Prevenție

Un nou studiu arată că o dietă care promovează inflamația, care presupune, în general, consumul de carbohidrați rafinați, carne roșie și prelucrată și grăsimi saturate sau trans, aproape că dublează riscul apariției cancerului colorectal.

Scris de: Dana Lascu       16 iul, 00:03

Sunt destule sfaturi despre sănătate care oricât de bine intenționate sunt, din punct de vedere medical sunt incorecte.

Scris de: Adisa Codruț       15 iul, 20:26

OMS, date noi: 20 de milioane de copii la nivel mondial – adică mai mult de 1 din 10 - nu au fost vaccinați anul trecut împotriva unor boli care le pot pune viața în pericol precum rujeola, difteria și tetanosul, conform unor noi date publicate astăzi de Organizația Mondială a...

Scris de: Dana Lascu       15 iul, 20:15

Dacă vă petreceți câteva zile libere pe litoral aveți mare grijă pe unde mâncați deoarece inspectorii sanitari-veterinari au găsit numeroase nereguli.

Scris de: Adisa Codruț       15 iul, 18:04

Stresul la muncă este una dintre cele mai mari provocări căruia femeile trebuie să le facă față. Asta pe lângă îngrijirea copiilor și relațiile interpersonale.

Scris de: Florina Pop       15 iul, 19:15

Încărcătura mentală la care ajung părinții, mamele îndeosebi, din cauza prea multor sarcini zilnice poate duce la burnout, dezamăgire și lucruri făcute prost.

Scris de: Florina Pop       13 iul, 18:01

Transpirațiile nocturne sau transpirațiile excesive în timpul somnului sunt un simptom comun la femei și bărbați. Multe afecțiuni medicale, unele foarte grave, le pot provoca. Iată când e cazul să te îngrijorezi:

Scris de: Dana Lascu       13 iul, 00:21

Hipertensiunea – adică tensiunea arterială crescută - poate duce, printre altele, la probleme grave de sănătate la inimă, vase sanguine, rinichi și la nivelul creierului. Este important ca valorile acesteia să scadă înainte ca respectivele afecțiuni să apară. Un medic american...

Scris de: Dana Lascu       12 iul, 21:53

Riscurile bronzatului sunt mai multe decât crezi. Cancerul de piele este doar unul dintre pericolele care te pândesc dacă îți expui prea mult timp pielea la soare. Pe lângă el sunt, însă, și alte pericole. Iată care: 

Scris de: Dana Lascu       12 iul, 20:27

Alimente ca fructe, semințe și ceaiul verde ajută la combaterea inflamației. Specialiștii de la Harvard fac câteva recomandări.

Scris de: Florina Pop       12 iul, 08:59

Un nou studiu observațional, publicat ieri în jurnalul BMJ, a constatat o legătură între riscul de cancer și consumul de băuturi zaharoase, inclusiv sucurile 100% din fructe. Cercetătorii arată că limitarea consumului ar reduce riscul.

Scris de: Dana Lascu       12 iul, 00:02

Ana Măiță, președinte al Asociației „Mame pentru Mame”, a ales să se vaccineze contra virusului HPV. Ea a făcut și o delarație cu această ocazie, transmițând un mesaj optimist.

Scris de: Adisa Codruț       11 iul, 19:08

Consumul de lămâie și lime are avantaje asupra corpului prin scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea colesterolului, dar vă scapă și de bacterii.

Scris de: Adisa Codruț       11 iul, 09:26

Dieta chiar are importanță atunci când vrei să îți protejezi inima și anumite alimente ajută mai mult decât altele. Alegeți aceste alimente cu beneficii pentru sănătate dovedite de studii medicale.

Scris de: Dana Lascu       09 iul, 18:44

Vasi Rădulescu, cardiolog, îi sfătuiește pe pacienți să nu mai dea plicuri doctorilor și să-i denunțe pe aceia care condiționează actul medical cu bani.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 10:58

O masă îndestulată nu vă va distruge sănătatea, dar dacă se transformă în obicei poate deveni o problemă și ar fi bine să discutați cu un medic.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 09:58

Psihologul Laura Maria Cojocaru spune că există trei metode prin care ne putem ține inima departe de suferințe.

Scris de: Adisa Codruț       09 iul, 09:05

Pierderea apetitului este atunci când dorința de a mânca este redusă. Termenul medical pentru pierderea apetitului este anorexia. Dar în spatele ei se pot ascunde boli mult mai grave (unele chiar incurabile și mortale), decât ea.

Scris de: Dana Lascu       09 iul, 05:45

Când vine vorba de cancer, ar fi bine să nu desconsiderați anumite simptome, care pot să pară banale, întrucât ele pot fi reale semnale de alarmă că ceva e în neregulă. Iată când e cazul să vă îngrijorați și să mergeți urgent la medic:

Scris de: Dana Lascu       09 iul, 05:15

Pentru mulți dintre noi, vara înseamnă soare, mare, concedii. Dar acest anotimp vine la pachet cu mai multe pericole. Iată care sunt acestea, cât de grav îți pot afecta sănătatea și cum te ferești de ele:

Scris de: Dana Lascu       08 iul, 21:10

Dacă respirația este urât mirositoare, este posibil să fie de vină usutoriul și ceapa pe care le-ați mâncat. Dar ea poate ascunde și boli grave. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       08 iul, 18:45

Renunțarea la alcool ar îmbunătăți sănătatea mentală a femeilor din SUA și din China, susține un studiu al Universității din Hong Kong.

08 iul, 17:07

Circa 90 de cazuri de rujeolă s-au înregistrat doar într-o săptămână, anunță medicul și parlamentarul Tudor Ciuhodaru pe Facebook.

Scris de: Adisa Codruț       07 iul, 12:17

Migdalele, fisticul și fasolea sunt câteva alimente recomandate de medici pentru consum dacă aveți colesterolul mare.

Scris de: Florina Pop       07 iul, 10:39

Mersul pe jos e mult mai important decât știați, așa că data viitoare când faceți un control medical, să nu mai fiți surprinși dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să faceți plimbări mai lungi și dese . Iată ce beneficii surprinzătoare are: 

Scris de: Dana Lascu       07 iul, 09:05

West Nile și Zika se răspândesc prin mușcături de țânțari, iar simptomele sunt similare. Medicii oferă câteva sfaturi utile.

Scris de: Florina Pop       06 iul, 15:15

Specialiștii vor explica și arată duminică, 7 iulie, între orele 10.00 și 19.00, în Parcul Central din Cluj, zona Casino, care sunt manevrele de prim ajutor.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 15:51

Kari Nadeau, un faimos alergolog american de la Școala de Medicină a Universității Stanford, susține că prevenția alergiilor alimentare s-ar reduce la 3 aspecte.

Scris de: Adisa Codruț       04 iul, 12:22

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, conducerea le-a recomandat pacienţilor şi personalului medical să nu consume apă de la robinet.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 23:03

Tudor Ciuhodaru, medic și parlamentar, scrie pe Facebook ce să faceți în cazul în care sunteți mușcat de șarpe, dar și ce ar fi bine să nu faceți.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 18:03

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27