Medicamente

Antibioticele combinate pot interacționa între ele, iar pentru a se putea identifica dacă au efect sau se anulează unul pe altul, era nevoie de foarte mult timp. Specialiștii au dezvoltat un cip care rezolvă problema în jumătate de oră.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 15:48

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România cer ca şi statul român să introducă imunoterapiile oncologice pe lista compensatelor.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 17:08

Să te urci la volan când iei anumite medicamente poate face periculos, arată un medic specialist în urgență. Iată ce medicamente comune, pentru care nu ai sau nu nevoie de rețetă, îți pot afecta capacitatea de a conduce.

Scris de: Dana Lascu       13 apr, 12:01

EMA a început o revizuire a medicamentului pentru scleroza multiplă Lemtrada (alemtuzumab, de la Genzyme) în urma unor noi rapoarte privind afecțiunile mediate imun (cauzate de faptul că sistemul de apărare a organismului nu funcționează corespunzător) și problemele cu inima și...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 22:43

În SUA a fost aprobat Balversa ( erdafitinib ), primul tratament pentru pacienții cu cancer de vezică, avansat local sau metastatic, care au o mutație genetică FGFR3 sau FGFR2. Tratamentul este însoțit de un test special de diagnostic pe care medicii trebuie să-l facă pacienților...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 21:53

Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), a discutat la Interviurile DC MEDICAL și DC NEWS și despre  calitatea medicamentelor făcute în sau pentru România.

Scris de: Angela Sabău       06 apr, 13:48

Oamenii de știință au reușit să modifice genetic o ciupercă ce produce un antibiotic extrem de promițător în tratarea mai multor boli. 

Scris de: Angela Sabău       06 apr, 11:15

Adrian Grecu, președintele Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), a fost invitat în ediția specială a Interviurilor comune DC NEWS și DC MEDICAL. El a vorbit despre biosimilare și calitatea acestor medicamente de ultimă generație.

Scris de: Angela Sabău       05 apr, 19:33

Un tratament inovativ folosit în tratarea cazurilor de cancer de sân la femei poate fi folosit, de astăzi, în SUA, și pentru tratamentul cancerelor de sân la bărbați! Este vorba de palbociclib.

Scris de: Dana Lascu       05 apr, 13:07

Nu doar drogurile dau dependență, ci și unele medicamente cu sau fără rețetă. Respectivele pastile pot fi la fel de periculoase ca substanțele ilegale dacă nu sunt luate așa cum au fost recomandate de medici și dacă se face abuz, spun experții.

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 21:51

Leziunile la ficat suferite de bărbații care fac Bodybuilding și iau suplimente pentru a-și crește masa musculară au un model distinctiv, sunt dificil de tratat și sunt însoțite, adesea, de dizabilități, atrage atenția un nou studiu!

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 13:10

Un studiu publicat ieri în Jurnalul Britanic de Farmacologie Clinică arată că în funcție de sex și gen, oamenii au reacții adverse diferite la medicamente. Studiul se bazează pe datele Centrului Național de farmacovigilență din Olanda.

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 11:50

Persoanele în vârstă care folosesc somniferele ca să doarmă mai bine vor avea nevoie, în timp, să crească numărul de medicamente antihipertensive pe care le iau, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       03 apr, 09:56

Un vid legislativ face ca, pe lângă publicitatea masivă care e pe toate posturile TV, pe internet și prin ziare, suplimentele alimentare să fie vândute acum și în stradă, sub cerul liber, în automate asemănătoare celor pentru cafea, pachete de gumă și sucuri. Colegiul...

Scris de: Adisa Codruț       01 apr, 12:52

Cercetătorii au găsit o explicație biologică pentru motivul pentru care unii oameni cu depresie nu răspund la o clasă de antidepresive pe care medicii le prescriu în mod obișnuit. Explicația are legătură cu diferențele fundamentale în celulele nervoase care produc și folosesc...

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 13:45

Valentina Baicuianu este noul director executiv al Asociației Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR), începând din martie 2019. 

Scris de: Adisa Codruț       28 Martie, 11:39

În Top 10 cele mai vândute medicamente din lume, opt sunt din categoria imunoterapie/biologice, unul este un anticoagulant puternic, iar al zecelea este un vaccin! Vorbim de un total de 82,4 miliarde de dolari obținute din vânzări anul trecut și de zeci, poate sute de milioane...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 13:49

Conferința „Oportunități ale adopției medicamentelor biosimilare pentru sistemul de sănătate din România”, desfășurată recent la București, a dus în prim-plan nevoia sistemului de sănătate românesc de a găsi soluții, astfel încât cu puținii bani care...

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 11:33

Știați că efectele unor medicamente sunt diminuate de cafea? Sunt și alte băuturi, suplimente și alimente care pot face asta. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 10:07

Cercetători de la Universitatea Oxford au descoperit că un proces obișnuit al creierului ar putea deschide calea pentru noi tratamente pentru insomnie. Studiul lor a fost publicat în prestigioasa revistă Nature.

Scris de: Florina Pop       23 Martie, 12:02

Statinele, medicamentele care ajută la controlul colesterolului, sunt mai bine de 20 de ani o bază în prevenirea si tratarea bolilor de inimă. Însă, unii pacienți aleg să renunțe la ele.

Scris de: Adisa Codruț       22 Martie, 11:22

Autoritățile române pregătesc legalizarea canabisului în scop medicinal. Ministrul Sănătății spune că orice terapie care vine în ajutorul pacienților va fi luată în discuție.

Scris de: Angela Sabău       20 Martie, 20:40

Statine: Un studiu care încearca să explice efectele secundare ale statinelor, medicamente folosite pentru scăderea colesterolului, a constatat că acestea aduc beneficii neașteptate în timpul atacurilor de inimă și în metastazele celulelor canceroase. Studiul apare în...

Scris de: Dana Lascu       20 Martie, 16:43

Noi medicamente au fost aprobate pentru bolnavii de cancer pulmonar cu celule mici, în stadiu extins. Aprobarea vine în urma mai multor studii efectuate pe pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       27 Martie, 07:14

Medicamentele pentru poliartrită reumatoidă reduc durerile, dar nu îmbunătățesc starea psihică a pacienților, arată ultimul studiu în domeniu. Specialiștii au câteva recomandări.

Scris de: Angela Sabău       19 Martie, 21:02

Arsurile la stomac sunt extrem de neplăcute și, netratate, pot duce la complicații serioase. Există, însă, o serie de medicamente în faramcii, care se vând fără prescripție medicală și care sunt eficiente.

Scris de: Angela Sabău       19 Martie, 19:30

Bufeurile afectează o mare parte dintre femeile care au supraviețuit cancerului de sân. Electroacupunctura ar putea fi o soluție pentru ameliorarea tulburărilor pe care le provoacă acestea.

Scris de: Angela Sabău       19 Martie, 18:08

Mai multe substanțe inactive din medicamente ar putea fi responsabile de producerea unor alergii. Substanțele inactive depășesc, adesea, cantitatea de substanțe active din pilule.  

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 21:39

Riscul de infarct miocardic poate să crească după o săptămână de administrare a unei doze zilnice ridicate de antiinflamatoare uzuale, arată studiu.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 15:36

Când vorbim de reacții adverse la pastile sau capsule, ne gândim la substanța activă, cea care e de fapt medicamentul. Dar și cele inactive pot provoca asemenea reacții, arată un nou studiu!

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 22:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICAMENTEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24