Oncologie

Un tratamentu utilizat în leucemie la copii pare că este mai eficient în tratarea unei tumori cerebrale, arată ultimele studii ale cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 20:39

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat că în luna noiembrie vor fi achiziționate 10 aparate de radioterapie, urmând ca anul viitor să mai fie achiziționate 10. În spitale, însă, necesarul e de 144 de astfel de aparate. 

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 23:04

Imunoterapia bacteriană, o modalitate concepută acum o sută de ani de a lupta împotriva cancerului, folosește bacterii care, odată pătrunse în corp, au un efect ciudat de distrugere a celulelor tumorale. 

Scris de: Angela Sabău       19 sep, 07:04

Cancerul pancreatic, una din cele mai letale forme ale bolii, ar putea avea o rată de supraviețuire mai mare. Un nou inhibitor descoperit, administrat împreună cu chimioterapia, a condus la o mai mare distrugere a celulelor canceroase. Cercetătorii sunt încrezători că șansele de...

Scris de: Angela Sabău       18 sep, 19:07

Șansele de supraviețuire ale pacienților cu cancer oral pot fi prezise de algoritmii stabiliți cu ajutorul inteligenței artificiale. Asta va ajuta la o mai bună înțelegere a modului în care se răspândește cancerul și cum rezistă la terapii.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 21:56

Cancerul de sân la bărbați nu este chiar o raritate, iar statisticile spun că dintre cei afectați de boală, riscul de a muri este mai mare decât la femei. 

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 20:52

Unele celule canceroase supraviețuiesc chimioterapiei, cunsumând celulele tumorale vecine. Aceste celule „canibale” asigură recidiva tumorală, iar descoperirea cercetătorilor ar putea duce la un tratament mai eficient în aceste forme de cancer.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 19:18

O cercetare a analizat de ce medicamentele chimioterapeutice funcționează mai bine la unii decât la alții.

Scris de: Florina Pop       17 sep, 18:27

Greutatea în exces înainte de 50 de ani poate fi asociată cu riscul de mortalitate prin cancer pancreatic decât excesul de greutate la vârste mai înaintate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 15:35

Metoda folosirii scanărilor RMN în biopsii este mai eficientă în detectarea cancerelor de prostată decât biopsiile standard cu ultrasunete ghidate, potrivit cercetărilor publicate în JAMA Network Open.

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 14:47

Un studiu care analizează datele a mii de participanți sugerează că poate exista o legătură între apneea de somn severă și probabilitatea de a dezvolta cancer. Cu toate acestea, această legătură pare a fi mai puternică la femei.

Scris de: Georgiana Ioniță       16 sep, 16:02

Cercetătorii au descoperit, în premieră, o legătură clară între aportul mare de vitamina B și cancerul pulmonar.

Scris de: Florina Pop       16 sep, 12:18

Antibioticele, luate cu cel mult o lună înainte de începerea imunoterapiei, reduc drastic șansele de supraviețuire, arată un studiu pe acestă temă.

Scris de: Angela Sabău       15 sep, 13:47

Cercetătorii susțin că grăsimea viscerală și cea subcutanată în coapse sunt asociate cu un risc mai mare de cancer de prostată avansat și deces.

Scris de: Florina Pop       15 sep, 02:11

Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer la bărbații din SUA. Statisticile arată că 1 din 9 bărbați americani va avea această afecțiune.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 21:23

Leucemia limfoblastică acută este o formă de cancer care are o rată de supraviețuire de 90%, față de 10%, cât era în anii '60. Un nou tratament inovativ ar rezultate de excepție.

Scris de: Angela Sabău       13 sep, 14:41

Un sugar care avea o formă de leucemie mortală a fost salvat cu Sorafenib, un medicament aprobat de FDA pentru cancerul de ficat la adulți, după ce medicii au indetificat la el o anume mutație genetică. Raport de caz

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 15:36

O mamă din Marea Britanie a distribuit pe Instagram o fotografie emoționantă: fiica ei de doar cinci ani are grijă de frățiorul mai mic care trece printr-un tratament de chimioterapie pentru că are leucemie. Fotografia a fost preluată și de Daily Mail.

Scris de: Dana Lascu       12 sep, 13:16

Contextul sau „moștenirea” genetică este unul din cei mai importanți factori care declanșează cancerul, cel puțin asta reiese în urma unui studiu al cercetătorilor.

Scris de: Adisa Codruț       11 sep, 17:07

Aceleași mutații genetice care pot declanșa cancerul în unele țesuturi sunt relativ inofensive în altele. Un nou studiu Yale a identificat o posibilă sursă de protecție împotriva unor forme de cancer de piele - regenerarea foliculilor de păr.

Scris de: Dana Lascu       10 sep, 20:38

Limfedemul constituie un fluid suplimentar care se acumulează în țesuturi când sistemul limfatic nu funcționează bine. Zona afectată se umflă.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 18:20

O universitate din țară a verificat nivelul de radon din clădirile sale. Radonul, un gaz radioactiv, e a doua cauză majoră în dezvoltarea unui tip de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 16:33

Hipertensiuena și cancerul de sân ar putea avea un factor de risc comun. Cercetătorii au descoperit o proteină prezentă doar în celulele canceroase din sân și la hipertensiune.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 15:14

Un nou mod de a testa cancerul de plămâni s-a dovedit eficient în depistarea precoce a afecțiunii. Metoda folosește anticorpi, combinat cu imagistica CT.

Scris de: Angela Sabău       09 sep, 14:46

Un proiect ce a fost lansat azi vizează testarea a peste 30.000 de femei pentru depistarea cancerului de col uterin. Femeile provin din satele izolate ale țării, unde accesul la asistența medicală este dificil.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 11:52

Fosta împărăteasa a Japoniei, Michiko, este operată duminică dimineaţă, 8 septembrie, la un sân. Fostul monarh a fost diagnosticat cu cancer mamar.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 10:13

Cancerul de prostată ar putea fi prevenit, susțin cercetătorii japonezi, dacă bărbații ar consuma regulat ciuperci.

Scris de: Florina Pop       05 sep, 13:28

O asociație și o firmă din Maramureș au donat miercuri, 4 septembrie, Spitalului Județean Baia Mare, 30 de camere implantabile în valoare de 14.600 de lei.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 13:42

Un studiu recent arată că în anumite țări cancerul este principala cauză de mortalitate, înaintea bolilor cardiovasculare.

Scris de: Adisa Codruț       03 sep, 12:32

Pericolele expunerii la radiații ultraviolete, care provin cel mai adesea de la soare, sunt binecunoscute. Cercetătorii atrag însă atenţia cât de ample pot fi efectele sale: de la îmbătrânirea prematură a pielii, până la cancer și modul în care acest lucru...

Scris de: Georgiana Ioniță       02 sep, 23:52

Click pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28