Patologii

Testul "Easy HPV Test" - care are o precizie de aproape 100% în depistarea virusului papiloma uman (HPV) - a fost lansat miercuri la Bucureşti.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 18:44

Lipsa serviciilor specializate integrate, cooperarea deficitară între specialiştii din domeniile medical, psihologic, social şi educaţional, accesul dificil şi costisitor la serviciile de diagnosticare, evaluare şi abilitare/reabilitare sunt principalele probleme cu care se confruntă...

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 16:29

Un bebeluș de 5 luni a fost adus, în stare de șoc toxico-septic, cu elicopterul la Spitalul Marie Curie din București. 

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 16:12

Aproape 2.700 de infecţii respiratorii s-au înregistrat în județul Vaslui, susțin reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 16:00

Alunițele trebuie supravegheate pentru că, dacă își schimbă forma și textura sau dacă apar prea multe, există un risc mare să ai cancer de piele, temutul melanom, spune dr Amalia Anghel.

Scris de: Dana Lascu       05 noi, 20:57

Circa 200 de persoane din patru provincii din Turcia au fost diagnosticate cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat spanac contaminat, au anunțat autoritățile.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 20:17

Consumul de tutun, adică fumatul, crește riscul de dezvoltare a depresiei și a schizofreniei, conform unui studiu recent realizat în Marea Britanie.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 19:01

Cum deblocarea telefonului se poate face și printr-o arătare a feței, pe viitor, un scurt videoclip al feței ar putea arăta ce tensiune arterială are respectiva persoană.

Scris de: Adisa Codruț       05 noi, 18:45

Prof dr Norina Forna, decan al Facultății de Medicină Dentară din Iași, vine la Interviurile DC Medical, de la ora 19.00, pentru a discutat despre evoluția și starea Stomatologiei în România. Emisiune transmisă pe canalele Facebook și Youtube ale DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       05 noi, 18:36

Nu ai nevoie de un doctorat pentru a-ți da seama că somnul este esențial. Oricine s-a străduit să treacă peste a doua zi după o noapte târzie, vă poate spune asta. Însă un grup de cercetători afirmă că beneficiile somnului ar putea concura chiar și cu unele medicamente pentru...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 19:38

Se spune că ochii sunt fereastra către suflet. Dar, potrivit unei echipe de cercetători, pot fi și fereastra către inimă.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 16:43

Cancerul de sân masculin are rate de supraviețuire din ce în ce mai mari. Boala, relativ nouă la bărbați, are terapii îmbunătățite.  

Scris de: Angela Sabău       10 noi, 15:28

Frecvența crizelor epileptice se pare că este redusă cu ajutorul canabidiolului. Cercetătorii însă cred că substanța are acest efect în combinație cu un medicament.

Scris de: Angela Sabău       10 noi, 11:39

Diabeticii ajung la complicații renale în proporție de aproximativ 40%. Cel puțin până acum nu s-a dovedit că vitamina D sau omega-3 ar ajuta.

Scris de: Angela Sabău      

Provocările (sau încercările) alimentare orale (OFC) sunt standardul de aur pentru alergologi atunci când diagnostichează o alergie alimentară. Adică persoanelor testate li se administrează o doză foarte mică de alimente pe cale orală, sub supravegherea unui alergolog pentru a testa...

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 16:03

Consumul de cafea ar putea proteja de cancerul hepatic, arată un studiu. Potrivit cercetătorilor, caeaua n uare același rol în alte tipuri de cancer digestiv.

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 14:15

Encefalopatia hepatică (HE) este o scădere a funcției creierului care rezultă dintr-o acumulare de toxine în sânge.  

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 13:46

Alergia la penicilină se stabilește doar în urma unor teste, spun specialiștii. Un studiu arată că nouă din 10 americani care cred că sunt alergici, de fapt, nu au alergie la acest medicament.

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 13:27

Primul caz de febră Dengue prin transmitere sexuală din Europa a fost înregistrat în Spania. Un caz similar a fost înregistrat în Coreea de Sud, la membrii unui cuplu de același sex.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi, 11:21

Preşedintele Societăţii Române de Neurogastroenterologie, prof.univ.dr. Vasile Drug, consideră că în foarte multe cazuri cancerul colorectal poate fi prevenit şi, mai mult decât atât, incidenţa acestei maladii ar scădea considerabil dacă o dată pe an am face o banală...

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 08:42

Prof. dr. Norina Forna, decan al Facultății de Medicină Dentară din Iași, a fost invitată la Interviurile DC Medical. Printre altele, ea a vorbit despre o serie de proiecte în derulare. Emisiunea a fost transmisă pe canalele Facebook și Youtube ale DC Medical. 

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 16:29

Suferiți de insomnie? Este posibil să fiți mai predispuși să suferiți atac de cord sau accident vascular cerebral sau să dezvoltați boli de inimă, potrivit unui nou studiu publicat miercuri.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 15:26

Degenerarea ochiului este legată de cea a creierului, potrivit unor noi dovezi ale cercetătorilor. O variație genetică la o genă beta-amiloidă a fost asociată cu un risc crescut de glaucom.

Scris de: Angela Sabău       07 noi, 13:17

Infecțiile respiratorii sunt în creștere în județul Harghita. Deocamdată nu s-au semnalat cazuri de gripă, iar campania de vaccinare este în derulare.

Scris de: Adisa Codruț       07 noi, 11:06

Cancerul pulmonar a avut o incidență mai mică la foștii fumători care au făcut exerciții cardio de intensitate medie sau mare. De asemenea, exercițiile au redus mortalitatea la cei diagnosticați deja cu cancer pulmonar.

Scris de: Angela Sabău       07 noi, 09:39

Fumatul ar putea crește riscul unor probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și schizofrenia, sugerează cercetările.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 08:28

Prof. dr. Norina Forna, decan al Facultății de Medicină Dentară din Iași, a fost invitată la Interviurile DC Medical unde a vorbit despre evoluția și starea Stomatologiei în România. Emisiune a fost transmisă pe canalele Facebook și Youtube ale DC Medical. 

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 17:27

Muzica ar putea reduce severitatea simptomelor legate de cancerul de sân și intensitatea oboselii, arată un nou studiu realizat în acest sens.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 16:07

Pacienții cu boala Parkinson ar putea avea deficiențe de vitamina D, precum și o mai mare prdispoziție la insomnii și depresie, potrivit unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 15:34

O tranșă de 11.000 de doze de vaccin antigripal a ajuns azi în județul Alba. Este cea de-a treia tranșă și urmează să fie distribuită medicilor de familie pentru imunizarea populației.

Scris de: Adisa Codruț       06 noi, 14:11

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.24