Patologii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă legat de un alt virus extrem de periculos, care afectează milioane de oameni din întreaga lume. În majoritatea cazurilor, persoanele infectate sunt asimptomatice.

Scris de: Dana Lascu       27 iul, 17:56

Cercetătorii suedezi au descoperit o nouă metodă de tratare a virusurilor herpetice umane.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 10:22

Efectuarea unui test de urină alături de CT și RMN pentru pacienții cu mase suprarenale ar accelera diagnosticarea cancerului suprarenal și ar îmbunătăți pronosticul bolnavului.

Scris de: Florina Pop       27 iul, 08:53

Pe caniculă parcă am bea ceva rece. Dar anumite băuturi cresc riscul de hipertensiune. Iată ce trebuie să eviți și de ce:  

Scris de: Dana Lascu       26 iul, 18:33

Adulții sănătoși cu vârsta mai mică de 40 de ani văd, de obicei, bine, dar de la această vârstă apar de regulă modificări ale vederii. Iată care sunt principalele afecțiuni: 

Scris de: Dana Lascu       24 iul, 21:27

Directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir, a vorbit la emisiunea Academia de Sănătate despre listele de așteptare pentru transplant în timpul pandemiei.

Scris de: Florina Pop       24 iul, 17:16

Cercetătorii au găsit un mod de a manipula sistemul imunitar și să-l ajute în lupta cu infecțiile pulmonare.

Scris de: Florina Pop       24 iul, 14:57

În ciuda dificultăților date de pandemia de COVID-19, programul de transplant continuă, a anunțat acad prof dr Irinel Popescu. Chiar astăzi, la Fundeni, s-a realizat un transplant de la donator în viață, iar un al doilea va avea loc în orele care urmează. 

Scris de: Dana Lascu       23 iul, 19:43

Stresul fizic de la slujbă este asociat cu o îmbătrânire mai rapidă a creierului și cu o memorie mai săracă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 12:38

Persoanele care prezintă amețeli atunci când se ridică în picioare au un risc crescut de a dezvolta demență, arată un nou studiu.

Scris de: Georgiana Ioniță       09 aug, 11:16

Dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre pașii parcurși de pacientul oncologic în lupta cu una dintre cele mai cumplite boli ale secolului, cancerul de sân. 

Scris de: Georgiana Ioniță       09 aug, 09:00

Adina Dan, psihoterapeut și psiholog clinician, a explicat în cadrul interviului de la DC News și DC Medical, care este modul gândire pe care  trebuie să îl adopte o persoană, în momentul în care este diagnosticat cu o formă de cancer.

Scris de: Georgiana Ioniță       08 aug, 17:33

Dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre importanța depistării precoce a cancerului. 

Scris de: Georgiana Ioniță       08 aug, 13:55

Actrița Eugenia Șerban a vorbit, la interviurile la DC News și DC Medical, despre cum a reușit să învingă nu unul, ci două tipuri de cancer. 

Scris de: Georgiana Ioniță       08 aug, 12:44

Persoanele care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate, inclusiv boli de inimă și tulburări gastro-intestinale, cum ar fi sindromul de colon iritabil.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 aug, 19:03

Actrița Eugenia Șerban, Adina Dan, psiholog clinician și dr. Lucian Rușitoru, medic specialist chirurgie generală, cu supraspecializare în chirurgie oncologică, vin la Interviurile DC News și DC Medical, sâmbătă, la ora 12:00, pentru a discuta despre una dintre cele mai cumplite boli ale...

Scris de: Georgiana Ioniță       07 aug, 17:47

Participarea la slujbe religioase ar putea îmbunătăți starea psihică a unor persoane aflate în depresie ori care trec prin perioade dificile ale vieții, spune un nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 18:26

Depresia și anxietatea produc efecte devastatoare în creier. Un nou studiu arată cum anxietatea poate masca unele efecte ale depresiei, crescând riscul unor boli precum Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 16:14

Boala Alzheimer are o serie de factori care duc la creșterea riscului, însă un nou studiu arată că sunt și factori care conduc la reducerea acestui risc. 

Scris de: Angela Sabău       06 aug, 15:05

Dr. Gabriel Mitulescu, Doctor în Științe Medicale, medic primar chirurgie generală și chirurgie oncologică, colaborator al Spitalului Clinic Sanador, a fost invitat la Interviurile DC News și DC Medical, unde a vorbit despre intervențiile colostomie și ileostomie.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 18:00

Obezitatea presupune - pe lângă faptul că afectează starea fizică de sănătate - și unele probleme de ordin emoțional. Asta, deoarece, spun specialiștii, persoanele obeze se luptă cu o serie de prejudecăți privind greutatea.

Scris de: Angela Sabău       05 aug, 15:49

O cădere nervoasă poate fi greu de recunoscut, mai ales dacă tu ești cal care trece prin ea. Totuși, anumite simptome ar putea să vă ajute să recunoașteți starea și să apelați la un medic pentru a trece peste acest episod. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 aug, 13:10

Cancer: Un banal test de sânge ar putea depista din timp persoanele care sunt eligibile pentru imunoterapie.

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 18:20

Cancerul de colon s-ar putea răspândi la alte organe din corp cu ajutorul unei bacterii din gură, responsabilă de apariția cariilor.

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 12:36

LASIK este interevenția chirurgicală care poate corecta vederea. Vă prezentăm o serie de informații utile pentru pacienții care suferă o astfel de intervenție.

Scris de: Angela Sabău       03 aug, 17:05

Eczemele, aparent nu au nicio legătură cu fragilitatea oaselor. Totuși, ultimele cercetări arată o mai mare predispoziție spre osteoporoză și risc mai mare de fracturi.

Scris de: Angela Sabău       03 aug, 15:35

Există nenumărate beneficii pentru sănătate ale probioticelor. Unul dintre cele mai evidente avantaje este capacitatea lor de a menține microbiomul în echilibru. 

Scris de: Georgiana Ioniță       03 aug, 12:01

Cercetările arată că un stil de viață sănătos poate reduce riscul de demență

Scris de: Georgiana Ioniță       03 aug, 09:21

Cancerul pancreatic va putea fi identificat mai devreme, în faze în care șansele de tratare sunt mult mai mari.

Scris de: Adisa Codruț       02 aug, 19:37

Uleiul de măsline scade riscul de boli de inimă. Potrivit unui studiu, chiar și o jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi reduce riscul.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 20:56

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy