Patologii

Consiliul Colegiului Medicilor Cluj spune că deși decizia unei intanțe trebuie respectată, trebuie luate în considerare și circumstanțele în care dr Adela Golea a dat acel ordin ca pacienții gravi să aibă prioritate în fața alcoolicilor aduși de poliție. Iată punctul de vedere...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 13:03

Noi cercetări sugerează că femeile tinere cu un istoric familial de hipertensiune prezintă un risc mai mare decât celelalte să dezvolte această afecțiune.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 11:57

Sleroza multiplă este o boală caracteristică adultului tânăr. Cu toate acestea în ultimii ani ea este din ce în ce mai frecvent diagnosticată și la copii, ba chiar la copiii sub 12 ani care nu pot fi tratați prin programul național imunomodulatoarele care sunt drecomandate...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 11:57

Pentru cei cu scleroză amiotrofică laterală, mai multă glucoză în organism înseamnă mai multă energie și pot funcționa mai bine, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 10:48

Femeile matinale ar avea un risc mai scăzut să dezvolte cancer la sân față de cele cărora nu le place să se trezească cu noaptea-n cap, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       27 iun, 08:59

Cercetătorii cred că buretele de bucătărie, expus la tot felul de bacterii rezistente, ar oferi un posibil răspuns privind rezistența la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 14:56

Femeile expuse la triclosan, un antibacterian comun, au șanse mai mari să dezvolte, în timp, osteoporoză, susține un studiu recent.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 13:29

Hepatita A, Timiș. Peste 20 de cazuri de hepatita A au fost depistate în comuna Checea din județul Timiș, într-o comunitatea de romi.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 12:52

Boli de piele. Prof. Dr. Olga Simionescu, medic dermatolog coordonator la Spitalul Clinic Colentina, a explicat, la Antena 3, ce boli putem lua de la piscină.

Scris de: Adisa Codruț       26 iun, 11:23

Leziunile renale acute au fost subiectul unui studiu care a căutat o soluție pentru cea mai comună complicație apărută la 1 din 5 pacienți americani internați.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 10:49

Cercetători indieni au prezentat, marți, 25 iunie, la o conferință, în SUA, o nouă metodă de măsurare a funcției rinichilor.

Scris de: Florina Pop       26 iun, 09:17

Ziua Internaţională de Luptă impotriva Consumului şi Traficului de Droguri se marchează pe 26 iunie prin o serie de campanii de conștientizare.

Scris de: Adisa Codruț       25 iun, 14:45

Bicarbonatul de sodiu afectează inflamația și manipularea insulinei în diabetul de tip 2, susține o cercetare prezentată recent la o conferință din SUA.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 13:03

Femeile care fumează au un risc mai mare de atac de cord față de bărbații fumători, în special cele sub 50 de ani, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 11:31

Fostul președinte Ion Iliescu nu e internat la SPitalul Elias, așa cum se anunțase neoficial în această dimineață. Conducerea spitalului a anunțat că el s-a prezentat la spital pentru un control de turină, la Secția de Cardiologie. 

25 iun, 10:49

Poluarea aerului și traiul la bloc pot fi asociate cu un risc crescut pentru bolile cardiace, AVC și diabet tip 2, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 10:26

Deși simptomele de artrită reumatoidă pot să apară și să dispară, boala se înrăutățește în timp și nu dispare niciodată. Tratamentul precoce, agresiv, este cheia încetinirii sau opririi acestei boli.

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 09:48

Ceaiul verde ar reduce riscul atacurilor de inimă și ar preveni anumite tipuri de cancer. Însă sunt prea puține studii care să întărească acestea.

Scris de: Florina Pop       25 iun, 09:12

Cercetătorii au descoperit că celulele imune din microglia dacă nu își fac treaba - adică nu protejează neuronii de deteriorare - pot fi legătura dintre modificările cerebrale timpurii și cele târzii în boala Alzheimer. Ruperea acestei legături ar putea conduce la noi abordări...

Scris de: Dana Lascu       25 iun, 08:48

Dantura trebuie protejată vara! Nu e o glumă, medicii stomatologi atrag atenția că sunt câteva lucruri pe care le facem vara, ca să ne răcorim, spre exemplu, dar care ne pot distruge dantura. Iată ce sfaturi ne dau ei ca să ne protejăm:

Scris de: Adisa Codruț       24 iun, 15:37

Medicul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgie hepato-biliară, afirmă că un tranzit intestinat normal înseamnă și trei scaune pe săptămână.

24 iun, 14:26

Dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, că Brahiterapia este curativă, cu o bună speranță de viață în numeroase tipuri de cancer și că tratamentul, în sine, nu e greu de...

Scris de: Dana Lascu       24 iun, 13:59

Apariția bolilor infecțioase la om este explicată printr-o nouă teorie de către cercetătorii de la Universitatea Auburn, SUA.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 13:09

Pe măsură ce sănătatea inimii se clatină, un proces similar se petrece în creier, susține un studiu al Școlii de Sănătate Publică al Colegiului Imperial, Londra.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 10:17

Scăldatul în ocean modifică microbiomul pielii, potrivit unor cercetări prezentate la reuniunea anuală a Societății Americane de Microbiologie.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 09:02

Cercetătorii au descoperit cum o activare directă a receptorilor de leptină din tulpina creierului reglează conținutul de grăsime al ficatului.

Scris de: Florina Pop       24 iun, 08:01

Infecțiile rezistente la antibiotice reprezintă o amenințare la adresa sănătății publice globale, a siguranței alimentare și sunt cauza unei poveri economice uriașe. Pentru a preveni aceste infecții, este esențial să înțelegem modul în care bacteriile rezistente la antibiotice și...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 20:24

Recuperarea motorie a pacienților care suferă de afecțiuni neurologice, precum accidentul vascular cerebral - AVC - sau varii traumatisme, se face cu mult mai mult succes cu ajutorul roboților, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, col dr Gigi Teodoru, șef al Secției de Recuperare...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 18:39

Brahiterapia a dat rezultate foarte bune în cancere ginecologice, a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical, dr. Beatrice Dragomir Anghel, medic specialist radioterapeut la Centrul Oncologic Sanador. În astfel de cazuri ea se aplică, însă, cu totul alfel. Nu...

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 17:14

Ministerul Sănătății a elaborat două proiecte de acte normative care prevăd noi reglementări referitoare la îngrijirile medicale necesare pentru pacienții cu arsuri și la trimiterea acestora în strinătate pentru tratament. Medicul curant va fi pionul principal în toată schema.

Scris de: Dana Lascu       23 iun, 15:37

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27