Oncologie

Deși oamenii de știință perfecționează continuu tratamentele împotriva cancerului, există încă mult loc pentru îmbunătățiri. Un nou studiu, realizat pe șoareci, se concentrează pe sare. Cercetătorii au folosit cu succes nanoparticule de clorură de sodiu pentru a distruge...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 12:54

Persoanele care au cancer de gât provocat de papilomavirus uman (HPV) ar avea mai multe şanse de supravieţuire față de cei care suferă de alte tumori, conform unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 20:42

Boala inflamatorie intestinală numită colită ulcerativă crește riscul de deces din cauza cancerului colorectal, în ciuda terapiei moderne .

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 08:40

Cancer, realizare: Oamenii de știință au reușit să omoare celulele canceroase la șoareci folosind nanoparticule de cupru împreună cu imunoterapia. După tratament, cancerul nu a revenit.

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 21:16

Experții explică modul în care factori precum forma și culoarea petelor de pe piele pot dezvălui dacă acestea sunt inofensive sau ascund boli periculoase

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 20:15

Tratarea complicațiilor cauzate de arsuri, precum durerile cronice, ar putea avea un tratament. Este vorba de un medicament utilziat în terapia cancerului.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 13:27

Contorizarea pașilor, a mișcării fizice în general, ar putea favoriza evoluția stării de sănătate la pacienții cu cancer pulmonar. Se pare că mișcarea este foarte importantă pentru creșterea șanselor de supraviețuire.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 07:35

Excesul de greutate și obezitatea au fost asociate cu riscuri mai mari de mai multe tipuri de cancer comune într-un studiu danez realizat pe baza unor date colectate timp de 40 de ani la nivel național și publicat în Journal of Internal Medicine.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 11:23

Banala aspirină ar putea fi utilizată în prevenirea cancerului de colon, după cum arată ultimele cercetări. Marea provocare va fi acum aceea de a stabili doza corectă, fără efecte secundare.

Scris de: Angela Sabău       06 ian, 18:56

Tratamentul pacienților care suferă de cancer al ductului biliar ar putea fi îmbunătățit prin adaptarea medicamentelor la nivelurile unei proteine cheie la persoanele care au această boală, potrivit unor noi cercetări.

Scris de: Angela Sabău       16 feb, 07:27

Multe persoane sub 60 de ani care dezvoltă cancer de stomac au o boală „genetică și distinctă din punct de vedere clinic”, a descoperit o nouă cercetare a Clinicii Mayo.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 ian, 17:25

O substanță din turmenic a atras atenția cercetătorilor pentru proprietățile sale și ar putea fi folosită în tratamentul împotriva cancerului.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 07:31

Cercetătorii de la Nizhny Novgorod și Ghent au propus noi abordări pentru îmbunătățirea eficacității terapiei cancerului și prevenirea dezvoltării de noi tumori în organism

Scris de: Georgiana Ioniță       03 ian, 10:45

Unii pacienți care suferă de cancer pancreatic și au o anumită mutație genetică pot fi tratați cu un medicament numit olaparib.

Scris de: Adisa Codruț       02 ian, 19:20

Victor Păunescu, directorul Institutului de Cercetare a Cancerului OncoGen, și-a anunțat candidatura la funcția de rector al UMF Timișoara.

Scris de: Adisa Codruț       01 ian, 22:19

Un studiu care a investigat inițial aspirina ca tratament preventiv pentru cancerul colorectal a descoperit un mecanism care ar putea explica modul în care fructele și legumele reduc riscul dezvoltării acestei boli.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 14:07

O proteină identificată de cercetători se crede că ar fi cheia pentru proliferarea celulelor canceroase în cancerul de colon.

Scris de: Angela Sabău       29 dec 2019 / 00:01

Un așa-numit „paradox al obezității” arată că după ce crește riscul unor boli precum cancerul, obezitatea (sau supraponderalitatea) crește supraviețuirea în unele terapii pentru cancer.

Scris de: Adisa Codruț       27 dec 2019 / 07:32

Acupunctura, asociată sau nu cu acupresura, poate avea efecte benefice în reducerea durerilor, în special a cele cauzate de cancer. De asemenea, studiile arată că ar contribui la reducerea utilizării analgezicelor.

Scris de: Angela Sabău       26 dec 2019 / 16:26

Mai bine de 80% dointre cei cu risc genetic ridicat de a face cancer nu știu că au acest risc. Un screening genomic, spun cercetătorii, ar reduce numărul îmbolnăvirilor și a deceselor cauzate de cancer.

Scris de: Angela Sabău       25 dec 2019 / 23:20

Celulele canceroase din pancreas s-au autodistrus, după ce oamenii de știință israelieni au folosit o anume moleculă, într-un studiu pe șoareci.

Scris de: Angela Sabău       24 dec 2019 / 23:14

Celulele canceroase din sân ar putea fi transformate în grăsime, potrivit ultimelor studii în domeniu. 

Scris de: Angela Sabău       23 dec 2019 / 22:07

Dr Ștefan Voiculescu, coordonatorul Academiei de Senologie de la Spitalul Clinic Sanador, a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre testele genetice.

Scris de: Adisa Codruț       23 dec 2019 / 11:53

În România nu sunt specialiști în senologie, domeniu ce se ocupă cu diagnosticul și managementul leziunilor mamare.

Scris de: Florina Pop       23 dec 2019 / 07:31

Medicii care spun că pierderea în greutate poate reduce riscul de cancer la sân au în sfârșit dovezi destul de solide de partea lor: Un studiu publicat marți în JNCI: Jurnalul Institutului Național al Cancerului a descoperit că femeile aflate în...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 dec 2019 / 08:11

Îndulcitorii artificiali, razele X, sexul și apa îmbuteliată sunt câteva motive care le trec unora prin minte când vorbesc de cauzele care duc la cancer. Unele, însă, sunt mituri.

Scris de: Adisa Codruț       18 dec 2019 / 21:29

Femeile supraponderale își pot reduce riscul de a dezvolta cancer de sân dacă pierd din greutate la vârsta a doua, conform unui studiu efectuat în Statele Unite.

Scris de: Adisa Codruț       17 dec 2019 / 17:59

Doar 14% din populaţia la nivel mondial are acces la servicii de îngrijiri paliative de calitate, care să le permită oamenilor să moară cu demnitate, conform unui studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       16 dec 2019 / 19:04

Alcoolul crește riscul de cancer, indiferent de cantitatea consumată. Specialitșii din Japonia au arătat că lipsa toată a consumului de alcool este asociată cu un risc mai mic.

Scris de: Angela Sabău       14 dec 2019 / 18:23

Fosta împărăteasa a Japoniei Michiko a vomitat sânge şi a pierdut în greutate din septembrie, când a suferit o operaţie chirurgicală pentru un cancer la sân depistat în fază incipentă, însă cauza simptomelor rămâne necunoscută, a declarat vineri...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 dec 2019 / 13:46

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24