Patologii

Invitatul ediției de astăzi, 29 mai, a Interviurilor DC Medical este dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, iar subiectul îl constituie tehnicile moderne de rezolvare a artroplastiilor.

Scris de: Dana Lascu       29 mai, 14:12

Structura unei proteine este esențială pentru dezvoltarea pielii și crearea unei bariere protectoare, susține un studiu.    

Scris de: Florina Pop       28 mai, 23:21

O analiză a 133 de studii, efectuată de specialiști de la Royal Melbourne Institute of Tehnology, arată că schimbări în mucusul intestinal ar exacerba simptomele unor boli neurologice.

Scris de: Florina Pop       28 mai, 20:05

Autoritățile americane au aprobat un medicament pentru tratarea formei severe de malarie la adulți și copii. Artesunate este singurul tratament aprobat pentru malarie pe teritoriul SUA.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 17:30

O echipă internațională de cercetători a descoperit cum funcționează o anume proteină la nivel molecular și cum inhibă tumorile la șoareci.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 16:55

Una din trei femei din Europa poartă o genă care le predispun la nașterea mai multor copii și le protejează de avorturi spontane și sângerări.

Scris de: Adisa Codruț       26 mai, 23:41

Medicamentele antihistaminice, testate cu succes în tratarea cancerului de sân, ar oferi un posibil medicament pentru melanomul malign.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 22:19

Cercetătorii dintr-o anumită țară europeană nu au găsit nicio asociere între obezitate și cât de aproape locuiești de un fast food. 

Scris de: Florina Pop       26 mai, 21:18

Cercetătorii au observat că bebelușii de 6 luni știu când sunt imitați și nu doar că le place, ci devin mai prietenoși cu cei care îi imită.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 20:36

O nouă tehnică imagistică folosită de cercetători de la Universitatea din California depistează tumori foarte mici din țesutul normal.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 17:56

Există patru tipuri de procese de boală care pot provoca artrita: degenerative, inflamatorii, metabolice și infecțioase. Iată care e diferența între ele: 

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 17:37

Cercetători de la Universitatea Yale au descoperit 29 de variante genetice legate de consumul problematic de alcool la zeci de mii de oameni.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 16:33

Dr Amalia Anghel, medic primar dermatologie, dermatoestetică și venerologie, explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, ce facem în cază că avem hiperhidroză, adică o transpirație abundentă. Cum să ne alegem deodorantul și ce soluții terapeutice există

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 10:45

Un studiu publicat în The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism descrie primul caz cunoscut de tiroidită subacută după infecția cu COVID-19.

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 09:17

Medicul Iosif Niculescu sfătuiește femeile care bănuiesc că ar fi intrat la menopauză să meargă la doctor. Doamnele peste 40 de ani trebuie să-și facă anumite verificări periodice.

Scris de: Florina Pop       26 mai, 00:00

Medicul Iosif Niculescu a explicat, la Interviurile DC Medical, care sunt simptomele menopauzei. Vârsta medie de apariție a acestei stări fiziologice în Europa este la 52 de ani.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 23:29

La Spitalul Universitar AKH din Viena a fost efectuat cu succes primul transplant de plămâni la o pacientă cu coronavirus din Europa, săptămâna trecută. 

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 23:04

Inhibarea unei gene a celulelor imune stopează obezitatea. Descoperirea a fost făcută pe șoareci.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 22:33

Alergicii și astmaticii alergici sunt mai puțin susceptibili să se infecteze cu coronavirus decât pacienții cu alte afecțiuni cronice, spun experții de la Organizația  Mondială a Alergologilor. Studiul pe care se bazează ei

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 20:02

Diagnosticarea unui copil cu cancer nu pare a afecta decizia părinții acestuia de a divorța, de a mai avea copii, susține un studiu danez.  

Scris de: Florina Pop       25 mai, 18:16

O anume hemoglobină este asociată cu un risc mai mare de efecte nedorite asupra sarcinii - diabet, obezitate - chiar și la femeile care nu au diabet.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 17:40

Un studiu realizat la Universitatea Rice, SUA, susține că fluxul de sânge se reface primul după un mic AVC, apoi activitatea electrică neuronală.  

Scris de: Florina Pop       25 mai, 16:35

Medicul Iosif Niculescu a coordonat clinici în Africa de Sud, Germania și România, dar și a pus bazele unei clinici care se ocupă doar de menopauză, o altă stare fiziologică prin care trece femeia. 

Scris de: Florina Pop       24 mai, 20:37

Multă mișcare, un tratament corect al diabetului și ținerea colesterolului sub control sunt doar câteva măsuri de prevenție a bolii arteriale periferice.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 17:59

Un studiu susține că poluarea aerului ar putea fi un factor de risc pentru dezvoltarea sclerozei multiple.  

Scris de: Florina Pop       24 mai, 16:34

Medicul Andrada Bogdan, specialist în Cardiologie și Cardiologie Intervențională, a explicat, pentru DC Medical, cât de des ar trebui verificată sănătatea arterelor periferice pentru a ține deoparte boala arterială periferică și a evita amputarea vreunui membru.

Scris de: Florina Pop       24 mai, 14:36

O meta-analiză arătă că scăderea hipertensiunii prin administrarea de medicamente reduce cu un procent semnificativ riscul dezvoltării demenței și a deficienței cognitive. 

Scris de: Dana Lascu       24 mai, 09:12

Cercetători americani au dezvoltat un test care arată în jumătate de oră prezența pietrelor la rinichi. Testul a fost inspirat din natură.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 18:03

Cercetători de la Universitatea Southampton au găsit cum să transforme medicamente autoimune în tratament pentru cancer.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 17:28

Tensiunea arterială mare, chiar și în timpul exercițiilor fizice, constituie un semn că ați putea dezvolta boli cardiovasculare.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 12:04

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
NoMy