Oncologie

Cancerul de prostată ar putea avea un tratament într-un viitor nu prea îndepărtat. Oamenii de știință au reușit să omoare celulele tumorale folosind un virus.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 22:50

Infecțiile cu HPV, virusul care provoacă cel mai adesea cancer de col uterin, dar și alte forme de cancer, s-au redus considerabil după demararea programelor de vaccinare contra HPV, în SUA.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 19:36

Femeile matinale ar avea un risc mai scăzut să dezvolte cancer la sân față de cele cărora nu le place să se trezească cu noaptea-n cap, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 08:59

Metastaza este princpala cauză de deces la pacienții cu cancer. Acest proces a fost analizat de cercetători, care au descoperit factorii ce o declanșează. Descoperirea ar putea fi baza unor noi tratamente în cancer.

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 23:36

Cancerul de piele a început să apară tot mai frecvent, iar specialiștii spun că o mare vină ar avea expunera prelungită la soare sau la solar. 

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 17:51

Ceaiul verde ar reduce riscul atacurilor de inimă și ar preveni anumite tipuri de cancer. Însă sunt prea puține studii care să întărească acestea.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 09:12

Dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că Brahiterapia este curativă, cu o bună speranță de viață în numeroase tipuri de cancer și că tratamentul, în sine, nu e greu de...

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 13:59

Brahiterapia a dat rezultate foarte bune în cancere ginecologice, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador. În astfel de cazuri ea se aplică, însă, cu totul alfel. Nu...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 17:14

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitată vineri la Interviurile DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. Ea a explicat ce sunt, cum se introduc și cum acționează semințele radioactive folosite în radioterapia internă – brahiterapie –...

Scris de: Dana Lascu       22 iun, 16:54

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. În emisiunea transmisă simultan, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical, ea a explicat ce...

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 15:57

Curcumina, ingredientul principal din turmeric, ar putea fi folosită pentru terapii mai eficiente la persoanele cu osteosarcom, cea de-a doua cauză a morții din cauza cancerului la copii.

Scris de: Angela Sabău       21 iun, 09:00

Dr Beatrice Dragomir Anghel, invitatul de astăzi al Interviurilor DC News și DC Medical, este medic specialist radioterapie la Centrul Oncologic Sanador. În emisiunea care va fi transmisă simultan, de la ora 11.00, pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical,...

Scris de: Dana Lascu       21 iun, 01:57

Un nou studiu relevă modul în care două forme de vitamina D3 distrug selectiv celulele canceroase care au dezvoltat rezistență la medicamente, acestea fiind principala cauză a eșecului chimioterapiei la multe forme de cancer. 

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 23:16

Cancerul la stomac ar putea fi identificat cu ajutorul unor microfluide și grafen, susține un studiu al japonezilor de la Universitatea Osaka.

Scris de: Florina Pop       20 iun, 22:29

Un test de sânge dezvoltat în Suedia identifică 11 proteine specifice la femeile care au cancer ovarian. Pentru femeile care au chisturi suspecte asta înseamnă că ar putea să scape de operație dacă sângele lor nu prezintă proteinele respective, iar folosirea testului la...

Scris de: Dana Lascu       20 iun, 22:22

Cisplatin și Asparaginase, două medicamente citostatice importate vor fi achiziționate până săptămâna viitoare, anunță ministrul sănătății, Sorina Pintea. 

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 17:47

Dr. Raluca Mititelu, Șeful Laboratorului de Medicină Nucleară de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC MEDICAL, detalii despre această disciplină medicală, despre metode de diagnostic și Terapie în...

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 15:05

Femeile care au supraviețuit cancerului de sân grație tratamentelor moderne au un risc mai mare de a dezvolta ulterior boli de inimă, arată un nou studiu publicat în jurnalul Menopause, revista Societății Americane de Menopauză.

Scris de: Dana Lascu       19 iun, 23:21

Imunoterapia oncologică şi medicina personalizată în cancer au fost subiectele unei dezbateri organizate în cadrul unei mese rotunde, ce a avut loc miercuri la Cluj Napoca.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 17:20

Cancerul de piele este subdiagnosticat și descoperit în fazele avansate ale bolii. O campanie de informare a demarat, în acest sens, la Târgu Mureș.

Scris de: Adisa Codruț       19 iun, 13:05

Tratamentele tradiționale pentru cancer ar duce la o creștere a unor celule tumorale, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       18 iun, 00:07

Bolile autoimune ar putea fi tratate cu medicamente deja existente, deseori utilizate în alte afecțiuni. De asemenea, combinații de medicamente au, uneori, rezultate surprinzătoare.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 10:45

Imunoterapia în cancerul de sân ar putea aduce mai multe beneficii și să facă eligibile pentru acest tip de tratament un număr mai mare de paciente. Ultimele cercetări sunt promițătoare.

Scris de: Angela Sabău       18 iun, 09:55

Sănătatea orală proastă este asociată cu un risc crescut cu 75% de a face carcinom hepatocelular (HCC), cea mai comună formă de cancer la ficat, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       18 iun, 08:01

Dezechilibrul bacteriilor intestinale poate favoriza răspândirea cancerului de sân. Specialiștii au explicat cum pot pătrunde celulele canceroase în sânge și se extind în restul corpului, atunci când intestinul este inflamat.

Scris de: Angela Sabău       17 iun, 07:32

Cancerul de sân se poate să nu aibă simptome, sau să aibă unele ușor de trecut cu vederea. Specialiștii recomandă efecutarea mamografiilor cu regularitate și indică o serie de semne care pot să apară.

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 18:03

Căderea părului în urma chimioterapiei ar putea fi ameliorată, printr-o metodă care, practic, răcește scalpul. Un capac conectat la un sistem de răcire purtat pe cap în timpul tratamentului poate reduce cu mai bine de jumătate pierderea părului cauzată de tratamentul dur al...

Scris de: Angela Sabău       16 iun, 11:13

Cancerul pancreatic va ucide mai mulți oameni decât cel ovarian, mamar sau cerebral, susțin estimările Societății Americane de Cancer.

Scris de: Florina Pop       16 iun, 07:33

O tumoră mamară de circa 8 kilograme a fost extirpată din zona sânului stâng al unei femei de 44 ani, din județul Covasna.

Scris de: Adisa Codruț       14 iun, 16:32

Cancerul de col uterin, boala care a ucis-o pe Edith Gonzalez, este una din cele care provoacă cele mai multe decese în rândul femeilor. Cauzele care produc boala sunt multiple.

Scris de: Angela Sabău       13 iun, 20:36

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25