Prevenție

Se spune că scorțișoara ar fi bună pentru diabet, inimă și alte afecțiuni. Studiile medicale dovedesc însă altceva. Pentru unii oameni, ea poate fi chiar foarte periculoasă, iar în cantități mari poate duce la apariția unor tumori.

Scris de: Dana Lascu       19 aug, 04:41

Experții de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) și Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) atrag atenția că deasupra României nu trece niciun nor radioactiv, așa cum se vehiculează. Suntem...

Scris de: Dana Lascu       18 aug, 20:39

Cunoscutul medic cardiolog Vasi Rădulescu a compus o nouă listă cu sfaturi esențiale pentru sănătatea trupului, a minții și a sufletului. Iată ce ne îndeamnă să facem:

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 07:16

Contrar credinței populare, păpădia nu este doar o buruiană de grădină. Pot avea unele beneficii pentru sănătate și sunt câteva studii medicale care arată asta. Dar are și câteva efecte adverse. Iată la ce e bună cu adevărat păpădia și la ce nu, dar și cine poate face alergie!

Scris de: Dana Lascu       17 aug, 06:01

Boala Alzheimer este cel mai frecvent tip de demență, la nivel mondial. Ucide încet celulele creierului și este a cincea cauză de deces pentru persoanele care au 65 de ani sau peste. Iată ce poți face ca să previi sau să întârzii apariția bolii

Scris de: Dana Lascu       16 aug, 18:38

Un studiu german a analizat cine se descurcă mai bine la multitasking dintre femei și bărbați. Rezultatul contrazice un stereotip larg răspândit.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 23:16

O universitate din Londra interzice din toamnă toate produsele din carne de vită în campus. Va introduce taxe pentru comercializarea pet-urilor din plastic.

Scris de: Florina Pop       15 aug, 21:31

Mușețelul, cel din ceaiul pe care-l bem de pe vremea când eram copii, poate fi periculos pentru anumite persoane. Iar beneficiile lui dovedite medical nu sunt așa de mari pe cum s-ar crede.

Scris de: Dana Lascu       15 aug, 07:24

Aloe vera este o plantă folosită de mii de ani, pe scară largă, pentru așa-zisele sale abilități de vindecare. Dar experții de la Centrul Național american al Sănătății Complementare și Integrative spun că multe din beneficiile promovate sunt mituri nefondate și că sucul scos din frunzele...

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 21:57

Un studiu recent sugerează că petrecerea multor ore pe social media nu este sănătoasă pentru tineri, în special pentru adolescente.

Scris de: Adisa Codruț       14 aug, 21:57

Un cheag de sânge format în sistemul circulator poate duce la probleme grave și chiar la deces, și în general nu dă semne sau simptome puternice decât în ultimă instanță, așa că trebuie să verificați. Important e să urmăriți aceste indicii.

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 19:43

Caniculă: În perioada 08.08.2019 – 13.08.2019, când temperaturile au fost caniculare, peste 4.500 de persoane au avut nevoie de prim ajutor în cadrul celor nouă Puncte de Informare și Asistență din Sectorul 6 din București. Cele mai multe dintre acestea, aproximativ...

Scris de: Dana Lascu       14 aug, 16:23

Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic scrie, pe Facebook, despre ultima ”fiță în nutriție” amintind că promovarea veganismului nu este ”întâmplătoare”.

Scris de: Adisa Codruț       13 aug, 23:15

Asociația Americană a Inimii sfătuiește oamenii să se hidrateze pe vreme de caniculă, mai ales că temperaturile ridicate fac inima să depună mai mult efort.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 20:59

Pentru un creier în formă, practicarea sportului și o anume dietă sunt esențiale. Experții de la Harvard fac 6 recomandări care funcționează doar îmbinate.

Scris de: Florina Pop       13 aug, 17:46

Primăria municipiului Reșița, județul Caraș-Severin a montate două căsuțe, pentru perioada de caniculă, dotate cu cele necesare, care vor funcționa, zilnic, între orele 11.00 și 18.00. Județul este sub cod galben de caniculă inclusiv marți.

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 22:32

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi care însumează 351.000 de lei unui număr de 37 de unități de alimentație de pe litoral pentru nereguli în depozitarea, ambalarea și etichetarea alimentelor, dar și pentru igienă.

Scris de: Dana Lascu       12 aug, 22:19

State din SUA au înregistrat o scădere a fumatului în rândul tinerilor printr-o măsură legislativă care, până acum, s-a dovedit eficientă, susține un studiu.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 22:13

Din mulțimea de credințe și obiceiuri puse pe seama Lunii s-au păstrat superstiții și în secolul tehnologiei. Unele sunt legate de calitatea somnului, graviditate și impulsuri ucigașe.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 17:46

Specialiștii recomandă consumul de ulei de pește datorită acizilor grași omega-3, care sunt grăsimi sănătoase pe placul inimii.

11 aug, 11:28

Testosteronul protejează oasele bărbaților de-a lungul vieții, însă odată cu înaintarea în vârstă nivelul acestui hormon scade.

Scris de: Florina Pop       11 aug, 08:57

Nivelurile de metil-mercur, o formă de mercur și una foarte toxică, sunt în creștere la unii pești sunt în creștere. O vină, susțin cercetători de la Harvard, ar avea-o schimbările climatice.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 19:51

Tensiunea arterială este influențată de consumul de sare la unii oameni. Circa o treime dintre cei cu hipertensiune arterială pare a fi rezistentă la sare.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 11:03

Intoxicațiile alimentare vara pot fi ceva banal, care trece ușor, sau îți pot pune serios viața în pericol. Doi specialiști, un medic român și unul american, explică cum se produc de obicei, care sunt simptomele lor și ce faci când ai probleme din cauza unor alimente...

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 23:11

Anemia este o afecțiune în care sângele are o cantitate mai mică decât cea normală de globule roșii sau hemoglobină. Iată care sunt simptomele ei și cum eviți să o faci

Scris de: Dana Lascu       09 aug, 22:49

Cafeaua este, pentru unii, primul gând pe care-l au dimineața. Contează, spun specialiștii, și câtă se consumă într-o zi. Ce e prea mult nu e sănătos.

Scris de: Florina Pop       10 aug, 07:31

Majoritatea mușcăturilor de insecte produc iritații, mâncărimi și o reacții alergice ușoare, dar dacă lucrurile se agravează trebuie mers la un specialist.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 16:08

Temperaturile ridicate pot influența negativ starea de sănătate a populației, în special a grupelor de risc: copii, vârstnici, persoane cu dizabilități, boli cronice.

Scris de: Adisa Codruț       09 aug, 09:58

Cunoscutul medic nutriționist dr Mihaela Bilic face o pledoarie pentru anumite combinații de alimente care merg nu doar ca gust, ci și din punct de vedere al compoziției. De data aceasta este vorba de pește, fructe de mare și brânză. Iată ce spune ea:

Scris de: Dana Lascu       08 aug, 18:15

Rezultatele unui nou studiu, publicat în International Journal of Cancer, arată că un anumit tip de carne reduce riscul de cancer la sân, ba chiar protejează împotriva acestei boli.

Scris de: Dana Lascu       07 aug, 16:55

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27