Medici & Clinici

Executivul a aprobat vineri, 9 iulie, circa 25.000.000 de lei pentru construirea unui nou corp care să lege mai multe platforme din cadrul Spitalului Județean Timișoara. 

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 23:04

UMF Cluj-Napoca i-a oferit profesorului și medicului stomatolog Dorin Dumitru Borzea medalia „Iuliu Hațieganu”.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 15:06

Un spital din județul Dâmbovița a fost nevoit vineri, 3 iulie, să transfere, cu elicopterul, trei pacienți cu COVID-19 întrucât nu mai are paturi libere la Terapie Intensivă.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 19:12

Adelina Pestrițu a vorbit despre operația de rinoplastie și stările prin care a trecut.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 20:00

Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioare Zerlendi.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 iul, 10:56

De aproape patru luni de zile Spitalul Clinic Colentina din Capitală e mai mult gol. Secții întregi sunt ținute încuiate și zeci de mii de pacienți au trebuit să-și caute alinarea în alte spitale, așa cum DC Medical arăta încă din luna mai. Situația s-ar putea, însă, rezolva nesperat de repede.

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 23:27

Angajații de la Spitalul Colentina au lansat o petiție prin care cer autorităților să nu mai țină blocată uriașa instituție medicală pentru câțiva pacienți cu COVID și să lase pacienții cronici să aibă acces la serviciile de specialitate. Peste 20.000 de pacienți erau tratați lunar aici. Acum...

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 17:01

În timpul stării de urgență și de alertă, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta a îngrijit 1.218 de pacienți. 193 dintre aceștia, cu COVID-19. Circa 6 milioane de lei au fost investiți în această perioadă.

Scris de: Adisa Codruț       18 iun, 15:30

Cercetătorii susțin că un hormon, recent descoperit, ar juca un rol esențial în ajustarea nivelului de sete la nevoile corpului.

Scris de: Florina Pop       17 iun, 14:05

Directorul medical al Spitalului Marie Curie din București, Radu Tăbăcaru, a declarat că 5 angajați ai unității sunt pozitivi cu infecția COVID-19.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 14:47

Managerul interimar al Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Prof Dr Catalin Cîrstoiu, care sâmbătă nu a răspuns solicitărilor noastre, transmite astăzi că de fapt șeful Secției de oftalmologie, prof dr Liliana Voinea, rămâne în funcție. 

Scris de: Dana Lascu       14 iun, 10:41

Sorin Oprescu, șeful secției de Chirurgie IV de la Spitalul Universitar de Urgență din București, este unul dintre șefii de secție demiși de conducerea unității. Acesta se află în concediu medical și va contesta decizia.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 19:55

Adriana Nica a fost demisă din funcția de șef ATI de la Spitalul Universitar din București. Alături de ea, alți 4 șefi de secții. Printre aceștia - Sorin Oprescu, aflat în concediu medical.

Scris de: Florina Pop       13 iun, 13:41

Cinci șefi de secție de la Spitalul Universitar din București au fost demiși.

Scris de: Adisa Codruț       13 iun, 12:23

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a făcut publică o scrisoare deschisă în care cer autorităților să deschidă spitalele. Înainte de pandemie, 142 de români mureau zilnic de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 08:35

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) solicită Avocatului Poporului să revină asupra informărilor transmise privind monitorizarea spitalelor prin Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție, considerând că emiterea unor astfel de suspiciuni sunt un derapaj grav. 

Scris de: Dana Lascu       11 iun, 20:07

Europarlamentarul Tudor Ciuhodaru spune că ar trebui redeschise spitalele și că se așteaptă la o creștere a numărului de pacienți diagnosticați cu TBC.

Scris de: Adisa Codruț       11 iun, 10:15

Camera Deputaților a adoptat astăzi Legea privind măsurile de siguranță cu caracter medical și statutul spitalelor de psihiatrie și pentru măsuri de siguranță. În câteva zile va pleca la promulgare la președintele Klaus Iohannis

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 19:27

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că patru angajați din sănătate au fost găsiți în incompatibilitate. Este vorba de ec. Gabriela Stan de la Ana Aslan, de dr Gheorghe Peltecu de la Spitalul Filantropia, de dr Lazăr Octavian Fulger de la „Pius Brânzeu” Timișoara și de farmacistul...

Scris de: Dana Lascu       02 iun, 12:12

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți trage un semnal de alarmă asupra unor practici ilegale diseminate la nivelul întregii structuri de rezidențiat, prin care unii medicii rezidenți efectuează gărzi neplătite peste norma prevăzută în contractul de muncă.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 21:55

Medicul chirurg Cătălin Bărbulescu de la Spitalul Universitar din București s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut de colegii acestuia pe o rețea de socializare.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 10:43

Medicul oftalmolog Monica Pop subliniază că orice pacient are dreptul externării la cerere.

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 21:48

„Relansare Responsabilă” - Platformă realizată cu aportul științific al NHS (UK), World Health Organisation, I.C.D.C (Israel), FDA (SUA), European Center for Diease Prevention and Control, Centrul de Excelență în Medicina Translațională, Prof. Dr. Irinel Popescu, Prof. Dr....

Scris de: D.C.       15 mai, 13:18

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie transmite o scrisoare deschisă ministrului Sănătății, în care îi propune propune o serie de măsuri necesare pentru continuarea activității cabinetelor de medicina familiei după încetarea stării de urgență, în...

Scris de: Georgiana Ioniță       04 mai, 09:04

Prof dr Adrian Streinu-Cercel a răspuns acuzațiilor care i se aduc într-o scrisoare deschisă. 

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 21:54

Președintele Societății Române de Microbiologie și membru în Comitetul Executiv al OMS, prof dr Alexandru Rafila, a acordat la interviu la DC News și DC Medical. De data asta este vorba de un interviu relaxant de weekend!

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 13:28

Igiena mâinilor este una dintre cele mai eficiente arme în combaterea bolilor, inclusiv atunci când vorbim de noul coronavirus. Chirurgul ortoped pediatru Florin-Daniel Enache, de la SJU Constanța, ne arată cum procedează el:

Scris de: Dana Lascu       08 apr, 10:18

Stimulentul de risc de 500 de euro va fi acordat întregului personal care deservește pacienții aflați în spitale, nu doar medicilor, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Scris de: Adisa Codruț       06 apr, 14:03

SANADOR a anunțat că testează toate viitoarele mămici și pacienții de la Comartimentul de Primiri  Urgențe (CPU), pentru coronavirus, gratuit, la internare. 

Scris de: Comunicate       03 apr, 17:55

Contractul de finanțare europeană pentru Spitalul Regional de Urgență Florești Cluj a fost semnat. Proiectul este în valoare de 500 de milioane de euro.

Scris de: Adisa Codruț       02 apr, 21:23

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy