Olanda ar putea legaliza EUTANASIEREA pentru copiii sub 12 ani bolnavi în fază terminală

Pacient
Pacient

Olanda (Țările de Jos) e pe cale să legalizeze eutanasierea copiilor bolnavi cu vârste cuprinse între unu și 12 ani - spre consternarea politicienilor creștini.

Modificarea regulilor privind eutanasierea ar ajuta „un grup restrâns de copii bolnavi în faze terminale și în agonie, fără speranță și cu suferință insuportabilă”, potrivit ministrului olandez al Sănătății, Hugo de Jonge.

El a spus că există o „zonă gri” între medicii care administrează sedare paliativă pentru ameliorarea suferinței tinerilor și cei care își pun capăt vieții, relatează Dutch News. Politicianul a declarat marți, în fața Parlamentului, că copiilor bolnavi cu vârste de la unu la 12 ani li se va acorda probabil acces la eutanasie.

NL Times adaugă că legalizarea procedurilor terminale ar afecta între cinci și zece copii anual, care suferă „în unele cazuri, inutil, pentru o lungă perioadă de timp și fără nicio perspectivă de îmbunătățire”.

De Jonge a spus că este de „mare importanță” că se acordă „cea mai bună îngrijire posibilă” pentru acest grup de copii cu boli terminale. Un purtător de cuvânt al partidului ChristenUnie a declarat pentru Dutch News: „Există un întreg spectru - suntem împotriva eutanasiei pentru copiii care nu sunt considerați competenți din punct de vedere mental, dar nu avem nimic împotriva sedării paliative. (...) Între ele, există o mulțime de posibilități diferite și întrebarea este care va fi propunerea formală”.

"Actively ending a life is a very difficult and nuanced question and what are the boundaries?"

BBC notează că legile actuale ale Olandei nu ar trebui modificate în conformitate cu noua politică.

Cu toate acestea, ministrul olandez al Sănătății a spus că medicii nu vor fi urmăriți penal pentru efectuarea unei eutanasii aprobate pentru copiii bolnavi din această categorie de vârstă, dacă legile actuale ar fi extinse pentru a include această nouă grupă de vârstă, notează The Sun.

Pentru copii cu vârste între unu și 12 ani, care sunt vizați de noua politică, medicilor li se permite în prezent să acorde îngrijiri paliative - cum ar fi sedarea - sau să le întrerupă nutriția pe o perioadă lungă de timp până când mor, explică NL Times.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy