Obstetrică-ginecologie

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB) reamintesc viitorilor părinți că pot participa gratuit la cursurile de puericultură.

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 17:12

O gravidă sau un nou-născut îşi pierd viaţa la fiecare 11 secunde pe glob, arată noile date făcute publice joi, 19 septembrie, de Organizaţia Naţiunilor Unite.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 15:51

Poluarea atmosferică este cauza pentru care s-au găsit particule de carbon negru în placenta unor femei însărcinate. Cu cât expunerea a fost mai mare, cu atât nivelul carbonului a fost mai mare.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 22:12

Papilomavirusul uman (HPV) este cea mai frecventă infecție cu transmitere sexuală și depistarea ei precoce te poate salva de mai multe forme de cancer. E valabil atât la femei cât și la bărbați. Dacă în prezent sunteți sau ați fost activ sexual, este foarte posibil să fiți...

Scris de: Dana Lascu       14 sep, 23:19

Reprezentanți ai Ordinului Asistenților Medicali și Moașelor din București au făcut o demonstrație, pe un manechin, despre cum arată și cum se desfășoară de fapt o naștere naturală. Demonstrația o puteți vedea live, vineri, 13 septembrie 2019, de la ora 10.30, pe pagina de Facebook și pe...

Scris de: Dana Lascu       13 sep, 00:10

Ramona Bădescu, celebru manechin, actriță și prezentatoare TV, a anunțat în revista OK! Magazine că este însărcinată la vârsta de 50 de ani și că va avea un băiețel. Medic ginecolog specializat în infertilitate, dr Andreas Vythoulkas explică, însă, EXCLUSIV la DC...

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 18:15

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat aseară înființarea unui registru central pentru a monitoriza cercetările ce vizează modificările aduse genomului uman. Este vorba de un registru pentru bebeluși modificați genetic. 

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 13:52

Endometrioza este o boală care afectează una din nouă femei în Australia. Cea mai mar dificultate a medicilor este diagnosticare, deoarce, spun specialiștii, se poate face cu precizie doar prin intervenție chirurgicală.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 14:14

Fibromul uterin afectează circa 70% dintre femei. Cel submucos poate duce și la probleme de fertilitate.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 20:33

Spitalizarea în sistem „rooming-in” aduce o serie de beneficii tinerelor mame care nasc la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sârbu”, Maternitatea Gulești.

Scris de: Adisa Codruț       06 aug, 17:54

Noua Zeelandă este pe cale să legalizeze avortul, această măsură făcând parte dintr-o reformă legislativă mai amplă care urmează a fi prezentată la Wellington.

Scris de: Dana Lascu       05 aug, 21:43

Bacteriile intestinale ar avea un impact asupra sarcinii, susțin noi studii. Cercetătorii recomandă viitoarelor mame o dietă bogată în fibre.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 18:17

Migrenele la femeile însărcinate pot avea efecte nedorite, atât pentru mamă, cât și pentru copil. Ultimele cercetări au arătat, în cifre, cum sunt afectate gravidele de migrene.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 20:19

Femeile însărcinate nu au suficiente vitamine, în schimb, au un aport prea mare de sodiu sau fier. Datele aparțin unui studiu făcut în Statele Unite.

Scris de: Angela Sabău       24 iun, 23:31

Ministerul Sănătății intenționează să extindă și să reorganizeze, anul acesta, subprogramul de fertilizare, a explicat Oana Grigore, director la Direcția relații cu presa, afaceri europene și relații internaționale, în weekend, la Festivalul de fertilitate desfășurat la Atena. Vor fi...

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 20:16

Stresul nu constituie un motiv real de infertilitate, consideră Andreas Vythoulkas, directorul executiv al Asociaţiei de Reproducere Umană.

Scris de: Adisa Codruț       10 iun, 13:24

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a prezentat astăzi rezultatele parțiale ale anchetei făcute de la Maternitatea Giulești, după ce 5 copilași născuți prin cezariană în această unitate sanitară au fost internați la Spitalul Grigore Alexandrescu cu infecție stafilococică.

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 11:38

Femeile însărcinate nu ar trebui să ia calmante, este rezultatul unui studiu. Cercetătorii au asociat aceste medicamente cu riscul de avort spontan.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 22:34

Sanador, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, participă în perioada 16-19 mai 2019 la Baby Expo, Sala Polivalentă București – stand B11, cu reduceri la pachetele de naștere și informații despre serviciile Sanador destinate viitoarelor mame, despre echipa...

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 14:01

Dieta bogată în grăsimi în timpul sarcinii are efecte nebănuite asupra fătului. Asta au descoperit cercetătorii, după ce au făcut studii pe șoareci.

Scris de: Angela Sabău       14 mai, 00:13

Ceasul biologic din păcate ticăie și la bărbați. Deși se credea că bărbații pot face copii la orice vârstă își doresc, cercetătorii au descoperit că domnii care aleg să devină tați după 35 sau 45 de ani își pun în pericol atât partenerele cât și copiii,...

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 18:34

Riscul de boli cardiovasculare și deces la femeile însărcinate este în creștere, cel puțin asta indică datele din SUA. Potrivit studiului, femeile din rasa neagră sunt cele mai expuse.

Scris de: Angela Sabău       09 mai, 09:59

Legat de noile cazuri de infecții cu stafilococ auriu MRSA de la Maternitatea Giulești, autoritățile spun că de fapt ar fi 3 bebeluși infectați, nu doi cum se anunțase inițial. Culmea e că, din cauza unei tehnicalități, aceste 3 cazuri ar putea să nu fie luate, legal, în considerare ca...

Scris de: Dana Lascu       08 mai, 00:14

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universității Washington, din St Louis, au descoperit că tratamentul cu un antibiotic reduce dimensiunea leziunilor cauzate de endometrioză, la șoareci.

Scris de: Dana Lascu       02 mai, 11:10

Tăierea cordonului ombilical la unu, până la trei minute după naștere este recomandarea OMS. Acest lucru permite îmbunătățirea sănătății la bebeluș.

Scris de: Angela Sabău       24 apr, 14:57

Prezentatoarea TV Anca Serea, care are 38 de ani, tocmai a anunțat că este însărcinată cu al șaselea copil. Dar care sunt șansele unei femei să rămână însărcinată după vârsta de 35 de ani pe cale naturală, ce riscuri și ce opțiuni are ea?

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 22:21

Numărul infecțiilor cu HPV prezintă scăderi accentuate în rândul femeilor americane, iar creșterea ratelor de vaccinare ar putea fi cauza. Aceasta este concluzia unui studiu care a implicat mii de femei cu risc de cancer al colului uterin.

Scris de: Angela Sabău       16 apr, 22:01

Terapia hormonală s-a dovedit eficientă în tratarea depresiei asociată cu simptomele menopauzei. Totuși, riscurile tratamentului împiedică medicii să prescrie tratamentul preventiv.

Scris de: Angela Sabău       07 apr, 21:55

Screeningul pentru cancerul de col uterin și la cel pentru incontinență urinară, spun specialiștii că sunt cele mai recomandate femeilor.

Scris de: Angela Sabău       03 apr, 00:22

Dr. Cornelia Preda, medic primar neonatolog și șeful Secției de Neonatologie de la Spitalul Clinic Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, ce înseamnă un copil născut prematur și care sunt problemele care pot să apară la acești micuți.

Scris de: Dana Lascu       01 apr, 04:07

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria OBSTETRICă-GINECOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24