Neonatologie, Vrancea: incubatoare de ultimă generație la Spitalul Județean

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani, Vrancea, a fost reabilitată din fonduri proprii şi dotată cu incubatoare de ultimă generaţie.

Neonatologie, Vrancea. "Am reuşit ca în două luni de zile să schimbăm total faţa secţiei de Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean. Am schimbat tot, de la instalaţiile termice, instalaţiile electrice, ferestrele, uşile, în afară de circuite, care sunt aceleaşi pe care le-a avut spitalul de la înfiinţate. Pereţii au fost vopsiţi, văruiţi, a fost pus parchet. La fiecare salon am modernizat şi adus oxigenul, aerul comprimat pentru toate incubatoarele şi pentru tot circuitul pe care ni-l cere de legislaţia în vigoare. Dacă până acum doi ani trimiteam prematurii la spitalele de un grad superior, acum foarte puţini prematuri mai pleacă la alte spitale. (...) Toate lucrările sunt făcute cu fondurile proprii şi angajaţii spitalului, iar aparatura şi incubatoarele au fost achiziţionate cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii", a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani, Constantin Mândrilă, citat de Agerpres.

La aceatsă unitate medicală se nasc, zilnic, în medie, între 5 şi 8 copii. Medicii susțin că aproape toţi copii au nevoie de incubatoare, de la câteva ore până la câteva săptămâni.

Potrivit sursei citate, secţia de Neonatologie a spitalului din Vrancea va fi dotată cu încă 10 incubatoare de ultimă generaţie și cu altă aparatură vitală pentru îngrijirea bebeluşilor. Trei medici lucrează la secția amintită, al patrulea va fi angajat în urma unui concurs.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy