Prevenție

Gene, câini. Au unii oameni o înclinație spre a avea câini ca și animale de companie? O cercetare suedeză a căutat răspunsuri.

19 mai, 08:03

Anxietate, alimente. Câteva alimente, prin compușii pe care-i conțin, pot ține departe anxietatea.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 07:21

Alergii, control. Oamenii cu alergii la ochi trebuie să fie atenți la factorii care le declanșează afecțiunea. Polenul, acarienii de praf și mucegaiul sunt câțiva.

Scris de: Florina Pop       19 mai, 00:40

Raed Arafat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne și fondatorul SMURD, a explicat, astăzi, că trebuie găsită o soluție pentru introducerea, în programa școlară, a cursurilor de prim-ajutor.

Scris de: Adisa Codruț       18 mai, 18:10

Cafeaua, mai precis cafeina din ea, e mai mult decât o băutură de care ai nevoie dimineața ca să-ți dispară somnolența. S-ar putea să fiți surprins de în cât de multe alte moduri vă afectează sănătatea.

Scris de: Dana Lascu       18 mai, 15:06

Hipertensiune arterială. Este principalul contributor la decesele din motive cardiovasculare. În România, cifrele nu sunt îmbucurătoare.

Scris de: Adisa Codruț       17 mai, 18:35

De secole, oamenii au extras uleiurile din plante - numite uleiuri esențiale - convinși fiind că un beneficiu pentru sănătate. Dar nu sunt leac pentru nimic, arată cercetătorii. Beneficiile lor sunt, în general, asupra stării de spirit, iar în cel mai bun caz, pot fi adjuvante...

Scris de: Dana Lascu       17 mai, 18:18

Pentru o bună digestie se recomandă să aveți grijă ce alimente mâncați, să citiți etichetele și să cunoașteți la ce plante sunteți alergic.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 12:49

Dietă. Cercetătorii susțin că 5 fructe sunt cele mai bogate în nutrienți, vitaminele B6, B12, C și K, fibre și proteine.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 09:46

Hipertensiune. Pe 17 mai se marchează Ziua Mondială a Hipertensiunii. Organizația Mondială a Sănătății face câteva recomandări.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 08:03

Aproape că nu e calup de reclame la TV în care să nu găsești un produs cu aloe vera. Există unele dovezi că aloe vera poate ajuta la vindecarea unor tipuri de răni și poate a ușura simptomele unor afecțiuni. Dar, în alte cazuri, poate dăuna grav sănătății

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 10:20

Alimentele pe care le consumați pot juca un rol major în riscul bolilor de inimă. Asta se știe. S-a dovedit că, spre exemplu, grăsimile și sarea în exces, sunt nocive, dar sunt și alte alimente – promovate ca fiind „sănătoase” – care nu au efectul scontat....

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 08:59

Stres, somn. Unii câini pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, reduc depresia, chiar și scad tensiunea arteriale, pe lângă bucuria de a vă fi alături.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 16:55

De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, pe 17 mai, vor avea loc, la Bucureşti şi Craiova, testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Scris de: Adisa Codruț       13 mai, 14:02

Mai mult de o pătrime dintre cei care practică meditația în mod regulat au avut o experiență psihologică „deosebit de neplăcută” legată de practică de relaxare, inclusiv apariția de sentimente de frică și emoții distorsionate, a aflat un studiu condus de cercetători de la...

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 13:39

Dinți îngălbeniți. Unul dintre cele mai cerute tratamente estetice din cabinetele stomatologilor este albirea dinților.

13 mai, 13:35

Maratonul Resuscitării. Medici, paramedici și voluntari vor prezenta pe 18 mai, în centrul comercial Sun Plaza, manevre de resuscitare timp de 10 ore.

Scris de: Adisa Codruț       13 mai, 11:55

Un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de gânduri simple și complexe și cu toate acestea cele mai multe dintre ele sunt negative. Dana Predu, specialist în mindfulness, ne arată cum ne ferim de gândurile care ne intoxică mintea

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 08:57

Boli, sănătate, mituri. E un pahar de vin zilnic sănătos? Facem cancer dacă vorbim la mobil? Specialiștii răspund la aceste nelămuriri.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 08:46

Tensiune arterială. Schimbările stilului de viață ajută mai mult decât pastilele în menținerea unei tensiuni arteriale normale.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 07:29

Alcool, tensiune arterială. Prea multă băutură slăbește sistemul imunitar, îmbolnăvește ficatul și nu face bine inimii.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 22:26

Dieta de eliminare nu este neapărat o metodă de slăbire, ci mai degrabă una a vedea care dintre alimentele pe care la mâncați în mod constant vă provoacă dureri, inflamații sau deranjamente la stomac.

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 10:12

Răceală. Pe lângă supa de pui, câteva legume și fructe ajută corpul să lupte împotriva răcelii.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 08:03

Apă, hidratare. Câtă apă e bine să bem? Câtă primim din alimentație? La aceste întrebări, medicii americani răspund punctual.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 22:10

Sinuzita nu este o afecțiune contagioasă și vă permite să vă desfășurați activitatea. Se recomandă să evitați acele lucruri care vă irită sinusurile.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 19:20

Vasi Rădulescu, cardiolog și scriitor, amintește pe Facebook câteva sfaturi sănătoase pentru o viață mai bună.

Scris de: Adisa Codruț       11 mai, 11:58

Expunerea la lumina soarelui are efecte benefice pentru sistemul imunitar, oase, ochi, dar și pentru somn.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 00:23

Dieta cu puțini carbohidrați, cea vegetariană sau cea mediteraneană etc. - indiferent de dieta ta, este important să obții proteine suficiente ca organismul să funcționeze.

Scris de: Dana Lascu       10 mai, 18:25

Președintele Societății Române de Microbiologie, prof.dr. Alexandru Rafila crede că obligativitatea vaccinării este o soluție pentru situația în care se află România. Rata de vaccinare a scăzut alarmant, la anumite vaccinuri și cu aproape 30%, iar populația nu este protejată....

Scris de: Dana Lascu       10 mai, 02:49

Conf. Univ. Dr. Daniela Pițigoi, medic primar epidemiolog, spune că vaccinuri pot face și gravidele, dar și bolnavii cronici, doar că în funcție de boală, cele recomandate sunt diferite. Iată ce vaccinuri poți face dacă ești însărcinată sau în funcție de boala cronică pe care...

Scris de: Dana Lascu       09 mai, 22:40

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.81