Patologii

FDA a autorizat primul software de Inteligență Artificială pentru a ajuta medicii să detecteze cancerul de prostată.

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 23:42

Andreea Ibacka mărturisește că este emoționată cu câteva zile înainte de nașterea celui de-al doilea copil.

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 22:28

Cercetătorii susțin că statinele, care redc colesterolul, pot fi folosite în tratarea colitei ulcerative.

Scris de: Adisa Codruț       22 sep, 20:21

În fiecare an, în data de 22 septembrie, comunitatea globală a pacienților cu Leucemie Mieloidă Cronică (LMC) marchează Ziua Mondială LMC - o inițiativă a organizațiilor de pacienți din întreaga lume lansată în 2008, care-și propune transmiterea de mesaje de solidaritate celor afectați de...

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 12:57

Românii sunt o nație de carnivori, arată arată datele unui sondaj/studiu realizat de prima cooperativă ţărănească digitală, peste 90% având în meniul zilnic și cel săptămânal carne şi preparate din carne.

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 12:41

Actorul american Willie Garson, în vârstă de 57 de ani, cunoscut în special pentru rolul impresarului gay Stanford Blatch din serialul „Sex and the City” (”Totul despre sex”), a murit din cauza unui cancer pancreatic. Anunțul a fost făcut de fiul său. 

Scris de: Dana Lascu       22 sep, 11:04

Medicul dermatolog Viviana Iordache a vorbit la emisiunea Dicționar Medical de marți, 21 septembrie, despre alimentele care ar declanșa acneea rozacee.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 23:15

Medicul dermatolog Viviana Iordache a vorbit la emisiunea Dicționar Medical despre simptomele pe care le dă acneea rozacee.

Scris de: Florina Pop       21 sep, 22:47

Cercetătorii au dezvoltat un test pasiv de două minute, numit „Fastball EEG”, care măsoară undele cerebrale ale oamenilor ca răspuns la o serie de imagini și care ar putea ajuta la extinderea diagnosticului precoce al demenței, inclusiv de tip Alzheimer. 

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 17:49

E cald afară și totuși îți este frig și ai degetele înghețare? Ai putea avea una dintre următoarele boli, altele decât gripa, dintre care unele îți pot pune viața în pericol!

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 15:09

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC – arată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știm legate de o boală cronică din ce în ce mai des întâlnită: dermatita atopică. 

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 14:22

Cunoscutul medic dermatolog Vivioana Iordache, vine la DICȚIONAR DC MEDICAL, astăzi, de la ora 16.00, ca să ne explice ce este acneea rozacee și cum apare ea. 

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 13:00

Cercetătorii au găsit o legătură între prezența crescută a unei anumite bacterii într-un biom intestinal și apariția cancerului de colon.

Scris de: Dana Lascu       21 sep, 08:53

O cercetare americană susține că activitatea fizică și cognitivă ar preveni apariția demenței.

Scris de: Adisa Codruț       21 sep, 00:06

Actrița Amy Schumer a suferit o intervenție medicală pentur endometrioză în cadrul căreia i-a fost extirpat uterul. 

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 18:05

Trei oameni au primit a doua șansă la viața în urma unui transplant. Familia donatorului este din Baia Mare.

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 16:45

Un studiu susține că violența domestică suferită de mamă are efecte nedorite asupra dezvoltării cognitive a copilului sau copiilor.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 19:15

Mai multe afecțiuni sistemice - afecțiuni care afectează întregul corp - sunt factori de risc modificabili pentru demență.

Scris de: Adisa Codruț       18 sep, 20:44

Hernia de disc lombară este o afecțiune dureroasă cu o evoluție imprevizibilă.

Scris de: Adisa Codruț       18 sep, 18:23

Peste 5% dintre românii activi sunt alergici la ambrozie, potrivit datelor statistice. Cel mai adesea se manifestă ca rinoconjunctivită și astm.

Scris de: Adisa Codruț       17 sep, 18:51

De la Ambasada României din Franța, 20 de femei au plecat astăzi într-o cursă ciclistă de 4.000 de kilometri prin toată Europa, între Paris și București, într-un demers pentru susținerea pacientelor care se luptă cu cancerul la sân. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 15:13

Un studiu realizat în 22 de țări arată că primul val al pandemiei COVID-19 a dus la o scădere dramatică a numărului de transplanturi de  organe, care au fost, în medie, cu 31% mai puține. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 14:54

Cea de-a 11-a ediție a European Teaching Course on Neurorehabilitation (Cursul European de Neuroreabilitare) și cea de 16-a ediție a International Summer School of Neurology (Școala Internațională de Vară de Neurologie se desfășoară simultan, online, de astăzi până pe 21 septembrie. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 12:44

Sunt multe cauze cunoscute pentru hipertensiune sau pentru creșterea tensiunii peste normal, dar în materialul de față vorbim de lucruri banale, pe care le facem sau nu le facem în fiecare zi, și care ne ridică tensiunea fără să ne dăm seama.

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 12:32

Colegiul Medicilor din România – CMR – atrage atenția, în contextul Zilei Mondiale pentru Siguranța Pacientului, că sunt necesare politici și măsuri coerente pentru a asigura nașteri în siguranță

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 10:05

Ambrozia poate face (din nou!) noi victime, pentru că e în plin sezon de înflorire, atrage atenția dr Tudor Ciuhodaru. Sunt tot mai multe cazuri de alergii și din ce în ce mai severe. 

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 09:50

Bolile de inimă sunt principala cauză de deces și la femei, nu doar la bărbați. Iată câteva lucruri simple pe care le poți face ca să eviți aceste afecțiuni

Scris de: Dana Lascu       17 sep, 08:55

Atacul de cord silențios este la fel de riscant ca și cel cu simptome puternice, spun medicii. Riscul de deces după un astfel de atac de cord este la fel de mare.

Scris de: Adisa Codruț       16 sep, 23:19

Oamenii sincronizează adesea inconștient funcții corporale precum bătăile inimii și respirația atunci când împărtășesc o experiență, cum ar fi un concert live sau au o conversație personală. Potrivit unui nou studiu, ritmul cardiac al subiecților se sincronizează chiar și atunci când ascultă o...

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 21:58

Luna afectează bărbații mai mult decât femeile, în special când e vorba de somn, arată un nou studiu

Scris de: Dana Lascu       16 sep, 20:54

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy