Prevenție

Specialiștii cred că cei mai buni prieteni ai omului pot fi o ”puternică santinelă biologică” pentru boli, în special cele cauzate de mediu.  

Scris de: Florina Pop       01 iun, 23:51

Un studiu realizat pe comunități budiste arată că dieta vegetariană scade considerabil riscul de accident vascular cerebral.

Scris de: Adisa Codruț       01 iun, 22:09

Directorul Institutului Cantacuzino, col. dr. Florin Oancea, care a preluat conducerea unității chiar la începutul crizei, a arătat că vaccinul românesc contra COVID-19 este un proiect de cercetare în parteneriat cu  Institutul OncoGen din Timișoara și că nu se poate ști exact ce rezultat va...

Scris de: Dana Lascu       29 mai, 22:09

Românul Dumitru Comănescu, care s-a născut pe 8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova, este cel mai bătrân bărbat de pe planetă la vârsta de 111 ani și 7 luni!

Scris de: Dana Lascu       29 mai, 20:41

Înlocuirea gustărilor gen biscuiți cu migdale ar îmbunătăți funcția endotelială și ar scădea colesterolul LDL, susțin două studii.

Scris de: Adisa Codruț       28 mai, 18:39

Medicul cardiolog Silviu Dumitrescu de la Spitalul Militar Central din București spune că, diagnosticată în prima fază, hipertensiunea poate fi tratată fără pastile.

Scris de: Florina Pop       27 mai, 19:38

Mediul în care adolescenții trăiesc le afectează capacitatea cognitivă și dezvoltarea creierului, indiferent de moștenirea genetică.   

Scris de: Florina Pop       26 mai, 22:59

Oamenii de știință au găsit o nouă metodă prin care slăbești, reducând volumul de grăsime din organism, nu și masa musculară. Instrumentul folosit este o vestă specială!

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 21:23

O cacao fierbinte poate fi recomandarea medicului ... pentru durarea de picioare pe care o au cei cu boala arterială periferică, arată rezultatele unui mic studiu publicat în Circulation Research. 

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 20:48

Un somn odihnitor, o alimentație echilibrată și rezolvarea situațiilor stresante sunt câteva sugestii oferite de medici pentru tensiunii arteriale ridicate. 

Scris de: Florina Pop       26 mai, 18:25

Dr Amalia Anghel, medic primar dermatologie, dermatoestetică și venerologie, explică, EXCLUSIV pentru DC Medical, ce facem în cază că avem hiperhidroză, adică o transpirație abundentă. Cum să ne alegem deodorantul și ce soluții terapeutice există

Scris de: Dana Lascu       26 mai, 10:45

Specialiștii în Boli Infecțioase susțin că e nevoie urgentă de promovarea unei igiene a casei, iar asta ar influența rezistența la antibiotice.

Scris de: Florina Pop       25 mai, 20:27

O mare parte din populație are deficiență de magneziu, spun cercetătorii. Iar asta are efecte nefaste în organism, ducând la un risc suplimentar pentru cei care iau suplimente de vitamina D. Alimentele care sunt surse de magneziu: 

Scris de: Dana Lascu       25 mai, 16:46

Condimentele nu fac mâncarea mai gustoasă, ci înseamnă și beneficii pentru organismul uman.

Scris de: Florina Pop       23 mai, 19:35

Exercițiile fizice ajută dacă suferiți de artrită prin menținerea funcției articulare, ameliorarea rigidității și reducerea durerii.

Scris de: Adisa Codruț       23 mai, 09:09

Ați auzit vreodată pe cineva plângându-se că jobul îl omoară? Un unele cazuri pare să fie adevărat, arată un studiu, care constată că stresul și lipsa de autonomie a angajaților sunt cei mai periculoși factori. Iar pandemia de COVID-19 pune și mai mult gaz pe foc.

Scris de: Dana Lascu       22 mai, 23:33

Un studiu arată că mamele care se luptă cu kilogramele în plus slăbesc după ce adoptă comportamente sănătoase promovate de alte mame în videoclipuri.

Scris de: Florina Pop       22 mai, 11:02

Înlocuirea timpului petrecut în fața TV-ului cu somn a fost asociată cu stres mai scăzut, stare de spirit mai bună și un indice de masă corporală mai scăzut, susține un studiu.  

Scris de: Florina Pop       22 mai, 10:16

Cercetători de la King’s College London au observat că aceia care consumă ocazional vin roșu au colesterol scăzut și efecte pozitive asupra microbiomului.

Scris de: Florina Pop       22 mai, 08:54

SONDAJ: „Dacă mâine apare un vaccin, v-ați vaccina?”, a fost întrebarea la care au răspuns 3.889 de cititori ai DC Medical. 

Scris de: Dana Lascu       21 mai, 16:36

O echipă de cercetători americani a creat un test de sânge care urmărește aportul individual de grăsimi.

Scris de: Adisa Codruț       21 mai, 10:55

Oameni de știință germani au descoperit o proteină care activează și oprește gene care afectează activitatea mitocondriilor.

Scris de: Florina Pop       20 mai, 14:37

Abilitatea noastră de a ne concentra poate scădea după ce mâncăm anumite alimente, arată un nou studiu. 

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 23:36

Fructele sunt bune! Conțin fibre și alți nutrienți de care avem cu toții nevoie. Dar unele dintre ele au un conținut mare de zahăr natural, iar pe acestea ar trebui să le consumăm cu moderație.

Scris de: Dana Lascu       19 mai, 22:16

Trăsăturile fizice ale unui obiect sunt mai importante decât cele vizuale când cineva caută în grabă respectivul obiect, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 08:43

Un vaccin experimental realizat de compania americană de biotehnologie Mondena are rezultate încurajatoare în studiul clinic de fază I, el producând o cantitate de anticorpi similară cu cea pe care o prezintă pacienții care au făcut COVID-19, la administrarea de doze mici si...

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 23:02

Primul studiu care a analizat motivele pentru care unii studenți aleg să consume alcool avertizează: tinerele sar intenționat peste mese ca să nu se îngrașe, dar nu renunță la băuturile alcoolice.

Scris de: Florina Pop       18 mai, 19:08

Dr Hans Kluge directorul OMS pentru Europa a spus că trebuie să ne pregătim de un nou val de infectări cu coronavirus, care se va suprapune cu gripa și rujeola

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 11:39

Excesul de greutate poate provoca oboseală mentală, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       18 mai, 08:43

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un document care arată că la nivel mondial 8 vaccinuri pentru coronavirus sunt în fazele de studiu clinic 1 și 2, adică sunt testate deja pe oameni. Unul dintre ele va fi testat și în România, iar pe lista altor 110...

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 21:16

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy