Patologii

Dr Carmen Liliana Dincă, medic primar pediatrie, vorbește astăzi, de la ora 11.00, la Interviurile DC News și DC Medical, despre pericolul dat de viroze și gripă la copii. Emisiunea va fi transmisă simultan pe paginile de Facebook și canalele de Youtube ale DC News și DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       18 oct, 03:23

Gripa nu numai că te face să te simți rău pentru o săptămână-două, ci te poate băga în spital pentru probleme cardiace grave. Iată ce explicații au specialiștii:

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 20:25

A doua tranșă de vaccin antigripal, de 7.220 de doze, a ajuns în județul Bihor.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:46

Administrarea preventivă a statinelor poate duce, în unele cazuri, la apariţia unor probleme de sănătate şi prezintă puţine beneficii, susţine un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 14:21

Un ordin al unui prefect din Secuime, dat joi, 17 noiembrie, vizează declanşarea unei campanii de prevenire şi combatere a fumatului în școli.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 13:52

O tensiune arterială scăzută are un efect nesperat legat de leziuni cerebrale noi la persoanele în vârstă, arată un nou studiu. Aceste leziuni cresc riscul de demență și de AVC.

Scris de: Adisa Codruț       18 oct, 06:31

Peste 15.000 de copii cu vârste sub 5 ani mor zilnic la nivel mondial, cu disparităţi uriaşe între ţări sau chiar între regiuni, susține un studiu amplu.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 10:19

Specialiștii Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iași au atras atenția, că în ziua de azi cancerul nu mai este o boală incurabilă și că analizele medicale făcute la timp și vizitarea periodică a medicilor și specialiștilor ne pot salva viața.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 22:16

La Târgu-Mureș se va desfășura între 17 și 20 octombrie o conferință despre pacienții stomizați, operați de cancer de colon.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 15:59

Un bărbat din județul Vaslui și-a pierdut viața în urma unui şoc anafilactic provocat probabil de înţepăturile unor albine.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 11:58

Depunerile de colesterol din artere descoperite în mumii vechi de 4 milenii, din Egipt şi din America de Sud, sugerează că bolile de inimă erau mai frecvenete în antichitate decât se credea.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 11:46

Percepţia durerii este esenţială pentru supravieţuire, însă intensitatea ei poate fi amplificată sau diminuată, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 10:48

Speranța este o trăsătură care prezice rezistența și recuperarea din tulburările de anxietate, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 09:04

Primăria municipiului Reșița își propune conștientizarea importanței igienei dentare în rândul elevilor și studenților, fapt pentru care a demarat campania „Dinți sănătoși, zâmbet frumos”, în care consultațiile și tratamentele pentru aceștia sunt...

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 21:04

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, vine la Interviurile Medical pentru a povesti cum a inventat o imunoterapie pentru cancer – mai precis pentru limfom malign. Vom afla și cum a ajuns un român să facă istorie în cercetare la nivel mondial....

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 15:19

Congresul Societăţii Române de Neurochirurgie, a 45-a ediție, se va desfășura la Sibiu între 16 și 19 octombrie.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 13:51

Celebra actrița Tamara Buciuceanu-Botez se află în stare gravă la Spitalul Elias. Aceasta, în vârstă de 90 de ani, suferă de afecțiuni cardiace.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 11:12

O profesoară din SUA a fost operată în martie 2009 și i-a fost eliminată tumoarea din inimă.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 08:58

Cercetătorii susțin că nu doar lipsa somnului, ci și menținerea orei de culcare contează pentru sănătatea inimii.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 23:57

Leziunile sportive apar, deopotrivă, la sportivii de performanță și la cei care s-au apucat de sport și se forțează. La ce categorie se produc mai des și cum se tratează fiecare în parte, explică doctor Tarek Nazer, ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică.

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 23:57

Crearea unui proiect și a unui ghid pentru prevenirea trombozei adresate cadrelor medicale din toate specialitățile a fost concluzia unei dezbateri.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 22:03

Psihologii susțin că unele emoții, comportamente sau conjuncturi ne sabotează și ne scad imaginea noastră despre noi înșine.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 21:06

O țară din Asia a lansat o campanie de vaccinare a milioane de copii împotriva poliomielitei, maladie care a reapărut luna trecută.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 19:43

Specialiști din Europa s-a întâlnit la un summit legat de diabet și au întocmit o declarație privind politicile publice privind această afecțiune în statele UE.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 18:38

Țigările electronice bagă din ce în ce mai mulți oameni în spital. În SUA sunt 26 de decese puse pe seama vapingului. Circa 1.300 de persoane au dezvoltat boli pulmonare, iar unele dintre acestea au fost chiar reinternate!

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 12:55

Prof dr Adrian Bot, specialist american de origine română, membru în echipa care a inventat o imunoterapie pentru cancer, a vorbit la o conferință de leadership.

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 11:41

Circa 60% dintre femeile europene susțin că au fost victimele cel puțin unei forme de violență sexuală sau sexistă la locul de muncă, potrivit unui studiu al IFOP pe un eșantion de 5.000 de femei realizat în cinci țări și publicat astăzi.

Scris de: Adisa Codruț       12 oct, 18:09

O nouă cercetare de la King's College London arată că un dispozitiv medical recent testat, numit Sleeveballoon, imită efectele chirurgiei bariatice tradiționale și produce rezultate impresionante asupra greutății corporale, a ficatului gras și a controlului diabetului de tip 2.

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 11:43

Tânăr sau tânără și supraponderal sau supraponderală? Riscul de a face anumite forme de cancer crește considerabil dacă te îngrași înainte de vârsta de 40 de ani. Iată care tipuri de cancer

12 oct, 09:51

Peste jumătate din pacientele cu cancer din România sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, susține un studiu făcut de Fundația Renașterea.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 22:54

Click pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26