Prevenție

O dietă sănătoasă este o componentă uriașă scăderii tensiunii arteriale. Există o dietă special concepută pentru asta, dar presupune anumite schimbări în stilul de viață

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 18:06

Cercetătorii au descoperit că nucile, consumate ca parte a unei diete sănătoase, duc la înmulțirea anumitor bacterii, în intestin, care scad riscul de boli ale inimii.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 05:53

Cunoscutul medic și scriitor Vasi Rădulescu spune că există 5 categorii de medici care fac de rușine meseria și neagă tot ce au învățat în școală.

Scris de: Dana Lascu       18 ian, 02:18

Comisia Europeană propune interzicerea substanţelor chimice dăunătoare din cerneala pentru tatuaje şi din cerneala pentru machiaj permanent, printre care pigmenţii albastru şi verde, utilizaţi pe scară largă.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 20:19

Dieta mediteraneană este una dintre cele mai populare diete și nu exclude pâinea și vinul.

Scris de: Adisa Codruț       17 ian, 07:37

Cercetătorii au constatat că un anume tip de lapte poate să prelungească viața cu 4,5 ani.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 22:25

Ministerul Sănătății pregătește un plan de acțiune în vederea informării și educării populației cu privire la vaccinarea antiHPV, dar și la vaccinare în general.

Scris de: Dana Lascu       16 ian, 21:18

Cu timpul, pe măsură ce înaintăm în vârstă uităm unele lucruri. E normal, zic specialiștii. Însă sunt semne care nu ar trebui confundate cu bătrânețea și ar fi bine să consultați un medic.

Scris de: Adisa Codruț       16 ian, 21:04

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a afirmat, la Interviurile DC News și DC Medical, că se urmărește un 2020 pentru vaccinare așa cum a fost 2019 pentru rezidenți.

Scris de: Florina Pop       15 ian, 07:39

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a anunţat marţi că în judeţ vor fi vaccinate anti-HPV 350 de fete cu vârste între 11 şi 14 ani, iar vaccinul urmează a fi distribuit din depozitul central în judeţe şi apoi către medicii de familie.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 22:08

Psihologul Alexandru Pleșea spune că "suntem suma atenției noastre împărțite de când am fost mici până acum. Tot ce am văzut, gândit, auzit, gustat, mirosit, simțit, s-a adunat și cumulat în ce suntem azi".

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 17:28

Pe lângă recomandările medicului când aveți gripă, e bine să știți că anumite alimente vă pot da o mână de ajutor împotriva acesteia.

Scris de: Adisa Codruț       14 ian, 06:31

O gravidă nevaccinată, din Mediaș, județul Sibiu, este prima persoană diagnosticată cu gripă de tip AH3 la Spitalul Județean din Mureș.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 18:29

Cei de la Departamentului de Psihologie Clinică, Consiliere Psihologică și Psihoterapie din cadrul UBB Cluj-Napoca derulează o intervenție care țintește insatisfacția față de propriul corp al femeilor care au născut recent.

Scris de: Adisa Codruț       13 ian, 16:14

Exercițiile fizice ajută femeile să aibă o funcție musculară mai bună pe tot parcursul vieții, confirmă un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 19:44

Un nou vaccin cu nanoparticule care combină două proteine antigripale majore s-a dovedit eficient în furnizarea unei protecții de lungă durată împotriva virusului gripal la șoareci.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 14:52

Postul este prezent în multe practici religioase din lume, însă pe lângă acest aspect sunt câteva beneficii medicale nu prea cunoscute.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 12:47

Microbiomul intestinal joacă un rol important în buna funcționare a întregului corp, în moduri în care nu v-ați gândi.

Scris de: Adisa Codruț       10 ian, 09:10

În ultimele două săptămâni, la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate un număr de 892 de infecţii respiratorii, au informat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 15:09

Circa 1,4 milioane de persoane din grupele de risc au fost vaccinate antigripal până pe 5 ianuarie.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 13:13

Consumul prea mare de sare și alcool, dar și luarea de doze nepotrivite de medicamente pot cauza leziuni la nivelul rinichilor.

Scris de: Adisa Codruț       09 ian, 11:21

Stilul de viață sănătos îți poate prelungi speranța de viață fără boli cronice cu circa un deceniu, arată un nu studiu. Iată ce trebuie să faci ca să trăiești mai mult: 

Scris de: Adisa Codruț       08 ian, 15:14

După ce a produs un înlocuitor pentru carnea de vită, o mare companie alimentară din SUA lansează pe piață carnea de porc pe bază de plante și promite, în curând, și cârnați vegetali.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 22:49

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat lista compusă de OMS cu țările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea antipoliomielită

Scris de: Dana Lascu       07 ian, 20:11

Reprezentanții Maternității Giulești din București anunță că din 30 ianuarie începe un nou curs gratuit pentru viitorii părinți.

Scris de: Adisa Codruț       07 ian, 14:58

Într-un editorial postat pe Harvard Health Publishing, medicul Emily Gelsomin scrie că în octombrie 2019 s-au publicat, în SUA, o serie de ghiduri controversate privind consumul de carne.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 23:53

Aproximativ 36,6% dintre chinezii bătrâni susțin că se simt singuri, conform unui raport publicat recent de Centrul de Cercetări asupra Îmbătrânirii din China.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 14:36

Exerciţiile fizice menţin în formă nu doar muşchii şi articulaţiile, ci şi celulele creierului, conform unui studiu realizat recent în Germania şi citat de UPI.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 12:41

Campania de combatere a fumatului în școlile din Harghita continuă şi pe parcursul semestrului al II-lea al anului şcolar 2019-2020, a anunţat, luni, reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 12:04

Prea multă vitamina D nu este bună pentru oase, susține un studiu care analizează dacă suplimentele de vitamina D și omega-3 pot reduce riscurile pentru cancer, boli cardiovasculare și alte afecțiuni.

Scris de: Adisa Codruț       06 ian, 09:57

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.29