Patologii

Dr MIhaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, spune că imunitatea organismului poate fi crescută și prin dietă. Toamna e bine să mâncăm anumite alimente, iar farfuria ideală conține anumite proporții din categoriile de bază. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 16:36

Cunoscutul medic nutriționist, Mihaela Bilic, a explicat EXCLUSIV la DC Media Group, mecanismul care face ca în anotimpul rece să ne îngrășăm. Se activează ceva din organism imediat ce dăm cu nasul de frig. 

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 12:07

Oxitocina, denumită ”hormonul iubirii”, ar crește comportamentele de anxietate socială induse de stres.

Scris de: Florina Pop       09 oct, 22:21

Cercetătorii au dezvoltat un hidrogel care ar putea fi folosit, într-o zi, la repararea leziunilor nervoase.

Scris de: Florina Pop       10 oct, 07:41

Pierderea vederii ar putea fi reversibilă, după ultima descoperire a cercetătorilor din Oklahoma. Ei vizează  o terapie pentru retinopatia specifică nou-născuților prematuri sau diabeticilor.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 12:43

Bolile considerate obișnuite pot avea un risc major de demență. Cercetătorii au descoperit semnele încă din perioada de mijloc a vieții.

Scris de: Angela Sabău       09 oct, 09:49

Ideea că anestezia generală în timpul unei operații ar contribui la creșterea riscului apariției bolii Alzheimer a fost analizată într-un studiu de cercetători.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 07:41

Cercetătorii au analizat tiparele de activitate fizică și somn în cazul pacienților cu artrită reumatoidă, lupus și osteoartrita genunchiului.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 22:22

Suplimentele probiotice ar ameliora simptomele depresiei, susține o recenzie.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 17:45

Cercetători români, canadieni și germani au analizat eficienței psihoterapiei, a farmacoterapiei (atomoxetină) și a combinației dintre acestea în cazul tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate la copii (ADHD).

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 16:46

Un medicament utilizat pentru coagularea sângelui la pacienții cu răni grave și pierderi de sânge, pare că este mai eficient în salvarea vieții decât se știa până acum. Un studiu amplu o dovedește și se preconizează ca medicamentul să fie utilizat cu prioritate în cazurile de urgență.

Scris de: Angela Sabău       08 oct, 12:09

Cercetătorii nu știu încă de ce apare cancerul de pancreas.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 21:43

Cercetătorii susțin, în baza unor calcule temeinice, că peisajele urbane cu nelipsitele zgârie-nori ar provoca dureri de cap.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 20:28

Răzvan Gulie, audioprotezist la una dintre cele mai mari companii de protezare auditivă din România, explică, într-un interviu pentru DC Medical, ce este hipoacuzia, pierderea auzului.

Scris de: Florina Pop       07 oct, 18:35

Un cercetător a descoperit că expunerea la soare are efecte pozitive pentru sănătatea cardiovasculară.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 17:11

Legendarul chitarist Eddie Van Hallen, de origine olandeză, s-a stins din viață la 65 de ani. Acesta suferea de cancer la gât. 

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 23:08

Cercetători afiliați la o serie de instituții din Japonia au găsit mai multe elemente asociate cu factori de risc specifici strămoșilor pentru boala coronariană. 

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 07:31

Medicul Ovidiu Grămescu, șeful secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador, explică pe înțeles care e diferența între o durere ce pare de spate, dar e, de fapt, una cauzată de rinichi.

Scris de: Florina Pop       06 oct, 08:45

Un expert american în Neuroștiințe pledează, la fiecare apariție publică, pentru beneficiile unui somn de calitate, nu ușor de obținut în secolul tehnologiei.

Scris de: Adisa Codruț       05 oct, 22:03

O tânără de 25 de ani suferea de migrene de ani buni. Medicul i-a spus că are o tumoră pe creier, însă în timpul operației chirurgul a observat cu totul altceva.

Scris de: Florina Pop       05 oct, 21:24

Dr Ovidiu Grămescu, Medic primar Neurochirurgie, vine la Interviurile DC Medical, astăzi de la ora 19.00, pentru a da detalii importante despre durerile de spate, în mod particular despre cele lombare și despre hernie. 

Scris de: Dana Lascu       05 oct, 18:01

Simptomele fibrilației atriale, cel mai frecvent tip de bătăi neregulate ale inimii, aritmie cardiacă, pot include amețeli, oboseală, dureri în piept.

Scris de: Adisa Codruț       03 oct, 11:04

Un tratament experimental folosește o metodă revoluționară de tratament al cancerului, fără a utiliza medicamente. Rezultatele testelor pe șoareci arată o eficiență ca și chimioterapia, dar fără efectele secundare ale acesteia.

Scris de: Angela Sabău       02 oct, 07:31

Cercetătorii au descoperit noi elemente genetice asociate anevrismului produs în vasele sanguine ale stomacului.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 18:23

Oamenii care au gena Parkinson și consumă cafea ar avea un risc mai mic de a dezvolta boala, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 15:51

Prof. Dr. Elvira Brătilă, medic primar ginecolog, a explicat pentru DC Medical cum se face diagnosticarea endometriozei și care sunt cele mai noi metode terapeutice. 

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 14:23

În fiecare an, pe 1 octombrie se marchează Ziua Mondială de luptă împotriva Cancerului de sân pentru a conștientiza gravitatea acestei boli.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 13:48

Oamenii de știință au identificat o serie de modificări în expresia genelor care par să prezică apariția bolii Alzheimer.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 12:48

Un medicament antidepresiv folosit în tratarea durerii ar fi eficientă în tratamentul unei tulburări cerebrale numită ambliopie.

Scris de: Florina Pop       01 oct, 11:01

Shannen Doherty a dezvăluit simptomul dureros care i-a semnalat reapariția cancerului de sân în stadiul 4.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 10:11

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy