Patologii

O fată în vârstă de 15 ani din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Este al doilea deces în mai puțin de 10 zile. Un al treilea caz este la Botoșani, dar respectivul pacient - o fată de 18 ani - este în stare...

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 21:29

Oboseala dată de radioterapie, adesea ignorată de bolnav, poate fi ameliorată sau evitată prin sport, spun medicii de la Spitalul Militar din București.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 19:06

Părul devine alb și din pricina unor gene ce informează organismul despre o infecție patogenă, susțin cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       23 apr, 17:06

Cercetătorii au descoperit o modalitate de a prezice mai bine progresul bolii Alzheimer, cu ajutorul unui biomarker care poate fi detectat la tomografie cu emisie de pozitroni (PET).

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 23:42

Prezentatoarea TV Anca Serea, care are 38 de ani, tocmai a anunțat că este însărcinată cu al șaselea copil. Dar care sunt șansele unei femei să rămână însărcinată după vârsta de 35 de ani pe cale naturală, ce riscuri și ce opțiuni are ea?

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 22:21

S-ar putea să fiți surprinși să aflați că sunt alergii alimentare care pot debuta la vârsta adultă, și implică alimente comune pe care le-ați mâncat, fără probleme, toată viața. Iată ce simptome au și care sunt cei mai comuni alergeni

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 21:08

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost internată, vineri, la Secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Mavromati din Botoșani, cu suspiciune că ar fi contactat meningita meningococică. Este în stare stabilă și sub tratament. 

Scris de: Adisa Codruț       22 apr, 20:05

Dr Anca Vereanu, medic primar stomatolog, specialist chirurgie dento-alveolară și implantologie orală explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, de ce sângerează gingiile și ce poți face ca să scapi de inflamații. 

Scris de: Dana Lascu       22 apr, 18:54

Laringita constituie o inflamație a mucoasei laringiene. Principalul simptom este răgușeala, poate fi însoțit de tuse.

Scris de: Florina Pop       21 apr, 21:14

Claudicația este o boală care se manifestă prin durere în gambe, coapse sau fese când faceți plimbări lungi.

Scris de: Florina Pop       21 apr, 15:44

La o viitoare mamă care suferă de o infecție virală sunt mai mari șansele ca bebelușul să dezvolte boala cardiacă congenitală, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       20 apr, 17:35

Prof. dr. Dragoș Vinereanu, președintele Societății Române de Cardiologie a explicat, miercuri, că bolile cardiovasculare au fost cauza decesului a 2,5 milioane de români în ultimii 16 ani. Declarația a fost făcută la conferința „Managementul integrat al bolilor...

Scris de: Dana Lascu       18 apr, 02:49

Declinul cognitiv la femei începe mai repede decât se credea până acum, sugerează un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       18 apr, 08:20

Bărbații cu un ritm cardiac de repaus de 75 bătăi pe minut prezintă un risc dublu de moarte precoce, susține un studiu.

18 apr, 07:34

O analiză genetică ar ajuta pacientul cu boli mentale să primească doza potrivită de medicamente, demonstrează un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 17:32

Cancerul este una dintre bolile care omoară anual mai mult decât populația unei metropole ca New York-ul, arată Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 15:42

Una dintre metodele de tratament des recomandate pentru o parte din afecțiunile reumatice este ozonoterapia. Dr. Cornel Brotac, medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie ne explică la ce afecțiuni este bună aceasta.

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 14:16

Oamenii care au tulburări legate de stres au risc crescut de a dezvolta boli cardiovasculare, potrivit unei cercetări.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 13:57

Dacă aveți astm bronșic alergic și inhalați unul dintre umătoarele declanșatoare, asta vă poate provoca o criză. De asemenea, vă arătăm și de unde aflați cât polen e în aer, în orașul vostru, dar și ce fel de polen e, ca să știți cum să vă feriți.

Scris de: Dana Lascu       17 apr, 12:52

Bărbații cu cancer de prostată, tratați cu medicamente ce scad testosteronul, sunt mai predispuși să dezvolte demență în următorii 5 ani decât aceia care nu au nivel scăzut al testosteronului, arată un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 11:43

Stresul este din ce în ce mai asociat cu disfuncția cardiacă și este legat de rate mai mari de mortalitate la persoanele cu boală cardiometabolică, susține un studiu recent.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 08:13

O echipă multidisplinară din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București s-a ocupat cazul complicat al unei paciente de 45 de ani cu stent esofagian.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 16:11

Rujeolă: în județul Suceava s-au înregistrat 20 de cazuri, până acum, în aprilie. Pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă au vârste între câteva luni şi 14 ani.

Scris de: Adisa Codruț       16 apr, 15:11

Microglia, o celulă a sistemului nervos despre care nu se știe multe, face obiectul unui studiu al cercetătorilor americani de la Universitatea Notre Dame.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 14:24

Durerea poate fi ea vindecată cu puterea minții? Un studiu amplu, în desfășurare, și-a propus să ofere răspunsuri.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 12:17

Conexiunile neuronale și comunicarea între zonele creierului se îmbunătățesc în mai puțin de o oră de terapie prin neurofeedback, arată un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       16 apr, 09:18

Formatorii de la Fundația SMURD vor susține un curs gratuit de prim ajutor pediatric, care va avea loc pe 20 aprilie în mall-ul Sun Plaza, din Capitală,  pentru că este foarte important ca părinții să știe cum să ofere prim ajutor sugarului sau copilului atunci când apar...

Scris de: Dana Lascu       15 apr, 14:52

Președintele Societății Române de Epidemiologie, prof dr Doina Azoicăi a declarat că părinții au o datorie civică și morală de a-și vaccina copiii, la un seminar pe tema vaccinurilor, organizat în weekend la Govora, de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC)...

Scris de: Dana Lascu       15 apr, 14:36

Colesterolul moștenit genetic, care duce la afecțiuni cardiovasculare, poate fi depistat cu ajutorul unui algoritm, susține un studiu de la Stanford.

Scris de: Florina Pop       15 apr, 14:13

HIV folosește un alt truc ca să scape de atacurile sistemului imunitar, au descoperit cercetători de la Universitatea Yale.

Scris de: Florina Pop       15 apr, 11:17

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26