Patologii

Ce este sepsisul, cea mai periculoasă reacție a organismului la infecții.

Scris de: Cătălina Burghelea       11 ian, 13:58

Cei care mănâncă multe alimente bogate în vitamina C și E își pot reduce riscul de boală Parkinson cu aproape o treime, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       11 ian, 11:19

De regulă, atunci când ni se zbate fie ochiul drept, fie cel stâng, credem că ceva bun sau rău urmează să se întâmple în viața noastră. Ochiul drept este aducător de fapte bune, pe când cel stâng nu tocmai. În realitate, acestea sunt doar superstiții. 

Scris de: Cătălina Burghelea       11 ian, 08:37

Cercetătorii au descoperit că celulele canceroase au un mecanism de supraviețuire aparte: acestea intră într-un fel de „hibernare” pe timpul chimioterapiei, în care se hrănesc cu propriile proteine pentru a supraviețui. Această descoperire deschide noi oportunități de tratament.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 22:54

Cercetătorii au reușit să prezică riscul de Alzheimer cu ajutorul unor analize de sânge, cu mult timp înainte ca boala să arate primele simptome.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 21:55

Un studiu a asociat dieta cu riscul de evoluție a cancerului de prostată. Studiul a constatat importanța dietei la bărbații cu cancer la prostată localizat.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 19:47

Sindromul metabolic pare a fi principalul vinovat care crește riscul afecțiunilor cardiovasculare la pacienții care suferă de psoriazis.

Scris de: Angela Sabău       09 ian, 23:26

O formă nouă a unui medicament utilizat pentru tratarea osteoporozei, care vine cu mai puține efecte secundare, poate oferi o nouă opțiune pacienților.

Scris de: Angela Sabău       10 ian, 08:55

Separarea bebelușilor nou-născuți de mame după nașterea prin cezariană este frecventă. Un nou studiu arată că este benefic pentru sugar să fie în contact piele – piele cu tăticul lui.

Scris de: Dana Lascu       08 ian, 22:35

Cunoscutul cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu a povestit, pe pagina sa de Facebook, cazul unui pacient care putea să moară pentru că, în afecțiunea sa, azitromicina nu este recomandată.

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 23:40

Trăiești singur? Ai risc crescut de deces în cazul în care faci o fractură de șold. 

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 23:16

Majoritatea cazurilor de constipație pot fi tratate prin creșterea nivelului de activitate și prin consumul de mai multe lichide și fibre dietetice. Dar în unele cazuri, trebuie să mergi la doctor. 

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 17:39

Durerile articulare îți provoacă multe coșmaruri? Sigur, de multe ori, dai vina fie pe vârstă, fie pe temperatura de afară sau pe poziții deficitare pe care le adopți pe timpul zilei. Ce mișcări trebuie să faci și ce dietă ajută explică un ortoped și un nutriționist, EXCLUSIV la DC Medical.

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 16:37

Specialiștii susțin, cu argumente științifice, că la baza creșterii tensiunii arteriale stau nu doar anumite alimente, ci și durerea, antidepresivele și singurătatea.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 12:19

Starea generală proastă, fără a identifica un simptom sau un motiv anume, îi determină de multe ori pe oameni să se prezinte la medic. Iată o serie de motive care ar putea cauza ceea ce numim stare generală proastă.

Scris de: Angela Sabău       07 ian, 09:16

O femeie ginecolog de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost trimisă în judecată. O tânără mamă o acuză de vătămarea fătului. Bebelușul a murit la naștere.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 12:05

Parapsihologul Romulus Popescu spune, la un post TV, că apa sfințită anulează vibrațiile alternate în ziua de Bobotează. 

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 09:28

Mersul pe jos, chiar și într-un ritm lejer, are efecte benefici asupra sănătății. 

Scris de: Angela Sabău       06 ian, 08:43

Cunoscutul medic cardiolog Gabriel Tatu-Chițoiu atrage atenția că medicamentul, folosit fără indicație medicală, poate fi periculos, putând duce chiar la colaps. Substanța are legătură cu un șarpe brazilian foarte veninos. 

Scris de: Dana Lascu       05 ian, 21:01

Cercetătorii au descoperit că riscul genetic, care sunt cel mai puternic marker pentru bolile de inimă, poate fi de fapt modificat prin consumul unor cantități generoase de fructe și legume crude.

Scris de: Dana Lascu       04 ian, 22:58

Creșterea consumului de carne a fost asociat cu simptome de astm la copii, se arată într-un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       04 ian, 15:13

Medicamente tradiționale folosite într-un stat african ar putea fi folosite în tratarea unor boli tropicale precum schistosomioza, onchocercioza și filarioza limfatică.

04 ian, 13:51

Prevenirea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale (AVC) la pacienții cu diabet de tip 2 tratați în îngrijirea primară ar trebui să fie o prioritate urgentă. 

Scris de: Dana Lascu       02 ian, 17:17

Coșmarurile frecvente, mai ales la pacienții cu boli de inimă (cardiaci) trebuie privite ca un semnal de alarmă dat de existența unor alte afecțiuni arată un studiu publicat în European Journal of Cardiovascular Nursing, un jurnal al Societății Europene de Cardiologie (ESC).

Scris de: Dana Lascu       02 ian, 15:11

Placa ce se formează în interiorul arterelor inimii (placa aterosclerotică) pare să fie redusă de un compus găsit în grăsimea de pește.

Scris de: Angela Sabău       01 ian, 22:26

Banala aspirină a fost asociată într-un nou studiu cu prevenirea cancerului de colon, deși singură nu previne nimic.

Scris de: Angela Sabău       01 ian, 21:02

Patologia traumatică și consumul de alcool domină la trecerea dintre ani, spune EXCLUSIV la DC Medical, conf univ dr Tudor Ciuhodaru, care este medic primar medicină de urgență!

Scris de: Dana Lascu       31 dec 2020 / 18:25

Hipoacuzia sau scăderea auzului se poate instala brusc și este definită ca o pierdere neurosenzorială de auz mai mare de 30 decibeli, care a apărut de maxim 72 de ore.

Scris de: Dana Lascu       31 dec 2020 / 14:36

Cercetătorii au descoperit, în testele făcute pe șoareci, că o mutație a unei proteine cu rol în transportul colesterolului au fost asociate cu unele tulburări psihiatrice. 

Scris de: Angela Sabău       30 dec 2020 / 15:10

Mutațiile unei proteine ​​celulare de transport a colesterolului sunt asociate cu tulburări psihiatrice, au demonstrat cercetătorii.

Scris de: Florina Pop       29 dec 2020 / 21:56

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy