Prevenție

Cercetătorii de la Universitatea Saint Louis au descoperit că adoptarea unei diete mediteraneene poate îmbunătăți anduranță atleților – adică rezistența la exerciții fizice - după doar patru zile.

Scris de: Dana Lascu       07 Martie, 08:01

Sunt zeci de produse cu îndulcitori artificiali pe care e afișată, mare și vizibilă, o siglă pe care scrie „DIETETIC”. Dar sunt cu adevărat acești înlocuitori artificiali ai zahărului de ajutor în dietă sau reprezintă un posibil pericol mortal? O meta-analiză arată...

Scris de: Adisa Codruț       06 Martie, 08:56

Ați argumentat aprins vreodată cu un amic și  încă  sunteți supărat din cauza asta a doua zi? V-a enervat un lucru mic la locul de muncă și încă sunteți stresat a doua zi din cauza lui? Ei, bine, ar fi cazul să învățați să treceți peste acești factori minori de...

Scris de: Dana Lascu       05 Martie, 11:30

Vestea bună pentru persoanele din categoria „păsărilor de noapte” și pentru ocei care nu au chef să se dea jos din pat dimineața e că puteți învăța să iubiți diminețile. Câteva mici schimbări vă pot stimula starea de spirit și energia când soarele abia a răsărit.

Scris de: Dana Lascu       05 Martie, 07:48

Duminică, 31 martie 2019, vom da ceasurile înainte cu o oră pentru că trecem la ora de vară. Astfel, ora 03.00 dimineața va deveni ora 04.00 dimineața. Vom dormi mai puțin, așa că trecerea la ora de vară poate avea și efecte nefaste asupra sănătății. Iată care sunt aceste și cum puteți să...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 14:35

Broccoli, această legumă versatilă din familia brasicaceelor (cruciferelor), asemănătoare cu conopida, ar trebui să fie inclusă în dieta zilnică. Se găsește la toate magazinele, se păstrează bine în frigider și poate fi pregătită într-o varietate de moduri. Cel mai important e...

Scris de: Dana Lascu       04 Martie, 09:52

Doriți să vă îmbunătățiți profilul de colesterol? Înlocuiți brioșele pe care le savurați pe la jumătatea dimineții, cu un pumn de migdale, sugerează un studiu publicat în Journal of Nutrition.

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 15:42

Ca orice altă vitamină, și vitamina A este bună pentru organism dacă o obții din anumite surse și dacă e într-o anume cantitate. Altfel, poate contribui la apariția unor boli cumplite, precum cancerul sau boli de ochi și de oase. Iată informațiile vitale:

Scris de: Dana Lascu       03 Martie, 14:47

Vitamina B12, necesară pentru buna funcționare a creierului și o serie de reacții chimice în organism, se găsește în mod natural numai în alimentele de origine animală. Iată ce se întâmplă când aveți deficiență și cum să vă asigurați că obțineți suficientă...

Scris de: Dana Lascu       02 Martie, 04:18

Exercițiile fizice sunt dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Dar dacă faceți exercițiile în mod greșit, asta nu vă va ajuta la sănătate.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 20:11

Fumatul pasiv nu este chiar așa de inofensiv cum am crede. Chiar dacă nu fumezi, dacă ești expus frecvent fumului de țigară este ca și cum ai fuma, sau chiar mai grav.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 17:32

Iaurturile sunt considerate dintre cele mai sănătoase produse lactate. Totuși, unele produse din comerț pot avea zahăr, ceea ce le face mai puțin sănătoase. Produsele românești nu au fost analizate în studiu.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 16:14

Celulita, aspectul neplăcut al pielii care le îngrozește pe femei, nu este nici pe departe o problemă de sănătate care să ne sperie. Ba, din contră, unele studii arată că acest aspect, considerat normal, al pielii, ar putea proteja împotriva unor afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       17 Martie, 12:50

Aportul suplimentar de proteine s-a dovedit a fi benefic pentru starea generală de sănătate a persoanelor în vârstă. Cercetătorii arată că asta contribuie la menținerea masei musculare.

