Patologii

Stările de amețeală, leșin și vedere încețoșată sunt generate de hipotensiunea arterială, explică medicul cardiolog Vasi Rădulescu.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 22:46

Medicul Călin Popa, specialist în Chirurgie cardiovasculară, în Chirurgia anevrismelor aortice, a vorbit la misiunea Dicționar Medical despre cum poate fi depistată ateroscleroza.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 21:22

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, supraspecializat în chirurgia anevrismelor aortice, a explicat la emisiunea Dicționar Medical ce este ateroscleroza și cum apare această boală.

Scris de: Florina Pop       09 sep, 18:32

Un nou studiu arată de fapt creierul emoțional - sistemul limbic - este primul afectat în cursul bolii Huntington, și nu centri de mișcare, așa cum se credea.

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 14:43

Dr Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară, vine astăzi, de la ra 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL, pentru a ne explica ce este ateroscleroza și cât de periculoasă este ea. 

Scris de: Dana Lascu       09 sep, 12:53

Un plămân afectat de COVID-19 (radiografia din stânga) diferă vizibil de un plămân sănătos (radiografia din dreapta) și nu trebuie să fii medic ca să vezi asta, atrag atenția experții de la # ROVaccinare.

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 21:32

Un studiu suedez susține că depistarea fibrilației atriale la cei de 75 și 76 de ani ar putea reduce riscul de accident vascular cerebral, sângerări severe și deces.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 18:42

Deficiența de vitamina D este asociată cu o serie de riscuri pentru sănătate. În plus, dacă sunteți diagnosticat cu o afecțiune gravă, cum ar fi cancerul, șansele de supraviețuire pot fi mai mici decât cineva care are niveluri normale. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 13:59

Ceața cerebrală nu este o afecțiune medicală per se. Este un termen folosit pentru anumite simptome care vă pot afecta capacitatea de a gândi și care apar atunci când treceți prin anumite stări sau aveți anumiite afecțiuni, dar nu numai. 

Scris de: Dana Lascu       08 sep, 12:10

Scris de: Adisa Codruț      

Femeile care experimentează menopauza înainte de 40 de ani ar putea avea un risc mai mare de a face un accident vascular cerebral. Cercetătorii au și o explicație pentru asta.

Scris de: Angela Sabău       08 sep, 08:24

Mucegaiul și făina sunt doar două dintre cauzele care ne pot îmbolnăvi de plămâni.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 00:06

Un nou studiu arată că la femei, mai ales la cele supraponderale sau obeze, consumul a unui avocado pe zi are un efect senzațional pentru sănătate și chiar ar putea fi mijloc de prevenție pentru o boală cronică devastatoare. 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 23:06

Medicii vă sfătuiesc să nu ignorați o anumită durere toracică sau semnele de oboseală neobișnuită. Pot fi simptomele unor boli de inimă.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 20:54

O cercetare de la Universitatea Duke, SUA, susține că nivelurile mari de colesterol ar contribui la dezvoltarea cancerului.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 20:35

Mulți cred că demența este o boală a bătrâneții, dar de fapt demența este un termen care cuprinde mai multe afecțiuni care afectează diferit creierul și care ot să apară inclusiv la tineri. Iată ce trebuie să știi despre demență: 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 18:33

Boala Parkinson evoluează progresiv, iar printre simptome se numără acel tremor al extremităților.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 18:32

Atunci când află că au hernie de disc majoritatea oamenilor se gândesc la intervenții complicate care rezolvă problema pe viață. Iată dovezile științifice de ultimă oră care arată că mare parte din herniile de disc nu au indicație chirurgicală, explică fizioterapeutul Alexandru Ilie. 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 17:34

Crizele de astm sunt influențate de ritmul circadian, respectiv de orarul de somn și veghe. Specialiștii explică ce au constatat în urma unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       07 sep, 16:32

Peste 200 de jurnale medicale din întreaga lume s-au reunit pentru a lansa simultan, într-un editorial, apelul către liderilii mondiali prin care le solicită să ia măsuri de urgență pentru a limita creșterea temperaturii globale, pentru a opri distrugerea naturii și a proteja sănătatea...

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 13:27

Vrei să fii sănătos / sănătoasă și după vârsta de 50 de ani? Iată 6 reguli care trebuie respetate cu strictețe: 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 12:51

Dr Cristian IATAGAN, medic primar urolog cu supraspecializare în chirurgie robotică, vine astăzi, de la ora 16.00, la DICȚIONAR DC MEDICAL, ca să ne explice ce este, cum apare și cum se tratează modern cancerul de rinichi. 

Scris de: Dana Lascu       07 sep, 12:10

O cercetare susține că, deși fumează mai puțin decât bărbații, femeile sunt mai puțin dispuse să renunțe la țigări.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 23:41

Cunoscutul medic-scriitor Vasi Rădulescu atrage atenția că alarma repetată pe care o punem ca să ne trezim dimineața are un efect nefast asupra organismului, mai ales dacă e compusă din sunele puternice, înfiorătoare. 

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 22:11

Cunoscutul medic de urgență Tudor Ciuhodaru expune că manevra Heimlich i-ar fi salvat viața bărbatului care zilele trecute a murit într-un mall după ce s-a înecat cu mâncare. 

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 19:13

Pandemia a făcut victime în toată lumea, dar în India a făcut ravagii, atunci când s-a înregistrat vârful deceselor și al infecțiilor. O analiză arată acum că pacienții cardiaci au avut cel mai mult de suferit.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 19:03

Este cunoscut faptul că stilul de viață este responsabil, în foarte multe cazuri, de atacurile de cord, în special la persoanele mai tinere. Iată câteva schimbări pe care le poți face pentru a evita un infarct.

Scris de: Angela Sabău       06 sep, 18:53

Atacul de cord și, în general, bolile cardiovasculare, au început să apară tot mai adesea la persoane tinere. Medicii încearcă să explice acest fenomen.

Scris de: Angela Sabău       06 sep, 18:37

Ochii ne pot oferi informații despre anumite afecțiuni fizice. Iridologia este știința care se ocupă de studierea irisului și pupilei.

Scris de: Adisa Codruț       06 sep, 16:41

Gemenii israelieni în vârstă de un an care s-au născut cu craniile lipite la bază au fost separați printr-o operațiune complexă, săptămâna trecută, care a implicat o echipă de 50 de cadre medicale și luni de zile de pregătire

Scris de: Dana Lascu       06 sep, 14:00

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy