Patologii

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, a explicat la Interviurile DC News și DC Medical, că virozele, și implicit gripa, nu mai sunt afecțiuni sezoniere, de iarnă, așa cum știam noi. Medicul spune că s-a confruntat tot anul cu viroze la copii

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 20:03

Patru persoane salvate prin transplant! Trei români și un străin au primit organe de la un bărbat în vîrstă de 43 de ani din judeţul Bihor, aflat în moarte cerebrală după ce a căzut de la etajul patru al unui bloc.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 17:08

Acneea, o afecțiune a pielii, este legată de depresie, o afecțiune mintală, dar legătura este puternică doar într-un anume interval de timp.

Scris de: Dana Lascu       19 oct, 08:01

Situația din State legată de fumatul electronic se înrăutățește: 33 de morți, 1.479 de bolnavi. Cel mai tânăr decedat: 13 ani.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 22:30

Copiii care fac rujeolă au un risc mai mare ca, odată ajunși la vârstă adultă, să facă o cumplită boală pulmonară, mai ales dacă ei, ca adulți, au astm sau fumează.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 22:02

Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie (Journal of Dermatology) leagă astmul și rinita alergică cu cataracta.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 20:17

Multe alimente făcute pentru bebeluși conțin cel puțin un metal greu toxic care poate dăuna dezvoltării creierului, susține un studiu din SUA.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 19:21

La Spitalul Județean din Sibiu s-au realizat primele implanturi de cardiodefibrilatoare.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 18:15

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a sărbătorit Ziua Internațională de conștientizare a Mastocitozei la Centrul de Excelență adresat acestei afecțiuni din București.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:47

Prezentatorul TV, Daniel Buzdugan, a fost internat în spital, anunță acesta pe Facebook.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:34

Florentina Prisăcaru, o tânără de 25 de ani diagnosticată cu o formă rară de cancer, sarcom cu celule clare de părți moi, s-a stins.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 17:17

Autoritățile japoneze au importat cinci virusuri periculoase, inclusiv cel de Ebola, ca să pregătească teste de depistare a celor infectați cu acestea.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 15:41

O cercetare recentă ar explica de ce memoria la bătrânețe este mult mai puțin flexibilă decât la maturitate.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 15:26

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, vorbește astăzi, de la ora 11.00, la Interviurile DC News și DC Medical, despre pericolul dat de viroze și gripă la copii. Emisiunea va fi transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 03:23

Gripa nu numai că te face să te simți rău pentru o săptămână-două, ci te poate băga în spital pentru probleme cardiace grave. Iată ce explicații au specialiștii:

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 20:25

A doua tranșă de vaccin antigripal, de 7.220 de doze, a ajuns în județul Bihor.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:46

Administrarea preventivă a statinelor poate duce, în unele cazuri, la apariţia unor probleme de sănătate şi prezintă puţine beneficii, susţine un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:21

Un ordin al unui prefect din Secuime, dat joi, 17 noiembrie, vizează declanşarea unei campanii de prevenire şi combatere a fumatului în școli.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:52

O tensiune arterială scăzută are un efect nesperat legat de leziuni cerebrale noi la persoanele în vârstă, arată un nou studiu. Aceste leziuni cresc riscul de demență și de AVC.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 06:31

Peste 15.000 de copii cu vârste sub 5 ani mor zilnic la nivel mondial, cu disparităţi uriaşe între ţări sau chiar între regiuni, susține un studiu amplu.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 10:19

Specialiștii Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași au atras atenția, că în ziua de azi cancerul nu mai este o boală incurabilă și că analizele medicale făcute la timp și vizitarea periodică a medicilor și specialiștilor ne pot salva viața.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 22:16

La Târgu-Mureș se va desfășura între 17 și 20 octombrie o conferință despre pacienții stomizați, operați de cancer de colon.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 15:59

Un bărbat din județul Vaslui și-a pierdut viața în urma unui şoc anafilactic provocat probabil de înţepăturile unor albine.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 11:58

Depunerile de colesterol din artere descoperite în mumii vechi de 4 milenii, din Egipt şi din America de Sud, sugerează că bolile de inimă erau mai frecvenete în antichitate decât se credea.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 11:46

Percepţia durerii este esenţială pentru supravieţuire, însă intensitatea ei poate fi amplificată sau diminuată, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 10:48

Speranța este o trăsătură care prezice rezistența și recuperarea din tulburările de anxietate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 09:04

Primăria municipiului Reșița își propune conștientizarea importanței igienei dentare în rândul elevilor și studenților, fapt pentru care a demarat campania „Dinți sănătoși, zâmbet frumos”, în care consultațiile și tratamentele pentru aceștia sunt...

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 21:04

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, vine la Interviurile Medical pentru a povesti cum a inventat o imunoterapie pentru cancer – mai precis pentru limfom malign. Vom afla și cum a ajuns un român să facă istorie în cercetare la nivel mondial....

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 15:19

Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie, a 45-a ediție, se va desfășura la Sibiu între 16 și 19 octombrie.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 13:51

Celebra actrița Tamara Buciuceanu-Botez se află în stare gravă la Spitalul Elias. Aceasta, în vârstă de 90 de ani, suferă de afecțiuni cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 11:12

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27