Scris de: Angela Sabău       15 Martie, 16:02

Exercițiil fizice sunt o bună metodă de a ne îmbunătăți echilibrul. La vârste mai înaintate, un bun echilibru este benefic pentru sănătate, ajutând la reducerea riscului de accidentare în urma unor căzături.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 13:01

O dietă sănătoasă are multe benficii pentru sănătate, conform tuturor studiilor făcute până acum. Un singur studiu realizat indică faptul că nu ar avea efecte notabile în ce privește demența.

Scris de: Adisa Codruț       15 Martie, 07:32

Sângerările nazale apar deseori iarna. Medicii au o explicație pentru asta, însă atunci când sângerările nazale sunt frecvente, ei au alte recomandări.

Scris de: Adisa Codruț       14 Martie, 15:18

Considerată de unii „drog acceptat”, cafeaua produce dependență. Unii specialiști îi numără efectele adverse, alții îi analizează beneficiile. În mod surprinzător, există o serie întreagă.

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 10:40

Dietele sunt recomandate de multe ori chiar de către medici sau nutriționiști și au efecte benefice asupra sănătăți. Există, însă, un „revers al medaliei”, la care puțini se gândesc. În momentul în care am revenit la vechile obiceiuri alimentare, kilogramele...

Scris de: Angela Sabău       14 Martie, 09:06

Oricine a suferit, cel puțin o dată în viață, din cauza aftei, o rană bucală neplăcută și dureroasă. Ulcerația mică se formează în gură, fie pe limbă, fie pe partea interioară a buzelor, este extrem de neplăcută și dureroasă.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 16:42

Obezitatea sau suraponderalitatea poate fi un factor de risc de deces la orice vârstă. De asemenea, este factor de risc pentru boli cardiovasculare, care duc tot la risc crescut de deces. Unele studii însă arată că nu ar trebui să ne dorim nici să ajungem foarte slabi.

Scris de: Adisa Codruț       13 Martie, 14:30

În timpul sarcinii, femeile trebuie să fie foarte atente la alimentația lor. Dar, pe de altă parte, unele reguli ar trebui să fie urmate. Specialiștii au câteva sfaturi privind alimentația viitoarelor mame.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie, 12:18

Fumatul la femeile însărcinate are efecte nu doar asupra mamei, ci și a fătului. Un studiu a analizat mai multe cazuri de deces subit al bebelușilor și a constatat ce efect nefast are nicotina asupra copilului.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie, 10:18

Vitamina D și acizii geași omega-3 sunt suplimentele cunoscute pentru rolul lor de a preveni afecțiuni grave. Un studiu recent indică cu și mai multă precize care sunt beneficiile acestora.

Scris de: Angela Sabău       13 Martie, 07:48

Tratamentul cu corticosteroizi pentru durerile de genunchi are efect pe termen scurt, dar pe teremen lung nu este încurajator. Cel puțin asta reiese în urma unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie, 15:48

Ortezele personalizate ai crede că sunt mai bune, atunci când suferi de dureri ale tălpilor, ori călcâielor. Studiile însă arată că cei care au plătit mai mult pentru cele personalizate nu au avut ameliorări mai smenificative decât cei care au cumpărat ortezele găsite...

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 15:03

Pentru durerile de spate care nu ajung să ne imobilizeze, specialiștii recomandă întâi un fizioterapeut. Studiile arată că funcționează pentru reducerea nevoii de medicamente.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie, 14:12

Peste 80% dintre români consideră că vaccinarea copiilor este necesară, iar mai bine de jumătate dintre cei chestionați consideră că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. 

Scris de: Adisa Codruț       12 Martie, 09:57

Toate medicamentele au diferite efecte secundare, dar unele prodc un risc crescut de depresie. Chiar combinate cu antidepresive, medicamentele au aceste efecte secundare. Medicii recomandă prudență mare în astfel de situații.

Scris de: Angela Sabău       12 Martie, 07:50

Obezitatea este o problemă frecvent întâlnită în prezent și sunt multe dezbateri pe această temă, dar subponderalitatea este mai puțin discutată. Asta nu înseamnă că nu există această problemă. 

Scris de: Adisa Codruț       10 Martie, 13:13

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.27