Patologii

Vitamina B-12 joacă un rol vital în sănătatea sistemului nervos. O dietă deficitară sau insuficientă în vitamina B-12 poate cauza probleme în funcționarea sistemului nervos.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 mai, 19:12

Alzheimerul, una dintre cele mai comune forme de demență, afectează atât mintea, cât și întreg organismul. 

Scris de: Georgiana Ioniță       21 mai, 17:24

În perioada stării de urgență la SJU Baia Mare s-au făcut aproximativ jumătate din numărul de interevenții chirurgicale care s-au făcut în aceeași perioadă a anului trecut.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 14:33

Dr. Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, a explicat, la Interviurile DC NEWS și DC Medical, ce înseamnă boala arterială periferică și piciorul diabetic. De asemenea, ea a vorbit depre importanța tratamentului pentru colesterol.   

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 13:11

Reacțiile alergice se pare că ar fi cauzate de un reziduu de zahăr din anticorpi. Aceeași anticorpi, fără acest reziduu sunt prezenți persoanele fără simptomele alergiei, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 10:54

Cercetătorii japonezi susțin că ar fi găsit, la șoareci, prima genă specifică recuperării memoriei.

Scris de: Florina Pop       21 mai, 09:53

Cercetătorii au găsit acea zonă din creier care se ocupă de funcțiile executive precum rezolvarea problemelor, planificarea propriilor acțiuni, controlul emoțiilor.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 09:12

Ce pot să facă diabeticii pentru a preveni apariția bolii arteriale periferice și, ulterior, dezvoltarea piciorului diabetic, aflăm de la dr Andrada Bogdan, cardiolog intervenționist. 

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 08:43

Lipsa de somn poate avea efecte secundare devastatoare pentru minte și corp.

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 23:42

Prof dr Dragoș Vinereanu a arătat că bolile cardiovasculare pot fi o complicație dar și un factor de risc, în ambele cazuri cu consecințe posibil fatale, pentru COVID-19. Ce se întâmplă cu pacienții cronici care trebuie să meargă la spital

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 23:28

Dr Andrada Bogdan a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, care este incidența amputărilor și ce simptome ar trebui să alerteze pe o persoană cu boală arterială periferică.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 mai, 23:32

Dr Andrada Bogdan a explicat, EXCLUSIV la Interviurile DC Medical, ce este și cum apare boala arterială periferică, la ce categorii de persoane apare și care este vârsta la care apare. 

Scris de: Dana Lascu       20 mai, 18:07

Chirurgul cardiovascular Cătălin Badiu de la SUUB declara, la Interviurile DC Medical, că în țară se operează puțini bolnavi de inimă din câți ar trebui.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 15:49

Dr Andrada Bogdan, de la Spitalul Clinic Sanador, va explica, la Interviurile DC NEWS și DC Medical, de la ora 16.00, ce înseamnă boala arterială periferică și piciorul diabetic. 

20 mai, 14:31

Tensiunea arterială crescută în urma exercițiilor fizice și revenirea întârziată la valori normale a fost asociată cu unele riscuri pentru sănătate.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 14:07

O terapie experimentală cu sânge din cordonul ombilical ar îmbunătăți abilitățile de comunicare socială la copiii între 2 și 7 ani care suferă de autism.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 12:48

Oamenii cu un risc mai mare de a avea boli cardiovasculare prezintă un declin cognitiv, inclusiv o creștere a markerilor tipici ai bolii Alzheimer, potrivit unui studiu.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 11:11

O mică porțiune din creierul șoarecilor dezactivează durerea, arată un studiu reașizat de cercetători ai Universității Duke, SUA.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 10:20

Consumul zilnic a două porții de lactate scade riscul apariției în timp a diabetului și tensiunii arteriale ridicate, susține un studiu internațional.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 08:45

Menopauza nu este ea, în sine, o boală, spune dr Iosif Niculescu. Dar acestă stare prin care trec toate femeile, dacă nu este manageriată corect, poate să agraveze boli care apar la aceeași vârstă la femei. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 21:41

Identificarea tipului de stres cu care vă confruntați vă poate ajuta să gestionați mai bine simptomele.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 mai, 19:00

Mulți s-au întrebat de ce, dintre pacienții decedați din cauza COVID-19, o mare parte au hipertensiune. Afecțiunea crește riscul de deces în cazul infectării? Explicația vine de la prof dr Maria Dorobanțu: 

Scris de: Angela Sabău       19 mai, 20:15

Sunt mai puțini adolescenți supraponderali și obezi, dar nu și adolescente. Puțin de 50% dintre tineri se spală zilnic pe dinți. Sunt concluziile unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 15:37

Medicul pneumolog Florin Mihălțan a subliniat, într-o dezbatere a DC Media Group, gravitatea efectelor poluării asupra organismului uman. 

Scris de: Florina Pop       19 mai, 14:51

O injecție împotriva HIV administrată la două luni ar putea proteja împotriva infecției într-un procent de peste 99%. Studiile au fost întrerupte prematur datorită rezultatelor favorabile evidente.

Scris de: Angela Sabău       19 mai, 13:03

Schimbările climatice afectează cercetările despre cancer, avertizează specialiști americani într-un material.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 12:46

Gravidele care se confruntă cu hipertensiune indusă de sarcină sau au fost diagnosticate cu preeclampsie vor naște bebeluși cu posibile probleme cardiovasculare, arată un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 11:34

Acneea este cea mai frecventă afecțiune a pielii și ea poate să apară și pe spate. Dermatologii explică:

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 18:27

Bolile arteriale cresc riscul de atac de cord sau AVC. Cercetările arată că recomandările medicale nu sunt egale în toate aceste tipuri de boli arteriale.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 16:20

Lacrimile pot fi un adevărat balsam pentru fizic și psihic, în ciuda faptului că sunt rezultatul plânsului, care de obicei reprezintă o emoție negativă.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 16:05

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PATOLOGIIurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy