Prevenție

Chiar și atunci când aerul condiționat este închis, simțiți că aveți nevoie de un pulover? Ar putea fi vorba de una dintre aceste boli, dintre care câteva sunt ușor de rezolvat. Altele vă pun viața în pericol!

Scris de: Dana Lascu       28 oct, 06:21

Studiile au arătat că învățarea timpurie pregătește un copil pentru succes. Însă de la ce vârstă ar fi bine să înceapă învățarea?

Scris de: Adisa Codruț       27 oct, 21:25

Insectele sunt considerate proteina viitorului. Într-o dimineață, în viitorul nu prea îndepărtat, s-ar putea să prăjiți pâinea făcută cu făină din gândacii care acum ni se par scârboși, să beți un smoothie proteic obținut din pulbere de lăcuste sau să faceți...

Scris de: Dana Lascu       26 oct, 07:21

Trecerea la ora de iarnă în 2019 se va face în noaptea dintre sâmbătă (26 octombrie) spre duminică (27 octombrie), când ora 04.00 va deveni ora 03.00. Această oră „câștigată” de somn are însă efecte nefaste asupra sănătății.

Scris de: Dana Lascu       26 oct, 06:11

Johanna Pakenham a ajuns în comă, în urmă cu un an, la scurt timp ce a trecut linia de sosire a unui maraton. Băuse aproape 5 litri de apă.

Scris de: Adisa Codruț       25 oct, 16:53

Oul este un micul dejun standard, dar mulți oameni se pot întreba dacă ouăle sunt sau nu sănătoase. Și pot fi periculoase dacă depășești o anumită limită. Iată ce spun experții

Scris de: Dana Lascu       25 oct, 06:17

Președintele Asociației Pro Imunizare, Alexis Cochino, a transmis joi, 24 octombrie, un mesaj prin care militează pentru vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 21:33

Autorităţile sanitare din judeţul Botoşani au intrat în posesia primelor 6.000 de doze de vaccin antigripal din totalul celor 28.000 de doze solicitate Ministerului Sănătăţii.

Scris de: Adisa Codruț       24 oct, 17:13

Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic a explicat de ce nu e bine să gătești sau să fierbi legume și fructe care conțin vitamina C.

Scris de: Adisa Codruț       23 oct, 22:49

Mâncatul excesiv și tulburarea de alimentație sunt două lucruri înrudite, dar foarte diferite, explică Graham Redgrave, MD, profesor asistent de psihiatrie și asistent director al Programului de tulburări de alimentație de la Spitalul Johns Hopkins.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 21:38

Un nou studiu care analizează datele a peste 1.600 de adulți a descoperit că persoanele cu hipertensiune arterială sau diabet de tip 2 aveau un risc mai mare de deces din cauza unui accident vascular cerebral sau a unei boli de inimă dacă dormeau mai puțin de 6 ore pe noapte.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 21:15

Un nou studiu arată că exercițiile fizice practicate cu regularitate după un atac de cord scad riscul de deces.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 20:56

Consumul de alcool la vârste tinere a fost asociat cu anxietatea resimțită în adolescență. Cercetătorii au vrut să afle care este legătura.

Scris de: Angela Sabău       11 noi, 20:48

Cu toții știm că alimentele precum chipsurile de cartofi și prăjiturile nu sunt o alegere tocmai sănătoasă, dar un nou studiu avertizează că aceste gustări pot fi extrem de periculoase pentru inimă.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 20:21

Nu ai nevoie de un doctorat pentru a-ți da seama că somnul este esențial. Oricine s-a străduit să treacă peste a doua zi după o noapte târzie, vă poate spune asta. Însă un grup de cercetători afirmă că beneficiile somnului ar putea concura chiar și cu unele medicamente pentru...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 19:38

Nu doar ceea ce mănânci crește riscul de boli de inimă - cercetătorii spun că și ora la care mănânci poate juca un rol important.  

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 18:59

Simptomele severe ale intoleranței la lactoză pot fi semne ale altor probleme medicale, cum ar fi o infecție sau o boală intestinală.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 noi, 15:06

Carnea de pasăre ar trebui consumată în locul cărnii roșii, spun cercetătorii. Aceasta s-ar părea că aduce un plus de protecție împotriva cancerului mamar. 

Scris de: Angela Sabău       10 noi, 12:48

Exercițiile fizice aduc o serie de beneficii pentru sănătate, însă cercetătorii au vrut să afle mai exact cum anume ajută. Astfel, ei au făcut teste pentru a afla ce anume se întâmplă în organism când facem exerciții fizice.

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 23:39

Uleiul de pește, recunsocut pentru o serie de beneficii pe care le aduce sănătății, este mai eficient atunci când este consumat în anumite condiții.

Scris de: Angela Sabău       08 noi, 15:03

Encefalopatia hepatică (HE) este o scădere a funcției creierului care rezultă dintr-o acumulare de toxine în sânge.  

Scris de: Georgiana Ioniță       08 noi, 13:46

Britanicii duc un stil de viaţă mai nesănătos şi beneficiază de mai puţini medici şi asistente pe cap de locuitor, față de locuitorii altor ţări dezvoltate.

Scris de: Adisa Codruț       08 noi, 11:02

Caloriile măsoară cantitatea de energie găsită în alimente. Numărul de calorii necesar pe zi pentru o femeie în vârstă de 40 de ani depinde de înălțimea, greutatea, nivelul de activitate și alți factori.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 15:43

Suferiți de insomnie? Este posibil să fiți mai predispuși să suferiți atac de cord sau accident vascular cerebral sau să dezvoltați boli de inimă, potrivit unui nou studiu publicat miercuri.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 15:26

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat joi că o a doua tranşă de 500.000 de doze de vaccin antigripal va fi livrată pe data de 10 noiembrie, iar ultima tranşă - la începutul lunii decembrie.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 13:16

Alergarea nu este bună doar pentru sănătatea și bunăstarea de zi cu zi a unei persoane, ci poate reduce riscurile unei morți precoce, au arătat noi cercetări.

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 08:47

Un nou studiu constată că nu există suficiente informații pentru a susține afirmația potrivit căreia jocurile video violente duc la acte de violență.  

Scris de: Georgiana Ioniță       07 noi, 08:14

Un studiu a dovedit că adolescenții au nevoie de educație în ceea ce privește somnul, cu informații despre cât somn au nevoie și cum să-și îmbunătățească orele de odihnă.

Scris de: Angela Sabău       06 noi, 12:47

Zahărul are o reputație de inamic atunci când vine vorba de crearea unei diete hrănitoare și echilibrate. Cert este însă că nu ai putea supraviețui fără zahăr. Corpul se bazează pe cantități mici de zahăr pentru a funcționa corect.  

Scris de: Georgiana Ioniță       06 noi, 08:33

Cercetătorii spun că au găsit o legătură între excesul de greutate din jurul stomacului și experimentarea atrofiei cerebrale sau a contracției creierului. 

Scris de: Georgiana Ioniță       05 noi, 15:57

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.26