Oncologie

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, a declarat marţi că România are nevoie de un Plan naţional de cancer şi de un Registru naţional pentru această patologie.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 14:14

Diana Păun, consilier de stat în cadrul Administrației Prezidențiale, a declarat marți, 4 februarie, că screeningul pentur cancer nu este ”unul sistematic”.

Scris de: Adisa Codruț       04 feb, 13:43

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Societatea Naţională de Medicină de Familie (SNMF) lansează un test online prin care orice persoană poate afla dacă se află în categoria persoanelor cu risc de a dezvolta cancerul pulmonar, cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat...

Scris de: Georgiana Ioniță       03 feb, 14:39

Celulele canceroase au un sistem propriu prin care păcălesc sistemul imunitar, astfel că se pot dezvolta în voie, producând o formă de cancer.

Scris de: Angela Sabău       02 feb, 15:53

Dr Ruxandra Vlădescu, de la Centrul Oncologic Sanador, explică, la Interviurile DC Medical, ce sunt scintigrafia și PET CT-ul, două investigații vitale la pacienții oncologici. Emisiunea va fi transmisă la ora 10.00.

31 ian, 08:25

Rezultatele unor terapii precum chimioterapie sau imunoterapie sunt influențate, se pare de modul de ambalare (pliere) a ADN-ului.

Scris de: Angela Sabău       26 ian, 07:31

Un nou tip de celulă imună diferită de celula T, cunoscută ca fiind cea care distruge celulele canceroase, a fost descoperită din întâmplare recent de cercetători. Ei arată că această celulă ucide majoritatea tipurilor de celule canceroase.

Scris de: Angela Sabău       24 ian, 21:08

Una dintre cauzele cancerului de sân poate fi inflamația declanșată de bacteriile dăunătoare, spun cercetătorii. Iaurtul conține bacterii care fermentează lactoza benefică frecvent întâlnite în lapte, similar cu bacteriile - sau microflora - găsite in sânii mamelor...

Scris de: Georgiana Ioniță       24 ian, 13:40

Cercetarea este în stadiu incipient, dar oamenii de știință spun că au dezvoltat o nouă tehnică bazată pe ultrasunete de intensitate scăzută calibrate special să ucidă celule canceroase, fără a le dăuna celor sănătoase.

Scris de: Dana Lascu       19 ian, 22:01

Un produs secundar al glucozei poate fi un catalizator care transformă celulele mutante în cancer! O pozibilă explicație pentru Efectul Warburg.

Scris de: Dana Lascu       19 ian, 15:27

O combinație de medicamente a dovedit un efect neașteptat în cura cancerului de prostată. Este vorba de un medicament utilizat în tratarea infecțiilor cu paraziți și unul folosit în chimioterapie.

Scris de: Angela Sabău       17 ian, 23:18

Deși oamenii de știință perfecționează continuu tratamentele împotriva cancerului, există încă mult loc pentru îmbunătățiri. Un nou studiu, realizat pe șoareci, se concentrează pe sare. Cercetătorii au folosit cu succes nanoparticule de clorură de sodiu pentru a distruge...

Scris de: Georgiana Ioniță       16 ian, 12:54

Persoanele care au cancer de gât provocat de papilomavirus uman (HPV) ar avea mai multe şanse de supravieţuire față de cei care suferă de alte tumori, conform unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 20:42

Boala inflamatorie intestinală numită colită ulcerativă crește riscul de deces din cauza cancerului colorectal, în ciuda terapiei moderne .

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 08:40

Cancer, realizare: Oamenii de știință au reușit să omoare celulele canceroase la șoareci folosind nanoparticule de cupru împreună cu imunoterapia. După tratament, cancerul nu a revenit.

Scris de: Dana Lascu       10 ian, 21:16

Experții explică modul în care factori precum forma și culoarea petelor de pe piele pot dezvălui dacă acestea sunt inofensive sau ascund boli periculoase

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 20:15

Tratarea complicațiilor cauzate de arsuri, precum durerile cronice, ar putea avea un tratament. Este vorba de un medicament utilziat în terapia cancerului.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 13:27

Contorizarea pașilor, a mișcării fizice în general, ar putea favoriza evoluția stării de sănătate la pacienții cu cancer pulmonar. Se pare că mișcarea este foarte importantă pentru creșterea șanselor de supraviețuire.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 07:35

Excesul de greutate și obezitatea au fost asociate cu riscuri mai mari de mai multe tipuri de cancer comune într-un studiu danez realizat pe baza unor date colectate timp de 40 de ani la nivel național și publicat în Journal of Internal Medicine.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 11:23

Banala aspirină ar putea fi utilizată în prevenirea cancerului de colon, după cum arată ultimele cercetări. Marea provocare va fi acum aceea de a stabili doza corectă, fără efecte secundare.

Scris de: Angela Sabău       06 ian, 18:56

Multe persoane sub 60 de ani care dezvoltă cancer de stomac au o boală „genetică și distinctă din punct de vedere clinic”, a descoperit o nouă cercetare a Clinicii Mayo.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 ian, 17:25

O substanță din turmenic a atras atenția cercetătorilor pentru proprietățile sale și ar putea fi folosită în tratamentul împotriva cancerului.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 07:31

Cercetătorii de la Nizhny Novgorod și Ghent au propus noi abordări pentru îmbunătățirea eficacității terapiei cancerului și prevenirea dezvoltării de noi tumori în organism

Scris de: Georgiana Ioniță       03 ian, 10:45

Unii pacienți care suferă de cancer pancreatic și au o anumită mutație genetică pot fi tratați cu un medicament numit olaparib.

Scris de: Adisa Codruț       02 ian, 19:20

Victor Păunescu, directorul Institutului de Cercetare a Cancerului OncoGen, și-a anunțat candidatura la funcția de rector al UMF Timișoara.

Scris de: Adisa Codruț       01 ian, 22:19

Un studiu care a investigat inițial aspirina ca tratament preventiv pentru cancerul colorectal a descoperit un mecanism care ar putea explica modul în care fructele și legumele reduc riscul dezvoltării acestei boli.  

Scris de: Georgiana Ioniță       31 dec 2019 / 14:07

O proteină identificată de cercetători se crede că ar fi cheia pentru proliferarea celulelor canceroase în cancerul de colon.

Scris de: Angela Sabău       29 dec 2019 / 00:01

Un așa-numit „paradox al obezității” arată că după ce crește riscul unor boli precum cancerul, obezitatea (sau supraponderalitatea) crește supraviețuirea în unele terapii pentru cancer.

Scris de: Adisa Codruț       27 dec 2019 / 07:32

Acupunctura, asociată sau nu cu acupresura, poate avea efecte benefice în reducerea durerilor, în special a cele cauzate de cancer. De asemenea, studiile arată că ar contribui la reducerea utilizării analgezicelor.

Scris de: Angela Sabău       26 dec 2019 / 16:26

Mai bine de 80% dointre cei cu risc genetic ridicat de a face cancer nu știu că au acest risc. Un screening genomic, spun cercetătorii, ar reduce numărul îmbolnăvirilor și a deceselor cauzate de cancer.

Scris de: Angela Sabău       25 dec 2019 / 23:20

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy