Prevenție

Pentru o bună digestie se recomandă să aveți grijă ce alimente mâncați, să citiți etichetele și să cunoașteți la ce plante sunteți alergic.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 12:49

Dietă. Cercetătorii susțin că 5 fructe sunt cele mai bogate în nutrienți, vitaminele B6, B12, C și K, fibre și proteine.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 09:46

Hipertensiune. Pe 17 mai se marchează Ziua Mondială a Hipertensiunii. Organizația Mondială a Sănătății face câteva recomandări.

Scris de: Florina Pop       17 mai, 08:03

Aproape că nu e calup de reclame la TV în care să nu găsești un produs cu aloe vera. Există unele dovezi că aloe vera poate ajuta la vindecarea unor tipuri de răni și poate a ușura simptomele unor afecțiuni. Dar, în alte cazuri, poate dăuna grav sănătății

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 10:20

Alimentele pe care le consumați pot juca un rol major în riscul bolilor de inimă. Asta se știe. S-a dovedit că, spre exemplu, grăsimile și sarea în exces, sunt nocive, dar sunt și alte alimente – promovate ca fiind „sănătoase” – care nu au efectul scontat....

Scris de: Dana Lascu       16 mai, 08:59

Stres, somn. Unii câini pot ajuta la menținerea unui sistem imunitar puternic, reduc depresia, chiar și scad tensiunea arteriale, pe lângă bucuria de a vă fi alături.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 16:55

De Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale, pe 17 mai, vor avea loc, la Bucureşti şi Craiova, testări gratuite pentru măsurarea tensiunii arteriale.

Scris de: Adisa Codruț       13 mai, 14:02

Mai mult de o pătrime dintre cei care practică meditația în mod regulat au avut o experiență psihologică „deosebit de neplăcută” legată de practică de relaxare, inclusiv apariția de sentimente de frică și emoții distorsionate, a aflat un studiu condus de cercetători de la...

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 13:39

Mușcăturile de șarpe și decesele sau infirmitățile cauzate de acestea sunt în vizorul OMS, care a făcut public un plan pentru reducerea acestor cazuri. Principala măsură va fi creșterea producției de antivenin.

Scris de: Angela Sabău       24 mai, 10:21

Țigările, absolut toate, sunt nesănătoase. Un nou studi a demontat toate teoriile conform cărora țigările light sau mentolate ar fi mai puțin nocive.

Scris de: Angela Sabău       23 mai, 15:56

Somnul adolescenților și problemele de concentrare pot fi ameliorate prin simpla limitare a timpului petrecut în fața ecranelor cu lumină albastră. Cercetătorii au dovedit că lumina telefoanelor, tabletelor sau calculatoarelor deteriorează calitatea somnului.

Scris de: Angela Sabău       22 mai, 10:46

Copiii bilingvi au aceleași capacități de organizare ca și cei monolingvi, în ciuda faptului că studii anterioare au sugerat altceva. Ultimul studiu indică, în schimb, alte beneficii ale învățării unei limbi străine.

Scris de: Angela Sabău       21 mai, 15:21

Hipnoza ar putea fi utilizată ca metodă de slăbit. Psihologii spun că metoda ar acționa direct la cauzele care duc la nevoie de a mânca excesiv și nu la efect, care este creșterea în greutate.

Scris de: Adisa Codruț       20 mai, 13:13

Sucurile naturale din fructe s-ar putea să nu fie chiar atât de sănătoase pe cât am crede. Studiile arată că fructele întregi sunt de preferat, ori apa. De asemenea, cafeaua ar trebui băută fără zahăr sau frișcă.

Scris de: Angela Sabău       18 mai, 21:46

Alimentele procesate sunt nesănătoase, o spun toate studiile de până acum. Ultimul, însă, a și dovedit-o. În doar două săptămâni, rezultatele au fost clare.

Scris de: Angela Sabău       17 mai, 21:15

Zaharurile din fructe conțin fibre și nu sunt dăunătoare precum zahărul rafinat. Specialiștii ne recomandă cât să consumăm pe zi pentru a rămâne sănătoși.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 21:25

Lintea este unul din cele mai valoroase alimente, recomandate pentru protecția împotriva bolilor cardiovasculare. Bogată în polifenoli, lintea este apreciată în bucătăria din lumea întreagă.

Scris de: Angela Sabău       14 mai, 01:27

Obezitatea nu ține doar de mediul urban, așa cum s-a crezut până acum. Fără să poată explica de ce, noile studii arată că locuitorii din mediul rural au fost chiar mai afectați de tendința de creștere în greutate. Excepție, doar câteva țări din Africa.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 21:52

Nucile par a fi un aliment insuficent valorizat. Cercetătorii au descoperit că au un important rol în scăderea hipertensiunii arteriale.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 20:31

Informațiile de pe ambalajele unor alimente ne pot determina să cumpărăm un produs, fără să mai verificăm cu atenție ce luăm. Cercetătorii au analizat cum ne păcălesc producătorii cu informații care nu au nicio legătură cu produsul.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 19:50

Dinți îngălbeniți. Unul dintre cele mai cerute tratamente estetice din cabinetele stomatologilor este albirea dinților.

13 mai, 13:35

Maratonul Resuscitării. Medici, paramedici și voluntari vor prezenta pe 18 mai, în centrul comercial Sun Plaza, manevre de resuscitare timp de 10 ore.

Scris de: Adisa Codruț       13 mai, 11:55

Un om are zilnic între 50.000 și 70.000 de gânduri simple și complexe și cu toate acestea cele mai multe dintre ele sunt negative. Dana Predu, specialist în mindfulness, ne arată cum ne ferim de gândurile care ne intoxică mintea

Scris de: Dana Lascu       13 mai, 08:57

Boli, sănătate, mituri. E un pahar de vin zilnic sănătos? Facem cancer dacă vorbim la mobil? Specialiștii răspund la aceste nelămuriri.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 08:46

Tensiune arterială. Schimbările stilului de viață ajută mai mult decât pastilele în menținerea unei tensiuni arteriale normale.

Scris de: Florina Pop       13 mai, 07:29

Alcool, tensiune arterială. Prea multă băutură slăbește sistemul imunitar, îmbolnăvește ficatul și nu face bine inimii.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 22:26

Dieta de eliminare nu este neapărat o metodă de slăbire, ci mai degrabă una a vedea care dintre alimentele pe care la mâncați în mod constant vă provoacă dureri, inflamații sau deranjamente la stomac.

Scris de: Dana Lascu       12 mai, 10:12

Răceală. Pe lângă supa de pui, câteva legume și fructe ajută corpul să lupte împotriva răcelii.

Scris de: Florina Pop       12 mai, 08:03

Apă, hidratare. Câtă apă e bine să bem? Câtă primim din alimentație? La aceste întrebări, medicii americani răspund punctual.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 22:10

Sinuzita nu este o afecțiune contagioasă și vă permite să vă desfășurați activitatea. Se recomandă să evitați acele lucruri care vă irită sinusurile.

Scris de: Florina Pop       11 mai, 19:20

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PREVENțIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25