Noutăți

Proiectul „Peditel 1791 – Telemedicina salvează vieți. Sfat medical pediatric prin telefon" a primit 70.000 lei nerambursabili de la autoritățile clujene.

23 apr, 20:05

Când suspicionăm boli de inimă, sângele oferă multe indicii despre sănătatea cordului. De exemplu, nivelurile ridicate de colesterol „rău” din sânge pot fi un semn că aveți un risc crescut de a avea un atac de cord. Și alte substanțe din sânge pot ajuta...

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 19:41

Oboseala dată de radioterapie, adesea ignorată de bolnav, poate fi ameliorată sau evitată prin sport, spun medicii de la Spitalul Militar din București.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 19:06

Migrenele sunt cele dureri de cap intense, care pulsează, uneori vin cu senzație de greață și chiar vărsături. Specialiștii au descoperit câțiva factori care le pot declanșa.

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 18:34

Femeile care dorm cu câinii ar avea parte de un somn mai odihnitor decât cu bărbații sau pisicile, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 18:04

Te chinui să ții dietă, vrei să slăbești, dar te îngrași și când bei apă rece, cum se spune? Perechea preferată de blugi nu se mai potrivește și cântarul e cel mai mare dușman? Este posibil să faci una dintre aceste 10 greșeli care fac praf o dietă.

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 17:39

Părul devine alb și din pricina unor gene ce informează organismul despre o infecție patogenă, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 17:06

Cele mai frecvente cauza ale deceselor înregistrate la bebeluși în Statele Unite pare a fi poziția în somn. S-a constatat că în anumite condiții, nou-născuții se pot sufoca foarte ușor.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 16:28

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a deschis un grup de suport pentru pacienții cu această afecțiune, la Iași. Aceștia se vor întâlni de patru ori pe lună.

Scris de: Adisa Codruț       23 apr, 14:31

Grăsimea de pe burtă pare să fie chiar mai dăunătoare decât cea din alte zone ale corpului. Asta, spun specialiștii, este un semn al grăsimii dintre organe, care poate, într-adevăr, să creeze probleme de sănătate. 

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 14:03

Se pare că nu este important doar ce și cât mănânci, ci și la ce ore. Cercetătorii au descoperit că mâncatul seara duce la câștigarea în greutate.

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 12:41

Consumul de fibre este necesar pentru asigurarea unei bune digestii și chiar pentru sănătatea inimii, spun specialiști. Aportul prea mic de fribră în alimentație este o problemă generală.

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 11:18

Vitamina K este un bun ajutor împotriva hemoragiilor. Totuși, rareori sunt recomandate doze suplimentare. Medicii spun că cea mai bună sursă sunt legumele.

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 10:17

Salata este un aliment hrănitor, dar combinațiile de salată cu sosuri cremoase în exces, cu pui prăjit ori cu ori sau bucățele de slănină nu sunt o alegere deloc sănătoasă.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 08:50

Înlocuiți carnea roșie cu surse de proteine de înaltă calitate, iar riscul bolilor de inimă va scădea simțitor. Ba, mai mult, chiar poate crește speranța de viață, arată un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       23 apr, 07:44

Cercetătorii au descoperit o modalitate de a prezice mai bine progresul bolii Alzheimer, cu ajutorul unui biomarker care poate fi detectat la tomografie cu emisie de pozitroni (PET).

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 23:42

Un expert de la Clinica Mayo spune că e normal ca, pe măsură ce îmbătrânești, să pierzi ceva din gust și din miros, mai ales după vârsta de 60 de ani. Dar e posibil ca asta să ascundă boli grave:

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 23:17

Perderea memoriei ne poate afecta la orice vârstă. Nu găsiți cheile mașinii? Uitați ce aveți pe lista de alimente de cumpărat? Nu sunteți singurul / singura. Toată lumea uită ocazional lucruri. Totuși, pierderea memoriei nu e ceva de trecut cu vederea.

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 22:52

Prezentatoarea TV Anca Serea, care are 38 de ani, tocmai a anunțat că este însărcinată cu al șaselea copil. Dar care sunt șansele unei femei să rămână însărcinată după vârsta de 35 de ani pe cale naturală, ce riscuri și ce opțiuni are ea?

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 22:21

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptome au și care sunt cei mai comuni alergeni

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 21:08

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, cu suspiciune că ar fi contactat meningita meningococică. Este în stare stabilă și sub tratament. 

Scris de: Adisa Codruț       22 apr, 20:05

Dr Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, de ce sângerează gingiile și ce poți face ca să scapi de inflamații. 

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 18:54

Vitamina E este un nutrient care ajută corpul să lupte împotriva germenilor și menține vasele de sânge sănătoase.

Scris de: Florina Pop       22 apr, 17:26

Diabetul este o afecțiune care, din păcate, afectează tot mai multe persoane, și tot mai tinere. Specialiștii au elaborat un set de recomandări pentru diabetici, pentru a-și ușura viața.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 17:11

Antibioticele combinate pot interacționa între ele, iar pentru a se putea identifica dacă au efect sau se anulează unul pe altul, era nevoie de foarte mult timp. Specialiștii au dezvoltat un cip care rezolvă problema în jumătate de oră.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 15:48

Hipertensiunea arterială poate fi ajutată să scadă, nu doar cu medicamente, ci și cu un minim de exerciții fizice. S-a demonstrat că 30 de minute de mișcare moderată zilnic face minuni pentru reglarea tensiunii.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 14:54

Scleroza multiplă pare a fi una din cele mai înșelătoare boli, astfel că medicii americani au pus diagnosticul greșit în 20% din cazuri. Costurile, atât medicale, cât și financiare, sunt enorme.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 14:17

Elevii de la „Gheorghe Lazăr” sunt în siguranță, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății. Niciunul dintre copii nu a fost contaminat cu virusul meningococic.

Scris de: Adisa Codruț       22 apr, 12:58

Sănătatea ochilor este foarte importantă, însă nu ne prea gândim la asta până nu apare o problemă. Specialiștii au observat 13 greșeli frecvente pe care le facem în ce privește sănătatea ochilor.

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 11:24

Alunele și chipsurile sunt alimente care îngrașă, fără doar și poate. Într-un studiu, oamenii de știință au arătat că persoanele care au utilizat canabis s-au îngrășat mai puțin decât ceilalți participanți la studiu, care nu au utilizat planta, chiar dacă au consumat...

Scris de: Angela Sabău       22 apr, 08:55

Click pentru a naviga in paginile din categoria NOUTățIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26