest beneficiu.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 09:06

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu explică beneficiile administrării medicamentului Dexametazonă, observate la pacienții cu COVID-19, dar trage în același timp și un semnal de alarmă!

Scris de: Dana Lascu       17 iun, 14:42

Un medicament banal, luat regulat, ani la rând, ar preveni cancerul intestinal, susține un studiu britanic.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 09:39

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, la Alba Iulia, motivele care ar fi dus la criza legată de medicamentul Euthyrox.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 15:11

S-a dovedit că, în doze mici, ketamina, un medicament anestezic, ar putea avea efecte benefice asupra depresiei severe.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 iun, 13:45

Teva Pharmaceuticals USA și Marksans Pharma Limited au notificat FDA că retrag voluntar din farmaciile din SUA mai multe loturi de metformină după ce s-a constatat că sunt contaminate cu substanța cancerigenă N-nitrosodimetilamină (NDMA)!

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 07:00

Prof dr Alexandru Rafila a explicat, pentru DC Medical, că The Lancet, prestigioasa revistă medicală care a retractat un studiu din luna mai care arăta că hidroxiclorochina nu ar fi eficientă, a greșit pentru că ar fi trebuit să facă din start o minimă verificare a datelor. Dar mai multe țări...

Scris de: Dana Lascu       05 iun, 10:49

Un tip de medicamente utilizate în tratamentul pentru osteoporoză în postmenopauză reduc riscul de a dezvolta pneumonie și de a muri din cauza acesteia. Cercetătorii spun că ar trebui studiate și în COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 15:54

Deși în urmă cu trei luni ministrul francez al Sănătății susținea că e periculos să iei ibuprofen dacă ai simptome ușoare de infecție cu coronavirus, acum britanicii îl testează în tratamentul persoanelor care au dezvoltat COVID-19. 

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 10:04

O meta-analiză arată că atunci când aspirina este recomandată preventiv trebuie luat în calcul și riscul administrării ei, nu doar potențialele beneficii, mai ales la persoanele care nu au boli cardiovasculare

Scris de: Dana Lascu       03 iun, 09:39

Administrația Americană a Alimentului și Medicamentului a retras recent de pe piață un medicament pentru diabet întrucât conține niveluri ridicate dintr-o substanță care cauzează cancer.

Scris de: Florina Pop       01 iun, 23:22

Pentru că statul pare să nu poată să asigure medicamentul vital atâtor pacienți, două mari organizații de pacienți și asociația care reprezintă distribuitorii europeni de medicamente îl aduc sub formă de DONAȚIE! Lista cu farmaciile de unde se va putea lua și documentele de care ai...

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 19:51

În contextul crizei prelungite de Euthyrox și a lipsei altor medicamente de pe piață, Colegiul Farmaciștilor din București arată care de fapt problema și exact unde se blochează sistemul. De asemenea, nu e prima dată când avem probleme cu aceste medicamente

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 18:02

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că a cerut ANMDM să verifice distribuitorii ca să vadă de ce medicamentul Euthyrox nu ajunge în farmacii și la pacienți, după ce firma producătoare i-a arătat că aduce mai mult în țară.

Scris de: Dana Lascu       11 mai, 20:53

Dr. Monica Pop a vorbit duminică la despre cum ne creștem imunitatea în această perioadă. Ea a spus care este vitamina care ar trebui luată în permanență.

Scris de: Angela Sabău       04 mai, 07:32

Un medicament pentru poliartrită reumatoidă poate ajuta la tratarea pacienților cu coronavirus grav bolnavi, arată rezultatele preliminare ale unui nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       02 mai, 14:29

Prof Dr Alexandru Rafila a explicat la Interviurile DC News și DC Medical dacă s-ar pute aface prevenție cu medicamentele vehiculate a fi bune în lupta cu COVID-19 și noul coronavirus.

Scris de: Dana Lascu       01 mai, 08:03

Profesorul Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog la Centrul Clinic de Boli Reumatismale, a vorbit, în exclusivitate la DC Medical și DC NEWS, despre utilizarea antiiflamatoarele nonsteroidiene, clasă farmaceutică din care face parte și ibuprofenul, în tratarea bolilor...

Scris de: Georgiana Ioniță       30 apr, 16:57

Prof dr Alexandru Rafila a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, că pacienții care iau antiinflamatoare nesteroiridine ar trebui să își continue tratamentul pentru că nu s-au făcut studii care să arate că îi pun în pericol din cauza noului coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       30 apr, 16:39

Profesorul Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog la Centrul Clinic de Boli Reumatismale, a explicat, la Interviurile DC Medical și DC NEWS, când este necesar să se întrerupă tratamentul cu medicamente antiinflamatoare, în cazul pacienților cu COVID-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       30 apr, 16:01

Guvernul a introdus 31 de molecule noi introduse în lista medicamentelor compensate și gratuite. Acestea sunt destinate pacienților cu boli cardiace cronice, afecțiuni oncologice, hepatice cronice și ciroze, afecțiuni oftamologice, boli endocrine, boli rare și sepsis sever.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 21:43

Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin, în regim de urgență. Până la finele lunii va începe livrarea către spitalele din România.

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 00:01

Primul ministru Ludovic Orban a luat o decizie: dacă nu e în stare să rezolve criza medicamentelor conducerea ANMDM „pleacă acasă”. Unul dintre medicamentele care lipsesc de săptămâni bune de pe piață este Euthyrox.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 10:29

Un nou posibil medicament contra noului coronavirus a fost identificat în Australia. În testele in vitro el ucide SARS-CoV-2 în 48 de ore. Următorul pas este determinarea dozajului pentru oameni

Scris de: Dana Lascu       07 apr, 05:32

Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) reiterează necesitatea ridicării de urgență a restricției la export în UE a medicamentelor și stabilirea unei liste de medicamente care au legătură cu Covid-19 spre a fi restricționate de la export, precum și facilitarea...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 apr, 15:09

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi seară, că de săptămâna viitoare vor reapărea în farmacii mai multe medicamente căutate de populaţie, între care şi Euthyrox, el arătând şi că spitalele au pe stoc în acest moment Platinium şi Kaletra, medicamente...

Scris de: Adisa Codruț       03 apr, 08:29

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, va explica, EXCLUSIV, la Interviurile DC News și DC Medical, astăzi de la ora 14.00, ce modificări va suferi taxa clawback pe medicamente în România. 

Scris de: Dana Lascu       02 apr, 13:04

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România face clarificări privind aspectele legate de trimiterea de medicamente către persoane fizice, cetățeni romani, aflați temporar în alte țări.

Scris de: Georgiana Ioniță       02 apr, 10:55

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy