Patologii

Hipertensiunea crește diferit riscul de accident vascular cerebral (AVC) în funcție de sex, arată un nou studiu publicat în jurnalul de specialitate Hypertension.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 06:01

O nouă descoperire legată de bacteria Escherichia coli (E. coli), care este responsabiltă de cele mai grave infecții, deschide ușa unor terapii pentru prevenirea infecțiilor chiar mortale transmise prin alimente. În curând, medicii vor putea preveni infecția, făcând bacteriile...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 23:06

Între vitamina D și accidentul vascular cerebral (AVC) există o legătură, spun neurologii de la Erasmus University Medical Center din Rotterdam, care au publicat ieri un studiu în jurnalul de specialitate Stroke. Încă un motiv să nu luăm suplimente fără să consultăm medicul și...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 02:52

Cercetătorii de la Karolinska Institutet din Suedia au descoperit că în piele există un organ senzorial care este capabil să detecteze durere din cauze mecanice, cum ar fi înțepăturile și loviturile. Studiul lor despre noul organ descoperit este publicat aseară în revista de...

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 08:01

Prof dr Monica Pop, oftalmolog și managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice din București, a explicat la emisiunea Academia de Sănătate care este singurul tratament pentru orjelet sau ulcior și ce nu ar trebui să prescrie unii oftalmologi.

Scris de: Adisa Codruț       16 aug, 07:21

Un nou studiu arată că femeile cu apnee severă de somn prezintă un risc crescut de a face cancer. Nu este demonstrată nicio relație de cauzalitate, dar legătura dintre hipoxia nocturnă la femei și riscul mai ridicat de cancer este însă clară. Este vorba mai ales cu un  anume tip de...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 23:27

Cercetători de la Institutul de Cancer Huntsman al Universității din Utah, SUA, au făcut un pas înainte în tratarea cancerului de pancreas.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 22:20

Câinii pot fi antrenați să detecteze concentrații ultra-scăzute de bacterii care provoacă infecții pulmonare la pacienții cu fibroză chistică, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 20:10

Ministerul Sănătății din Republica Democrată Congo a dat publicității un buletin privind epidemia de Ebola. Bolnavii primesc două tratamente.

15 aug, 19:09

Cercetătorii au descoperit o legătură între mortalitatea prematură și o combinație de aspecte de mediu, sănătate, condiții socio-economice și demografie.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 18:08

O echipă de medici a extirpat o tumoră de mari dimensiuni printr-o operație minim invazivă la Spitalul Militar Timișoara. pacientul are 67 de ani.

Scris de: Adisa Codruț       15 aug, 16:05

Când obosești prea ușor, este posibil să nu fie doar legat de vârstă sau de faptul că nu ai dormit bine în ultimele nopți, ci să fie un semnal de alarmă că ești pe cale să faci o boală cardiovasculară sau să ai o afectare cerebrală într-un viitor apropiat! Iată despre ce...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 13:43

Îmbătrânirea creierului poate fi nu doar încetinită ci chiar invesată! O nouă cercetare, publicată ieri în jurnalul Nature, dezvăluie că creșterea rigidității creierului pe măsură ce înaintăm în vârstă determină disfuncția celulelor stem și arată noi...

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 11:50

Murmurul cardiac este, de fapt, sunetul pe care-l aude medicul când îți ascultă inima cu un stetoscop. În unele cazuri este inocent, în altele însă poate ascunde boli mult mai grave, din care unele îți pun viața în pericol.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 06:31

Cercetătorii au creat o metodă prin care pot depista proteinele din secară ajutând producătorii să îndeplinească cerințele privind produsele alimentare.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 08:17

Hipertensiunea aduce cu sine nu doar pericole pentru sănătatea inimii și a vaselor. Menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase pe parcursul vieții ar fi o modalitate de scădea riscului pierderii funcției creierului și de a dezvolta demență.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 18:48

O femeie de 64 de ani din localitatea Mihăilești a murit recent la Spitalul „Victor Babeș” din București, iar DSP Buzău a confirmat astăzi că aceasta era infectată cu virusul West Nile. Este al 8-lea caz de infecție cu virusul West Nile, și al doilea deces. Boala este transmisă de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 23:59

O dietă sănătoasă, cu multe fructe și legume, cât mai puțin stres și respectarea indicațiilor medicului mențin colesterolul în limite normale.

Scris de: Florina Pop       14 aug, 07:31

Expunerea pe termen lung la poluarea atmosferică poate exacerba afecțiunile pulmonare la fel de mult cum o face fumatul unui pachet de țigări pe zi, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 22:36

Peste 40 de oameni din Bangladesh au murit în ceea ce presa spune că este cel mai grav focar de debră Dengue. Spitalele locale nu mai fac față la miile de oameni ce vin să ceară tratament.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 22:11

Heart Team, echipa de specialiști în boli cardiovasculare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila vine la Interviurile DC Medical pentru a ne dezvălui care este circuitul pacientului într-o clinică de specialitate: cum ajunge la medicii specialiști, ce...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 21:01

Un vaccin împotriva chlamydiei, o boală cu transmitere sexuală care poate duce la infertilitate, este în curs de dezvoltare.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 19:51

Primele intervenţii chirurgicale gratuite pe cord s-au făcut, marți, 13 august, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) după ce s-a preluat Compartimentul de Cardiologie Intervenţională care funcţiona în clădire, în sistem privat.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 18:57

Focarele de pojar continuă să se răspândească rapid în întreaga lume, conform ultimelor rapoarte preliminare furnizate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu milioane de oameni cu risc de boală la nivel mondial. Iată țările unde sunt active cele mai mare focare de...

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 18:56

Proteza dentară a unui britanic de 72 de ani i-a ajuns în gât în timpul unui operații și, după zile întregi de dureri și intervenții, medicii i-au extras-o.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 17:11

Cercetătorii au descoperit cum alimentele pe care le includem în dietă ne pot slăbi sistemul imunitar intestinal, care determină apariția rezistenței la insulină și duc la diabet.

Scris de: Dana Lascu       13 aug, 16:45

Cercetătorii au descoperit biomarkeri care ar putea sta la baza primului test de sânge din lume pentru boala celiacă.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 07:31

Varii motive îi fac pe oameni să amâne anumite lucruri. Se pare că și genele ar juca un anume rol, zic cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 23:14

Oamenii de știință au descoperit că o bacterie periculoasă, responsabilă de un număr mare de infecții nosocomiale, a evoluat în două grupuri separate, din care unul s-a adaptat perfect la dieta oamenilor, proliferând atunci când e „hrănită” cu zahăr și dând...

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 23:11

Fibromul uterin afectează circa 70% dintre femei. Cel submucos poate duce și la probleme de fertilitate.

Scris de: Florina Pop       12 aug, 20:33

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25