Medici & Clinici

Un tânăr din judeţul Sălaj, aflat într-o stare extrem de gravă, a primit, vineri, 20 aprilie, o inimă nouă în urma unui transplant realizat la Târgu-Mureș.

Scris de: Adisa Codruț       20 apr, 10:29

Un bărbat de 35 de ani aflat în moarte cerebrală va salva alte vieți, după ce familia și-a dat acordul pentru donarea organelor. Echipele de medici au fost azi la spitalul din Baia Mare pentru prelevare.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 17:55

Un Centru de Analiză Morfologică şi Spectrală a Calculilor Renali s-a înfiinţat la Spitalul "Dr. C.I. Parhon" din Iaşi. Este singurul de acest profil din sud-estul Europei.

Scris de: Adisa Codruț       19 apr, 14:53

Aparatură și instrumentar chirurgical în valoare de 80.000 de lei a ajuns, azi, la Spitalul Județean din Baia Mare. Scopul este acela de a deschide Compartimentul de Chirurgie Cardio-Vasculară.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 18:38

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost în control, în jurul orei 12 noaptea, la Spitalul din Sinaia. Oficialul s-a declarat mulţumit de condiţiile găsite.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 12:37

Proiectul de lege care prevede includerea tuturor gărzilor în vechimea în muncă și pensionarea cu cinci ani înainte de termen legal actual a personalului medical este, acum, pe masa comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, după ce a fost respins de Senat. Guvernul e...

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 04:15

Aparatură nouă în valoare de 2,7 milioane de euro va fi adusă la Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       15 apr, 15:24

Vigurous Warrior 19, exercițiul medical care a avut loc la București, a implicat mai mult echipaje medicale care au participat la acțiuni comune.

Scris de: Adisa Codruț       12 apr, 15:53

Cursuri de patologie spinală se vor ține la Spitalul de Neurochirurgie "Prof. dr. Nicolae Oblu" din Iaşi, singurul acreditat în acest sens din țară.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr, 23:35

Ambulatoriul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca se va moderniza cu fonduri europene.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr, 18:16

Exercițiul medical Vigorous Warrior 19 – VW19 a fost ocazia cu care au avut loc o serie de acţiuni de testare a capabilităţilor medicale operaţionale în București.   Mai multe echipaje medicale au participat la acțiunea comună.

Scris de: Adisa Codruț       11 apr, 16:23

Cristian Botez, jurnalistul bătut la supermarket când a luat apărarea unei femei, se poate considera un norocos, a explicat academicianul prof.dr. Irinel Popescu, medicul care i-a salvat viața noaptea trecută făcându-i transplant de ficat.  EXCLUSIV pentru DC MEDICAL. 

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 17:09

27 de cadre medicale de la Spitalul Județean au finalizat Modulul I al cursului de Educator perinatali certificați. Ei vor putea oferi gravidelor și mamelor servicii de sănătate maternă în primele 1.000 de zile.

Scris de: Adisa Codruț       10 apr, 16:05

Un Centru de Neuroexcelență va funcționa la Spitalul Clinic de Urgențe „Nicolae Oblu“ din Iași. Este primul de acest gen din țară.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 20:01

O echipă multidisciplinară de medici din Mureș a reușit o intervenţie de replantare de braţ la un bărbat de 61 de ani. 

Scris de: Adisa Codruț       08 apr, 19:09

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești și-a dat demisia, în urma scandalului declanșat după controlul inopinat efectuat de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la finalul săptămânii trecute. Colegiul Medicilor Prahova a reacționat și el.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 07:32

Un medic oftalmolog de la Spitalul județean Suceava, care era șef de secție, a fost demis din funcție după ce tatăl unei fetițe a făcut o plângere în care a scris cum s-a comportat doctorița în cauză, și că i-a cerut - în camera de consultații la spitalului, fiind - să...

Scris de: Dana Lascu, Scris de: Elena Badea       05 apr, 17:09

Dr. Ostin C Mungiu, profesorul emerit care a introdus disciplina Algeziologie (studiul durerii) în România explică de ce discuția pentru legalizarea canabisului în România nu trebuie luată în derâdere și în ce măsură ar fi utile aceste derivate anumitor...

Scris de: Dana Lascu       05 apr, 15:56

Un bebeluș de 6 luni a murit la Spitalul de Pediatrie Ploiești, la câteva ore după ce a fost dus cu febră. Mama adoptivă acuză medicii că nu au salvat pruncul.

Scris de: Adisa Codruț       05 apr, 15:54

Persoanele care au suferit amputaţii ori care s-au născut fără unul dintre membre nu vor mai fi nevoite să se prezinte periodic la comisiile de evaluare, a precizat ministrul Muncii.

Scris de: Adisa Codruț       05 apr, 14:51

Ministerul Sănătății organizează, în perioada 15 mai - 21 iunie 2019, o sesiune de examen pentru obținerea atestatelor de studii complementare pentru medici, medici dentiști și farmaciști. Dosarele se depun până 15 aprilie inclusiv!

Scris de: Dana Lascu       05 apr, 13:34

Duminică noaptea, o bătrână a zăcut ore în șir pe o bancă din sala de așteptare de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești fără ca cineva s-o bage în seamă. Este același spital unde pe 29 spre 30 martie, în crucea nopții, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a făcut...

Scris de: Dana Lascu       04 apr, 18:17

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut demiterea directorului de îngrijiri de la Clinica de Hematologie din Craiova, ca urmare a reclamației făcute pacienți.

Scris de: Adisa Codruț       04 apr, 14:03

Doctorul brașovean Dan Grigorescu dezvăluie, pe pagina sa de Facebook, la ce folosește Colegiul Medicilor din România, prin președintele său dr. Gheorghe Borcean, banii din cotizațiile a zeci de mii de doctori români, fără știința sau binecuvântarea lor.

Scris de: Dana Lascu       04 apr, 12:17

O pacientă a postat pe Facebook imagini din Clinica de Hematologie a Spitalului „Filantropia“ din Craiova în care arată în condițiile mizere sunt internați pacienții. Sorina Pintea a trimis insecție de la Ministerul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       04 apr, 11:14

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Reșița, după moartea unei paciente gravide în luna a noua. Tânăra era internată cu simptome de infecție respiratorie.

Scris de: Adisa Codruț       03 apr, 19:17

Un centru de radioterapie a fost inaugurat azi, 3 aprilie, la Baia Mare. Bolnavii de cancer care au nevoie de acest tip de terapie din Maramureș și județele limitrofe nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la marile centre din țară pentru acest tratament.

Scris de: Angela Sabău       03 apr, 13:54

Fostul acționar de la Dinamo, Cristi Borcea, care era încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru executatea unei pedepse cu închisoarea, a ajuns noaptea trecută la Spitalul de Urgență Floreasca, pentru că are probleme cu inima.

Scris de: Adisa Codruț       02 apr, 11:00

Laboratorul de Radioterapie cu Energii Înalte se deschide la Spitalul Județean din Baia Mare. Investiția de cinci milioane de euro este destinată bolnavilor oncologici.

Scris de: Adisa Codruț       01 apr, 18:14

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat la o dezbatere a medicilor de familie că în 2019 va fi demarată construcția a două spitale regionale, la Constanța și la Craiova, cu bani din bugetul Ministerului Apărării. Cele două spitale vor avea caracter militar!

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 23:50

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27