Noutăți

Dr. Mihail Pautov, medic specialist în Chirurgie Generală și Asistent de Cercetare, demontează - pas cu pas, aducând și dovezi medicale - cele mai comune 5 mituri despre vaccinare.

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 10:47

Cercetătorii de la Universitatea British Columbia au descoperit cum protejează vasele de sânge creierul în timpul inflamației - o descoperire care ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente pentru boli neurodegenerative, cum ar fi accident vascular cerebral – AVC-ul,...

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 10:24

Avocado - ul este unul dintre puținele fructe (da, din punct de vedere tehnic, este fruct, nu vegetală) care conține grăsimi nesaturate sănătoase. Aceste grăsimi ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL atunci când sunt consumate în locul grăsimilor saturate.

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 09:39

Iarna, când stați la gura sobei, mirosul de lemn ars vă trezește nostalgii din copilărie? Nu e așa de sănătos pe cât ați putea crede! Un nou studiu arată că în casele vechi, cu camere mici și aerisire proastă, încălzirea cu sobe pe lemn și aprinderea lumănârilor,...

Scris de: Dana Lascu       23 feb, 09:54

Ultimele studii în domeniu asociază sănătatea orală precară cu afecțiunile cardiovasculare. Direct sau indirect, bacteriile pot provoca și alte afecțiuni.

22 feb, 23:43

Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză s-ar putea confrunta cu un deficit de calciu în organism. Specialiștii recomandă câteva alimente care pot înlocui cu succes lactatele, ca sursă de calciu.

Scris de: Angela Sabău       22 feb, 22:47

Încă un fals medic a fost descoperit în urma unei anchete jurnalistice. Bărbatul a fost descoperit cu ajutorul unui pacient care avea nevoie de un RMN.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 22:04

Ecranele computerelor sau a telefoanelor par a fi nocive pentru ochi, arată oftlmologii. Cel mai adesea apare „sindromul vederii la calculator”, un termen generic pentru aceste neplăceri.

Scris de: Angela Sabău       22 feb, 21:12

Bugetul alocat Sănătății va permite investiții  în unitățile sanitare și  îmbunătățirea seviciilor medicale acordate pacienților, susține Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 20:35

Cunsumul alimentelor sărace în fibre poate duce la afecțiuni ale colonului. Boala numită diverticuloza este una dintre ele, iar partea rea este că produce dureri mari.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 18:02

Echipa medicală de la Spitalul Clinic Sanador a rezolvat cazul complex al unei paciente cu tromboză venoasă profundă, care avea un cheag de sânge de 8 cm ce îi bloca artera pulmonară. Ea a fost tratată chirurgical și endovascular, în două intervenții chirurgicale, din care...

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 19:33

Spitalul de Psihiatrie din Cavnic ar putea trece în administrația Consiliului Județean Maramureș. Primarul pune condiții pentru potecția pe angajaților.

Scris de: Angela Sabău       22 feb, 16:34

ANALIZĂ: Proiectul de lege care vrea modificarea modului de calcul a vechimii în muncă și a pensiilor pentru medicii și asistenții medicali care fac gărzi, care se află acum la Senat (prima cameră sesizată, decizia finală o va da Camera Deputaților), încearcă să repare o eroare....

Scris de: Dana Lascu       22 feb, 13:34

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat că ea consideră că, din punct de vedere al sistemului sanitar, președintele Klaus Iohannis a greșit neaprobând legea bugetului de stat pe anul 2019 și trimițând-o la Curtea Constituțională.

Scris de: Adisa Codruț       22 feb, 13:48

Experții FDA (Federal Drug and Food Administration, SUA) au ajuns la concluzia că există un risc crescut de deces la administrarea Uloric (febuxostat), mai mare comparativ cu un alt medicament administrat pentru gută, alopurinol.

22 feb, 10:38

Pierderi de memorie avem cu toții, frecvent, pe măsură ce îmbătrânim, dar există modalități de a ajuta creierul să stocheze informații noi și să și le reamintească mai târziu. Iată care sunt acestea

Scris de: Dana Lascu       22 feb, 10:01

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă, că la Cluj-Napoca va fi construit un centru de excelență în neurochirurgie, pentru care ministerul alocă 45 de milioane de euro, și care va fi printre cele mai moderne din Europa.

Scris de: Dana Lascu       22 feb, 08:17

Creșterea în greutate ar putea avea o legătură cu administrarea antidepresivelor. Un studiu relevă riscul de a lua în greutate în perioada tratamentului.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 23:55

Proprietarii de câini par să fie mai sănătoși și să trăiască mai mult. Asta arată cel mai amplu studiu în domeniu, făcut pe milioane de oameni.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 22:27

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că nu se pot confirma sau infirma cazurile celor 18 pacienți infectați cu acinetobacter, de la Institutul Marius Nasta.

Scris de: Cătălina Burghelea       21 feb, 19:51

Leziunile cardiace, efecte secundare produse de tratamentul cu citostatice, pot fi acum descoperite timpuriu, permițând, astfel, ajustarea tratamentului.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 21:25

Femeile sunt mai afectate de stres decât bărbații, cel puțin așa arată ultimele studii efectuate în domeniu. Cu toții, însă, trebuie să evite stresul.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 19:11

Sarea poate fi înlocuită cu alte condimente. Nu vor înlocui gustul, dar cu siguranță vor exercita influență asupra aceleiași zone a creierului, păcălindu-l. Cel puțin asta susțin cercetătorii.  

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 18:07

Căsătoria și bolile de inimă au o legătură dovedită. Potrivit ultimelor studii, persoanele căsătorite sunt mai puțin predispuse să moară din cauza acestor afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 17:10

Tensiunea arterială mărită nu are legătură cu vârsta, ci cu alimentația. Asta pare să fie rezultatul unui studiu realizat anul trecut, pe mai mulți membri ai unor triburi care au intrat, mai mult sau mai puțin, în contact cu lumea occidentală.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 16:07

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că medicul stomatolog, Andrei Gregorian, care făcea intervenții estetice fusese amendat cu 40.000 de lei. 

Scris de: Bogdan Cotiga       21 feb, 20:12

Mersul pe jos pare să fie un exercițiu suficient pentru o mai bună sănătate a inimii. Un studiu arată că persoanele de vârstă mijlocie care au obiceiul de a face plimbări lungi pe jos prezintă un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 15:05

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că acele persoane care se duc într-un apartament pentru o operaţie estetică ştiu că, de fapt, nu merg la medic. 

21 feb, 19:50

Colesterolul reprezintă un factor de risc pentru apariția bolii arteriale periferice, conform ultimelor studii. Mai mulți parametri au fost luați în calcul.

Scris de: Angela Sabău       21 feb, 14:01

În decembrie 2018, FDA a emis un avertisment cu privire la anumite antibiotice cunoscute ca fluorochinolone, o clasă de medicamente care includ ciprofloxacina (Cipro) și levofloxacina (Levaquin).

Scris de: Dana Lascu       21 feb, 12:15

Click pentru a naviga in paginile din categoria NOUTățIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26