Prevenție

Cei care urmează un regim de slăbit și respectă o limită a numărul de calorii consumate la fiecare masă ar avea mai multe șanse să mănânce mai puțin și să slăbească, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 20:39

Medicul cardiolog și scriitorul Vasi Rădulescu scrie pe Facebook, într-o postare, despre acele lucruri ”mari și late de făcut în viața asta”.

Scris de: Adisa Codruț       08 sep, 15:49

Gustările zilnice pot conține de la fructe, iaurt, ton până la omletă și hummus. Ca și la principalele mese ale zilei, moderația este cheia.

Scris de: Florina Pop       08 sep, 08:53

Cardiologul și scriitorul Vasi Rădulescu povestește, pe Facebook, pățania unui britanic care s-a pricopsit cu o erecție vreme de trei săptămâni.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 15:26

Medicii militari americani și români au efectuat, de luni, 2 septembrie, și până joi inclusiv, 5 septembrie, consultații în comunități izolate din Delta Dunării.

Scris de: Adisa Codruț       07 sep, 13:10

Ca să slăbești sănătos, spun specialisții de la Harvard, un prim pas este crearea de obiceiuri alimentare. Plus exerciții fizice.

Scris de: Florina Pop       06 sep, 09:41

Reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică din țară anunță care sunt documentele necesare înscrierii și reînscrierii preșcolarilor și elevilor la școală.

Scris de: Adisa Codruț       05 sep, 17:24

Conducerea Organizației Mondiale a Sănătății salută, într-o declarație oficială, angajamentul Facebook de a asigura utilizatorilor informații corecte despre vaccinuri.

Scris de: Adisa Codruț       05 sep, 15:01

Minimum 10% din dieta zilnică ar fi bine să provină din proteine, recomandă specialiștii. Exemple: un iaurt grecesc cu puține grăsimi, o porție de piept de pui, fără piele.

Scris de: Florina Pop       05 sep, 10:25

Depunerile de calciu se pot acumula oriunde în corp. Atunci când se formează în sân, poate să sugereze un posibil cancer, însă atunci când se formează la prostată, depunerile nu cresc riscul de cancer.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 23:00

Numărul tot mai mare de decese cauzate de vaping (țigări electronice) a determinat cel mai mare lanț de magazine din Statele Unite să ia măsuri. Walmart a anunțat că va renunța la vânzarea țigărilor electronice.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 19:20

Suspectezi că ești însărcinată? Un test de sarcină este soluția perfectă pentru a afla dacă urmează să devii mama. Însă până a ajunge la testul de sarcină, există o serie de semne care îți pot indica prezența unei sarcini.

Scris de: Georgiana Ioniță       21 sep, 22:11

Transpirația în sine este aproape inodoră, potrivit Clinicii Mayo. Mirosul neplăcut al corpului apare în general atunci când transpirația și uleiurile de pe corp interacționează cu bacteriile sau compușii cu sulf. Un miros corporal asemănător usturoiului poate apărea ca efect...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 sep, 17:09

Primii 355 de seniori bucureșteni s-au prezentat în prima săptămână de înscrieri în vederea depunerii dosarului de participare în cadrul proiectului „Învinge cancerul colorectal. Un test pentru viață."

Scris de: Adisa Codruț       21 sep, 13:32

Implicarea părinților are un rol semnificativ în realizările școlare ale copilului. Cercetătorii britanici au realizat un studiu vizând relația dintre performanțele școlare ale copilului și implicarea părinților.

Scris de: Angela Sabău       21 sep, 12:04

Histamina, asociată cu alergiile, este explicată pe înțelesul tuturor de un medic nutriționist. Ce se întâmplă în organism atunci când e prea multă sau unde se găsește, medicul a răsopuns la toate aceste întrebări.

Scris de: Adisa Codruț       20 sep, 23:54

Epidemia de boli pulmonare legată de utilizarea ţigărilor electronice continuă în Statele Unite, au declarat joi autorităţile federale din domeniul sănătăţii, în timp ce autorităţile din Los Angeles intenţionează să interzică ţigările electronice cu arome, relatează vineri AFP.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep, 14:57

Vestea bună: ciocolata poate fi benefică pentru inimă și ajută la păstrarea unui ritm cardiac sănătos. Acest beneficiu depinde însă de cantitatea și tipul de ciocolată pe care îl consumi, cât și de greutatea corporală totală. Cu moderatie, ciocolata poate fi o parte sănatoasă...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep, 12:55

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au făcut un apel, joi, pentru donarea de sânge şi au anunţat pe pagina de socializare a instituţiei că stocurile de sânge sunt epuizate.

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep, 11:36

Una din trei persoane se confruntă cu problema tensiunii arteriale ridicate. Cercetătorii de la Universitatea Boston dezvăluie că un vinovat pentru această afecțiune este acidul uric - același care provoacă gută. Acidul uric este un produs obișnuit al metabolismului, dar dacă nivelul din...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 sep, 09:15

Colesterolul mărit crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral. Realizarea anumitor modificări în alimentație poate ajuta reducerea lipoproteinei cu densitate mică sau colesterolul „rău” și creșterea lipoproteina de înaltă densitate sau colesterolul...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 17:59

Televiziunea publică va difuza o serie de producţii dedicate lui Alexandru Darie. Regizorul s-a stins în urmă cu două zile, în urma unei afecțiuni grave, după ce a fost internat aproape dpuă săptămâni din cauza unor complicațiii ale cirozei.

Scris de: Adisa Codruț       19 sep, 17:44

Copiii sub 5 ani ar trebui să evite laptele pe bază de plante, conform noilor studii despre alimentația copiilor. Laptele pe bază de plante obținut din orez, nucă de cocos, ovăz sau alte amestecuri - cu excepția laptelui de soia fortificat - nu are hrană esențială pentru dezvoltarea timpurie,...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 13:07

Prima Caravană națională de informare și testare gratuită pentru boala celiacă desfășurată în România s-a încheiat, după un traseu de 2800 de km parcurși în întreaga țară. Evenimentul a fost organizat de un cunoscut lanț de Hypermarketuri și Asociația Română...

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 12:45

Exercițiile cardiovasculare sau cardio mențin ritmul cardiac pentru o perioadă de timp. Exercițiul de tip cardio poate debloca arterele, dar poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Cardio include ridicări de greutăți, alergare, ciclism, drumeție, dans și sporturi de echipă.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 10:57

Modalitatea nașterii poate influența bacteriile intestinale ale sugarilor, potrivit unui nou studiu. Cerectătorii spun însă mamele nu au de ce să se îngrijoreze și că diferențele dispar în nouă luni.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 sep, 10:12

Aproximativ unul din opt noi cazuri de diabet asociat cu obezitatea afectează persoanele cu vârsta până în 40 de ani din Marea Britanie, sugerează un studiu preluat de Press Association miercuri.

Scris de: Georgiana Ioniță       18 sep, 14:59

S-au descoperit noi dovezi care susţin că particulele de poluare din aer pot pătrunde în placenta unei mame și până la făt, în pântec, crescând astfel riscurile unor probleme de sănătate.

Scris de: Georgiana Ioniță      

Ne place să ne gândim la creierul nostru ca la ceva separat de corpurile noastre. Totuși biologic, modul în care îți hrănești corpul îți afectează creierul. Funcţionarea bună a creierului necesită anumite substanțe nutritive și, atunci când acesta nu obține...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 17:13

Un caz extrem de consum de mâncare de tip junk food a provocat orbirea unui adolescent, potrivit unui nou raport de caz publicat în Annals of Internal Medicine. Cercetătorii de la Universitatea Bristol, care au examinat cazul, recomandă clinicienilor să ia în considerare...

Scris de: Georgiana Ioniță       17 sep, 10:26

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23