Oncologie

Cercetătorii au descris un nou mecanism intracelular care induce apoptoza celulelor canceroase prin perturbarea homeostazei ionilor.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 22:29

Celulele canceroase au un mecanism aparte prin care supraviețuiesc și se dezvoltă în organism. Un nou studiu arată cum „păcălesc” ele celulele sănătoase.

Scris de: Dana Lascu       29 aug, 18:35

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament. Cercetătorii au reușit să găsească mecanismul prin care celulele canceroase depășesc tumorile și invadeză alte organe. Totodată, au descoperit cum pot încetini această „evadare” a celulelor canceroase.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 10:12

Medicamente în valoare de aproape patru milioane de lei au fost asigurate în primul semestru prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, din județul Alba.

Scris de: Adisa Codruț       27 aug, 16:48

Cancerul pediatric lasă „urme” în sănătatea supraviețuitorilor. La maturitate, aceștia au un risc mai mare de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Angela Sabău       26 aug, 17:49

Riscul de cancer de prostată este semnificativ mai mare la bărbații care au o greutate mai mare, însă foarte important este locul unde se localizează grăsimea. Deși depunerile de calciu pot ridica suspiciuni, specialiștii spun că nu sunt nici pe departe atât de periculoase precum...

Scris de: Angela Sabău       26 aug, 08:51

Un test de sânge depistează cancerul ovarian epitelial cu doi ani mai devreme decât permit teste actuale. Cercetătorii spun că astfel, cresc șansele de supraviețuire considerabil.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 22:14

Sindromul inimii frânte este o problemă medicală gravă care poate fi declanșată de stresul fizic sau emoțional. Pentru 1 din 6 persoane sindromul este legat și de apariția cancerului, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       20 aug, 10:44

Pacienții cu cancer sunt discriminați la locul de muncă sau sunt refuzați la angajare, atunci când doresc să-și reia activitatea. Acestea sunt rezultatele unui sondaj publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       20 aug, 07:23

Terapiile anticancer ar putea fi obținute în viitor din celulele pielii. Oamenii de știință au obținut deja asta în testele de laborator și sunt încrezători că în viitor, această descoperire va sta la baza unor noi și eficiente tratamente împotriva cancerului.

Scris de: Angela Sabău       19 aug, 20:45

Entrectinib este un nou tratament aprobat de FDA destinat pacienților adulți și adolescenți ale căror cancere au un anumit defect genetic. De asemenea, același medicament este aprobat în a doua linie terapeutică într-un tip de cancer pulmonar. Rozlytrek (entrectinib) este al...

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 09:30

Un nou studiu arată că femeile cu apnee severă de somn prezintă un risc crescut de a face cancer. Nu este demonstrată nicio relație de cauzalitate, dar legătura dintre hipoxia nocturnă la femei și riscul mai ridicat de cancer este însă clară. Este vorba mai ales cu un  anume tip de...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 23:27

Cercetători de la Institutul de Cancer Huntsman al Universității din Utah, SUA, au făcut un pas înainte în tratarea cancerului de pancreas.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 22:20

O echipă de medici a extirpat o tumoră de mari dimensiuni printr-o operație minim invazivă la Spitalul Militar Timișoara. pacientul are 67 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 16:05

Glicemia este legată de diabet, însă cercetătorii au constatat o legătură și cu cancerul. Un studiu arată că glicemia mai mică și dieta keto inhibă unele tumori.

Scris de: Angela Sabău       14 aug, 09:50

Noi descoperiri sugerează că femeile cu caracteristici specifice ale ADN-ului în anumite zone ale genomului pot trăi mai mult dacă iau aspirină înainte de a fi diagnosticate cu cancer de sân. Publicate online în jurnalul CANCER, o revistă a American Cancer Society,...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 18:12

Cancerul de prostată este una din cele mai frecvente forme ale cancerului la bărbați. Depistat din timp, tratamentul este mult mai eficient.

Scris de: Adisa Codruț       12 aug, 11:28

Circa 50 de femei dintr-unul dintre cele mai izolate sate din Delta Dunării au beneficiat, în ultimele două zile, de consult ginecologic gratuit din partea unui ONG.

Scris de: Adisa Codruț       11 aug, 20:06

Terapia hormonală la două subtipuri de cancer de sân ar avea un efect pozitiv pe termen lung, susține un studiu suedez.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 13:13

Cercetătorii au analizat dacă o dietă sănătoasă ar ajuta la combaterea cancerului de prostată. Ei cred că există beneficii pe termen lung.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 07:57

Actriţa şi cântăreaţa Olivia Newton-John, în vârstă de 70 de ani, a declarat că suferă de cancer de sân în fază terminală. 

Scris de: Adisa Codruț       10 aug, 15:29

Cercetătorii au creat un test personalizat care ar putea detecta ADN-ul tumoral circulant (ctDNA) folosind doar o fiolă de sânge.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 13:51

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament mai eficent, după ce oamenii de știință au combinat două medicamente cu eliberare prelungită.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 07:31

Cancerul de sân ar putea fi oprit să intre în metastază cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. Testele au fost făcute doar în laborator.

Scris de: Angela Sabău       08 aug, 18:32

Cancerul endometrial ar putea apărea în urma a două mutații genetice. Acestea au fost întâlnite la cea mai mare parte a femeilor care suferă de această boală.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 21:41

Cercetătorii au creat un nano-vaccin pentru tratarea melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Testele pe șoareci sunt încurajatoare.

Scris de: Florina Pop       07 aug, 11:23

Cancerul pancreatic ar putea fi dat de două mutații genetice, responsabile cu păcălirea sistemului imunitar.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 07:31

Imunoterapia are rezultate foarte bune în unele tipuri de cancer, însă în altele, aceasta nu funcționează. Cercetătorii au aflat de ce se întâmplă asta și cum o pot remedia.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 23:07

Aspirina luată zilnic ar reduce riscul de cancer la intestin, celor care suferă de sindrom Lynch. Specialiștii spun că nu ar trebui luată fără sfatul medicului.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 21:32

Prima pacientă afltă în stadiu final a încetat din viață, beneficiind de legea morții asistate, în Australia. Femeia suferea de cancer metastazat și avea dureri insuportabile.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 16:47

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27