Neurologie

Sportul ar putea încetini debutul bolii la oamenii care au risc de Alzheimer, sugerează noi cercetări.

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 20:20

Persoanele în vârstă care suferă de probleme de cogniție ușoară ar putea avea un semn de o boală ireversibilă, precum boala alzheimer, sau doar o deficiență ușoară, care poate fi dată de diferite cauze. 

Scris de: Adisa Codruț       21 sep, 00:23

Un studiu susține că nivelurile de sodiu și potasiu – care reflectă dieta tipică a unei persoane - pot fi predictori pentru o viitoare depresie la adolescenți.

Scris de: Florina Pop       20 sep, 15:24

Un câine sau o pisică vă pot alina pierderea cuiva drag, fie că e vorba de deces, fie de o despărțire, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 sep, 18:16

Canabidiolul (CBD), un extract fără efect psihotrop din canabis, ar putea ajuta la reducerea simptomelor unei boli rare, numite sindrom Angelman. Efectul anti-epileptic a fost deja demonstrat.

Scris de: Angela Sabău       18 sep, 17:05

Papa Francisc a cerut miercuri un sprijin mai mare pentru pacienţii diagnosticaţi cu maladia Alzheimer şi pentru îngrijitorii lor, afirmând că persoanele afectate de această boală sunt adeseori victime ale unor abuzuri, informează AFP.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 15:26

Sistemul nervos este format din sistemul nervos central care guvernează creierul și măduva spinării și sistemul nervos periferic, responsabil pentru corp, fața, brațe și picioare. Vitamina B-12 joacă un rol esențial în menținerea tecii mielinei şi a acoperirii nervilor. O dietă deficitară...

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 11:33

Un medicament țintește boala Alzheimer. Rezultatele testelor au fost foarte bune și s-ar putea ca medicamentul să trateze boala. Cercetătorii sunt încrezători.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 20:21

Utilizarea telefonului mobil, se presupune de mulți ani, că ar duce la cancer al creierului. Cercetătorii au vrut să verifice această teorie și au făcut un mic studiu.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 17:52

Viteza de mers a oamenilor de 45 de ani poate fi folosită ca un marker al creierelor și al corpurilor lor îmbătrânite.

Scris de: Florina Pop      

Cercetătorii au descoperit că sunt diferențe de conectivitate între persoanele care beau ceai și cele care nu beau ceai.

Scris de: Adisa Codruț      

Folosind tehnici actuale, boala Alzheimer, cea mai frecventă cauză de demență, poate fi detectată numai după ce plăcile tipice s-au format deja în creier. În acel moment, terapia nu mai este posibilă. Cu toate acestea, primele modificări cauzate de Alzheimer au loc la nivelul...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 11:55

Cercetătorii au descoperit o legătură între tensiunea arterială ridicată și Alzheimer. Mesajul lor, simplu zis: ”ai grijă de inimă pentru a fi bun cu mintea”.

Scris de: Florina Pop       17 sep, 10:31

Izolarea socială în adolescență afectează creierul, ceea ce duce la anumite comportamente ale adulților. Cercetătorii explică acest fenomen.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 06:35

Activitatea intensă a creierului ar putea fi cauza pentru o mai mare nevoie de somn. Cercetătorii au descoperit asta în urma unor teste pe pești.

Scris de: Angela Sabău       16 sep, 23:36

Ceaiul ar putea avea un efect asupra creierului. Cercetătorii au analizat cum este afectată gândirea celor ce consumă frecvent ceai, față de cei care beau mai rar.

Scris de: Angela Sabău       16 sep, 22:06

Boala Alzheimer și diabetul ar putea avea o cauză comună. Cercetătorii cred că au găsit o proteină care ar putea duce la crearea unui tratament eficient în ambele afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       16 sep, 21:21

Managerul Spitalului de Psihiatrie şi Neurologie Braşov, Florin Bîgiu, va înființa un centru pentru pacienţii cu scleroză multiplă în cadrul unităţii sanitare.

Scris de: Adisa Codruț       12 sep, 19:44

Apariția demenței la unele persoane a fost prezisă în urma unor analize RMN ale creierului. Oamenii de știință au putut stabili care sunt persoanele cu cel mai mare risc.

Scris de: Angela Sabău       12 sep, 15:28

Sunt multe mituri legate de Alzheimer, dar cele mai multe nu au niciun fundament real și, dacă le cădem pradă mai mult rău face. Iată adevărul despre boala Alzheimer, cauzele, simptomele și tratamentele aferente.

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 20:05

Bărbații care suferă de disfuncție erectilă se pot confrunta cu o problemă și mai mare decât frustrarea din dormitor. Potrivit unui studiu recent, această afecţiune poate fi un semn prevestitor pentru un accident vascular cerebral sau un atac de cord.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 16:13

Boala Alzheimer ar putea fi detectată cu mult timp în urmă, în ochii celui vizat. Doar analizând cum se mărește pupila în timpul unor sarcini ar putea prezice o eventuală apariție a bolii.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 15:06

Oamenii de știință au observat că diferențele într-un circuit al creierului-cheie pot explica de ce unii indivizi nu rezistă tentațiilor.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 23:09

Un cerebel hiperactiv ar duce și la un comportament depresiv. Este concluzia la care au ajuns cercetătorii japonezi în urma unor teste pe șobolani.

Scris de: Florina Pop       10 sep, 19:43

Un nou medicament care este acum testat în faza a II-a de studiu clinic pe pacienți cu Alzheimer și Sindromul X fragil (cea mai frecventă cauză de retard mental moștenit) are rezultate promițătoare în protejarea contra pierderii de memorie la acești pacienți.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 17:28

Expunerea acută sau pe termen lung la stres declanșează la nivel celular un mecanism care slăbește apărarea organismului și scurtează viața, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 23:59

Atacurile de panică pot fi extrem de neplăcute: bătăile inimii se intensifică, corpul intră într-o stare de agitaţie, apar hiperventilația şi tensiunile musculare. Pe lângă aceste simptome, specialiştii spun că atacurile de panică pot fi destul de confuze şi nu s-a descoperit cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep, 14:56

Boala Alzheimer ar putea fi legată cu prezentața unei enzime produsă de o bacterie ce afectează gingia. Cercetătorii atrag atenția asupra importanței sănătății orale.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 08:39

Al patrulea Congres Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală se organizează, anul acesta, pentru prima dată, în afara granițelor SUA. Un oraș din România îl va găzdui.

Scris de: Florina Pop       08 sep, 22:50

Pentru un creier sănătos și un risc redus de Alzheimer și demență, medicii recomandă, printre altele, un somn suficient și o dietă echilibrată.

Scris de: Florina Pop       07 sep, 21:40

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria NEUROLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23