Prevenție

Ești convins că produsele alimentare pe care le cumperi sunt sănătoase dacă vezi pe etichete scrie „natural”, „100%”, „bio” și „fără sare”, dar și altele asemenea? Etichetele sunt înșelătoare!

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 15:08

Când îți îndoi genunchii , gleznele sau degetele, auzi un trosnit. O fi acesta un semn timpuriu al artritei?

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 11:55

Tenisul, badmintonul și tenisul de masă reduc la jumătate riscul de deces din orice cauză, arată un studiu. Efecte asemănătoare, dar mai mici, au și alte sporturi. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       18 Martie, 08:36

Într-un intreviu acordat în exclusivitate DCNews, Carmen Brumă a spulberat mitul slăbitului prin sport și a vorbit despre încercarea de a pierde în greutate după vârsta de 35 de ani, dar și despre dietele personalizate.

Scris de: Adisa Codruț       17 Martie, 13:36

Vitamina D poate stimula memoria, învățarea și luarea deciziilor la adulții în vârstă. Dar cât de multă vitamină D să iei ca să nu devină nocivă? După un anumit nivel încetinește reacțiile. 

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 08:04

Dietele cu carne, lapte și ouă în exces sau suplimentele care conțin o anumită substanță sunt legate de un risc mare de atac de cord, arată un studiu.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 09:01

Bem ceai verde ca să îmbătrânim frumos, grație antioxidanților din el. Dar efectele lui benefice sunt mult mai extinse, el reducând și riscul de boli de inimă și AVC.

Scris de: Dana Lascu       17 Martie, 07:12

 Dr Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, a arătat că au apărut cazuri de rujeolă cu un nou genotip viral. Vaccinul ROR este eficient și împotriva acestuia, a explicat prof.dr. Alexandru Rafila.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 16:15

Prof. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie și membru in Comitetul Executiv al OMS a vorbit, la RoVaccin 2019, despre necesitatea abordării complexe și comune vaccinării, de către toți factorii implicați, pentru asigurarea acoperirii vaccinale optime....

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 11:57

Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, a explicat la RoVaccin 2019 stadiul în care se află Legea vaccinării și care sunt piedicile din calea aprobării ei.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 11:18

Prezentă la RoVaccin 2019, dr Diana Loreta Păun, reprezentantul Președinției României, a susținut că legea vaccinării și Institutul Cantacuzino nu ar fi o prioritate a actualei guvernări.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:53

Prof dr Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie a subliniat, la cea de-a 7-a Conferință Națională a RoVaccin, că lumea de azi n-ar fi existat fără vaccin.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:22

In hotelul unde astăzi a început cea de-a 7-a Conferință Națională RoVaccin 2019 se desfășoară și o conferință organizată de antivacciniști despre homeopatie. Întâmplător sau nu!

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 10:08

Ce se întâmplă exact atunci când mănânci ceva rece, precum înghețata, și te trezești cu o durere de cap? Este dăunător în vreun fel? Răspunde un medic de la Harvard:

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 13:06

Cărți citim ca să ne îmbogățim viața, asta știm cu toții. Dar au cărțile și beneficii  pentru sănătate și longevitate? Și dacă da, sunt ele mai bune decât ziarele sau a revistele?

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 17:46

Stres: Ieri s-a întâmplat ceva și azi ești încă stresat? Pe termen lung, faptul că nu poți scapă de stresul unor evenimente din viața de zi cu zi îți poate afecta grav sănătatea.

Scris de: Dana Lascu       16 Martie, 09:20

Deși recunosc că mai trebuie făcute cercetări, medicii spun că există câteva beneficii aduse de dușul rece. Evident, pentru anumite persoane sunt și riscuri. Iată care:

Scris de: Dana Lascu       15 Martie, 18:55

Programul de slăbit 3S, creat și vândut de Carmen Brumă, s-a dovedit a fi un real succes. Iar rezultatul poate fi privit din două perspective: dieta a fost vândută în peste 500 de mii de exemplare, iar oamenii mulțumiți au început să scrie în mediul online în...

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 17:34

Zâmbetul face minuni! Simona Carniciu a explicat pentru DC News ce se întâmplă atunci când zâmbim chiar dacă nu avem cea mai bună stare.

Scris de: Elena Badea       15 Martie, 13:46

Endometrioza este o boală gravă care afectează – la nivel mondial – o femeie din zece.

Scris de: Cristina Alexandrescu       15 Martie, 13:30

Ești epuizat? Te simți ca iepurașul din celebra reclamă când i s-a terminat bateria? Există modalități simple și la îndemână ca să-ți crești energia.

Scris de: Dana Lascu       14 Martie, 20:29

Ți-e cald și transpiri abundent când ți-e lumea mai dragă? Culcat în pat, stând liniștit, mergând pe stradă? Încearcă aceste sfaturi pentru a-ți readuce corpul la normal. Inclusiv când ești în concediu pe o insulă exotică!

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 07:15

Consumul regulat a două porții de ciuperci pe săptămână reduce riscul de declin cognitiv la jumătate. Uite cât de mari trebuie să fie porțiile:

Scris de: Dana Lascu       13 Martie, 19:02

Există vreo modalitate mai bună de a ne trezi decât cu sunetul iritant al ceasului deșteptător? Un expert al Colegiului de Medicină Baylor explică cum influențează lumina ritmul nostru circadian și de ce ceasurile care au alarme luminoase sunt benefice.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 23:42

Noi cercetări arată că creșterea rezistenței musculaturii poate fi o modalitate de reducere a riscului pentru diabetul de tip 2.

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 19:17

Femeile care slăbesc și se îngrașă la loc au un risc mai mare de boli de inimă, pentru că nu pot controla factorii de risc pentru ele.

Scris de: Dana Lascu       11 Martie, 19:32

Dietele Keto, Paleo, Atkins - nu se mai termină lista de diete cu conținut scăzut de carbohidrați recomandate de unii și de alții – nu sunt bune pentru inimă! Noi cercetări sugerează că, de-a lungul timpului, acest conținut scăzut de carbohidrați poate crește riscul unei afecțiuni...

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 11:42

Zeci de cercetări arată că organismul preferă să asimileze calciu din alimente, nu din suplimente. Dacă puteți mânca lactate, e ușor, dar dacă sunteți intolerant la lactoză aportul zilnic de calciu poate fi o mare provocare. Iată celelalte alimente care conțin calciu

Scris de: Dana Lascu       08 Martie, 09:03

Cât de multă cafea poți bea ca să nu-ți facă rău? Aproape că fiecare zi aduce un nou studiu privind meritele - sau riscurile - cafelei.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie, 09:43

Cercetătorii de la Universitatea Saint Louis au descoperit că adoptarea unei diete mediteraneene poate îmbunătăți anduranță atleților – adică rezistența la exerciții fizice - după doar patru zile.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie, 08:01

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27