Noutăți

Inima și mintea ar putea avea mici „inadvertențe”. Cercetătorii spun că mintea poate fi păcălită de bătăile rapide ale inimii, dar nu le „crede” pe cele mai lente decât normale.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 00:12

Metastaza este princpala cauză de deces la pacienții cu cancer. Acest proces a fost analizat de cercetători, care au descoperit factorii ce o declanșează. Descoperirea ar putea fi baza unor noi tratamente în cancer.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 23:36

Cercetătorii au descoperit noi dovezi ale legăturii bolii Parkinson cu intestinul. Ei au reușit să dovedească faptul că întrerupând calea de acces, afecțiunea nu mai ajunge la creier.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 22:37

Schizofrenia ar putea avea în curând noi tratamente, după ce oamenii de știință au descoperit o substanță al cărei nivel scade foarte mult la acești pacienți. 

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 20:42

Țigările electronice au fost interzise în San Franisco, orașul în care are sediul cel mai mare producător al acestor produse. Votul a fost dat după ce numărul fumătorilor tineri a crescut cu 36%.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 19:20

Sute de români cu imunodeficiență primară au nevoie disperată de produse din plasmă, dar în România nu există centre de colectare a plasmei, așa că în loc să producă, statul cumpără, cu mari sincope, de peste hotare, produse precum imunoglobulina, vitale acestor...

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 18:12

După ploaie apar ciupercile - toată lumea știe asta - Dar odată cu ele și cazurile de intoxicație cu ciuperci. Asta pentru că ciupercile pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt cumpărate din surse autorizate, pentru că pot face mutații care le transformă din comestibile în otrăvitoare....

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 17:46

Celulele stem pot fi utile și în tratarea infecțiilor, nu doar în regenerarea țesuturilor. Acest lucru a fost demonstrat înr-un studiu, realizat în infecția cu helicobacter pylori, o infecție cu bacteria ce provoacă cele mai multe gastrite, dar și cancerul la stomac.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:53

Boala Crohn este o afecțiune inflamatorie a tractului intestinal. Ar putea explica unele dintre durerile abdominale, sângele din scaun sau scăderea în greutate.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 17:05

Celebra nutriționistă Mihaela Bilic scrie într-o postare pe Facebook că oamenii acordă azi nesperat de multă atenție frigiderului.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 16:45

Cercetătorii cred că buretele de bucătărie, expus la tot felul de bacterii rezistente, ar oferi un posibil răspuns privind rezistența la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 14:56

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, susține că în România se distrug anual între 72.000 şi 100.000 de litri de plasmă.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 15:52

Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 13:29

Hepatita A, Timiș. Peste 20 de cazuri de hepatita A au fost depistate în comuna Checea din județul Timiș, într-o comunitatea de romi.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 12:52

Boli de piele. Prof. Dr. Olga Simionescu, medic dermatolog coordonator la Spitalul Clinic Colentina, a explicat, la Antena 3, ce boli putem lua de la piscină.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 11:23

Complianța la tratament reprezintă acordul, aderarea sau conformarea comportamentală a pacientului la mijloacele terapeutice recomandate de medic, psiholog și alții. Lipsa complianței este cauza numărul 1 de eșec terapeutic în lume! Iată de ce nu cooperăm cu cei care vor să ne ajute.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 11:52

Leziunile renale acute au fost subiectul unui studiu care a căutat o soluție pentru cea mai comună complicație apărută la 1 din 5 pacienți americani internați.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 10:49

Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foișor are o nouă linie modernă de sterilizare computerizată a intrumentarului chirurgical.

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 11:18

Cercetători indieni au prezentat, marți, 25 iunie, la o conferință, în SUA, o nouă metodă de măsurare a funcției rinichilor.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 09:17

Rodia are efecte nebănuite. Un compus al acestui fruct ese capabil să îmbunătățească starea de sănătate, „întinerind” celulele.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 07:26

Boala Alzheimer ar putea fi detectată mult mai simplu, printr-un test de sânge. Dacă metoda va fi aprobată, șansele de descoperire precoce a bolii și primirea tratamentului mult mai repede vor crește.

Scris de: Angela Sabău       25 iun, 23:57

Anorexia sau obezitatea ar putea fi controlate. Oamenii de știință au descoperit conexiunea din creier care controlează nevoia de  mânca.

Scris de: Angela Sabău       25 iun, 23:13

Trei regiuni ale creierului sunt implicate în luarea deciziilor. La persoanele cu boli psihice, aceste circuite sunt modificate. Descoperirea ar putea fi de ajutor în tratarea dependențelor.

Scris de: Angela Sabău       25 iun, 22:34

Pacienții cu ALS, boala care paralizează, încet, organismul, ar putea avea o șansă de recuperare, după ce oamenii de știință au reușit să identifice neuronii și mecanismul prin care rezistă bolii până în fazele avansate. 

Scris de: Angela Sabău       25 iun, 21:26

Programele naționale de sănătate au fost reglementate printr-o nouă Hotărâre de Guvern aprobată astăzi. Sunt menținute programele actuale și au apărut unele noi.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 20:21

Un pacient cu arsură solară de gradul II pe o suprafață de 40% din corp s-a prezentat la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare. De asemenea, complicații ale înțepăturilor de căpușă sau alte insecte sunt frecvente la camera de gardă.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 19:09

Cancerul de piele a început să apară tot mai frecvent, iar specialiștii spun că o mare vină ar avea expunera prelungită la soare sau la solar. 

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 17:51

Din dorința de a avea un ten perfect, unele femei pun pe față diverse produse nepotrivite: urină, suc de lămâine, lac de unchii, adeziv, loțiune de corp.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 15:57

Panică la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Zeci de pacienți au fost evacuați de urgență, la prând, din Unitatea de Primiri-Urgențe și, ulterior, și din secția de Cardiologie, după ce acoperișul rampei de la intrarea în Urgență a luat foc.

25 iun, 17:34

O mamă adoptivă care a crescut singură doi copilași născuți cu malformații congenitale grave și abandonați în spitale de părinții naturali a înființat, de astăzi, o asociație dedicată copiiilor cu astfel de probleme. Asociația se numește Blondie, după numele de alint pe care i-l...

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 17:07

Click pentru a naviga in paginile din categoria NOUTățIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24