Patologii

Medicul cardiolog Ștefan Busnatu, Șef de Lucrări al UMF „Carol Davila”, arată care sunt implicațiile infectării cu noul coronavirus și COVID-19 la pacienții cardiaci. Sfaturi pentru cei cu boli cardiovasculare

Scris de: Dana Lascu       30 Martie, 12:53

Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc și-a suspendat temporar activitatea de recoltare de sânge, în perioada 30 martie - 3 aprilie, întrucât nu mai există capacitate de stocare a stocurilor și a preparatelor sanguine.

Scris de: Adisa Codruț       30 Martie, 10:28

În ciuda pandemiei cu coronavirus, luna aceasta s-au făcut zeci de transplanturi, a explicat  Dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT), la Academia de Sănătate. 

Scris de: Dana Lascu       28 Martie, 09:04

Directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant (ANT) dr Radu Zamfir a explicat la Academia de Sănătate că și în timpul pandemiei de coronavirus transplantarea pacienților continuă. Acad.dr Irinel Popescu a arătat, însă, că un centru de transplant a fost nevoit să-și...

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 14:01

Academia de Sănătate, ediția de astăzi, care va începe în jurul orei 11.00, aduce în prim plan două subiecte importante: bolnavii cronici și transplantul, situații speciale în pandemia de coronavirus. 

Scris de: Dana Lascu       26 Martie, 10:00

Conducerea de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu din Capitală atrage atenția bucureștenilor că nu strânge bani din ușă în ușă și că persoanele care umblă prin blocuri ca să strângă bani nu reprezintă instituția.

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 17:16

Povestea primului transplant hepatic făcut la un spital privat, în România, la Interviurile DC News și DC Medical, astăzi de la ora 18.00 Academicianul Irinel Popescu va face o radiografie a procedurii și a planurilor de viitor. 

Scris de: Dana Lascu       25 Martie, 16:21

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a decis suspendarea temporară și pe o periodă determinată a cotizației lunare pe care i-o achitau membrii săi. Mai mult, pentru restul anului, cotizația lunară către CMSR va rămâne la aceeași sumă ca și anul trecut.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 16:57

Colegiul Farmaciștilor din București au transmis o scrisoare de protest primarului Bucureștiului.

Scris de: Adisa Codruț       23 Martie, 16:23

Numeroși bolnavi stăteau luni, 23 martie, la coadă, în fața Institutului Oncologic din Cluj.

Scris de: Adisa Codruț       23 Martie, 16:09

PREMIERĂ: Cel dintâi transplant hepatic efectuat la un centru privat din România a avut loc pe 22 februarie la Spitalul Clinic Sanador. Atât primitorul, cât și donatorul au fost externați astăzi în condiții foarte bune.

Scris de: Dana Lascu       23 Martie, 16:07

Mirosul ar îmbunătăți memoria, iar asta ar avea aplicații clinice, susține un nou studiu.

Scris de: Florina Pop       20 Martie, 08:00

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, a arătat la Interviurile DC News și DC Medical, că pacienții cu cancer trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi medicamente și că doar anul trecut le-au dispărut 70 dintre ele. În ultimii 5 ani, românii au pierdut de fapt peste 2.000 de...

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:53

Dr Gabriela Saulea, reprezentant FABC, spune că pacienților cu cancer nu le poți înlocui medicamente decât cu riscul ca ei să moară, și că acești oameni trăiesc zilnic cu frica de a nu mai găsi tratamentele salvatoare în farmacii.

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 13:09

Dr Răzvan Stavri, medic specialist Chirurgie Generală, Chirurgie Oncologică, de la Spitalul Clinic Sanador, vine astăzi la Interviurile DC News și DC Medical. Subiectul ediției este: cancerul de colon.

18 Martie, 11:49

Un medic infecționist arată ce se va întâmpla cu noul coronavirus când vremea va fi mai caldă.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 08:13

În contextul creșterii rapide a numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, Dr Gheorghe Borcean, președintele CMR, a explicat câți medici infecționiști și epidemiologi sunt în România și de unde am putea aduce mai mulți.

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 12:14

Dr Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase, arată care sunt primele cinci simptome ale infecției cu coronavirus Covid-19.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 09:50

În afară de infarct și de AVC, hipertensiunea poate avea multe alte efecte nefaste în organism. Iată trei dintre ele la care poate nu te-ai fi gândit:

Scris de: Dana Lascu       06 Martie, 23:53

Cercetătorii caută dovezi științifice ca un ingredient banal să fie folosit pentru tratarea Alzheimerului.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 11:43

Peste 550.000 de români sunt afectați de hepatita C. 71 de milioane de oameni, pe glob.

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 09:11

Cercetătorii chinezi au constatat la computer tomograf (CT) că pneumonia dată de noul coronavirus Covid-19 produce anumite tipuri de leziuni pulmonare care arată gravitatea bolii.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 23:22

Operația bariatrică - în mod special un anume tip de intervenție chirurgicală pentru pierdere în greutate - crește riscul de fracturi osoase.

Scris de: Dana Lascu       05 Martie, 23:09

Terapia cu muzică poate ameliora funcțiile cerebrale și motorii ale pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale – AVC-, arată un nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 19:32

DSP Olt a depistat un salariat al unei instituții de stat - o femeie - cu tuberculoză. Pacienta este internată la București, colegii și ceilalți contacți direcți ai ei vor fi examinați.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 17:42

Oamenii care se spală de trei ori pe zi își reduc riscul de a face diabet de tip 2, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 10:03

ADHD și dizabilitățile de învățare sunt mai frecvente în familiile sărace, susține un raport american.

Scris de: Adisa Codruț       05 Martie, 09:18

Un studiu legat de insomnie arată că anumite prebiotice pot influența metaboliții intestinali, atenuând stresul și ducând la un somn mai bun.

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 19:32

Bolnavii de inimă prezintă un risc mai mare de a dezvolta cancer, susțin studii recente.

Scris de: Adisa Codruț       04 Martie, 11:06

Traumatismul cranio-cerebral dă, în unele cazuri, anumite simptome ce nu trebuie trecute cu vederea pentru că pot duce la complicații grave care pot lăsa în urmă sechele sau pot duce la deces. Iată despre ce este vorba:

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 06:21

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25