Ortopedie

De Ziua Mondială a conștientizării distrofiei musculară Duchenne, clădirea Primăriei Capitalei va fi iluminată, sâmbătă seara, 7 septembrie, în roșu.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep 2019 / 17:59

Inflamație, neuropatia periferică, fasciita plantară, pinteni osoși sunt câteva dintre afecțiunile care pot apărea odată cu înaintarea în vârstă.

Scris de: Florina Pop       06 sep 2019 / 11:21

Dacă ești amator de mers prin oraș cu bicicleta, asta nu te califică automat pentru ciclismul montan. Ca să poți face față traseelor cu dificultate infinit mai mare decât ce întâlnești pe stradă, e bine să te pregătești intens. Altfel, riscurile sunt foarte mari, atât...

Scris de: Dana Lascu       30 aug 2019 / 13:04

Vitamina D este utilă la bătrâni, dar nu are o legătură cu hipotensiunea ortsostatică, ci una indirectă. Pentru că această afecțiune crește riscul de a cădea și a suferi fracturi, motiv pentru care e utilă vitamina D, care le întărește vârstnicilor oasele și musculatura.

Scris de: Angela Sabău       18 aug 2019 / 10:39

Sănătatea oaselor ar trebui să ne îngrijoreze mai mult, în special pe măsură ce înaintăm în vârstă. Atât bărbații, cât și femeile, pot suferi de osteoporoză.

Scris de: Angela Sabău       16 aug 2019 / 11:30

Osteoporoza afectează în special vârstnicii. Tratamentul conceput pentru această afecțiune se pare că are un rol în reducerea riscului de mortalitate, conform unor studii.

Scris de: Angela Sabău       13 aug 2019 / 11:48

Studiile susțin că sportul reduce durerea, oboseala și rigiditatea legate de artrită. De aceea, medicii recomandă celor ce suferă de această afecțiune să facă mișcare.

Scris de: Florina Pop       10 aug 2019 / 22:16

Ne folosim zilnic mâinile pentru nu mai știm câte lucruri și abia când ne dor, din varii motive, realizăm sau nu cât de indispensabile sunt.

Scris de: Florina Pop       04 aug 2019 / 16:58

Cotul jucătorului de tenis provoacă dureri în partea de exterior a cotului. Adesea, afecțiunea apare după utilizarea excesivă a mușchilor și a tendoanelor antebrațului. Iată care sunt simptomele bolii și cât de gravă e:

Scris de: Dana Lascu       30 iul 2019 / 23:47

Durerile de spate care apar de regula la un efort mai mare sau la unele mișcări obișnuite pot fi ameliorate acasă. Dacă durerile persistă însă, e nevoie de prezența la medic.

Scris de: Angela Sabău      

Cercetătorii cred că studiul vertebrelor de rechin ar putea dezvălui informații folositoare pentru tratarea bolilor degenerative ale oaselor la oameni, cum ar fi osteoporoza. Mai mult, că fioroasele creaturi marine ar putea ascunde soluția pentru crearea de țesut osos durabil care să îl...

Scris de: Florina Pop       29 iul 2019 / 17:41

Romosozumab este un nou medicament folosit pentru tratarea osteoporozei. Specialiștii de la Harvard susțin că se impun studii suplimentare.

Scris de: Florina Pop       27 iul 2019 / 16:49

O cercetare de la Harvard sugerează că anumiți pantofi nu sunt chiar atât de sănătoși pentru picioare pe cât se crede.

Scris de: Florina Pop       23 iul 2019 / 08:58

Cercetători de la Yale au descoperit că funcția motorie la pacienții cu Parkinson devine dependentă de două substanțe chimice.

Scris de: Florina Pop       19 iul 2019 / 20:21

Dacă vârstnicii cu artrită reumatoidă ar lua timpuriu Metotrexat, încă de când sunt diagnosticați, ar avea un risc mai mic de a dezvolta boli cardiace.

Scris de: Florina Pop       18 iul 2019 / 20:38

Aceste metode nechirurgicale vă pot ajuta să reduceți durerea de mână, să realizați mai ușor activități zilnice precum îmbrăcatul și să vă creșteți, astfel, independența. Dar pentru toate aveți nevoie de un consult medical!

Scris de: Dana Lascu       17 iul 2019 / 20:29

Plimbarea înseamnă beneficii pentru vârstnici și patrupezii lor, însă unii seniori, susține un studiu, își pot rupe oasele în urma acestui "exercițiu" banal.

Scris de: Florina Pop       13 iul 2019 / 21:15

Atacată de urs, o femeie din Harghita, mamă a 6 copii, s-a ales cu fractură de bazin. Ea e singurul întreținător al familiei, iar autoritățile au lansat un apel public.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul 2019 / 19:35

Tinerii de la Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș, Timiș, au primit vizita jandarmilor care i-au distrat cu ajutorul a 3 câini și a echipamentului lor.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun 2019 / 14:22

Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       26 iun 2019 / 13:29

Nutriționiștii recomandă consumul anumitor alimente pentru sănătătatea oaselor. Dintre acestea nu lipsesc legumele și citricele.

Scris de: Florina Pop       09 iun 2019 / 15:02

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre artroza șoldului – coxartroza. Iată ce este aceasta, cum se tratează și cu faci diferența dintre o durere de șale și artroză.

Scris de: Dana Lascu       31 mai 2019 / 22:48

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical, ce este și cum se tratează cea mai cunoscută formă de artroză: gonartroza.

Scris de: Dana Lascu       28 mai 2019 / 00:45

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre ligamentele artificiale folosite pentru repararea rupturilor suferite la genunchi.

Scris de: Dana Lascu       26 mai 2019 / 10:27

Artrita reumatoidă poate afecta și persoane mai tinere, iar specialiștii spun că inactivitatea ar putea înrăutăți situația. Diferite terapii au efecte limitate.

Scris de: Angela Sabău       26 mai 2019 / 10:15

Invitat al ediției de vineri a Interviurilor DC News și DC Medical, dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre rupturi de ligamente la genunchi, cum se produc și cum se tratează, ele atât la sportivi cât și...

Scris de: Dana Lascu       18 mai 2019 / 13:03

Invitatul ediției de vineri, 17 mai, a Interviurilor DC News și DC Medical este dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, iar subiectul, evident, este legat de tehnicile moderne de rezolvare a afectărilor aparatului locomotor....

Scris de: Dana Lascu       16 mai 2019 / 22:36

Col. medic dr. Marius Stănescu, medic primar Ortopedie-traumatologie și dr Adrian-Bogdan Popescu, medic specialist Ortopedie-traumatologie, ambii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila, explică cum se montează proteza de cot, în cazuri este indicată...

Scris de: Dana Lascu       14 mai 2019 / 13:39

Sciatica este una dintre cele mai frecvente tipuri de durere, deși încă nu e înțeles pe deplin. Circa 40% dintre oameni vor suferi de așa ceva în timpul vieții și afecțiunea devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrâniți. Iată 5 sfaturi pentru a face față sciaticii.

Scris de: Dana Lascu       02 mai 2019 / 10:24

Durerile de picioare au în spate o serie de afecțiuni ca boala arterială periferică, sciatica, artrita ori crampele musculare.

Scris de: Florina Pop       29 apr 2019 / 22:21

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ORTOPEDIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy