Patologii

După ce au fost închise trei săptămâni, blocul operator și ATI-ul de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală au fost redeschise, de astăzi. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București și-a dat acordul după ce sălile de operații și cele de terapie...

Scris de: Dana Lascu       11 Martie, 18:14

Invitatul de luni, 11 martie 2019, de la emisiunea Academia de Sănătate, transmisă exclusiv pe DC MEDICAL, este academician profesor emerit dr. Ioan Lascăr. Emisiunea va fi transmisă de la ora 11.00, siultan pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL.

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 14:36

Patru copii, dintre care unul la grădiniță, au fost diagnosticați cu scarlatină în ultimele săptămâni în mai multe unități de învățământ din Râmnicu Vâlcea , aceștia fiind în prezent izolați la domiciliu, potrivit reprezentanților Direcției de...

Scris de: Adisa Codruț       08 Martie, 14:07

Credeți că bărbații nu ar trebui să își facă griji legat de osteoporoză? Bărbații peste 50 de ani au un risc mai mare de fracturi legate din cauza osteoporozei decât, spre exemplu, riscul de a face cancer de prostată!

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 13:54

Un pui de somn tras la prânz aduce mai multe beneficii decât se credea, inclusiv poate să scadă notabil hipertensiunea, spun cercetătorii.

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 10:19

O infecție a tractului urinar este o infecție bacteriană comună care afectează uretra, vezica urinară sau rinichii. Femeile însărcinate sau persoanele active sexual pot prezenta un risc mai mare pentru astfel de infecții. Iată care sunt simptomele pe care nu trebuie să le ignori:

Scris de: Dana Lascu       07 Martie, 08:57

Toată lumea știe că trebuie să țină în frâu colesterolul (rău) LDL. Dar ce se întâmplă dacă nivelul colesterolului (bun) HDL e prea mare? Doi medici explică: 

Scris de: Dana Lascu       06 Martie, 08:09

Variațiile de tensiune arterială, inclusiv hipertensiunea, ar putea fi un factor care să anticipeze dezvoltarea, în timp, a cel puțin două forme de demență: boala Alzheimer și demența vasculară, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       06 Martie, 07:39

Celebrul actor Luke Perry, cunoscut publicului din România pentru rolul lui Dylan din serialul Beverly Hills 90210, a decedat la aproape o săptămână după ce a făcut un AVC (accident vascular cerebral sau stroke, în engleză). Un astfel de atac, însă, poate părți oricine....

Scris de: Dana Lascu       05 Martie, 08:31

Carcinomul ductal in situ   este cel mai comun tip de cancer neinvaziv. Termenul „ductal” vine de la faptul că debutează în interiorul canalelor lactifere.  Supraviețuirea acestei afecțiuni a fost studiată de către un grup de cercetători.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 23:34

Social media are un impact negativ asupra psihicului adolescenților, asta reiese dintr-un studiu realizat în Statele Unite. Așa se explică creșterea depresiei în rândul adolescenților cu 60%.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 20:43

Hipertensiunea rezistentă este afecțiunea care face ca niciun tratament pentru scăderea hipertensiunii arteriale să nu funcționeze. Incidența acesteia a crescut în SUA de la 8$ la 20%, în doar 30 de ani. 

18 Martie, 19:37

Profesor doctor Horațiu Roman, profesor de ginecologie la Clinica Tivoli-Ducos din Bordeaux din Franța, a fost invitat în emisiune Academia de Sănătate, transmisă EXCLUSIV la DC MEDICAL. Subiectul dezbătut a fost endometrioza, supranumită „cancerul care nu ucide”.

Scris de: Adisa Codruț       18 Martie, 18:44

Zona zoster ar putea crește riscul de a face un atac de cord sau un accident vascular cerebral. În special, dacă această afecțiune vine înainte de 40 de ani. Rezultatele unui studiu confirmă teoria.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 16:43

Fumatul ar putea crește numărul de celule albe și roșii din sânge, cel puțin asta reiese în urma unui studiu al cercetătorilor. Aceste efect sunt corelate cu cantitatea și durata prioadei în care au fumat cei incluși în studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 17:00

Rujeola este o boală exterm e contagioasă, produsă de un virus și poate da complicații grave, care să ducă la deces. Vaccinarea împotriva rujeolei s-a dovedit a fi cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 11:02

Pentru a pune diagnostic pentru durerile la genunchi întâi pacienții ar trebui trimiși la radiografie, abia apoi, dacă mai e nevoie de informații, să ajungă să facă un RMN, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 08:18

Hipertensiunea arterială a fost corelată întotdeauna cu riscul unor afecțiuni cardiovasculare. Totuși, în unele situații, aceasta nu ar trebui să ne îngrijoreze. Asta arată unii cercetători.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 15:15

Diabetul s-ar putea să aibă o legătură cu munca stresantă, asta susțin cercetătorii după ultimul studiu în domeniu. Mai mult, se pare că femeile sunt mai afectate decât bărbații.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 14:24

Dieta fără gluten a început să fie abordată de multe persoane, după ce boala celiacă a început să fie cunoscută. Multe persoane au început să-și facă griji pentru orice problemă a tenului și să o coreleze cu această afecțiune.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 10:38

Vederea slabă pe timpul nopții ne poate crea uneori probleme. Indiferent că problema vine de la ochelari sau de la ochi, important este că e necesară o consultație la oftalmolog.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 09:00

Cele mai multe produse pentru îmbunătățirea vieții sexuale sunt suplimente, pentru care practic, nimeni nu răspunde dacă sunt sau nu sigure pentru sănătate. Specialiștii recomandă mare prudență înainte de a le cumpăra.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 08:13

Degenerescența maculară apare odată cu înaintarea în vârstă. Se pare că unele alimente ne ajută să ne menținem vederea bună pentru mai mult timp, arată specialiștii.

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 16:04

Imunoterapia poate fi o alternativă în tratarea cancerului de rinichi. Considerat un cancer comun, face anual în toată lumea zeci de mii de victime. 

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 14:06

Apendicita s-ar putea să fie tratată cu antibiotice, în cazul în care nu sunt complicații. Intervenția chirurgicală ar fi, în acest caz, o a doua opțiune. 

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 13:33

Tremorul mâinii până la o anumită limită este un lucru natural. Când, însă, devine vizibil, e momentul să ne punem întrebări. Cauzele pot fi multiple.

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 13:01

Tensiunea oscilantă este mai puțin frecventă decât hipertensiunea arterială, atunci când vine vorba despre afecțiunile cardiovasculare. Totuși, nu este nici pe departe atât de lipsită de riscuri pe cât este de rară.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie, 13:23

Eczema se pare că are efectul de a crește riscul bolilor cardiovasculare și atac de cord. Nu te-ai fi gândit la asta, însă studiile arată o colerare certă între cele două afecțiuni. 

Scris de: Adisa Codruț       11 Martie, 16:30

Edemul pulmonar este o afecțiune ce poate să apară și ca efect al altor boli, posibil grave. După ce a fost diagnosticat, e important de văzut care a fost cauza care a dus la apariția edemului.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 14:30

Cancerul pancreatic pare să fie una din cele mai periculoase afecțiuni, pentru că se instalează lent, fără simptome. Când simptomele încep să apară este, de obicei, în metastază, ceea ce îl face incurabil. Nu e de mirare că rata de supraviețuire este atât de mică.

Scris de: Angela Sabău       11 Martie, 13:02

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27