Patologii

Chiar dacă nu presupun întotdeauna existența unei forme de cancer, următoarele simptome care apar la femei nu ar trebui ignorate:

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 14:06

Respirația urât mirositoare când te trezești din somn – halitoza - este o problemă foarte frecventă, dar câteodată faptul că își miroase urât gura dimineața este semnul unor boli care nu trebuie ignorate.

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 13:33

Persoanele care au ochi albaștri sunt mai predispusă să facă anumite boli, arată studiile. Iată care sunt cele mai frecvente 7 dintre acestea: 

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 12:06

Cercetătorii de la Universitatea Yale au dezvoltat un nou medicament oral – o pastilă - pentru diabetul de tip 1. În testele efectuate pecobai, pastila nu numai că a ajustat rapid nivelurile de insulină, ci a restabilit și funcțiile metabolice și a inversat inflamația, deschizând o cale...

Scris de: Dana Lascu       27 noi, 10:48

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu spune că sunt zile când nu tratează decât sechelele psihice lăsate de COVID-19, atât la medici și asistenți care sunt afectați de decesul atâtor bolnavi, cât și la pacienții care au avut COVID-19 sau la cei care sunt pur și simplu speriați de boală....

Scris de: Dana Lascu       26 noi, 11:53

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu explică, într-o postare, câteva aspecte despre boala Parkinson.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 20:51

Dr. Ionuț Bogdan MUNTEANU, medic primar chirurgie cardiovasculară și șeful Departamentului Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit la Interviurile DC Medical despre patologia arterelor.

Scris de: Florina Pop       25 noi, 19:48

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant anunță că doi români de 18 și 59 de ani au primit a doua șansă la viață în urma unui transplant renal datorită generozității unei familii din Bulgaria.

Scris de: Adisa Codruț       25 noi, 18:32

În sezonul rece, rezistența organismului nostru trece printr-o probă de foc în lupta cu răcelile de sezon și gripa. Cum ne poate ajuta o imunitate puternică să facem față provocărilor din această perioadă ne spune domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia.    

Scris de: DCMedical Team       25 noi, 14:22

Dr Ionuț Bogdan Munteanu, Șeful Departamentului Chirurgie Vasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, vine astăzi, de la ora 16.00, la Interviurile DC Medical, ca să ne explice ce înseamnă chirurgia vasculară, ce probleme de sănătate de rezolvă ea și ce tehnici moderne de intervenție sunt...

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 13:02

Iată nouă lucruri despre boala Parkinson pe care ar trebui să le cunoaștem, explicate de un medic. Boala nu alege pe cine atinge, astfel că sunt și celebrități care au suferit de această boală.

Scris de: Angela Sabău       25 noi, 12:43

Un nou studiu de la Harvard a constatat că persoanele de 50 de ani care folosesc Facebook, TikTok, Snapchat și Instagram au „un risc substanțial mai mare” să facă o anumită boală. Anterior, un lung șir de cercetări arătase că pierderea a prea mult timp pe rețelele sociale este dăunătoare pentru...

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 11:03

Un studiu care a durat mai bine de un deceniu arată că persoanele care bea constant cafea în cantități mai mari au un risc mai mic de a dezvolta Alzheimer. 

Scris de: Dana Lascu       25 noi, 09:30

Conferențiar doctor Cristina Popescu, doctor în biologie moleculară și doctorand în genetică medicală, vine joi, de la ora 14.00, la Interviurile DC News și DC Medical, să ne vorbească despre rolul testărilor genetice în medicină modernă și beneficiile pe care le aduc pentru pacienți. 

Scris de: Adisa Codruț       24 noi, 17:22

Netratat, stresul prelungit la locul de muncă duce la burnout, la scăderea productivității și motivației angajaților. Interesant este că, spre deosebire de alte servicii medicale, cele de consiliere psihologică se pot desfășura foarte bine online, prin telemedicină. 

Scris de: Dana Lascu       24 noi, 08:55

Cercetătorii care au descoperit că hormonii de stres pot suprima sistemul imunitar înnăscut care protejează în mod normal intestinul de Enterobacteriaceae invazive, un grup de bacterii, inclusiv E. coli, agenți patogeni care sunt legați de boala Crohn.

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 15:15

Cercetătorii au descoperit că variantele veninului extrem de periculos al unui melc conic de mare ar putea fi calea dezvoltării de noi medicamente cu acțiune rapidă care ar putea fi tratament pentru diabet.

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 14:56

Există peste 100 de tipuri de artrită, dar în principal au patru mari cauze. Iată care sunt acestea, ce le deosebește și când trebuie să te duci la reumatolog:

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 12:58

Medicul psihiatru Mihai BRAN vine la DICȚIONAR DC MEDICAL, marți, de la ora 16.00, pentru a ne explica ce este și de ce apare anxietatea, ce simptome are și cum se tratează. 

Scris de: Dana Lascu       23 noi, 08:01

Profesoara și medicul Carmen Bunu-Panaitescu de la UMF Timișoara a vorbit la Academia de Sănătate, emisiune realizată de profesorul Irinel Popescu, despre alergii.

Scris de: Florina Pop       22 noi, 23:29

Greutatea mamei înainte de sarcină ar juca un rol în șansele bebelușului de a dezvolta astm sau alergii, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       22 noi, 21:10

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a transmis un răspuns referitor la asigurarea accesului femeilor la întreruperi de sarcină la cerere (avortul), pe perioada în care este în vigoare Ordinul de Ministru prin care se instituie suspendarea tuturor operațiilor care nu sunt urgențe...

Scris de: Adisa Codruț       22 noi, 10:28

Foliculita este de fapt o infecție dată de anumite bacterii, nu un simplu fir de păr încarnat și infectat cum se crede, arată dr Viviana Iordache, reputat medic dermatolog. Iată care e diferența între cele două afecțiuni și de ce nu e bine să te dai cu tot felul de soluții sau să iei...

Scris de: Dana Lascu       22 noi, 10:15

Prediabetul înseamnă că ai un nivel de zahăr din sânge mai mare decât cel normal. Încă nu este suficient de mare pentru a fi considerat diabet de tip 2, dar fără modificări ale stilului de viață, adulții și copiii cu prediabet vor dezvolta, la un moment dat, diabet de tip 2. Iată simptomele pe...

Scris de: Dana Lascu       22 noi, 09:38

Cunoscutul medic Vasi Rădulescu, scriitor și blogger, dezvăluie câteva lucruri interesante despre ochi și vedere care țin de cultură generală: iată cum se formează imaginea, cine e răspunzător de fapt de vedere și de ce copiii au la naștere aproape toți ochii albaștri. 

Scris de: Dana Lascu       22 noi, 08:52

Vedeta Celin Dion se confruntă cu grave probleme de sănătate.

Scris de: Adisa Codruț       21 noi, 14:43

FDA - Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA - a aprobat tratamentul injectabil Voxzogo (vosoritidă) care ajută la creșterea copiilor cu vârsta de cinci ani și peste, care au acondroplazie și epifize deschise (plăci de creștere), ceea ce înseamnă că acești copii au încă...

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 23:53

Nivelul ridicat de zahăr în sânge, rezistența la insulină și diabetul de tip 2 sunt legate, toate, de un risc crescut de boala Alzheimer. Iată care sunt mecanismele: 

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 22:45

Un studiu publicat în prestigiosul British Medical Journal care a analizat peste 116.000 de persoane arată că mortalitatea cauzată de boli cardiovasculare se corelează cu luna în care o persoană s-a născut. Iată care sunt lunile cele mai periculoase: 

Scris de: Dana Lascu       19 noi, 18:26

O baie caldă făcută zilnic în cadă este legată de un risc mai scăzut de deces din cauza bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral, arată un studiu. 

Scris de: Dana Lascu       18 noi, 23:27

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy