Oncologie

Bolile autoimune ar putea fi tratate cu medicamente deja existente, deseori utilizate în alte afecțiuni. De asemenea, combinații de medicamente au, uneori, rezultate surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 10:45

Imunoterapia în cancerul de sân ar putea aduce mai multe beneficii și să facă eligibile pentru acest tip de tratament un număr mai mare de paciente. Ultimele cercetări sunt promițătoare.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 09:55

Sănătatea orală proastă este asociată cu un risc crescut cu 75% de a face carcinom hepatocelular (HCC), cea mai comună formă de cancer la ficat, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 08:01

Dezechilibrul bacteriilor intestinale poate favoriza răspândirea cancerului de sân. Specialiștii au explicat cum pot pătrunde celulele canceroase în sânge și se extind în restul corpului, atunci când intestinul este inflamat.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 07:32

Cancerul de sân se poate să nu aibă simptome, sau să aibă unele ușor de trecut cu vederea. Specialiștii recomandă efecutarea mamografiilor cu regularitate și indică o serie de semne care pot să apară.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 18:03

Căderea părului în urma chimioterapiei ar putea fi ameliorată, printr-o metodă care, practic, răcește scalpul. Un capac conectat la un sistem de răcire purtat pe cap în timpul tratamentului poate reduce cu mai bine de jumătate pierderea părului cauzată de tratamentul dur al...

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 11:13

Cancerul pancreatic va ucide mai mulți oameni decât cel ovarian, mamar sau cerebral, susțin estimările Societății Americane de Cancer.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 07:33

O tumoră mamară de circa 8 kilograme a fost extirpată din zona sânului stâng al unei femei de 44 ani, din județul Covasna.

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 16:32

Cancerul de col uterin, boala care a ucis-o pe Edith Gonzalez, este una din cele care provoacă cele mai multe decese în rândul femeilor. Cauzele care produc boala sunt multiple.

Scris de: Angela Sabău       13 iun, 20:36

Imunoterapia, tratamentul care ajută sistemul imunitar în tratamentul cancerului, ar putea duce la declanșarea unor boli autoimune. Oamenii de știință explică fenomenul.

Scris de: Angela Sabău       12 iun, 00:56

Vitamina D ar putea avea un efect benefic în cancerul de colon. De asemena, cercetătorii spun că ar putea scădea riscul de deces și în alte forme de cancer. 

Scris de: Angela Sabău       12 iun, 07:31

Terapia combinată în două etape care s-a dovedit eficientă în cancerul ovarian ar putea fi o promisiune pentru îmbunătățirea șanselor de supraviețuire a femeilor care suferă de această boală.

Scris de: Angela Sabău       11 iun, 20:20

Unele cercetări arată că femeile cu endometrioză ar fi mai predispuse să dezvolte cancer de sân, melanom sau cancer endometrial, însă alte studii dezaprobă.

Scris de: Florina Pop       11 iun, 17:21

FDA a aprobat, astăzi, prima chimioimunoterapie compusă din polatuzumab vedotin-piiq, bendamustină și rituximab pentru cea mai frecventă formă de Limfom non-Hodgkin, cea cu celule B mari difuze sau refractare.

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 22:49

De la inventarea acestor dispozitive medicale numite implanturi mamare o preocupare majoră a fost aceea dacă ele pot determina sau nu apariția cancerului. Dr Jay Agarwal, șeful Departamentului de Chirurgie Plastică de la Institutul de Cancer Huntsman spune că din păcate riscul există, chiar...

Scris de: Dana Lascu       10 iun, 19:06

Actrița Marcia Cross cunoscută publicului din România pentru rolul din serialul „Neveste disperate” a dezvăluit că tulpina de virus HPV care ei i-a provocat apariția cancerului anal, la soțul ei a declanșat un cancer la gât.

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 09:32

Un studiu realizat în China, țara care cel mai mare număr de persoane cu diabet zaharat din lume, a constatat ca diabetul de tip 2 a fost asociat cu un risc ridicat pentru 11 tipuri de cancer la bărbați și 13 tipuri de cancer la femei. Studiul a implicat peste 410.000 de oameni.

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 01:10

O pastilă de Vitamina D luată zilnic ar putea reduce riscul de a muri de orice formă de cancer cu 13%. Trei studii prezentate zilele acestea la Chicago arată beneficiile anticancerigene ale vitaminei.

Scris de: Dana Lascu       04 iun, 14:53

Carcinomul chistic adenoid. Studiul unor cercetători din SUA ar ajuta la individualizarea terapiei acestui tip de cancer.

Scris de: Florina Pop       02 iun, 17:25

O companie americană a dezvoltat un nou test pentru a detecta cancerul. Noul test a reușit să identifice mai mult de jumătate din cancere și în peste 75% din cazuri, locul unde este localizat.

Scris de: Angela Sabău       01 iun, 07:31

O dietă combinată cu un medicament par să reducă o formă de cancer la creier pentru care până acum nu s-a găsit tratament.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 23:46

Cancerul de sân vindecat revine de obicei după aproximativ 10 ani și este mai virulent, rezistent la medicamente și face metastaze. Cercetătorii au descoperit gena care este responsabilă de răspândrea lui și caută soluții de o bloca.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 18:44

Cancerul de postată face adesea metastază la oase. Cercetătorii au descoperit cum este păcălit sistemul imunitar, pentru ca celulele canceroase să pătrundă în oase.

Scris de: Angela Sabău       30 mai, 00:03

Terapiile pentru cancer care utilizează celulele imune pentru a declanșa în corp atacarea tumorilor ar putea fi îmbunătățite printr-o moleculă care le sporește funcția.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 20:01

Un nou studiul identifică o oncogenă nouă pentru cele mai frecvente tipuri de cancer de sânge. Oamenii de știiță încearcă cum să adapteze tratamentele.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 10:44

Un tratament pentru cancer ar putea fi găsit cu ajutorul musculiței de oțet. Oamenii de știință au modificat genetic musculițele și apoi au testat tratamentele.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 07:31

Cancerul tiroidian la copii a crescut din 1973 până acum, însă din 2006 s-a înregistrat o creștere bruscă a cifrelor. Fără să poată găsi o explicație, cercetătorii au descoperit creșteri semnificative.

Scris de: Angela Sabău       28 mai, 00:12

Cancer, români. Liderul Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer susține că statul ar trebui să se implice în decontarea investigațiilor cancerului ovarian.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 20:10

Cancer, diagnostic. Institutul Clinic Fundeni vrea să introducă biopsia lichidă ca metodă de rutină în diagnosticarea cancerului.

Scris de: Adisa Codruț       24 mai, 20:20

Alimentația sărcacă ar putea fi una din cauzele care contribuie a apariția cancerului. Cercetătorii americani spun că factorii alimentari sunt responsabili pentru 80.000 de cazuri de cancer în SUA, anual.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 12:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25