Prevenție

Ministerul Sănătății recomandă populației și autorităților locale să ia măsuri de protecție pentru prevenirea infectărilor cu West Nile.

03 iul, 17:27

Ambrozia, o buruiană foarte întâlnită în România, produce alergii la 5,35% din populația activă a țării. Sensibilizarea alergică se manifestă cel mai frecvent ca rinoconjunctivită și astm.

Scris de: Adisa Codruț       03 iul, 08:45

Arădenii au sesizat prezența ambroziei în mai multe locuri din județ, iar Prefectura a dispus controale și a cerut sancționarea proprietarilor de terenuri care n-au distrus buruiana.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 21:59

Cunoscutul medic cardiolog Vasi Radulescu a realizat o listă cu 30 de lucruri simple care ne pot face viața mai bună. Sunt lucruri care țin de sănătatea trupului, dar și a sufletului. Redăm lista, intertitlurile aparțin redacției.

Scris de: Adisa Codruț       02 iul, 11:45

Deficitul de vitamina D la femeile gravide și la bebeluși a fost asociat cu un risc ulterior crescut de hipertensiune în copilărie și adolescență, potrivit noilor cercetări publicate în revista Hypertension, a American Heart Association.

Scris de: Dana Lascu       02 iul, 10:17

Suplimentele pentru creier ar fi o pierdere de bani și timp, susține un raport experților de la Consiliul Global privind Sănătatea Creierului.

Scris de: Florina Pop       01 iul, 20:17

Primăria Municipiului București, prin ASSMB, a amplasat 20 de containere anticaniculă în cele mai aglomerate zone din Capitală. Acestea vor funcționa de marți, 2 iulie. Iată locurile unde le găsiți, dacă aveți nevoie: 

Scris de: Adisa Codruț       01 iul, 16:23

Dahna este o nouă aplicație pe mobil, creată de cardiologi, care poate adapta personalizat dieta mediteraneană în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea, sexul și indicele de masă corporală al unei persoane. Iată cum funcționează ea: 

Scris de: Comunicate       01 iul, 14:20

Abia a început vara, dar canicula devine tot mai greu de suportat. „E cod roșu de epuizare termică. Copiii sunt primii afectați. Cinci pacienți nu au supraviețuit. Și urmează temperaturi de peste 35 de grade”, atenționează conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru, medic la Urgență. El ne...

Scris de: Dana Lascu       01 iul, 12:11

Medicul și autorul Vasi Rădulescu a făcut publice pe contul său de Facebook o serie de lucrurie bine de știut și utile pentru oricine. 

Scris de: Adisa Codruț       16 iul, 11:58

Adulții care au fost copii născuți prematur au mai mici șanse să aibă relații romantice și să devină părinți. Asta spune ultimul studiu în domeniu.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 10:54

Bacteriile bune din intestin au un rol foarte important în sănătatea noastră. De aceea, specialiștii fac unele recomandări cu privire la dietă.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 08:35

Îmbrăcămintea din material sintetic poate provoca reacții precum dermatita sau alergia. Medicii dermatologi recomandă evitarea acestora, cel puțin pe timpul verii.

Scris de: Adisa Codruț       12 iul, 23:17

Alimentele prăjite sunt nesănătoase. Cercetătorii au reușit chiar să le asocieze cu un risc crescut de infarct miocardic și accident vascular cerebral.

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 20:30

Intoleranța la lactoză poate fi foarte neplăcută și necesită o atenție mai mare la alimentație. În general, simptomele pot fi evitate prin reducerea cantității de lactoză.

Scris de: Angela Sabău       12 iul, 01:24

Glicemia poate fi o mare problemă, pentru că dacă are valori prea mari sau prea mici, ea poate duce la apariția unor boli. Pentru cei cu diabet de tip 2 este absolut esențial ca glicemia să fie controlată. Dar cum poți să-ți dai seama că nivelul zahărului în sânge a scăpat de...

Scris de: Dana Lascu       01 iul, 08:28

Pentru examenul de admitere la UMF "Carol Davila" din București s-au scos la concurs 1.464 de locuri, dintre care 1.154 finanțate de la stat.

Scris de: Adisa Codruț       30 iun, 18:10

Unii utilizatori de rețele sociale și editarea de poze au fost legate de stimă de sine scăzută, susține un studiu realizat la Universitatea John s Hopkins din Baltimore, SUA.

30 iun, 17:04

Cercetătorii au descoperit substanțe toxice în sticlă și în decorațiunile de pe recipientele băuturilor alcoolice.

Scris de: Florina Pop       29 iun, 16:24

Unele fructe și legume sunt considerate de specialiști super-alimente pentru femei întrucât le asigură acei nutrienți de care au nevoie.

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 12:11

Organizația Mondială a Sănătății reamintește pe Facebook câteva modalități prin care sunt reduse considerabil șansele de infarct și atac cerebral vascular.

Scris de: Adisa Codruț       29 iun, 10:23

Seara, înainte de culcare mulți savurează o băutură. Dar care băuturi te fac să dormi mai bine și ce să nu bei niciodată dacă vrei să ai un somn bun?

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 22:08

Temperaturile ridicate din zilele cu caniculă pot crea grave probleme de sănătate persoanele vârstnice, dar și persoanelor care au probleme cu rinichii, mai ales dacă nu beau suficientă apa, într-un anume ritm. Iată ce ne sfătuiește să facem Dr. Dragoș Dorin, medic primar...

Scris de: Dana Lascu       28 iun, 17:20

Administratorul unui strand din Reșita a fost amendat în urma reclamațiilor mai multor tineri care au găsit viermi în apă și o lipitoare pe un tobogan.

Scris de: Adisa Codruț       28 iun, 15:24

Probleme cu concentrarea și cititul pot apărea la orice vârstă. Motivele, susțin specialiști de la Harvard, sunt variate. Aceștia oferă câteva soluții practice.

Scris de: Florina Pop       28 iun, 12:14

Dușul zilnic a devenit un obicei care ține de igiena personală. Un expert de la Universitatea Harvard recomandă mai multe dușuri săptămânal.

Scris de: Florina Pop       28 iun, 10:59

Printre alimentele periculoase, susțin reprezentanți ai Asociației Medicale Americane, se numără mezelurile și grăsimile trans.

Scris de: Florina Pop       28 iun, 09:01

Colesterolul ar putea scădea cu ajutorul soiei, un aliment la care FDA se gândește să-i retragă „declarația de sănătate”. Cercetătorii au contraargumente.

Scris de: Angela Sabău       27 iun, 19:07

La solicitarea Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică (DSP-urile) și serviciile de urgență prespitalicești (Ambulanța, SMURD) au activat planurile de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această...

Scris de: Dana Lascu       27 iun, 15:17

După ploaie apar ciupercile - toată lumea știe asta - Dar odată cu ele și cazurile de intoxicație cu ciuperci. Asta pentru că ciupercile pot fi extrem de periculoase dacă nu sunt cumpărate din surse autorizate, pentru că pot face mutații care le transformă din comestibile în otrăvitoare....

Scris de: Dana Lascu       26 iun, 17:46

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22