Ortopedie

Atacată de urs, o femeie din Harghita, mamă a 6 copii, s-a ales cu fractură de bazin. Ea e singurul întreținător al familiei, iar autoritățile au lansat un apel public.

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 19:35

Tinerii de la Centrul Medical Cristian Șerban din Buziaș, Timiș, au primit vizita jandarmilor care i-au distrat cu ajutorul a 3 câini și a echipamentului lor.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 14:22

Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 13:29

Nutriționiștii recomandă consumul anumitor alimente pentru sănătătatea oaselor. Dintre acestea nu lipsesc legumele și citricele.

Scris de: Florina Pop       09 iun, 15:02

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre artroza șoldului – coxartroza. Iată ce este aceasta, cum se tratează și cu faci diferența dintre o durere de șale și artroză.

Scris de: Dana Lascu       31 mai, 22:48

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției de Ortopedie-Traumatologie de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, în EXCLUSIVITATE la Interviurile DC News și DC Medical, ce este și cum se tratează cea mai cunoscută formă de artroză: gonartroza.

Scris de: Dana Lascu       28 mai, 00:45

Dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre ligamentele artificiale folosite pentru repararea rupturilor suferite la genunchi.

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 10:27

Artrita reumatoidă poate afecta și persoane mai tinere, iar specialiștii spun că inactivitatea ar putea înrăutăți situația. Diferite terapii au efecte limitate.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 10:15

Invitat al ediției de vineri a Interviurilor DC News și DC Medical, dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre rupturi de ligamente la genunchi, cum se produc și cum se tratează, ele atât la sportivi cât și...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 13:03

Invitatul ediției de vineri, 17 mai, a Interviurilor DC News și DC Medical este dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, iar subiectul, evident, este legat de tehnicile moderne de rezolvare a afectărilor aparatului locomotor....

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 22:36

Col. medic dr. Marius Stănescu, medic primar Ortopedie-traumatologie și dr Adrian-Bogdan Popescu, medic specialist Ortopedie-traumatologie, ambii de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central Carol Davila, explică cum se montează proteza de cot, în cazuri este indicată...

Scris de: Dana Lascu       14 mai, 13:39

Sciatica este una dintre cele mai frecvente tipuri de durere, deși încă nu e înțeles pe deplin. Circa 40% dintre oameni vor suferi de așa ceva în timpul vieții și afecțiunea devine mai frecventă pe măsură ce îmbătrâniți. Iată 5 sfaturi pentru a face față sciaticii.

Scris de: Dana Lascu       02 mai, 10:24

Durerile de picioare au în spate o serie de afecțiuni ca boala arterială periferică, sciatica, artrita ori crampele musculare.

Scris de: Florina Pop       29 apr, 22:21

FDA, Administrația americană pentru alimente și medicamente a aprobat ieri Evenity (romosozumab-aqqg) pentru tratarea osteoporozei la femeile aflate în postmenopauză cu risc crescut de fractură.

Scris de: Dana Lascu       10 apr, 17:58

Osteoatrita. O singură oră de mers pe jos, o dată pe săptămână, poate ajuta vârstnicii cu osteoartrită să rămână mobili fizic și să-și poată desfășura activitățile zilnice, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       04 apr, 08:19

Oasele sănătoase se mențin cu dietă și exerciții fizice, potrivit Harvard Medical School. 

Scris de: Florina Pop       03 apr, 16:27

Țesuturi osoase au fost imprimate 3D de cercetători din America. Invenția lor ajută la vindecarea osului și a cartilajului deteriorat.

Scris de: Florina Pop       29 Martie, 16:57

Tendonul lui Ahile leagă osul călcâiului de mușchii din spatele gleznei. Durerea din acest tendon poate rezulta dintr-o ruptură sau întindere a tendonului sau din tendinită, pe care doctorii o mai numesc și tendinoză sau tendinopatie.

Scris de: Dana Lascu       27 Martie, 21:47

Pentru a pune diagnostic pentru durerile la genunchi întâi pacienții ar trebui trimiși la radiografie, abia apoi, dacă mai e nevoie de informații, să ajungă să facă un RMN, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 08:18

Credeți că bărbații nu ar trebui să își facă griji legat de osteoporoză? Bărbații peste 50 de ani au un risc mai mare de fracturi legate din cauza osteoporozei decât, spre exemplu, riscul de a face cancer de prostată!

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 13:54

Instabilitatea genunchiului este frecvent întâlnită și poate avea cauze multiple. Cum o recunoaștem și cum se poate interveni, explică specialiștii.

Scris de: Adisa Codruț       25 feb, 11:28

Cum se manifestă sindromul de tunel carpian, care sunt simptomele, factorii de risc, diagnosticul și tratamentul său.  Ignorarea simptomelor acestei probleme comune a încheieturii mâinii poate duce la afectarea permanentă a nervilor și a degetelor.  Recent, Principesa...

Scris de: Dana Lascu       20 feb, 12:42

Osteoporoza se instalează fără simptome până când ajunge în fază avansată. Totuși, există niște semne în faza incipientă, la care trebuie să fim atenți. 

Scris de: Angela Sabău       19 feb, 20:45

Entorsele sunt mai frecvente la bătrâni, pe de o parte din cauza faptului că echilibrul se deteriorează, iar pe de altă parte, oasele devin mai fragile. 

Scris de: Angela Sabău       19 feb, 16:20

Poate că ați stat prea mult în picioare, dar umflarea membrelor inferioare poate semnala și o posibilă afecțiune gravă.

Scris de: Dana Lascu       17 feb, 08:43

Călcâiul este cel mai mare dintre cele 26 de oase din piciorul uman, dar unul dintre cele mai importante, arată specialiștii de la American Medical Association Podiatric. Or, o durere în călcâi te poate afecta în mai multe moduri.

Scris de: Dana Lascu       16 feb, 10:30

Secţia Clinică de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” a fost reacreditată încă din 2014 pentru activitatea de prelevare şi transplant de ţesut osos, tendinos şi cartilagii şi pentru activitatea de prelevare organe,...

Scris de: Alexandra Mănăilă       28 ian, 18:17

La Spitalul Județean de Urgență (SJU) Suceava a fost realizat primul transplant de os, folosindu-se în premieră alogrefă osoasă umană conservată, importată de la Banca de Țesuturi de la Psitalul Colentina din București. Pacientul a fost externat, fără icio complicație, la o...

Scris de: Dana Lascu       23 ian, 20:49

Există o dezbatere intensă cu privire la relația dintre osteoartrita genunchiului și terapia hormonală (HT), cu studii la scară mică, ce oferă rezultate mixte. Un nou studiu pe scară largă din Coreea arată, însă, că femeile care au primit HT au avut o prevalență semnificativ mai mică a...

Scris de: Dana Lascu       09 ian, 15:56

Pacienții care urmează proceduri chirurgicale ortopedice în ambulatoriu sau în aceeași zi, care se suprapun sunt în siguranță arată un studiu recent efectuat.  Cercetarea se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi care arată că nu există nici o creștere a riscului de...

Scris de: Alexandra Mănăilă       25 dec 2018 / 20:24

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria ORTOPEDIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23