Oncologie

Cercetătorii au analizat dacă o dietă sănătoasă ar ajuta la combaterea cancerului de prostată. Ei cred că există beneficii pe termen lung.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 07:57

Actriţa şi cântăreaţa Olivia Newton-John, în vârstă de 70 de ani, a declarat că suferă de cancer de sân în fază terminală. 

Scris de: Adisa Codruț       10 aug, 15:29

Cercetătorii au creat un test personalizat care ar putea detecta ADN-ul tumoral circulant (ctDNA) folosind doar o fiolă de sânge.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 13:51

Cancerul pancreatic ar putea avea un tratament mai eficent, după ce oamenii de știință au combinat două medicamente cu eliberare prelungită.

Scris de: Angela Sabău       09 aug, 07:31

Cancerul de sân ar putea fi oprit să intre în metastază cu ajutorul câmpurilor electromagnetice. Testele au fost făcute doar în laborator.

Scris de: Angela Sabău       08 aug, 18:32

Cancerul endometrial ar putea apărea în urma a două mutații genetice. Acestea au fost întâlnite la cea mai mare parte a femeilor care suferă de această boală.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 21:41

Cercetătorii au creat un nano-vaccin pentru tratarea melanomului, cea mai agresivă formă de cancer de piele. Testele pe șoareci sunt încurajatoare.

Scris de: Florina Pop       07 aug, 11:23

Cancerul pancreatic ar putea fi dat de două mutații genetice, responsabile cu păcălirea sistemului imunitar.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 07:31

Imunoterapia are rezultate foarte bune în unele tipuri de cancer, însă în altele, aceasta nu funcționează. Cercetătorii au aflat de ce se întâmplă asta și cum o pot remedia.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 23:07

Aspirina luată zilnic ar reduce riscul de cancer la intestin, celor care suferă de sindrom Lynch. Specialiștii spun că nu ar trebui luată fără sfatul medicului.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 21:32

Prima pacientă afltă în stadiu final a încetat din viață, beneficiind de legea morții asistate, în Australia. Femeia suferea de cancer metastazat și avea dureri insuportabile.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 16:47

Limfomul non-Hodgkin rezistent la tratament ar putea avea o „soluție”, după ce oamenii de știință au dezvoltat o terapie numită „imunotransplant”. Eficiența crește de peste 10 ori.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 15:31

Cancerul colorectal ar putea fi prevenit prin modificarea microbiomului intestinal. Microbiomul sănătos reduce inflamația intestinală, afecțiunea cu un risc mare de a dezvolta cancer de colon.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 13:21

Vitamina A ar putea scădea riscul de a face cancer de piele. Un studiu observațional a indicat acest lucru, însă oamenii de știință vor un studiu clinic.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 07:12

Dieta joacă un rol important în gestionarea unor boli ca diabet și hipertensiune, iar studii recente susțin că ar contribui și în tratamentul cancerului.

Scris de: Florina Pop       01 aug, 07:24

Spilcuța, o plantă asemănătoare ca aspect margaretei, conține compuși care, extrași printr-o metodă anume, distrug celulele canceroase răspunzătoare de leucemia limfocitară cronică.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 22:15

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au cumpărat dotări de ultimă generaţie, în valoare de 400.000 de euro, printr-un proiect româno-sârb.

Scris de: Adisa Codruț       31 iul, 18:59

Cancerul de prostată poate avea un prognostic bun, spun specialiștii. Ei au verificat două modele de tratament și au constatat că una dintre ele este mai eficientă. 

Scris de: Angela Sabău       31 iul, 13:16

Medici de la Spitalul Militar explică pe înțeles care sunt factorii de risc ce pot duce la apariția cancerului de ficat și care sunt simptomele.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul, 20:59

Neuroblastomul, în forma cea mai agresivă la copii, ar putea avea în curând un nou tratament. Cercetătorii au descoperit o genă care este implicată în creșterea tumorii. Gena a fost ținta tratamentului experimental, cu rezultate foarte bune.

Scris de: Angela Sabău       27 iul, 00:12

Un județ din România a înregistrat în 2015, la populația de vârstă de peste 65 de ani, cele mai multe cazuri de cancer. Aproape dublu decât media pe țară.

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 12:18

Apariția unei tumori nedureroase la nivelul sânului constituie cel mai frecvent simptom al cancerului mamar, susțin specialiștii.

Scris de: Adisa Codruț       25 iul, 08:32

Glicemia prea mare din sânge poate crește riscul de cancer pancreatic. Asta a reieșit în urma unui studiu al cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       25 iul, 06:41

Poate nu știați, dar se poate face cancer de piele și sub unghii, în ureche sau chiar în ochi. Iată în ce locuri surprinzătoare poate să apară melanomul

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 23:28

Dieta care presupune consumul a trei sau mai multe porții de pește pe săptămână reduce cu 12% riscul dezvoltării cancerului colorectal, sugerează un nou studiu publicat în Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 22:42

O mutație genetică descoperită în cancerul de sân este capabilă să oprească răspândirea cancerului pulmonar. Descoperirea ar putea deschide noi oportunități de tratament al cancerului de plămâni.

Scris de: Angela Sabău       23 iul, 21:51

Cercetătorii au descoperit similitudini genetice între cancerul osos mortal, osteosarcom, apărut la copii și la câini.

Scris de: Florina Pop       20 iul, 08:27

Cancerul cervical este, în mare parte din cazuri, curabil descoperit într-un stadiu incipient. Testul Papanicolau, cea mai eficientă metodă de prevenire.

Scris de: Adisa Codruț       19 iul, 23:54

Consumul de cafea nu schimbă riscul unei persoane de a fi diagnosticat sau de a muri de cancer, a concluzionat un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 iul, 07:28

Cercetătorii de la Northwestern University au pus la punct un nou sistem de administrare, care deghizează chimioterapia ca un Cal Troian, păcălind tumorile să creadă că de fapt medicamentele care ucid celulele canceroase sunt „grăsimi gustoase”. Celulele canceroase consumă...

Scris de: Dana Lascu       18 iul, 23:13

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ONCOLOGIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28