Noutăți

Dansul pare că are cel mai evident efect de menținere a mobilității persoanelor în vârstă. Ultimul studiu arată rezultate surprinzătoare asupra bătrânilor.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 22:42

Profesor doctor Adrian Bot, cercetătorul american de origine română este cel care a inventat imunoterapia pentru limfomul malign. El a explicat, EXCLUSIV la DC Medical, cum funcționează această terapie care a revoluționat tratamentul cancerului.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 21:49

Numărul dozelor de vaccinuri antigripale a crescut constant în ultimii ani. Anul acesta au fost achiziționate 1.500.000 de doze, însă nu au fost aduse toate încă.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 20:52

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că virozele, și implicit gripa, nu mai sunt afecțiuni sezoniere, de iarnă, așa cum știam noi. Medicul spune că s-a confruntat tot anul cu viroze la copii

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 20:03

Cazurile de cancer tiroidian sunt în creștere, iar experții doresc ca tu să știi cum pot fi detectate precoce persoanele cu risc ridicat de boală.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 oct, 19:29

Mușchii alcătuiesc unele dintre cele mai integrale țesuturi din corp. Indiferent dacă sunteți un tânăr de 20 de ani sau un pensionar de 70 de ani, exercițiile fizice - în special exercițiile de rezistență - continuă să joace un rol important în sănătatea musculară. 

Scris de: Georgiana Ioniță       19 oct, 09:00

Patru persoane salvate prin transplant! Trei români și un străin au primit organe de la un bărbat în vîrstă de 43 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 17:08

Personalitatea unui adolescent ar putea să prezică riscul de demență la bătrânețe, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 16:13

Diabetul se pare că este legat printr-o genă de dependența de nicotină. Cercetătorii au descoperit un mecanism care leagă fumatul cu riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 15:03

Accesul pacienților la noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava se face pe bază de bonuri de ordine, pe care le ridică de la un aparat automat.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 14:05

Insomnia ar putea deveni o problemă de sănătate publică în Norvegia, după ce un studiu a arătat o creștere semnificativă a prevalenței acestei afecțiuni în ultimii ani.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 16:54

Abilitățile cognitive încetinesc odată cu înaintarea în vârstă, dar cercetătorii au descoperit care este cea mai bună metodă de a-ți menține creierul activ.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 13:01

Șase persoane au fost rănite, una în stare gravă, în urma unui accident rutier în care a fost implicată o ambulanță și un taximetru.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 11:36

Cercetătorii au descoperit că purtătorii variantei genetice care provoacă fibroza chistică prezintă unele simptome similare cu cele ale persoanelor cu această boală. 

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 10:40

Tipuri unice de celule specifice masculilor și femelelor au fost descoperite în creierul rozătoarelor, în cadrul unui studiu. Cercetătorii au constatat că aceste celule se găsesc în regiunile creierului care guvernează comportamentul agresiv sau de împerechere.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 09:34

Acneea, o afecțiune a pielii, este legată de depresie, o afecțiune mintală, dar legătura este puternică doar într-un anume interval de timp.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 08:01

Simptomele precoce ale cancerului ovarian sunt adesea confundate cu probleme mai puțin grave, ceea ce face ca tratamentul potrivit să întârzie, avertizează un expert în cancer.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 oct, 07:25

Anumite produse din plante pot compromite medicamente cu prescripție medicală  precum warfarină și / sau statinele,  și pot provoca efecte secundare grave. Iată care sunt cele mai periculoase:

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 04:31

Copiii care fac rujeolă au un risc mai mare ca, odată ajunși la vârstă adultă, să facă o cumplită boală pulmonară, mai ales dacă ei, ca adulți, au astm sau fumează.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:02

EMA a avizat astăzi punerea pe piață în Uniunea Europeană a Baqsimi (glucagon), primul tratament non-injectabil pentru hipoglicemie severă care poate fi administrat, fără injecție, ci nazal, pacienților cu diabet cu vârsta de patru ani și mai în vârstă.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:48

Situația din State legată de fumatul electronic se înrăutățește: 33 de morți, 1.479 de bolnavi. Cel mai tânăr decedat: 13 ani.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 22:30

Dieta mediteraneană are efecte benefice chiar și atunci când e adoptată de persoane ajunse la vârsta a treia! Iată de ce: 

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 21:38

Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie (Journal of Dermatology) leagă astmul și rinita alergică cu cataracta.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 20:17

O clinică din Alexandria, Teleorman, demarează, între 25 și 28 octombrie, o nouă campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 20:46

Ministrul demis Sorina Pintea a anunțat că, în această seară, va fi pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății un proiect de ordin care va facilita accesul la tratament al pacienților cu maladii invalidante, cronice grave sau care le pun viața în pericol.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 19:36

Multe alimente făcute pentru bebeluși conțin cel puțin un metal greu toxic care poate dăuna dezvoltării creierului, susține un studiu din SUA.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 19:21

La Spitalul Județean din Sibiu s-au realizat primele implanturi de cardiodefibrilatoare.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 18:15

Violența împotriva femeilor și fetelor, care există în toate țările și la toate nivelurile societății, nu este o chestiune privată, ci o încălcare a drepturilor omului, susțin reprezentanțele diplomatice a 26 de state și a Comisiei Europene în România, într-o...

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 18:07

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a sărbătorit Ziua Internațională de conștientizare a Mastocitozei la Centrul de Excelență adresat acestei afecțiuni din București.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:47

Florentina Prisăcaru, o tânără de 25 de ani diagnosticată cu o formă rară de cancer, sarcom cu celule clare de părți moi, s-a stins.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:17

Click pentru a naviga in paginile din categoria NOUTățIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25