Patologii

Un proiect de procedură și un ghid pentru prevenirea trombozei va fi elaborat după ultima dezbatere pe tema înțelegerii acestei afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 14:32

Boala parkinson ar putea avea tratment cu canabidiol (CBD), un compus al canabisului. Cercetătorii încep în curând un studiu pentru a descoperi dozele și efectele acestuia.

Scris de: Angela Sabău       14 oct, 14:10

Unele persoane devin mai anxioase pe măsură ce încearcă să se relaxeze, deoarece relaxarea le întrerupe îngrijorările, potrivit noilor cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 12:35

Dr Mădălina Grigoroiu, reputat chirurg toracic la Institutul Mutualiste Montsouris din Paris, a vorbit Îîn cadrul emisiunii Academia de Sănătate,transmisă de DC News și DC Medical despre cât de mult influențează fumatul apariția cancerului pulmonar.  

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 12:04

Scaunele moi, apoase sau diareea, pot fi adesea asociate cu pierderea în greutate, deoarece se elimină lichidele. Dar creșterea în greutate neintenționată și rapidă se poate întâmpla chiar și cu diaree. Iată care sunt cauzele. 

Scris de: Georgiana Ioniță       14 oct, 10:57

Cojile boabelor de cafea conțin o serie de compuși despre care cercetătorii susțin că ar avea proprietăți benefice în tratarea unor boli precum diabetul sau obezitatea.

Scris de: Angela Sabău       13 oct, 16:22

Un medicament utilzat pentru tratarea cistitei s-a constatat că afectează vederea. Efectul secundar al medicamentului imită degenerarea maculară.

Scris de: Angela Sabău       13 oct, 14:00

Viteza de mers a oamenilor de 45 de ani poate fi folosită ca un marker al creierelor și al corpurilor lor îmbătrânite.

Scris de: Florina Pop      

Consumul de ceai s-a dovedit a avea efecte neașteptate asupra creierului. Deși s-a încercat admninistrarea separată a anumitor compuși din ceai, cercetătorii au constatat că efectul benefic sau protector apare doar la administrarea ceaiului cu combinația naturală a compușilor.

Scris de: Angela Sabău       12 oct, 12:30

Viteza de mers poate fi un marker pentru îmbătrânirea creierului. Intersant este că acest lucru nu e valabil doar la bătrâni, ci s-a constatat că funcționează și la oameni de 45 de ani.

Scris de: Angela Sabău       12 oct, 13:01

Melanomul malign, o formă a cancerului de piele, prezintă un risc mai mare sau mai mic de a face metastaze, în funcție de locul unde este amplasat.

Scris de: Angela Sabău       11 oct, 17:37

Primele cazuri de gripă au apărut în acest sezon mai devreme față de anul trecut, iar sezonul rece abia a început. Medicul Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la importanța vaccinării, dar și a măsurilor care ne pot proteja de îmbolnăvire.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 09:47

Ruperea ligamentului încrucișat de la genunchi poate fi reparată printr-o operație care lasă cicatrici mici și pentru care recuperarea este destul de rapidă. Explică doctor Tarek Nazer, ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 21:41

Un grup de fizicieni germani și spanioli au folosit o anumită tehnică ca să descopere cum terapia cu hadron poate distruge cu exactitate tumorile.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 21:10

Cercetătorii Universității din Sheffield au descoperit că un supliment alimentar creat dintr-o anumită legumă ar ajuta bărbații cu probleme de infertilitate.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 20:08

Fumătorii care fumează mai puțin de cinci țigări pe zi își provoacă daune pe termen lung la plămâni, potrivit unui nou studiu condus de cercetătorii de la Colegiul Medicilor și Chirurgiilor din Universitatea Columbia. La fel, nici foștii fumători n-au scăpat de pericol.

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 19:31

La Spitalul Universitar de Urgență București există de 24 de ani un Departamentul de Psihiatrie de Legătură unde psihiatri și psihologi oferă consiliere pacienților.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 17:18

O listă lungă de studii din ultimii ani arată că este o legătură între boala Alzheimer și lipsa somnului. Însă și prea mult somn poate crește riscul unei tulburări ale memoriei, potrivit cercetărilor.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 17:10

Bullyingul este cunoscut în întreaga lume, iar copiii, victimele acestui fenomen de intimidare sau agresiune, resimt efectele chiar și în viața de adult.

Scris de: Adisa Codruț       10 oct, 17:08

Depresia, anxietatea sau stresul influențează cardiacii în mod aparte. Potrivit cercetătorilor, oricare dintre acestea afectează recuperarea cardiacilor.

Scris de: Angela Sabău       10 oct, 16:10

Poluarea aerului nu ne afectează doar plămânii și inima, ci și părul. Iată care sunt poluanții periculoși pentru păr:

Scris de: Dana Lascu       10 oct, 13:32

Cartilajele articulațiilor s-ar putea regenera, arată cercetătorii. Ei au descoperit această abilitate și încearcă acum să o folosească pentru a dezvolta noi tratamente în bolile articulare.

Scris de: Angela Sabău       10 oct, 11:39

Oamenii de știință australieni cred că au găsit un remediu pentru cancerul de col uterin, datorită unei descoperiri în tehnologia de modificare a genelor.  

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 10:34

Sarea este 40% sodiu și 60% clorură - atât sarea de masă cât și cea de mare au același ambalaj chimic. În anii 1920, S.U.A. a început să adauge iod în sarea de masă ca răspuns la un segment mare al populației devenit deficitar de iod. Tiroida are nevoie de iod...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 oct, 09:08

Un nou studiu aduce dovezi care arată care sunt de  fapt perioadele în care se îngrașă copiii și adolescenții. 

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 23:31

Un nou studiu aduce informații despre legătura dintre tratamentul cu statine și riscul mai mic de cancer de prostată.

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 22:50

Ion Iliescu a făcut de fapt infarct, de asta a fost internat vineri, la Terapie Intensivă și ulterior mutat la Secția de Cardiologie de la Spitalul Elias. Surse medicale au explicat pentru DC Medical că fostului președinte i s-a înfundat unul din stenturile pe care le are de peste 12...

Scris de: D.C.       09 oct, 22:06

O cămașă high-tech a fost creată de o firmă britanică și permite celor care și-au pierdut auzul să simtă muzica.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 21:16

AUTISM: Copiii cu tulburări de spectru autist au un risc mult mai mare de a dezvolta obezitate, arată o meta-analiză.

Scris de: Dana Lascu       09 oct, 20:35

Un bărbat ar fi fost menţinut timp de un an în stare vegetativă de un spital din New Jersey, după ce a suferit un transplant de inimă, pentru a "salva reputaţia spitalului" în ceea ce priveşte rezultatul transplantelor de cord.

Scris de: Adisa Codruț       09 oct, 19:59

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25