Medici & Clinici

Polițiștii au început o anchetă în cazul tinerei din Țicleni, județul Gorj, moartă în urma unei operații de cezariană.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 15:30

Secţia de Neurologie va fi mutată într-o clădire modulară de peste 2.000 de metri pătraţi ce urmează să fie construită lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea investiţiei fiind de 7,2 milioane lei fără TVA, a declarat, joi, managerul instituţiei, Adrian Marc.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 14:10

Aparatură medicală de 100.000 de euro a fost donată Neurologiei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către un om de afaceri.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:26

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) trage un semnal de alarmă cu privire la efectele grave pe care o nouă amânare a examenului de REZIDENȚIAT 2019 le poate avea asupra sistemului de sănătate din România și anunță continuarea protestelor.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 01:02

Sute de absolvenți ai facultăților de medicină din Iași, Craiova și Cluj, care vor să susțină concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2019, au protestat în această seară în cele trei mari centre universitare. Și au avut probări pentru fiecare protest!

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 19:53

Medicii reprezentanți ai Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România, le-au solicitat, astăzi, parlamentarilor din Comisiile de sănătate modificarea legislației în privința malpraxisului astfel încât să se încheie o asigurare colectivă a instituțiilor...

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 18:39

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, miercuri, 16 octombrie, că nu clădirile sunt cea mai importantă investiţie în sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 15:06

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, 16 octombrie, la Iaşi, că nu ştie când va fi organizat examenul de rezidenţiat.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 14:22

Până la sfârşitul anului, un număr de 14 dispecerate din ţară ar urma să fie complet integrate, astfel încât să includă, alături de Pompieri şi Ambulanţă, şi reprezentanţi ai altor servicii, precum Poliţia sau Jandarmeria, a precizat miercuri şeful Departamentului...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 oct, 13:56

Asistenții medicali de la Radiologia UPU Ploiești sunt nemulțumiți de sporurile salariale. Ei spun că vor 100%, ca și până la 1 martie 2018.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 23:49

SJU Focșani are nevoie de medici, iar pentru a-i găsit, directorul spune că va căuta la târgurile de joburi din țară.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 23:12

Medicul ginecolog care a fost prins în flagrant luând mită a fost reținut pentru 24 de ore. El este cercetat pentru luare de mită.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 22:05

Un medic ginecolog a fost prin în timp ce lua mită pentru servicii medicale. Flagrantul a fost organizat după o postare pe Facebook a unei femei.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 20:25

Profesor doctor Adrian Bot este cel care a inventat imunoterapia pentru limfomul malign. El a povestit, EXCLUSIV la DC Medical, cum a ajuns de la simplu absolvent al Facultății de Medicină din Timișoara, un cercetător de talie mondială. 

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 19:53

SJU Slatina va avea o unitate de primiri urgențe pentru copii. Spitalul va fi înființat în prima parte a anului viitor.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 19:49

Renumita artistă Tamara Buciuceanu-Botez a decedat. Reprezentanții Spitalului de Urgență Elias din București au făcut anunțul oficial. 

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 17:54

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, vine la Interviurile Medical pentru a povesti cum a inventat o imunoterapie pentru cancer – mai precis pentru limfom malign. Vom afla și cum a ajuns un român să facă istorie în cercetare la nivel mondial....

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 15:19

Cardiologul Gabriel Tatu-Chițoiu explică, într-o postare, motivul pentru care doctorii au echipamente albe, bleu sau verzi.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 10:32

La solicitarea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National a avizat astăzi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții "Spitalul Regional de Urgență Craiova".

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 13:53

Poliţistul din judeţul Olt care s-a împuşcat, duminică, în cap cu arma din dotare se află în continuare în stare gravă la secţia de terapie intensivă a SCJU Craiova.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 11:09

Examenul de REZIDENȚIAT 2019 e lăsat în aer, pentru că Ordinele care reglementează organizarea și desfășurarea acestuia nu au fost semnate. Iată mesajul tranșant al unui MEDICINIST pentru care viitorul e incert:

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 16:27

Odată cu trecerea Moțiunii de cenzură și căderea Guvernului, la cârma Ministerului Sănătății va fi numită o altă persoană. Iată la ce se așteaptă medicii de la viitorul ministru

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 12:11

Diabetul și fumatul au adus o femeie de 62 de ani față-n față cu diagnostic cumplit: amputarea unui picior. Medici de la o clinică din Capitală au ajutat-o.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 23:55

În timp ce absolvenții facultăților de Medicină din întreaga țară care urmează să susțină examenul de REZIDENȚIAT 2019 au intrat în grevă japoneză, nemulțumiți că acest concurs a rămas în aer odată cu trecerea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului, ministrul...

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 19:05

Un aparat de ultimă generaţie a fost pus în funcţiune vineri, 11 octombrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 17:42

În prima săptămână din octombrie s-au înregistrat 1.773 de cazuri de infecții respiratorii în județul Sibiu, mai multe cu 34,73% față de același interval din 2018.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 23:36

Prof dr Ioan Nedelcu și prof dr Vasile Ciuchi au fost premiați, în această seară, în cadrul Galei de excelență în medicina militară, organizată de Sitalul Militar Central „Carol Davila” la Cercul Militar Național din Capitală.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 23:11

Președintele Consiliului Județean Cluj precizează pe Facebook că s-a investit peste 6,5 milioane lei în dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello din Cluj-Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 22:46

Congresul UMF ”Carol Davila” din București, ajuns la a șaptea ediție, va reuni peste 6.000 de participanți români și străini între 10- și 12 octombrie la Palatul Parlamentului.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 16:34

Laureații Premiului Nobel pentru Medicină au făcut o serie de declarații în care au relatat despre lucrarea care le-a adus recompensa cea mai înaltă.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 10:25

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28