Patologii

Creier. Un studiu realizat de cercetători de la Stanford susține că interacțiunile oamenilor cu o persoană din Realitatea Augmentată le afectează comportamentul.

18 mai, 23:16

Conferința Interdisciplinară de Nefrologie, Dializă, Transplant și Acces Vascular – NefroAcces 2019 – s-a desfășurat, până astăzi, la București. Aproximativ 400 de medici au discutat, la zeci de sesiuni, despre terapii de ultimă oră în abordarea patologiei renale, dar și...

Scris de: Adisa Codruț       18 mai, 22:20

Invitat al ediției de vineri a Interviurilor DC News și DC Medical, dr Liviu Ojoga, medic primar ortopedie, șeful Secției Ortopedie-Traumatologie Spitalul Clinic Sanador, a vorbit despre rupturi de ligamente la genunchi, cum se produc și cum se tratează, ele atât la sportivi cât și...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 13:03

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au demonstrat că bacteriile care trăiesc în intestin pot influența dezvoltarea simptomelor bolii Alzheimer la șoareci. Dar la șoarecii masculi, antibioticele par să facă minuni.

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 07:36

Virus gripal. Cercetătorii de la Yale au descoperit de ce mulți oameni au tendința să se îmbolnăvească iarna de gripă.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 17:27

Obezitate. 1 din 10 adulți este obez. 1 din 2 adulți este supraponderal. Sunt statistici ale medicilor de familie din 2016. pe 18 mai se marchează Ziua Europeană Împotriva Obezității.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 16:20

La pacienții cu AVC, fluidele cerebrale pot fi normalizate cu antagoniști ai receptorilor adrenergici, o combinație de medicamente care blochează activitatea (nor)adrenalinei în creier, arată un nou studiu. Acest tratament experimental ajută la recuperarea motorie a pacienților cu AVC și...

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 16:06

Boala cardiacă valvulară apare când valvele inimii nu funcționează normal. Circa 5 milioane de americani sunt diagnosticati cu această afecțiune în fiecare an.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 15:33

În SUA un anticoagulant aprobat deja la adulți - dalteparină sodică – are de acum indicație și pentru copiii în vârstă de o lună sau mai mari.

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 12:26

Scleroza laterală amiotrofică, boală care duce la declinul muscular, ar putea avea un tratament. Cercetătorii au descoperit că deficitul unei proteine este legată de această boală. 

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 17:02

Hipertensiunea și glicemia mărită sunt factori de risc pentru blocaje ale inimii. Cercetătorii spun că menținerea lor sub control poate reduce acest risc.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 22:36

Infecțiile fungice rezistente la medicamente ar putea fi tratate printr-o nouă abordare. Cercetătorii au descoperit o modalitate de a „înfometa” ciuperca, ceea ce o va slăbi, astfel că sistemul imunitar o poate elimina.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 14:45

Riscul de obezitate la copii este mai mare în cazul celor ai căror mame au avut glicemie mare în timpul sarcinii sau diabet gestațional. 

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 12:53

Neuronii continuă să se regenereze, chiar și la vârste mai înaintate. De asemenea, ultimul studiu arată că celulele neuronale se refac chiar și la persoanele cu Alzheimer, dar în alt ritm. Descoperirea prezintă o premiză reală pentru dezvoltarea unor tratamente.

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 11:26

Tulburarea bipolară ar putea favoriza apariția bolii Parkinson. Un studiu arată că numărul celor ce suferă de boala Parkinson și au avut tulburare bipolară sunt de șapte ori mai mulți decât cei care au Parkinson, dar nu au avut această tulburare. Cu toate acestea, cei afectați de...

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 07:48

Bolile de inimă au început să producă mai multe decese decât cancerul, cel puțin în SUA. Datele statistice arată că în ultimii ani decesele cauzate de cancer au scăzut.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 16:09

Diabetul zaharat a fost tema unui studiu care a dovedit că exercițiile fizice viguroase au reușit să recupereze din funcția cardiacă deteriorată la diabetici.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 15:33

Sindromul Down ar putea fi reversibil, după ce oamenii de știință au reușit să inhibe gena care are un rol important în apariția bolii. Rezultatul cercetării ar putea duce la tratamente și pentru afecțiuni precum autism sau Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 13:48

Alimentația sărcacă ar putea fi una din cauzele care contribuie a apariția cancerului. Cercetătorii americani spun că factorii alimentari sunt responsabili pentru 80.000 de cazuri de cancer în SUA, anual.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 12:37

Apneea în somn ar putea fi legată de cancer, în special la femei, arată un nou studiu. Explicația ar putea fi nivelul scăzut de oxigen din sânge din timpul nopții.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 10:57

Bacteriile din gură ar putea avea o legătură cu formarea cheagurilor de sânge și chiar accidente vasculare cerebrale, spun cercetătorii. Ei au descoperit în cheagurile analizate bacterii care provin din gură, în cea mai mare măsură.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 09:10

Alergiile la copii ar putea avea legătură cu microbiomul inestinal. Cercetătorii au realizat o serie de studii pe șoareci privind dieta și alergiile.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 07:23

Celulele de grăsime albe se pot transforma în variantele maro și bej, atunci când sunt expuse la condiții de frig. Aceste celule ard energia mai eficient, pentru a menține organismul cald. Cercetătorii caută formule de a folosi această propretate a lor în scopul unor...

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 15:45

O campanie națională menită să mărească gradul de conștientizare asupra bolilor tiroidiene se desfășoară cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Afecțiunilor Tiroidiene. Campania a fost lansată pe 22 mai și se desfășoară pe tot parcursul anului 2019.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 12:10

Boala Alzheimer ar putea avea tratamente noi sau metode de prevenire, după ce oamenii de știință au descoperit mecanismul care accelerează moartea celulelor din creier și duce la apariția bolii.

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 10:27

Terapia cu protoni pentru pacienții cu cancer are efecte secundare mult mai puține, iar rata de vindecare este identică cu cea din terapia cu raze X. Singurul inconvenient e că este mai scumpă.

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 08:36

Trei cazuri de tuberculoză au fost identificate la o școală din Brăila. Cazurile nu au legătură între ele, potrivit medicilor. Doi dintre ei sunt contagioși, însă grav este faptul că, cel puțin deocamdată, ancheta epidemiologică nu se poate face, din lipsa testului cutanat la...

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 19:57

Femeile au mai mici șanse să fie resuscitate în cazul unui infarct. De asemenea, șansa lor de supraviețuire este mai mică. Datele au fost publicate în urma unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       22 mai, 13:29

Dependența de tutun sau diferite substanțe este legată de expunerea timpurie la nicotină. Explicația este dată de modificările care au loc în creier și care au fost studiate de cercetători.

Scris de: Angela Sabău       22 mai, 13:05

Aerul poluat din cauza traficului ar putea duce la creșterea riscului de anxietate la copii. Cercetătorii au asociat expunerea la poluare cu o acumulare a unor metaboliți prezenți în celulele din creier.

Scris de: Angela Sabău       22 mai, 12:03

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24