Medici & Clinici

Un bărbat a fost diagnosticat greșit de cancer la prostată și a făcut zeci de ședințe de terapie până să afle că nu suferea de respectiva afecțiune.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 09:51

Cunoscutul medic de familie Mihaela Pop explică în ce situații se poate obține gratuit Avizul epidemiolog pentru școală. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 23:15

Colegiul Medicilor din Municipiul București  face anchetă la Maternitatea Bucur, unde conducerea spitalului acuză un medic că s-a dus la serviciu deși avea simptome de COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 20:52

Noul raport al Amnesty International arată că la nivel mondial peste 7.000 de cadre medicale au murit din cauza COVID-19. Practic, de la raportul precedent din iulie, numărul deceselor în rândul cadrelor medicale e de 2,3 ori mai mare! Culmea, în Raport România este trecută cu doar 3 cazuri!

Scris de: Dana Lascu       04 sep, 13:21

Prof. dr. Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, a vorbit la DC Medical despre pierderea uriașă pe care o resimte lumea medicală, în urma trecerii în neființă a unuia dintre cei mai reputați neurologi din România, Prof Dr Ovidiu Băjenaru. 

Scris de: Georgiana Ioniță       03 sep, 21:17

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, a acuzat, miercuri, 2 septembrie, Direcţia de Sănătate Publică de "incompetenţă" în gestionarea situaţiei de la UPU a Spitalului Judeţean Ploieşti.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 16:42

Toxicologul Radu Țincu a declarat că Medicina nu a fost prima sa opțiune.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 12:50

Oamenii care suferă de durere cronică ar avea mai multe șanse să facă un atac de cord sau un accident vascular cerebral decât cei fără durere cronică.

Scris de: Adisa Codruț       02 sep, 09:57

Academicianul Irinel Popescu a vorbit, la Interviurile DC Medical, despre importanța chirurgiei robotice și de ce ar trebui ca spitalele să aibă un astfel de program. 

Scris de: Georgiana Ioniță       31 aug, 20:26

Savantul român Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, va fi comemorat luni, 31 august, în curtea Facultății de Medicină din București.

Scris de: Florina Pop       30 aug, 21:06

După aproape 6 luni de când a fost transformat în Spital COVID, pacienții cronici fiind obligați să meargă să se trateze pe unde au putut, Spitalul Colentina din București s-a redeschis pentru mai multe specializări! Se fac spitalizări de zi, în 14 secții, dar cu programare și trimitere de la...

Scris de: Dana Lascu       28 aug, 19:45

Mai mulți lideri de asociații a pacienților și medicilor au făcut declarații despre raportul privind șpaga în spitale, sesizată de pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       25 aug, 19:04

Reprezentanții Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă îl comemorează pe prof dr Șerban Marinescu, fost președinte al societății amintite.

Scris de: Adisa Codruț       24 aug, 17:17

Cu puțin înainte de noul an școlar, medicul de familie Mihaela Pop spune că e cazul să privim și să acceptăm realitatea: nu știm cum să ne protejăm și să-i protejăm pe cei din jur când vine vorba de boli infecțioase. Dar e cazul să învățăm!

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 17:59

Prof dr Ioan Sîrbu a făcut afirmații explozive într-un interviu acordat DC NEWS. El a arătat care este cea mai mare greșeală pe care au făcut-o medicii și autoritățile din România în pandemie.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 12:30

Colegiul Medicilor din Municipiul București - CMMB - sprijină demersurile organizațiilor medicilor de familie din Capitală pentru rezolvarea situației pacienților care au COVID-19 și sunt izolați sau carantinați la domiciliu

Scris de: Dana Lascu       11 aug, 17:25

Absolvenților Facultății de Medicină și ai Facultății de Medicină Engleză de la UMSFT Târgu Mureș au avut parte de o festivitate inedită - pe teren și cu distanțare fizică - dar asta nu i-a împiedicat să savureze momentul. 

Scris de: Dana Lascu       31 iul, 23:16

Un studiu recent susține că îndrăgitele LEGO ar crea abilități de anestezist.

Scris de: Florina Pop       21 iul, 23:18

Managerul Institutului Clinic Fundeni din Capitală, conf dr Anca Coliță, vine la Interviurile DC Medical, astăzi de la ora 19.00.

Scris de: Dana Lascu       21 iul, 16:52

Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș i s-a retras acreditarea, după ce mai multe deficiențe au fost dezvăluite acolo. 

Scris de: Adisa Codruț       15 iul, 19:24

Executivul a aprobat vineri, 9 iulie, circa 25.000.000 de lei pentru construirea unui nou corp care să lege mai multe platforme din cadrul Spitalului Județean Timișoara. 

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 23:04

UMF Cluj-Napoca i-a oferit profesorului și medicului stomatolog Dorin Dumitru Borzea medalia „Iuliu Hațieganu”.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 15:06

Un spital din județul Dâmbovița a fost nevoit vineri, 3 iulie, să transfere, cu elicopterul, trei pacienți cu COVID-19 întrucât nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 19:12

Adelina Pestrițu a vorbit despre operația de rinoplastie și stările prin care a trecut.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 20:00

Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioare Zerlendi.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 10:56

De aproape patru luni de zile Spitalul Clinic Colentina din Capitală e mai mult gol. Secții întregi sunt ținute încuiate și zeci de mii de pacienți au trebuit să-și caute alinarea în alte spitale, așa cum DC Medical arăta încă din luna mai. Situația s-ar putea, însă, rezolva nesperat de repede.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 23:27

Angajații de la Spitalul Colentina au lansat o petiție prin care cer autorităților să nu mai țină blocată uriașa instituție medicală pentru câțiva pacienți cu COVID și să lase pacienții cronici să aibă acces la serviciile de specialitate. Peste 20.000 de pacienți erau tratați lunar aici. Acum...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 17:01

În timpul stării de urgență și de alertă, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a îngrijit 1.218 de pacienți. 193 dintre aceștia, cu COVID-19. Circa 6 milioane de lei au fost investiți în această perioadă.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:30

Cercetătorii susțin că un hormon, recent descoperit, ar juca un rol esențial în ajustarea nivelului de sete la nevoile corpului.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 14:05

Directorul medical al Spitalului Marie Curie din București, Radu Tăbăcaru, a declarat că 5 angajați ai unității sunt pozitivi cu infecția COVID-19.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 14:47

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy