Patologii

Conf univ dr Roxana Nemeș de la Institutul „Marius Nasta” a precizat, sâmbătă, că nu există și nu va exista „niciodată” o terapie pentru plămân pe bază de substanțe uleioase volatile.

Scris de: Adisa Codruț       18 ian, 15:38

Autoritățile americane au luat măsuri după ce cazuri de infecție cu coronavirus eu fost „exportate” în Thailanda și Japonia, deși SUA are deocamdată risc scăzut de a „importa” boala. Pe trei aeroporturi internaționale se face screening!

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 08:14

Un nou studiu realizat la University of California – Riverside arată că uleiul de soia nu numai că duce la obezitate și diabet, dar ar putea determina și boli neurologice precum autismul, Alzheimer, Parkinson, anxietatea și depresia.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 07:12

Profesorul doctor Florin Mihălțan a explicat că a apărut o nouă afecțiune indusă de țigara electronică și o nouă consecință a fumatului – numită Evali-, o boală care în România este necunoscută.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 02:10

Dr Mihaela Pop, medic de familie cu o bogată experiență și nervi pe măsură, a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a trezit vineri, în cabinet, cu o pacientă cu pretenții. Răspunsul medicului a fost pe măsura „solicitărilor”.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 11:36

Stresul, oboseala, prea multă cafea ori tutun sunt câteva dintre motivele care duc la tremuratul mâinilor.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 22:47

Familia unui tânăr de 28 de ani a decis să doneze organele acestuia salvând astfel viața a patru oameni. Acestea au fost prelevate la Oradea.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 21:26

Având în vedere apariția focarului de gripă aviară cu virus H5N8 înalt patogen, experții de la DSP Alba ne explică ce trebuie să facem ca să ne protejăm! Iată regulile de bază:

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 17:43

Cercetătorii susțin că în lume trăiesc circa 10% de stângaci. Genele decid încă din pântec dacă băiatul sau fata vor fi dreptaci sau stângaci.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 16:57

Vasele de sânge îmbătrânesc mai repede la femei decât la bărbați. Este concluzia unui studiu publicat recent.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 15:54

Circa 170 de persoane, care au vizitat Parcul Național Yosemite din SUA în ultimele săptămâni, s-au infectat și au dezvoltat o afecțiune gastrointestinală „corespunzătoare simptomelor date de norovirus”. 

Scris de: Dana Lascu       17 ian, 14:53

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat vineri că subfinanțarea cronică a programelor de sănătate a dus la un sistem sanitar care este „pe roșu în toate sectoarele”, inclusiv în cel de fertilizare.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 11:21

O persoană cu septicemie moare la fiecare trei secunde, ceea ce reprezintă aproape o cincime din decesele înregistrate la nivel mondial, arată un studiu realizat la nivel mondial.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 20:25

Oamenii de știință susțin că au reușit să înțeleagă de ce oamenii îmbătrânesc în mod diferit.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 19:57

Parlamentarii germani au respins un proiect de lege în baza căruia fiecare cetățean ar fi putut deveni donator de organe.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 19:02

Conducerea Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a demarat o anchetă administrativă vinerea trecută în cazul pacientului decedat care ar fi fost lăsat înfăşurat într-un cearșaf pe o targă, într-o zonă de evacuare în caz de incendiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 17:18

Tânăra de 28 de ani din localitatea Ariceştii Rahtivani, însărcinată în luna a noua şi care miercuri a fost găsită decedată, fusese internată cu o zi înainte pentru investigaţii medicale la Spitalul de Obstetrică Ginecologie din Ploieşti.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 17:02

Un nou studiu realizat în China a dezvăluit regulile genetice ale bolii Alzheimer familiale, oferind o bază teoretică pentru intervenţia genetică şi terapia genetică aplicate în cazul acestei boli, conform autorilor.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 15:36

Stresul și antidepresivele sunt doar două cauze care ar duce la kilograme în plus la unele persoane.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 15:19

Un neurolog crede că un compus din pâine ar putea fi vinovat de apariția de migrene și că, deși nu există dovezi solide medicale, ar trebui să încercăm o dietă de excludere pentru a vedea dacă e sau nu valabil în cazul nostru.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 22:40

Un bun model de somn ar compensa sensibilitatea genetică la boli de inimă și la AVC, susțin cercetătorii.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 07:41

Este alertă globală, după ce un nou tip de coronavirus a fost identificat în China, atrage atenția dr Tudor Ciuhodaru. OMS recomandă tuturor țărilor monitorizare activă, prevenție și pregătiri pentru o eventuală intervenție.

Scris de: Dana Lascu       15 ian, 20:42

Un nou transplant de plămâni s-a efectuat miercuri, 15 ianuarie, la Spitalul Clinic „Sfânta Maria" din Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       15 ian, 17:50

Persoanele înstărite trăiesc mai mulţi ani fără afecţiuni în comparaţie cu cele care au o situaţie materială precară, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 22:35

Vicepremierul şi ministrul Sănătăţii din Thailanda, Anutin Charnvirakul, a vizitat, marţi seară, un spital unde se află internată o femeie din China care este tratată în urma infectării cu un nou tip de coronavirus.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 21:26

Zeci de cazuri de infecții respiratorii au fost înregistrate în județul Olt în a doua săptămână a anului. Cu peste 400 față de primele șapte zile ale lui 2020.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 21:17

Cursurile rămân suspendate şi miercuri la Liceul German "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, după ce luni seara au ajuns la spital 40 de copii.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 19:36

Ministrul Sănătății Victor Costache a declarat, într-un interviu pentru DC NEWS și DC Medical, că formarea de noi specialiști în AVC s-ar putea realiza și după modelul de succes american.

Scris de: Florina Pop       14 ian, 18:37

Mămicile care își hrănesc cu disperare copiii ca aceștia să fie dolofani și cu bujori în obrăjori ar trebui să se gândească serios la sănătatea odraslelor lor. Greutatea în exces la doar câțiva anișori crește serios riscul de obezitate în adolescență.

Scris de: Dana Lascu       13 ian, 23:36

Specialiștii Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, coordonați de prof dr Horațiu Suciu, au efectuat, luni, primul transplant de cord din 2020, beneficiar fiind un bărbat de 40 de ani, care...

Scris de: Dana Lascu       13 ian, 23:17

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24