Patologii

Celebrul actor Arnold Schwarzenegger a suferit o intervenție chirurgicală pe cord. El le-a mulțumit pe Twitter medicilor.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 16:02

Chiar Hotărârea de Guvern a fost aprobată astăzi, indemnizația de 16 lei pe zi nu va ajunge prea curând la pacienții tratați în ambulatoriu pentru simplul fapt că nu are norme de aplicare!

Scris de: Dana Lascu       23 oct, 12:51

Persoanele diagnosticate cu tuberculoză și care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație de hrană.

Scris de: Dana Lascu       23 oct, 10:42

Un metabolit care apare în urma consumului unei plante leguminoase poate să reducă un factor cheie în declanșarea demenței, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       23 oct, 07:41

Dr Patriciu Achimaș-Cadariu a explicat la Interviurile DC News și DC Medical ce ar trebui să facă reprezentantele sexului frumos să prevină apariția cancerului.

Scris de: Florina Pop       22 oct, 17:19

Dr Patriciu Achimaș-Cadariu explică, la Interviurile DC News și DC Medical, ce este OncoGinecologia și cum este ea văzută în Comunitatea Europeană.

Scris de: Florina Pop       22 oct, 16:30

Experții susțin că pandemia COVID a afectat considerabil cercetările în domeniul cancerului.

Scris de: Florina Pop       22 oct, 15:45

Asociația Pacienților cu Boli Reumatismale Inflamatorii din Transilvania ART și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România lansează două ghiduri pentru pacienții cu poliatrită reumatoidă și spondilită anchilozantă.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 13:09

Prof Dr Patriciu Achimaș-Cadariu vine la Interviurile DC News și DC Medical de la ra 14.00 pentru a discuta despre noutățile dezbătute la Forumul de OncoGinecologie, desfășurat recent la Cluj-Napoca 

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 12:44

Un nou vaccin împotriva infecției cu HPV a fost testat într-un studiu al cercetătorilor de la Institutul suedez Karolinka.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 09:56

Cercetătorii au testat efectele terapiei cognitiv-comportamentale asupra tinerilor adulți care suferă de insomnie și consumă alcool.

Scris de: Florina Pop       21 oct, 15:02

România este printre puținele țări din lume care reglementează prin lege prevenția diabetului zaharat. 

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 12:07

Un vaccin care ar opri progresia bolii Alzheimer întărește sistemul imunitar al vârstnicilor. Vaccinul se află în teste.

Scris de: Florina Pop       21 oct, 10:48

Medicul stomatolog Denisa Zaharia  spune că în ultima perioadă adulții apelează la o ”nouă modă” ca să aibă o dantură sănătoasă.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 09:49

Cancerul de cap și de gât ar putea fi detectat dintr-o simplă respirație, după ce cercetătorii au descoperit că expirația acestor pacienți este diferită.

Scris de: Angela Sabău       21 oct, 07:31

Medicul Cristian Lupașcu consideră că s-ar putea face mult mai multe în spitalele județene legat de activitatea de transplant.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 15:02

Faimosul actor Jeff Bridges, cunoscut publicului din România pentru rolurile din Marele Lebowski și Iron Man, a fost diagnosticat cu o formă de  cancer. 

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 12:49

Un dispozitiv portabil, cu un mecanism similar monitoarelor pentru diabet, măsoară un biomarker pentru cancer din sufragerie.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 10:21

Un sistem de semnalizare implicat în fibroza hepatică și activarea imunitară sunt mai bine înțelese ca urmare a unui studiu.

Scris de: Florina Pop       20 oct, 09:54

Adulții în vârstă cu apatie severă sau lipsă de interes pentru activitățile obișnuite ar avea șanse mai mari să dezvolte demență, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 oct, 11:20

Medicul stomatolog Denisa Zaharia a dezvăluit cel mai grav caz pe care l-a tratat.

Scris de: Adisa Codruț       19 oct, 11:07

Grăsimile din interiorul celulelor ajută sistemul imunitar să facă față infecțiilor, susțin cercetători australieni.

Scris de: Florina Pop       19 oct, 09:14

Colesterolul LDL este cunoscut ca unul din principalii factori care conduc la boli cardiovasculare. toată lumea își dorește să scadă acest nivel, dar puțină lume se întreabă ce se întâmplă dacă scade prea mult.

Scris de: Angela Sabău       19 oct, 07:31

Afecțiunile gingivale cresc riscul unor boli grave, în afară de pierderea dinților și afecțiunile cardiace, care deja sunt cunoscute. 

Scris de: Angela Sabău       18 oct, 18:34

Hemoroizii au, adesea, simptome ce pot fi confundate cu cele ale cancerului de colon sau rect. Asta face ca unele persoane să se întrebe dacă nu cumva, aceștia cresc riscul de cancer.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:18

Prediabetul aduce riscuri la care nu te-ai fi gândit. Nediagnosticat, este calea sigură spre diabet, dar înafară de asta, crește riscul de deces cu până la 40%.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 15:32

Pe 16 octombrie în fiecare an celebrăm Ziua Mondială a Coloanei Vertebrale, în încercarea de a atrage atenția asupra poverii durerii și handicapului dat de afecțiunile acesteia la oameni din întreaga lume. 

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 06:34

Prevenirea revenirii bolilor la persoanele cu tulburare bipolară se face cel mai bine prin medicamente și terapie psihoeducațională, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       15 oct, 15:07

Cei circa 820.000 de români tratați în programul național de diabet zaharat pot opta pentru o nouă soluție terapeutică în controlul afecțiunii lor.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 13:05

Circa 2% dintre femeile însărcinate din Marea Britanie suferă de o complicație a sarcinii care constă în grețuri matinale, amețeală severă, deshidratare, pierdere în greutate și stări de vomă.

Scris de: Florina Pop       14 oct, 19:58

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy