Oncologie

Noi tratamente pentru cancer ar putea fi găsite în plantele unice care cresc în Mauritius. Oamenii de știință au început să le cerceteze, pentru că sunt cunoscute în medicina tradițională de secole.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 16:54

Cancerul mamar afectează un număr foarte mare de femei. Medicii spun că există câteva lucruri despre această boală pe care orice femeie ar trebui să le cunoască.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 15:17

Cancerul de prostată, care necesită terapie hormonală, a fost asociat cu demența, arată ultimele studii. Unii medici cred că pacienții ar trebui avertizați în legătură cu acest risc.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 11:37

Un vaccin împotriva cancerului colorectal ar putea ajunge, în curând, pe piață. Studiile au rezultate foarte bune și ar putea cuprinde imunizare chiar și pentru alte tipuri de cancer.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 13:37

Cancerul de sân inflamator este una din cele mai agresive fome ale acestei boli. Adesea, la apariția simptomelor, boala este deja foarte avansată.

Scris de: Angela Sabău       03 mai, 17:49

Cancerul de sân inflamator este una din cele mai agresive fome ale acestei boli. Adesea, la apariția simptomelor, boala este deja foarte avansată.

Scris de: Angela Sabău      

Oboseala dată de radioterapie, adesea ignorată de bolnav, poate fi ameliorată sau evitată prin sport, spun medicii de la Spitalul Militar din București.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 19:06

Cancerul de limbă este o boală care  poate fi tratată, dar șansele de vindecare cresc cu cât este descoperită mai deveme. Simptomele, însă, pot fi înșelătoare.

Scris de: Angela Sabău       21 apr, 08:11

Consumul de cereale integrale a fost asociat cu un risc mai mic de cancer la ficat. Asta a fost concluzia unor cercetători care au analizat datele din mai multe studii în domeniul sănătății populației.

Scris de: Angela Sabău       19 apr, 04:56

Cancerul poate fi vindecat numai dacă este descoperit în fază incipientă. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă și sfătuiește femeile să facă testele, care sunt asigurate prin Programul național de sănătatea femeii.

Scris de: Angela Sabău       18 apr, 22:53

Decesele din cauza cancerului de ficat cresc îngrijorător, în Statele Unite. Cercetătorii au descoperit că au o legătură cu nivelul scăzut de educație și că cei mai predispuși sunt bărbații. 

Scris de: Angela Sabău       18 apr, 20:42

Cancerul este una dintre bolile care omoară anual mai mult decât populația unei metropole ca New York-ul, arată Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 15:42

Bărbații cu cancer de prostată, tratați cu medicamente ce scad testosteronul, sunt mai predispuși să dezvolte demență în următorii 5 ani decât aceia care nu au nivel scăzut al testosteronului, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 11:43

Cancer colorectal, obezitate. Riscul de cancer colorectal poate fi redus dacă pacienții obezi pierd din greutate, sugerează un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 apr, 09:07

În SUA a fost aprobat Balversa ( erdafitinib ), primul tratament pentru pacienții cu cancer de vezică, avansat local sau metastatic, care au o mutație genetică FGFR3 sau FGFR2. Tratamentul este însoțit de un test special de diagnostic pe care medicii trebuie să-l facă pacienților...

Scris de: Dana Lascu       12 apr, 21:53

Cancerul la gât este o formă a bolii tot mai frecventă și este legat de infecția cu virusul HPV. Medicii au descoperit un prim indiciu, comun la majoritatea pacienților.

Scris de: Angela Sabău       11 apr, 15:35

Imunoterapia ar putea fi afectată de suplimentele de probiotice. Asta este concluzia unui studiu care a arătat, de asemenea, că rezultatele imunoterapiei au legătură și cu dieta.

Scris de: Angela Sabău       11 apr, 07:23

Cancer: Cercetătorii de la Spitalul Universitar Muntele Sinai au dezvoltat un vaccin care injectat direct într-o tumoră învăță sistemul imunitar să o distrugă și pe ea, dar și alte celule tumorale din întreg organismul. Dacă e combinat cu imunoterapia, o face de trei ori mai...

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 22:18

Capsaicina este un compus din ardeiul iute care poate opri metastaza cancerului pulmonar, susține un studiu recent. 

Scris de: Florina Pop       10 apr, 19:18

Tipurile rare de cancer de col uterin pot fi prevenite prin screening, arată un studiu suedez care se întinde de-a lungul a aproape zece ani.

Scris de: Florina Pop       08 apr, 20:09

Băuturile fierbinți ar putea fi asociate cu riscul apariției cancerului. Asta a descoperit un grup de cercetători care a analizat mai multe studii.

Scris de: Angela Sabău       05 apr, 19:31

Cancerul mamar afectază, anual, mii de femei. Chiar dacă nimic nu poate asigura prevenirea bolii, o serie de factori au fost asociați cu apariția cancerului.

Scris de: Angela Sabău       04 apr, 20:02

Un tratament îmbunătățit pentru sistemul imunitar folosit în lupta împotriva cancerului de sânge pare promițător în tratarea unor tumori solide, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       03 apr, 15:02

Descoperirea cea mai recentă în ce privește cancerul ar putea conduce la noi și promițătoare terapii. Acestea vizează celulele tumorilor care păcălesc sistemul imunitar al organismului.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 16:54

Cancerul testicular ar putea fi legat de dietă. Specialiștii spun că produsele lactate, în special brânza, este asociată de apariția bolii la tineri.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 01:24

Alimentele procesate, care conțin o mulțime de aditivi ar putea fi asociate cu o creștere a riscului de cancer. Studiile sunt doar observaționale.

Scris de: Angela Sabău       02 apr, 00:30

Noi cercetări arată că creșterea și metastazarea în cancerul de sân poate fi oprită dacă femeile afectate consumă o anumită candidate de nuci. Cercetătorii cred că nucile ar putea împiedica apariția afecțiunii oncologice, arată un studiu medical publicat în...

Scris de: Dana Lascu       29 Martie, 11:03

Canceru este o boală care a ajuns să sperie umanitatea în ultimii ani. O serie de teste de rutină sunt recomandate frecvent, însă unele dintre ele, spun specialiști, sunt chiar inutile.

Scris de: Angela Sabău       29 Martie, 10:23

Stresul favorizează orice boală, este deja un lucru cunoscut. Acum, cercetătorii au reușit s stabilească o legătură directă a stresului cu dezvoltarea metastazelor la cancerul de sân .

Scris de: Angela Sabău       28 Martie, 12:26

Cancer mamar sau neuroblastom sunt două afecțiuni diferite. Cercetătorii au descoperit că au în comun o proteină care protejează împotriva cancerului, dar favorizează apariția neuroblastomului.  

Scris de: Angela Sabău       28 Martie, 10:25

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27