Medici & Clinici

Medicina militară aniversează mâine, 21 august, 157 de ani de la înființarea Corpului ofițerilor sanitari ai Armatei. Cu această ocazie se vor desfășura mai multe evenimente. Iată programul acestora și câteva repere istorice importante pentru medicina militară...

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 13:43

Ministerul Sănătății a anunțat că din cei patru pacienți care sunt internați la Spitalul Universitar de Urgență București și Spitalul Sfântul Pantelimon, doi sunt în stare gravă, fiind intubați.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 13:12

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că a finalizat ancheta privind actul medical în cazul scandalului de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, unde un pacient a ucis cinci oameni și a rănit alți 8. A cincea victimă a decedat azi-noapte. Managerul spitalului a demisionat, iar...

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 09:06

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, duminică, într-o conferință susținută la Buzău, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca că în unitatea medicală s-a produs un lung șir de erori umane și această tragedie putea fi evitată. Noaptea trecută,...

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 21:33

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat pe pagina ei de Facebook că a pornit spre Buzău, unde va coordona personal ancheta de la Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri pentru Siguranță Săpoca.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 15:57

Pacienții de la Buzău care au fost răniți în urma atacului de azi noapte al unui alt pacient internat cu sevraj etilic au fost transferați la București.

Scris de: Adisa Codruț       18 aug, 13:50

În urma atacului de la Buzău, pacienții internați la spitalul județean vor fi transferați la unități medicale din capitală. Decizia vine ca urmare a faptului că spitalul din localitate nu are secție de neurochirurgie.

Scris de: Adisa Codruț       18 aug, 11:55

Sorina Pintea a trimis Corpul de Control al Ministerului Sănătății chiar azi la Buzău, acolo unde noaptea trecută a avut loc o tragedie. Patru pacienți au murit și nouă au fost răniți, după ce au fost atacați de un pacient. Trei răniți sunt în stare gravă, unul urmând a fi...

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 11:17

Ministerul Sănătății a anunțat că anul acesta examenul de Rezidențiat va avea loc pe 17 noiembrie 2019. Data examenului a fost modificată față de anul trecut din cauza alegerilor prezidențiale. Deocamdată au fost publicate doar tematica și bibliografia de examen.

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 03:49

Fundația All Within My Hands, fondată de Metallica, a anunțat, aseară, la concertul susținut la București,  o donație de 250.000 de euro pentru #NoiFacemUnSpital - primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 08:57

În județul Sibiu, asistenţa medicală şi farmaceutică va fi asigurată de unităţi cu program de activitate permanent, similar zilelor de sfârşit de săptămână.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 20:45

Circa 280.000 de lei au fost alocați miercuri, 14 august, prin ședința ordinară a Consiliului Judeţean pentru redeschiderea spitalului de la Bălcești.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 17:47

Un aparat de ultimă generaţie care determină non-invaziv fibroza şi steatoza hepatică este funcționabil de miercuri, 14 august, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 16:46

Conf. Dr. Carmen Orban va fi noul director general al Grupului Monza, după opt ani în care a fost manager al Institutului Clinic Fundeni. Ea va prelua funcția în domeniul privat pe 19 augst, după ce mandatul în instituția medicală de stat expiră, pe 16 august.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 14:09

Un workshop de endoscopie intervențională a avut loc la Spitalul Clinic Colentina din București. Evenimentul a reunit trei tipuri diferite de simulatoare de endoscopie.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 12:52

Lucrările la viitoarea clădire a Ambulatoriului Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” sunt în grafic. Se estimează că vor fi gata până la sfârșitul anului.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 13:50

Două gemene care s-au născut unite în zona frunții au fost operate cu succes în Ungaria. Chirurgii spun că sunt stabile și au șanse mari ca recuperarea să decurgă bine.

Scris de: Adisa Codruț       03 aug, 18:18

Patru tineri au ajuns la spital după ce li s-a administrat, din greșeală, de patru ori mai multă metadonă decât era normal.

Scris de: Adisa Codruț       01 aug, 15:10

Reprezentanții Consiliului Județean Galați au semnat miercuri, 31 iulie, contractul de finanțare al unui proiect de extindere și dotare a ambulatoriului Spitalului Județean.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 17:46

Spitalul Clinic Căi Ferate din Cluj a primit 500.000 de lei de la Consiliul Județean pentru achiziționarea unui echipament destinat investigării afecțiunilor mamare.

Scris de: Adisa Codruț       30 iul, 21:42

Un centru balneoclimateric multifuncțional, care va cuprinde, printre altele, un aquapark și o zonă de wellness, va fi construit în stațiunea Covasna.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 23:13

Un bărbat de 50 de ani, din Bârlad, a fost adus la un spital din Iași unde a fost diagnosticat cu leptospiroză. Pacientul a lucrat într-un subsol infectat.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 11:41

Un scanadal a izbucnit la spitalul din Ploiești, după ce familia unei bătrâne acuză medicul de gardă că s-ar fi purtat urât cu femeia în timpul consultației. 

Scris de: Adisa Codruț       25 iul, 22:09

Investiții de peste 30 de milioane de lei vor fi făcute la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Banii vor fi folosiți pentru dotarea spitalului cu echipamente medicale, dar și pentru construirea unui sediu nou.

Scris de: Adisa Codruț       24 iul, 22:22

Consiliul Județean Cluj a câștigat încă patru noi proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă privind modernizarea și dotarea a două spitale.

Scris de: Adisa Codruț       24 iul, 12:21

Un bebeluş de numai o lună, din Galați, a fost intoxicat cu nitriţi și a fost dus în stare gravă, cu elicopterul SMURD, la spital.

Scris de: Adisa Codruț       23 iul, 09:51

Un cunoscut medic ortoped din Cluj se află în arest la domiciliu după ce a fost prins în flagrant primind câteva sute de euro.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 17:31

Șapte medici, angajați ai unui cabinet din Brașov care eliberează atestate medicale pentru conducătorii auto, sunt cercetați, sub control judiciar, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, a anunțat...

Scris de: Adisa Codruț       18 iul, 18:19

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a afirmat miercuri, 17 iulie, că nu înțelege de ce introducerea măsurii "pacienților falși" în spitale a stârnit controverse în rândul unor medici și asistente.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 23:19

Pacient sub acoperire. Managerul celui mai mare spital public din judeţul Sibiu a declarat că nu se teme de pacienţii "sub acoperire", strategie a ministrului Sănătății să descopere doctori care iau șpagă.

Scris de: Adisa Codruț       17 iul, 21:00

Click pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27