Medici & Clinici

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că în România astăzi la ora 10.00, erau 285 de cadre medicale infectate cu coronavirus. Cei mai mulți sunt în Suceava - 181 - și în București - 45. Iată distribuirea pe județe: 

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 15:02

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) elucidează modul în care se acordă avizul epidemiologic la ieșirea din perioada de izolare la domiciliu. Paragrafele din Ordonanța militară

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 10:49

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a alcătuit un mini-ghid care elucidează modul în care se acordă concediile medicale și cine are dreptul la plata a 75%. Paragrafele din lege importante

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 05:52

Dr Livia Davidescu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova și alți medici, cer imperativ protejarea personalului medical în fața noului coronavirus, explicând că un medic infectat reprezintă un pericol uriaș la adresa pacienților.

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 18:48

Secretarul Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), dr Daciana Toma a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre consecințele schimbării tratamentului pacienților, din cauza lipsei de medicamente de pe rafturi, din perspectiva medicului de familie

Scris de: Georgiana Ioniță       26 Martie, 23:54

Dr Gabriel Tatu-Chițoiu, medic cardiolog la Spitalul Floreasca din București, atrage atenția asupra faptului că în mai multe spitale cadrele medicale nu au fost protejate de infecția cu coronavirus. Și, ironic, subliniază el, asta e o metodă originală românească de a...

Scris de: Dana Lascu       24 Martie, 14:14

În contextul eforturilor întreprinse de autoritățile publice pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Ministerul Apărării Naționale a demarat măsurile necesare pentru suplimentarea numărului de posturi din sistemul medico-militar în vederea...

Scris de: Georgiana Ioniță       23 Martie, 17:47

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a decis suspendarea temporară și pe o periodă determinată a cotizației lunare pe care i-o achitau membrii săi. Mai mult, pentru restul anului, cotizația lunară către CMSR va rămâne la aceeași sumă ca și anul trecut.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 16:57

Federația Națională a Patronatelor Medicilor Familie cere CNAS să modifice urgent pachetele de servicii și Contractul-Cadru pentru ca medicii să poată trata pacienții în siguranță.

Scris de: Dana Lascu       22 Martie, 06:01

Mesajul unei asistente de la Terapie Intensivă, disperată că după o tură de 48 de ore de muncă nu a găsit alimente ca să aibă ce mânca, e o lecție pentru noi toți! Nu cumpărați mai multă mâncare decât aveți nevoie!

Scris de: Dana Lascu       21 Martie, 08:01

Sanador a anunțat că în urma cerințelor enunțate de autorități, lanțul privat de clinici a luat următoarele măsuri:

Scris de: Adisa Codruț       16 Martie, 18:03

Spitalul Clinic Colentina din Capitală se va transforma într-un centru pentru tratarea pacienților cu coronavirus Covid-19 care au și alte afecțiuni., a anunțat secretarul de stat Horațiu Moldovan.

Scris de: Adisa Codruț       16 Martie, 17:05

Președintele Klaus Iohannis, în cadrul măsurilor luate în STARE DE URGENȚĂ, a anunțat modificări la emiterea de rețetele pentru medicamentele pacienților cronici, a plafonului pentru analize, prescripții tratamente off-label, a idemnizației pentru creșterea copilului și a...

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 15:53

Cunoscutul medic oftalmolog, prof dr Monica Pop îndeamnă populația să aibă încredere în medici în această pandemie de coronavirus și spune că sistemul sanitar e „pe fază”.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 22:42

După ce un medic de la un spital privat din Constanța a fost diagnisticat cu coronavirus Covid-19, reprezentanții unității medicale au implementat măsuri de siguranță și au luat mai multe decizii pentru protejarea pacienților.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 14:57

Dr Gheorghe Borcean, președintele CMR, spune că medicii pensionari pot fi considerați o armată albă de rezerviști, dar că nu toți doctorii ieșiți la pensie ar putea fi chemați „la arme”. 

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 12:55

Dr Mihai Păduraru, directorul medical de la Spitalul Prof Dr Constantin Angelescu, care aparține de Ministerul Justiției, a anunțat că unitatea are centru de triaj, dar acesta este făcut din donații!

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 19:38

Președintele Colegiului Medicilor din România, dr Gheorghe Borcean, spune că dacă va fi nevoie, se va putea apela la medicii pensionari din România, care să răspundă dacă vor. Dar pentru asta trebuie trecute anumite obstacole psihologice și birocratice. 

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 13:34

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost adusă vineri dimineața, 6 martie, la instanță.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 09:33

DNA a dat o declarație oficială privind imaginile cu Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, transportată în cătușe la spital.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 11:00

Victor Costache, ministrul propus pentru Sănătate, a primit aviz negativ la audieri.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 15:00

Cei din Arestul Poliției București ar fi chemat un psihiatru pentru Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 12:09

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, vizibil afectată de boală, a fost adusă cu o mașină a Poliției la Spitalul Ministerului de Interne din Capitală.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 19:41

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a contestat decizia instanței prin care a fost arestată preventiv.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie, 16:04

Raed Arafat a vorbit despre SMURD la un eveniment dedicat tinerilor.

Scris de: Adisa Codruț       03 Martie, 15:14

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost internată sub paza polițiștilor.

Scris de: Adisa Codruț       02 Martie, 12:41

Jurnalista BBC Tessa Dunlop a dat cărțile pe față într-un interviu exploziv EXCLUSIV pentru DCNews.

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 10:55

Pe numele Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, s-a emis un mandat de aducere din partea DNA.

Scris de: Adisa Codruț       28 feb, 18:53

Mai mulți oameni protestează duminică, 23 februarie, în Piața Victoriei împotriva OUG privind liberalizarea serviciilor medicale. 

Scris de: Adisa Codruț       23 feb, 17:11

Imaginea cu un nou-născut care se uită încruntat la medicul ce încerca să o facă să plângă a devenit virală.  

Scris de: Florina Pop       23 feb, 08:34

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25