Prevenție

Îngrijirea zilnică a pielii nu e așa greu de obținut. Dar atenție la ce alegeți și, mai ales, să nu cădeți pradă produselor faciale foarte popularizate în reclame, de regulă și scumpe. Experții explică de ce:

Scris de: Dana Lascu       17 oct, 21:48

Medicul nutriționist Mihaela Bilic subliniază într-o postare importanța tratamentului pentru substituției hormonală în cazul femeilor ajunse la menopauză.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 10:48

Este sănătos să restricționați regulat alimentația? Vă scapă de kilogramele nedorite? Cercetătorii caută răspunsuri.

Scris de: Adisa Codruț       17 oct, 09:49

Merișoarele - fructele de merișor - aduc chiar mai multe beneficii pentru sănătate decât popularele lor surate, afinele. Iată de ce le recomandă nutriționiștii

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 23:48

Viitorul în nutriție înseamnă studierea genomului fiecăruia, pentru crearea unor diete personalizate în funcție de ce alimente ne fac sau nu bine. Separat, OMS recomandă întoarcerea la alimentele consumate cât mai aproape de starea lor naturală.

Scris de: Dana Lascu       16 oct, 18:19

Să stai prea mult stat jos poate aduce riscuri pentru sănătatea inimii, consideră specialiștii. Aceștia vin cu idei care să-i ajute pe cei cu slujbe care-i țintuiește pe scaun.

Scris de: Adisa Codruț       16 oct, 11:29

Cunoscutul chirurg și blogger dr Mihail Pautov a compus un mini-ghid cu trei sfaturi esențiale pentru a trece cu brio de sezonul gripal. Iată care sunt acestea:

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 22:16

Prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, în EXCLUSIVITATE pentru  DC Medical, că băuturile diet, cele cu zero calorii, au de fapt un efect colateral în organism, care duce la îngrășare.

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 21:21

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba primește, de la Ministerul Sănătății, în acest sezon, în patru tranșe, 33.030 de doze de vaccin împotriva gripei, care vor ajunge, în mare parte, la medicii de familie pentru imunizarea populației, dar și în spitale pentru...

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 20:15

Renumitul prof Gheorghe Mencinicopschi a explicat, astăzi, cum ne sabotăm singuri sănătatea și cum ne creștem major riscul de diabet convinși fiind că de fapt mâncăm sănătos. Iată ce spune despre fructe

Scris de: Dana Lascu       15 oct, 16:01

Un raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) plasează o țară din Asia pe primul loc la sănătate infantilă, cu o rată scăzută de mortalitate şi un număr foarte mic de copii subponderali.

Scris de: Adisa Codruț       15 oct, 10:59

10 alimente au un impact substanțial asupra riscului de a muri de o boală cardiometabolică, cum ar fi diabet de tip 2, boli de inimă sau accident vascular cerebral (AVC), arată un studiu publicat în JAMA. Iată care sunt acestea și cât din ele trebuie să mănânci:

Scris de: Dana Lascu       14 oct, 22:14

Când vine vorba de cum se face corect baie unui nou-născut apar o mulțime de întrebări. Medicii fac câteva recomandări.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 16:46

Un spital din State a făcut o cercetare vreme de 2 ani ca să vadă ce aleg oamenii să mănânce știind de pe eticheta mâncării care e sănătoasă și care nu, dar și câte calorii are.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 09:10

Testele de screening pot ajuta la detectarea timpurie a tumorilor maligne, însă prevenția contează enorm.

Scris de: Adisa Codruț       14 oct, 08:33

Uitați de acele suplimente care vă promit o memorie mai bună. Medicii de la Harvard spun că sunt doar bani aruncați pe fereastră. Iată argumentele lor:

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 20:37

Utilizarea celui de-al doilea vaccin împotriva Ebola este planificată pentru luna noiembrie în trei provincii din estul Republicii Democrate Congo (RDC) pentru eradicarea epidemiei care a făcut peste 2.100 de morți, a declarat duminică o sursă medicală congoleză.

Scris de: Adisa Codruț       13 oct, 18:22

Trebuie să treacă ceva timp ca sticla reutilizabilă din care bei apă să se vadă că e murdară. Avem însă o veste proastă: dacă nu o speli bine, e pepinieră de pentru anumite bacterii care vă poate îmbolnăvi.

Scris de: Dana Lascu       13 oct, 06:08

Crezi că cumperi fructe și legume proaspete? Iată cât timp pot sta în depozite și cu ce substanțe chimice sunt tratate, înainte ca tu să le cumperi din magazin

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 22:43

Centrul de Transfuzie Sanguină din Giurgiu și Sindicatul Solidaritatea Sanitară Filiala Giurgiu au lansat o campanie de donare de sânge care se desfășoară până pe 31 octombrie 2019.

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 22:24

Dacă privești anxietatea într-un mod diferit s-ar putea să ai parte de un efect care îți va schimba calitatea vieții, spune un expert.

Scris de: Dana Lascu       12 oct, 21:23

În efortul de a limita folosirea materialelor plastice o regiune din Europa a interzis comercializarea de bețigașe din plastic cu bumbac, folosite pentru urechi și nas. Măsura a fost aprobată în Parlament.

Scris de: Adisa Codruț       12 oct, 20:04

O țară din Asia va deveni prima din lume care va interzice reclamele la băuturile răcoritoare, cu conținut ridicat de zahăr.

Scris de: Adisa Codruț       12 oct, 19:21

5 până la 30 de minute, de două ori pe săptămână, sunt destule pentru ca organismul să dobândească cantitatea necesară de vitamina D.

Scris de: Adisa Codruț       11 oct, 21:51

Infecția cu rotavirus poate juca un rol în dezvoltarea diabetului de tip 1, dar vaccinul contra virusului ar putea avea efecte preventive, arată o nouă lucrare.

Scris de: Dana Lascu       11 oct, 00:29

Autoritățile sanitare din Caraș-Severin s-au întâlnit joi, 10 octombrie, și au stabilit înființarea unei comisii a cărui scop să fie convingerea oamenilor, în special, a copiilor să se vaccineze.

10 oct, 17:43

Studiul a circa 3.600 de adulți timp de 8 ani i-a ajutat pe cercetătorii să concluzioneze că statul jos, la birou sau acasă, pe canapea, ore întregi nu e sănătos.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 23:26

Grădinile urbane și cele de lângă casă, combinate cu educația nutrițională, ar fi o cale de a îndrepta obiceiuri alimentare nesănătoase, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       08 oct, 13:20

Medicul Tudor Ciuhodaru oferă câteva recomandări oamenilor care urmează să vină la pelerinajul Sfintei Parascheva din Iași, peste câteva zile.

Scris de: Adisa Codruț       07 oct, 11:50

Medicul nutriționist Mihaela Bilic vorbește într-o postare despre ”cea mai stupidă, obositoare și nejustificată recomandare nutrițională care a parazitat mințile românilor”.

Scris de: Adisa Codruț       06 oct, 07:31

Click pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23