Medici & Clinici

Președintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof dr Daneil Coriu, a anunțat că din acest moment susține sanționarea prin suspendarea dreptului de a exercita profesia pentru toți medicii care prezintă public teorii care nu sunt validate științific. 

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 13:49

Prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că este foarte afectat de cele 2.000 de decese care sunt înregistrate săptămânal din cauza valului Delta al pandemiei COVID-19. Microbiologul spune că din cauza acestui număr mare de decese se poate spune că în fiecare săptămână...

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 07:49

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu spune ca orice părinte care ajunge la spital cu copil trebuie să facă următoarele lucruri, la care se adaugă unul VITAL la care are tot dreptul: 

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 12:03

Ministrul Sănătății a publicat condițiile pentru desfășurarea concursului de rezidențiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie, REZIDENȚIAT 2021 sesiunea 21 noiembrie 2021. Iată toate detaliile, inclusiv ce locuri și posturi sunt scoase la concurs: 

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 07:49

Este doliu în medicina românească și la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi. Marele şi cunoscutul profesor emerit Ostin Mungiu a trecut astăzi, 11 octombrie 2021, la cele veșnice. 

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 13:00

Cele mai recente descoperiri ştiinţifice în urologie vor fi prezentate exclusiv online la ediția a XXXVII-a a Congresului Național de Urologie ROMURO, care se derulează în perioada 6-8 octombrie 2021.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 14:15

Un protest a avut loc în fața Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc ieri dimineață un incendiu în secția ATI, iar șapte persoane și-au pierdut viața.

Scris de: Adisa Codruț       02 oct, 12:13

Raed Arafat a fost prezent la Constanța, unde a susținut o conferință de presă în urma incendiului ce a avut loc azi. El spune că nu a fost necesar transferul pacienților în alte județe.

Scris de: Angela Sabău       01 oct, 15:59

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a avut loc un incendiu în această dimineață, funcționa fără autorizare/avizare de siguranță la incendii.

Scris de: Angela Sabău       01 oct, 15:52

Pele, una dintre legendele fotbalului mondial, a ajuns vineri seara la Terapie Intensivă după ce s-a lovit de probleme respiratorii. Acesta și-a anunțat fanii pe Facebook că se recuperează ”foarte bine”.

Scris de: Adisa Codruț       18 sep, 09:47

Cunoscutul medic-scriitor Vasi Rădulescu a adunat toate zicerile și credințele legate de boli, total nefondate dar intens vehiculate. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 10:56

Cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, doctor în științe medicale, cercetător și cu o experiență de 30 de ani de muncă și studiu, dă o replică fabuloasă „pricepuților” de pe internet care-i contestă experiena profesională și cunoștințele medicale.

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 10:31

Colegiul Medicilor din România – CMR – atrage atenția, în contextul Zilei Mondiale pentru Siguranța Pacientului, că sunt necesare politici și măsuri coerente pentru a asigura nașteri în siguranță

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 10:05

CMMB: Astăzi în întreaga lume se marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, o zi menită să atragă atenția asupra importanței politicilor și măsurilor pentru reducerea riscului apariției evenimentelor adverse asociate asistenței medicale. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 10:00

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit joi „Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situații de Urgență” Spitalului Universitar de Urgență Militar „Dr. Carol Davila” pentru „contribuția adusă în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”. Distincția a fost oferită comandantului Spitalului...

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 17:11

Ministerul Sănătății anunță organizarea în perioada septembrie-octombrie 2021, a unei sesiuni de schimbare a centrelor de pregătire pentru rezidenți (transfer). Iată ce trebuie să facă cei care vor să se transfere:

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 15:14

Spitalul Universitar de Urgență Militar Central organizează, în perioada 13-15 septembrie, a X-a ediție a Conferinței anuale, manifestare prilejuită de aniversarea a 190 de ani de existență a unității.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 19:43

Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță, arată Biroul executiv al Colegiului Medicilor din România - CMR, într-un apel lansat miercuri. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 21:23

Pele (80 de ani), un nume al fotbalului mondial, se află internat în spital.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 20:19

Comunitatea medicală din România este din nou în doliu. Doctorul Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal Timișoara s-a stins fulgerător din viață, la doar 58 de ani. 

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 12:06

Comunitatea medicală, din nou în doliu. Dr. Kalman Mihaly Schwarz, reputat neurolog și fost șef al Secției Neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a decedat.

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 10:25

Cercetătorii japonezi au izolat dintr-un bulb de lalea o tulpină de bacterie-ciupercă rezistentă la medicamente potențial mortală pentru oameni. Tulpinia prezenta recombinări genetice și elemente de rezistență la fungicide.

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 19:43

În această seară s-a mai stins o mare stea: actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București și președinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER), care avea 79 de ani, a murit.

Scris de: Dana Lascu       05 sep, 19:24

Raed Arafat, șeful DSU, susțin că fiecare spital județean ar trebui să aibă un heliport.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 21:07

Medicul de familie Eduard Egri, din Sibiu, povestește pe Facebook prin ce a trebuit să treacă un pacient de-al său care a suferit o fractură la un picior.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 17:14

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, Spitalul Colentina și aproape 200 de blocuri din Capitală vor rămâne până marți, 7 septembrie, fără apă caldă, din cauza unor lucrări de remediere a unor avarii la sistemul de temoficare, a anunțat Termoenergetica.

Scris de: Dana Lascu       02 sep, 12:23

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației nr. 438/4.629 stabilește prevede noul format d e fiță medicală de înscriere în colectivitate, dar și faptul că, la reîntoarcerea din vacanță elevilor nu li se va mai cere avizul epidemiologic, ca până acum. ORDINUL INTEGRAL la finalul...

Scris de: Dana Lascu       01 sep, 10:36

Texasul ar putea deveni miercuri statul american cel mai restrictiv în materie de avort, odată cu intrarea în vigoare a unei legi care interzice orice intervenţie după a şasea săptămână de sarcină şi încurajează populaţia să denunţe persoanele care o încalcă.  

Scris de: Adisa Codruț       31 aug, 20:08

Ministerul Sănătății a aprobat concediile medicale pentru pacienții cu arsuri grave până la vindecare, inclusiv în perioada de vindecare.

Scris de: Adisa Codruț       30 aug, 20:18

Cunoscutul medic-scriitor Vasi  Rădulescu a povestit cum în urmă cu câțiva ani a descoperit un fel de definiție pentru placebo, fără să aibă intenția asta. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 12:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy