Ortopedie

Ruperea ligamentului încrucișat de la genunchi poate fi reparată printr-o operație care lasă cicatrici mici și pentru care recuperarea este destul de rapidă. Explică doctor Tarek Nazer, ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 21:41

Cartilajele articulațiilor s-ar putea regenera, arată cercetătorii. Ei au descoperit această abilitate și încearcă acum să o folosească pentru a dezvolta noi tratamente în bolile articulare.

Scris de: Angela Sabău       10 oct, 11:39

Leziunile de menisc pot să apară la orice vârstă, dar este extrem de important să fie văzute de un medic specialist, altfel riscul e ca, în timp, întreaga articulație a genunchiului să fie distrusă, a explicat, EXCLUSIV pentru DC Medical, ortopedul Tarek Nazer.

08 oct, 11:35

Mulți cred că monturile apar din cauza faptului că purtăm încălțăminte care ne strânge sau tocuri. „Adevărul este altul”, spune dr Tarek Nazer, medic ortoped supraspecializat în chirurgia artroscopică minim invazivă. Cauzele lor cunoscute sunt altele, iar...

Scris de: Dana Lascu       03 oct, 18:59

Cea mai frecventă afecțiune degenerativă osoasă este osteoporoza, care apare atunci când oasele devin slabe din cauza nivelului scăzut de minerale. Se numește boala „tăcută”, deoarece nu există simptome în stadii incipiente. 

Scris de: Georgiana Ioniță       28 sep, 09:51

Terapiile bazate pe celule au înregistrat progrese, în special în ce privește bolile musculo-scheletice precum osteoporoza sau artrita. Chiar dacă au progresat, acestea sunt considerate, totuși, terapii experimentale.

Scris de: Angela Sabău       24 sep, 20:06

Cartilajul deteriorat de la genunchi ar putea avea tratament în curând. Un medicament injectabil este în teste clinice în SUA. 

Scris de: Angela Sabău       15 sep, 15:10

Mecanismul care le permite bebelușilor să absoarbă cantități mari de calciu și să construiască oase sănătoase i-ar putea ajuta pe vârstnici.

Scris de: Florina Pop       11 sep, 07:21

De Ziua Mondială a conștientizării distrofiei musculară Duchenne, clădirea Primăriei Capitalei va fi iluminată, sâmbătă seara, 7 septembrie, în roșu.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 17:59

Inflamație, neuropatia periferică, fasciita plantară, pinteni osoși sunt câteva dintre afecțiunile care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Scris de: Florina Pop       06 sep, 11:21

Dacă ești amator de mers prin oraș cu bicicleta, asta nu te califică automat pentru ciclismul montan. Ca să poți face față traseelor cu dificultate infinit mai mare decât ce întâlnești pe stradă, e bine să te pregătești intens. Altfel, riscurile sunt foarte mari, atât...

Scris de: Dana Lascu       30 aug, 13:04

Vitamina D este utilă la bătrâni, dar nu are o legătură cu hipotensiunea ortsostatică, ci una indirectă. Pentru că această afecțiune crește riscul de a cădea și a suferi fracturi, motiv pentru care e utilă vitamina D, care le întărește vârstnicilor oasele și musculatura.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 10:39

Sănătatea oaselor ar trebui să ne îngrijoreze mai mult, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă. Atât bărbații, cât și femeile, pot suferi de osteoporoză.

Scris de: Angela Sabău       16 aug, 11:30

Osteoporoza afectează în special vârstnicii. Tratamentul conceput pentru această afecțiune se pare că are un rol în reducerea riscului de mortalitate, conform unor studii.

Scris de: Angela Sabău       13 aug, 11:48

Studiile susțin că sportul reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. De aceea, medicii recomandă celor ce suferă de această afecțiune să facă mișcare.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 22:16

Ne folosim zilnic mâinile pentru nu mai știm câte lucruri și abia când ne dor, din varii motive, realizăm sau nu cât de indispensabile sunt.

Scris de: Florina Pop       04 aug, 16:58

Cotul jucătorului de tenis provoacă dureri în partea de exterior a cotului. Adesea, afecțiunea apare după utilizarea excesivă a mușchilor și a tendoanelor antebrațului. Iată care sunt simptomele bolii și cât de gravă e:

Scris de: Dana Lascu       30 iul, 23:47

Cercetătorii cred că studiul vertebrelor de rechin ar putea dezvălui informații folositoare pentru tratarea bolilor degenerative ale oaselor la oameni, cum ar fi osteoporoza. Mai mult, că fioroasele creaturi marine ar putea ascunde soluția pentru crearea de țesut osos durabil care să îl...

Scris de: Florina Pop       29 iul, 17:41

Romosozumab este un nou medicament folosit pentru tratarea osteoporozei. Specialiștii de la Harvard susțin că se impun studii suplimentare.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 16:49

O cercetare de la Harvard sugerează că anumiți pantofi nu sunt chiar atât de sănătoși pentru picioare pe cât se crede.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 08:58

Cercetători de la Yale au descoperit că funcția motorie la pacienții cu Parkinson devine dependentă de două substanțe chimice.

Scris de: Florina Pop       19 iul, 20:21

Dacă vârstnicii cu artrită reumatoidă ar lua timpuriu Metotrexat, încă de când sunt diagnosticați, ar avea un risc mai mic de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Florina Pop       18 iul, 20:38

Aceste metode nechirurgicale vă pot ajuta să reduceți durerea de mână, să realizați mai ușor activități zilnice precum îmbrăcatul și să vă creșteți, astfel, independența. Dar pentru toate aveți nevoie de un consult medical!

Scris de: Dana Lascu       17 iul, 20:29

Plimbarea înseamnă beneficii pentru vârstnici și patrupezii lor, însă unii seniori, susține un studiu, își pot rupe oasele în urma acestui "exercițiu" banal.

Scris de: Florina Pop       13 iul, 21:15

Atacată de urs, o femeie din Harghita, mamă a 6 copii, s-a ales cu fractură de bazin. Ea e singurul întreținător al familiei, iar autoritățile au lansat un apel public.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 19:35

Tinerii de la Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș, Timiș, au primit vizita jandarmilor care i-au distrat cu ajutorul a 3 câini și a echipamentului lor.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 14:22

Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 13:29

Nutriționiștii recomandă consumul anumitor alimente pentru sănătătatea oaselor. Dintre acestea nu lipsesc legumele și citricele.

Scris de: Florina Pop       09 iun, 15:02

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre artroza șoldului – coxartroza. Iată ce este aceasta, cum se tratează și cu faci diferența dintre o durere de șale și artroză.

Scris de: Dana Lascu       31 mai, 22:48

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical, ce este și cum se tratează cea mai cunoscută formă de artroză: gonartroza.

Scris de: Dana Lascu       28 mai, 00:45

Click pentru a naviga in paginile din categoria ORTOPEDIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23