Patologii

Spitalul din Făgăraș este cea de-a treia unitate spitalicească din România care deține roboți americani de ultimă generație pentru combaterea infecțiilor nosocomiale. În doar 5 minute, un astfel de robot dezinfectează și distruge microorganismele în proporție de 99%! Și...

Scris de: Adisa Codruț       05 iul, 12:59

Printr-o operație revoluționară de triplu transfer de nervi combinat cu transfer de tendon, 13 tineri cu vârsta medie de 27 de ani și cu paralizie completă – tetraplegie – rezultată din accidente de mașină sau sportive, au reușit să-și refacă mișcarea în mâini și...

Scris de: Dana Lascu       05 iul, 09:52

Când o persoană din familie este diagnosticată cu Alzheimer, cea mai de temut formă de demență, rudele ei apropiate – frații sau copiii cel puțin - se gândesc că vor face automat și ele boala. Este sau nu mai mare riscul? Iată ce spun experții

Scris de: Dana Lascu       04 iul, 19:46

În apariția cariilor dentare și a bolii gingiilor ar juca un rol genele, dar și factori ca obezitatea, educația și personalitatea, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 18:20

Medici cardiologi de la Spitalul Universitar de Urgență din București au efectuat o închidere percutană de defect septal atrial.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 16:48

Un studiu susține că persoanele care consumă alcool își pun în pericol familia și prietenii. 1 din 5 americani au fost răniți de oameni alcoolici în ultimul an.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 14:04

Pneumonia din copilărie ar fi cauzată în 60% din cazuri de viruși, nu de bacterii, susține un studiu. S-au testat circa 4.200 de copii din Africa și Asia.

Scris de: Florina Pop       04 iul, 10:19

Tensiunea arterială pare să fie reglată de un anume tip de carbohidrați, sugerează un studiu. Cercetătorii speră ca descoperirea să-i ajute în crearea de noi pastile.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 08:58

Adulții care au diabet de tip 2 sunt de obicei supravegheați și tratați pentru a controla sau elimina factorii de risc pentru bolile cardiovasculare. Dar cercetătorii englezi au descoperind, analizând diabeticii din două zone din Scoția, că de fapt riscul de deces din cauza cancerului e...

Scris de: Dana Lascu       04 iul, 00:47

Sucurile îndulcite au mai fost asociate cu un risc crescut de cancer. Acum, cercetătorii au arătat că fie și un singur pahar de suc îndulcit pe zi, poate crește considerabil riscurile pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       16 iul, 10:08

Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani, Vrancea, a fost reabilitată din fonduri proprii şi dotată cu incubatoare de ultimă generaţie.

Scris de: Adisa Codruț      

Studenţii Facultăţii de Medicină din Sibiu, au de luni, 15 iulie, o platformă de telemedicină în Neurochirurgie, unde pot urmări în direct operaţiile efectuate de profesorii lor.

Scris de: Adisa Codruț      

Epilepsia este o afecțiune cunoscută, dar care, uneori, poate fi mortală. Specialiștii au publicat o serie de situații și măsuri ce pot fi luate pentru prevenirea decesului cauzat de boală.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 16:04

Infarctul la sportivii de performanță este rar, dar totuși atrage tot mai mult atenția medicilor și a factorilor implicați. Acesta însă poate fi prevenit în mare măsură.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 14:29

Operații neurochirurgicale transmise live, de asta au parte studenții mediciniști la școala de vară de la Sibiu. Platforma de telemedicină este acum disponibilă pentru studenți, care pot vedea live cum se desfășoară operațiile.

Scris de: Adisa Codruț       15 iul, 14:00

Piscina este locul preferat de răcorire în timpul verii, însă specialiștii atrag atenția asupra pericolelor care stau ascunse în apă.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 10:08

Antibioticele sunt administrate în exces, cel puțin asta este concluzia unui studiu american, care a analizat pacienții cu pneumonie, care au fost externați din spital.  

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 09:22

Sindromul ochiului uscat poate să apară ca urmare a unor afecțiuni sau schimbări hormonale. Sunt afectate în special persoanele de peste 40 de ani, dar tot mai adesea și tinerii.

Scris de: Angela Sabău       15 iul, 07:36

Manualul după care se ghidează psihiatrii americani în stabilirea diagnosticelor este controversat de cercetători, care spun că două persoane cu simptome diferite pot primi același diagnostic.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 22:36

Boala Alzheimer ar putea fi prevenită prin menținerea sănătății vaselor de sânge. Aceasta este una din ultimele descoperiri ale cercetătorilor.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 16:58

Obezitatea și boala ficatului gras, în special la bărbați, ar putea fi legată de funcționarea deficitară a unei enzime. Asta au descoperit cercetătorii americani.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 14:37

Autismul ar putea fi semnalat mult mai repede la copii, cu ajutorul unei aplicații care „citește” emoțiile de pe chipul copilului.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 12:55

Infecția urinară este destul de frecventă și apare cu unele simptome. Cum se dezvoltă bacteriile și cum se manifestă boala, sunt doar câteva lucruri bine de știut.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 07:52

Renunțarea la alcool aduce o stare mentală bună mai evidentă, chiar, decât persoanelor care nu au consumat niciodată alcool. Studiul a vizat consumatorii moderați de alcool.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 19:31

Creierul și capacitatea cognitivă se modifică pe măsură ce înaintăm în vârstă. Oamenii de știință au urmărit pe parcursul mai multor ani cum se petrec aceste schimbări.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 22:55

Mâncărimea cronică a fost provocarea oamenilor de știință. Ei au depistat un receptor asociat cu senzația de mâncărime și încearcă să găsească soluții pentru oprirea senzației neplăcute.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 16:35

Diabetul zaharat face ca nivelul glicemiei din sânge să crească necontrolat. Aceasta aduce o serie de simptome și modificări în organism.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 14:36

Bacteriile continuă să persiste pe halatele din spitale, chiar și după tratarea lor cu dezinfectanți. Halatele de unică folosință pe care au făcut testele au avut în continuare tulpini de bacterii, chiar și după utilizarea dezinfectanților în dozele recomandate.   

Scris de: Adisa Codruț       13 iul, 12:26

Anxietatea poate avea simptome amplificate în urma consumului de cafeină. Problema nu este de la o cafea consumată zilnic, ci de la alte băuturi despre care nici nu știm că ar conține cafeină.

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 19:07

Cercetătorii susțin că factori ca poluarea aerului și spațiul verde joacă un rol în sănătatea cardiovasculară, nu doar fumatul, colesterolul ori diabetul.

Scris de: Florina Pop      

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22