Prevenție

Cercetători de la Universitatea New York au scos în evidență primele consecințe negative ale utilizării Inteligenței Artificiale în domenii ca sănătate, educație și justiție.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec, 19:42

Fumătorii care vor să treacă la utilizarea ţigaretelor electronice "în locul tutunului, nu trebuie să ezite", a precizat joi Academia Franceză de Medicină.

Scris de: Adisa Codruț       12 dec, 18:10

Un studiu sociologic la nivel național realizat de Asociația Telefonul Copilului arată că 72% dintre elevii din România sunt victime ale abuzului de tip bullying.

Scris de: Dana Lascu       12 dec, 12:43

Nicio acțiune din societate nu rămâne neetichetată, oamenii find în permanență ghidați să catalogheze orice, dezvoltându-se astfel un factor de stres foarte puternic numit presiune socială, arată psihologul Andra Tănăsescu.

Scris de: Dana Lascu       12 dec, 09:53

Trei comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanța au fost amendați ca urmare a neregulilor găsite de Protecția Consumatorilor.

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 23:36

Peste 70% dintre oamenii din categoriile considerate de risc din județul Olt. 

Scris de: Adisa Codruț       11 dec, 17:40

Specialiștii le oferă oamenilor care se plâng mai mereu că sunt obosiți câteva sfaturi legate de somn și alimentație.

Scris de: Adisa Codruț       09 dec, 23:11

Pentru noi, toți, Luna Cadourilor e sursă de stres și epuizare. În goana după cadouri de fapt uităm să dăruim, în adevăratul sens al cuvântului, explică psihologul Alexandru Pleșea. Iată 5 moduri prin care să dăruim și să ne dăruim de Sărbători

Scris de: Dana Lascu       09 dec, 13:05

Un site din State a realizat un topul cu cele mai populare nume de băieți și fete. Printre cele de băieți, un nume arab.

Scris de: Adisa Codruț       08 dec, 20:43

Expunerea copiilor la nicotină, în perioada prenatală și în primii patru ani de viață, crește probabilitate aca micuții să dezvolte hiperactivitate și probleme de conduită mai târziu, în viață.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 23:34

Muncitorii englezi plătiți prost au, în medie, încă trei ani de pensionare în comparație cu cei calificați. Însă, primii au avut probleme de sănătate după încetarea muncii, sugerează un nou studiu.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 08:27

Mierea australiană conține un nivel excepțional de ridicat de activitate antibacteriană. Asta îi deschide ușa spre piețele medicinale din lume.

Scris de: Adisa Codruț       07 dec, 07:39

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava a primit două tipuri de vaccin gripal tetravalent în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 17:59

Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Göttingen susține că prezența supermarketurilor în Africa a redus subnutriția copiilor.

Scris de: Adisa Codruț       06 dec, 15:00

Zeci de reclame care promovează apa alcalină ca fiind a toate vindecătoare și aparate de mii de euro bucata care alcalinizează apa. O industrie de sute de milioane de dolari. Dar chirurgul Mihail Pautov spune clar că totul e o mare țeapă. Iată explicațiile sale.

Scris de: Dana Lascu       06 dec, 00:14

TOTEM, o metodă terapeutică bazată pe folosirea unor instrumente muzicale de tip tribal, a fost implementată de curând în beneficiul copiilor de la Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi Orșova, din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Sector 6.

Scris de: Adisa Codruț       05 dec, 09:55

Un tip de probiotice reduce afectarea, inflamația și stresul provocat de colicile infantile la sugari, arată un nou studiu.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 09:07

Lupta cu infecțiile nosocomiale se poate câștiga cu robotul cu raze UVC emise de xenon pulsat, care distruge bacteriile și virușii în proporție de 100%. Detalii despre eficiența acestei tehnologii, la emisiunea Interviurile DC News și DC Medical, de la ora 09.00.

Scris de: Dana Lascu       05 dec, 06:26

Un studiu arată că rețelele sociale, în special platformele cu un accent puternic pe postarea și vizualizarea imaginilor, sunt asociate cu tulburările de alimentație la adolescenți.

Scris de: Dana Lascu       04 dec, 21:59

Un nou studiu arată că exercițiul fizic – un anume tip - impiedică pierderea de masă osoasă și reduce obezitatea la adulții cu vârsta de peste 65 de ani.

Scris de: Dana Lascu       04 dec, 21:22

Deficiența de vitamina D se știe că duce la deteriorarea oaselor, dar cercetătorii au descoperit acum un nou efect, la adulții în vârstă.

Scris de: Dana Lascu       07 dec, 06:30

O cercetare nouă susține că dieta joacă un rol semnificativ în dezvoltarea acneei.

Scris de: Florina Pop       05 dec, 07:31

Ministrul Sănătății, dr Victor Costache a anunțat că în jurul datei de 15 decembrie se va fi livrat un nou lot de vaccin gripal către medicii de familie și că a constatat că Ministerul a comandat cu 30% mai puține vaccinuri decât au cerut medicii de familie.

Scris de: Adisa Codruț       04 dec, 17:22

Unii proprietari de câini sunt convinşi că animalele lor de companie înţeleg ceea ce spun şi chiar susţin că pot conversa cu aceştia, ceea ce, conform unui studiu publicat recent, nu este departe de realitate.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 20:20

Peste 48.000 de persoane au fost vaccinate antigripal în acest sezon rece, în judeţul Olt. Potrivit DSP, numărul celor imunizați este cel mai mare din ultimii 10 ani.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 18:43

Din ce în ce mai multe guverne concep politici de sănătate pentru protejarea cetăţenilor de schimbările climatice, însă majoritatea acestor planuri nu dispun de finanţare, conform unei analize realizate global de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 18:12

Specialiștii susțin că sănătatea mentală poate fi îmbunătățită și prin mișcare: de la banale plimbări sau treburi gospodărești până la fitness sau sporturi de echipă.

Scris de: Adisa Codruț       03 dec, 16:36

Un neurolog american spune că putem scăpa de durerile de cap de Sărbători dacă facem următoarele șase lucruri:

Scris de: Dana Lascu       02 dec, 22:11

Organizația Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca a lansat o invitație în cadrul campaniei naționale "Donează sânge, fii erou!".

Scris de: Adisa Codruț       02 dec, 22:06

Suntem în plin sezon de gripă, iar sfaturile obișnuite le știm cu toții: faceți vaccinul contra gripei, spălați-vă mâinile în mod regulat și evitați contactul cu oricine este deja bolnav. Dar sunt și alte mijloace de protecție:

Scris de: Dana Lascu       01 dec, 22:14

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28