Neurologie

Aerul poluat, în special de la traficul mașinilor cu motorină, afectează creierul și ar putea avea legatură cu o boală gravă.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 06:20

O cercetare asociază scăderea riscului apariției de Alzheimer cu un consum redus de alimente bogate în flavonoide, substanțe prezente în anumite fructe și legume.   

Scris de: Florina Pop       22 mai, 13:25

Un test de sânge le-ar spune doctorilor dacă scleroza multiplă a unui bolnav se va agrava sau nu, potrivit unui studiu.

Scris de: Florina Pop       22 mai, 12:21

Pentru că Spitalul Colentina a fost închis și transformat în spital COVID-19, circa 200 de pacienți cu distonie, o afecțiuni neurologică rară, care trebuie să-și facă la un anumit interval o injecție care oprește avansarea bolii, au fost lăsați fără tratamentul care le este DECONTAT de stat!

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 22:41

Vitamina B-12 joacă un rol vital în sănătatea sistemului nervos. O dietă deficitară sau insuficientă în vitamina B-12 poate cauza probleme în funcționarea sistemului nervos.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 mai, 19:12

Alzheimerul, una dintre cele mai comune forme de demență, afectează atât mintea, cât și întreg organismul. 

Scris de: Georgiana Ioniță       21 mai, 17:24

Cercetătorii japonezi susțin că ar fi găsit, la șoareci, prima genă specifică recuperării memoriei.

Scris de: Florina Pop       21 mai, 09:53

Cercetătorii au găsit acea zonă din creier care se ocupă de funcțiile executive precum rezolvarea problemelor, planificarea propriilor acțiuni, controlul emoțiilor.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 09:12

Lipsa de somn poate avea efecte secundare devastatoare pentru minte și corp.

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 23:42

O terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical ar îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani care suferă de autism.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 12:48

Oamenii cu un risc mai mare de a avea boli cardiovasculare prezintă un declin cognitiv, inclusiv o creștere a markerilor tipici ai bolii Alzheimer, potrivit unui studiu.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 11:11

O mică porțiune din creierul șoarecilor dezactivează durerea, arată un studiu reașizat de cercetători ai Universității Duke, SUA.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 10:20

Supraviețuitorii unui infarct sau ai unui AVC care au obezitate abdominală, adică un exces de grăsime în jurul taliei, au un risc crescut de a face încă un atac de cord sau accident vascular cerebral. Iar pericolul e mai mare pentru bărbați.

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 19:50

Un studiu realizat pe peste 418.000 de europeni a arătat că există o legătură între consumul anumitor alimente și tipuri diferite de AVC (accident vascular cerebral).

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 08:49

SOMN: Dacă timp de cinci zile la rând dormi mai puțin decât cele 7-9 ore pe noapte, reacțiile emoționale ți se modifică dramatic. Studiu de ultimă oră și lipsa de somn explicată de prof dr Ovidiu Băjenaru. 

15 mai, 17:38

Ni se spune adesea să mâncăm mai multe fructe și legume - și pentru un motiv întemeiat. Multe dintre substanțele nutritive găsite în fructe și legume sunt responsabile pentru numeroase beneficii pentru sănătate, în special prevenind o gamă largă de boli, inclusiv boli de...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 mai, 13:09

Milioane de oameni din întreaga lume folosesc supresoare de acid, numite inhibitori ai pompei de protoni, pentru afecțiuni precum arsuri la stomac, gastrită și ulcerații ale stomacului.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 mai, 09:06

Senatorul Renică Diaconescu, medic neurolog, a vorbit la Interviurile DC Medical, despre creșterea numărului de decese cauzate de accidentele vasculare. 

Scris de: Georgiana Ioniță       07 mai, 12:27

Îți place să te îmbrățișezi cu cei dragi? Această acțiune simplă ar putea produce o „contopire a minților”, arată noi cercetări.

Scris de: Adisa Codruț       05 mai, 12:48

Un medicament utilizat în schizofrenie, combinat cu radioterapia obișnuită, a dovedit un efect benefic în tratarea unei tumori cerebrale.

Scris de: Angela Sabău       03 mai, 07:31

Comportamentul inhibat din primii ani de viață este asociată cu personalitatea introvertită și interiorizarea la vârsta adultă.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr, 19:26

Emoțiile, precum frica și dragostea, sunt realizate de sistemul limbic, care este situat în lobul temporal.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 apr, 21:46

Conform unei analize recente a datelor din două studii majore ale bolilor oculare, aderarea la dieta mediteraneană - bogată în legume, cereale integrale, pește și ulei de măsline - se corelează cu funcția cognitivă mai bună.

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 21:50

Stresul ar putea produce schimbări rapide și de lungă durată în structura creierului, spun cercetătorii.

Scris de: Georgiana Ioniță       15 apr, 08:50

Ar putea vitamina D să ajute la prevenirea Alzheimerului și a altor forme de demență?

Scris de: Georgiana Ioniță       13 apr, 09:30

Un studiu din China a constatat că accidentele vasculare cerebrale, conștiința alterată și alte probleme neurologice sunt relativ frecvente în cazurile severe de COVID-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 apr, 09:07

Cercetătorii au descoperit care regiune a creierului controlează comportamentul social precum invidia.

Scris de: Angela Sabău       29 Martie, 10:12

Noul coronavirus prezintă un risc semnificativ pentru persoanele cu boala Parkinson, iar experții spun că aceștia și îngrijitorii lor trebuie să ia măsuri de precauție.  

Scris de: Georgiana Ioniță       25 Martie, 22:31

Mirosul ar îmbunătăți memoria, iar asta ar avea aplicații clinice, susține un nou studiu.

Scris de: Florina Pop       20 Martie, 08:00

Persoanele cu sindrom Down sunt mai predispuse să facă boala Alzheimer. Cercetătorii spun că de vină este inflamația creierului, specifică în sindrom Down încă de la naștere.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 19:18

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy