Prevenție

Unele persoane au indicație medicală pentru o doză zilnică de aspirină, însă există un detaliu care provoacă îngrijorare. Iată despre ce este vorba:

Scris de: Angela Sabău       23 oct, 08:38

Peste 128.000 de români s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, din care peste 86.000 au făcut prima doză contra COVID-19, conform datelor Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). Este cel mai mare număr de persoane imunizate în 24 de ore...

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 23:37

Se știe că multe fructe și legume au un efect benefic asupra tensiunii ridicate, dar de data aceasta vorbim despre legumele și fructele care se recoltează toamna și care scad hipertensiunea. Iată care sunt cele mai cunoscute dintre ele: 

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 23:06

Muncim mult la calculator, stăm toată ziua cu ochii în telefon sau pe tabletă, iar seara, înainte de culcare, ne uităm la televizor. Nu e de mirare că avem ochii obosiți. Iată ce remedii rapide ai la îndemână:  

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 20:23

Mai multe studii recente au arătat că alimentația poate juca un rol în apariția sau întârzierea bolii Alzheimer. Iată ce alimente să consumi și ce alimente să eviți: 

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 16:59

Vaccinul COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a anunțat vineri producătorul american.

Scris de: Dana Lascu       22 oct, 16:13

Alimentația este foarte importantă pentru femeile aflate la menopauză. Iată patru alimente care sunt cele mai bune antiinflamatoare.

Scris de: Angela Sabău       22 oct, 15:50

Unele persoane cu hipertensiune arterială nu răspund la tratamentele obișnuite pentru această afecțiune. Studiile arată ce efect au exercițiile fizice asupra lor.

Scris de: Angela Sabău       22 oct, 13:10

Există o serie de mituri din popor legate de răceli. Frigul, curentul, sunt frecvent trași la răspundere pentru îmbolnăviri, iar oamenii au găsit, de-a lungul timpului, o serie de remedii ingenioase pentru a scăpa de răceală. 

Scris de: Angela Sabău       22 oct, 12:15

Circa 3.300 de bucureșteni s-au vaccinat împotriva infecției COVID în două ore, vineri, 22 octombrie. Puțin peste o mie dintre aceștia s-au imunizat la Maratonul Vaccinării.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 11:41

Departamentul de Sănătate din Salt Lake, oraș din statul american Utah, a făcut o statistică haioasă a vaccinărilor pe baza zodiacului, cu scopul de a-i îndemna pe oameni să se imunizeze împotriva COVID.

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 11:08

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila va participa vineri, 22 octombrie, la Maratonul Vaccinării. 

Scris de: Adisa Codruț       22 oct, 10:10

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, susține că în prezent nu se întrevede finalul pandemiei de COVID-19, și că există posibilitatea ca numărul infectărilor să ajungă la peste 20.000 de cazuri zilnic. „Mulțumirea cea mai mare a pentru personalul medical, din partea societății, este...

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 23:01

Preotul Achim Băcilă s-a transformat într-un vaccinist convins după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a ajuns în stare gravă pe patul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu și acum crede că „antivacciniștii sunt influențați malefic”. 

Scris de: Dana Lascu       21 oct, 21:53

Un raport al Institutului Național de Sănătate Publică arată că 92,1% dintre morțile cauzate de COVID s-au înregistrat la români nevaccinați.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 20:13

Autoritățile anunță că aproape 100.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 18:46

Un studiu realizatpe peste 10.000 de oameni arată că a treia doză de vaccin COVID produs de Pfizer și BioNTech are o eficiență de 95,6%. 

Scris de: Adisa Codruț, Scris de: Dana Lascu       21 oct, 17:15

Antrenamentul de forță pentru hipertensivi ar putea fi periculoasă, într-o anume situație. Iată ce spun specialiștii despre asta.

Scris de: Angela Sabău       22 oct, 08:19

Dr. Pavelina Andrei, medic specialist dermatologie și doctor în științe medicale, a explicat pentru Spectacola cum putem avea grijă de pielea noastră în sezonul rece. 

Scris de: Angela Sabău       21 oct, 15:09

Cercetătorii au analizat cum a evoluat cancerul la femei în ultimii ani.

Scris de: Angela Sabău       21 oct, 14:33

Cercetările arată că un aport alimentar de acid alfa-linoleic – găsit în nuci, semințe de in, ulei de rapiță, soia - poate scădea riscul de mortalitate.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 17:01

Președintele Societății de Obstretică și Ginecologie din România, Radu Vlădăreanu, recomandă gravidele vaccinarea împotriva infecției COVID.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 10:41

Unele alimente au efectul de a crește nivelul de estrogen în organism. Iată cine și când ar trebui să le includă în dietă.

Scris de: Angela Sabău       21 oct, 09:13

Medicul Virgil Musta din Timișoara spune că e nevoie de un lockdown deoarece vaccinarea nu ”poate avea efecte atât de rapide”.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 09:26

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu vă îndeamnă, încă o dată, pe rețelele sociale să vă protejați de infecția COVID vaccinându-vă.

Scris de: Adisa Codruț       21 oct, 08:52

Dulci și savuroase, smochinele conțin numeroase vitamine, minerale și fibre, și sunt laxative naturale, ceea ce le fac bune pentru dietă. Iată ce beneficii aduc pentru sănătate dar și câte recomandă dr MIhaela Bilic să consumăm:

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 21:14

Oficialitățile americane susțin că din noiembrie va începe vaccinarea anti-COVID la copiii cu vârste între 5 și 11 ani.

Scris de: Adisa Codruț       20 oct, 18:59

CNCAV împreună cu UMF București, Colegiul Medicilor București, DSP București, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Primăria Generală a Capitalei și Ministerul Culturii organizează, între 22 și 25 octombrie, o amplă acțiune de vaccinare în 6 centre din Capitală.

Scris de: Adisa Codruț       20 oct, 18:40

Vitamina D este mai mult decât o simplă vitamină, este de fapt o familie de nutrienți cu asemănări în structura chimică. Organismul are nevoie de două tipuri de vitamina D, adică vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol) și este important să le înțelegem diferențele. Iată ce...

Scris de: Dana Lascu       20 oct, 16:43

Oficialii americani anunță că toți angajații statului vor fi obligați să se vaccineze împotriva infecției COVID.

Scris de: Adisa Codruț       20 oct, 16:42

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy