Medici & Clinici

Autoritățile americane au avertizat că în Mexic cartelurile de droguri produc cantități masive de medicamente contrafăcute care conțin fentanil, un analgezic opiaceu de sinteză. În unele concentrația de fentanil e letală!

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 22:57

Managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea, a vorbit despre pacienta care a suferit arsuri și a stat 24 de ore până când a fost transferată la Brașov, menționând că s-au respectat toate procedurile, dar că e necesară o anchetă pe „tot fluxul acestui pacient”.

Scris de: Adisa Codruț       04 noi, 16:25

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu spune că nu e confins de argumentele lui Vlad Voiculescu și ale asociației Dăruiește Viață, care fac spitalul oncologic pentru copii, că totul este o tactică de PR și că de fapt lucrurile sunt „sulfuroase” . Iată mesajul său

Scris de: Adisa Codruț       03 noi, 11:56

Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România trage un semnal de alarmă cu privire la utilizarea de antibiotice.  

Scris de: Adisa Codruț       01 noi, 20:12

Angajații Institutului Clinic Fundeni vor dona sânge pentru pacienți, iar cu bonurile valorice primite vor cumpăra cadouri pentru copilașii bolnavi care sunt internați în spital. Mâine începe campania de donare de sânge pentru Fundeni!

Scris de: Dana Lascu       31 oct, 19:50

Medicamentele pot interacționa cu alte medicamente, dar știați că pot interacționa și cu alimente, suplimente, băuturi și ierburi? Iată ce să NU combinați niciodată:

Scris de: Dana Lascu       30 oct, 12:19

Zeci de femei au beneficiat de consultaţii gratuite şi investigaţii imagistice în cadrul unei campanii pentru depistarea afecţiunilor mamare desfăşurată în judeţul Teleorman, scopul principal fiind acela de prevenire şi depistare precoce a cancerului la sân.

Scris de: Adisa Codruț       28 oct, 20:27

O anchetă se derulează la Spitalul de Pediatrie  Sfânta Maria din Iași după ce pe rețelele de socializare au apărut informații conform cărora doi copii, gemeni, ar fi murit acolo din cauza neglijenței medicale.

Scris de: Adisa Codruț       28 oct, 18:12

Aproape un milion de persoane sunt afectate de inundaţiile grave din Sudanul de Sud, a anunţat vineri Organizaţia Naţiunilor Unite.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 19:17

Administrația orașului Gherla, județul Cluj, a lansat licitaţia publică pentru construirea unui punct de lucru SMURD în localitate.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 18:53

Un bloc ANL cu 30 de locuinţe pentru tinerii medici a fost construit în curtea Spitalului Municipal din Oradea, a anunţat Primăria, într-un comunicat.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 16:30

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, afirmă că premiile obținute la Gala Elitelor Medicale reprezintă recunoaşterea muncii angajaţilor, în 36 de ani de activitate medicală.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 16:05

Raed Arafat anunță că își va prezenta punctul său de vedere după comemorarea tragediei de la Colectiv și după alegerile prezidențiale.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 20:41

CNAS face precizări importante privind modificări care intervin în tratamentul cu Panobinostatum ( aria terapeutică oncologie) și Ustekinumab (psoriazis cronic sever în plăci) începând cu 1 noiembrie 2019. Iată cum se va face tratamentul:

Scris de: Dana Lascu       24 oct, 20:24

Ambulatoriul Spitalului Orăşenesc Cugir va fi modernizat cu fonduri europene, printr-un contract în valoare de peste 2,2 milioane de euro.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 19:25

Un computer tomograf şi un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică au ajusn la Spitalul Județean Alexandria, în urma unui proiect finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 17:55

Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara are dotări care l-au adus la nivelul standardelor de acreditare, spun reprezentanții unității. 

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 14:55

Un proiect finanțat din fonduri norvegiene va aduce un registru național pentru copii cu tulburare de spectru autist, iar pentru 300 de copii cu această afecțiune, investigaţii clinice, genetice şi imagistice.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 14:27

Cristian Radu, prim-adjunct IGSU, a făcut precizări în cadrul unei conferințe despre apariţia în media a unor înregistrări de la intervenţia în cazul Colectiv.

Scris de: Angela Sabău       24 oct, 13:43

Filmulețul publicat de jurnaliștii de la Libertatea, care a fost ascuns publicului până acum. Cine a filmat imaginile.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 12:37

Un bărbat din Norvegia a fost arestat după ce a furat o ambulanță. Avocatul acestuia susține că bărbatul nu a intenționat să facă rău nimănui.

Scris de: Adisa Codruț       23 oct, 19:08

Premierul demis Viorica Dăncilă a anunțat că se gândește la posibilitatea de a emite o hotărâre de Guvern pentru deblocarea examenului de REZIDENȚIAT 2019, dar că trebuie să vadă întâi dacă legea permite așa ceva.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 19:59

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România - CMR - a emis o poziție oficială vis-a-vis despre amânarea concursului de REZIDENȚIAT 2019 și de incertitudinea în care au fost lăsați absolvenții facultăților de medicină.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 16:59

Asociația Medicală Britanică (British Medical Association) și-a cerut scuze doctorilor femei care au suportat sexism și hărțuire sexuală, după ce o anchetă independentă a descris Asociația drept un club exclusivist masculin (‘old boys’ club’) care a subevaluat femeile.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 23:30

Ambasada Franței în România a felicitat, pe Twitter, trei medici din România – dr Doina Nacea, dr Siramona Popescu și dr Angela Tecuceanu care s-au specializat în spitalele franceze în tratarea arsurilor.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 22:20

Polițiștii au început o anchetă în cazul tinerei din Țicleni, județul Gorj, moartă în urma unei operații de cezariană.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 15:30

Secţia de Neurologie va fi mutată într-o clădire modulară de peste 2.000 de metri pătraţi ce urmează să fie construită lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, valoarea investiţiei fiind de 7,2 milioane lei fără TVA, a declarat, joi, managerul instituţiei, Adrian Marc.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 oct, 14:10

Aparatură medicală de 100.000 de euro a fost donată Neurologiei din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare de către un om de afaceri.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:26

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) trage un semnal de alarmă cu privire la efectele grave pe care o nouă amânare a examenului de REZIDENȚIAT 2019 le poate avea asupra sistemului de sănătate din România și anunță continuarea protestelor.

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 01:02

Sute de absolvenți ai facultăților de medicină din Iași, Craiova și Cluj, care vor să susțină concursul de intrare în REZIDENȚIAT 2019, au protestat în această seară în cele trei mari centre universitare. Și au avut probări pentru fiecare protest!

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 19:53

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria MEDICI & CLINICIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22