Psihiatrie

Zona din creier care controlează impactul emoțiilor se pare că are o legătură cu zona care controlează foamea. Astfel, cercetătorii au descoperit că cele două se interconectează în cazul tulburărilor alimentare.

Scris de: Angela Sabău       18 aug, 07:32

Pe pagina de socializare „Spitalul Virtual pentru Copii”, cunoscutul medic pediatru dr Mihai Craiu vorbește despre efectele pe care le are separarea copiilor de părinți, asupra psihicului celor mici. De asemenea, este descrisă situația acelor mulți copii cu părinți plecați la muncă...

Scris de: Adisa Codruț       16 aug, 15:36

Stresul și anxietatea sunt, în general, văzute ca elemente negative. Însă dacă nu depășesc un anumit nivel, acestea ne pot ajuta să ne depășim unele limite, spun psihologii.

Scris de: Angela Sabău       11 aug, 18:57

Optimismul pare să influenteze în mod benefic psihicul și somnul. Optimiștii suferă mai puțin de insomnie și au un somn mai de calitate.

Scris de: Angela Sabău       07 aug, 20:29

Cursuri de hipnoterapie medicală și medicina subconștientului vor începe să fie predate din toamnă, la UMFST din Târgu Mureș. Studiile arată că astfel de terapii au o rată mare de succes.

Scris de: Adisa Codruț       05 aug, 18:33

Copiii născuți toamna sau iarna sunt mai predispuși la tulburări mintale, arată un nou studiu. Explicația are legtură cu nivelul unor hormoni.

Scris de: Angela Sabău       04 aug, 07:33

Cercetătorii de la University College London au descoperit că un aliment la îndemână poate afecta pozitiv dispoziția și ameliorează simptomele de depresie. Studiul lor, publicat pe 29 iulie 2019, arată care sunt beneficiile acestui aliment. 

Scris de: Dana Lascu       03 aug, 05:50

Dr Gabriella Bondoc, medic primar psihiatru și psihoterapeut, explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, că mâncatul emoțional - momentul acela când din varii motive ești nervos/nervoasă, rupi ușa de la frigider și golești toate rafturile, și care ne îngrașă, de fapt - poate fi...

Scris de: Dana Lascu       02 aug, 16:47

Insomnia poate fi tratată fără medicamente. Un studiu din Marea Britanie arat că rezultatele au fost mai bune în cazul unor terapii, fără mediamente.

Scris de: Angela Sabău       02 aug, 08:02

Schizofrenia ar putea fi mai bine înțeleasă, după ce oamenii de știință a descoperit un risc mai mare de a face boala la persoanele care s-au născut cu o tulburare genetică.

Scris de: Angela Sabău       30 iul, 15:43

Un psiholog explică de ce e nevoie pentru ca ajutorul pe care îl poate da unei persoane să aibă eficiență maximă. Încrederea este unul dintre factori.

Scris de: Adisa Codruț       29 iul, 11:52

Certurile în familie au, de obicei efecte negative asupra copiilor. Psihologii însă spun că este mai grav când acestea au loc în spatele ușilor închise. De asemenea, ei arată cum ar trebui să fie discuțiile în contradictoriu, pentru a nu afecta negativ...

Scris de: Adisa Codruț       26 iul, 00:24

Apneea obstructivă în somn ar putea influența în mod negativ tratamentul pentru depresie. Cercetătorii au făcut o legătură între cele dou afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       25 iul, 00:20

Pierderea unei persoane iubite - fie că vorbim de un copil, partenerul de viață sau un părinte - nu este niciodată ușoară și, uneori, suferința durează ani.

Scris de: Florina Pop       23 iul, 11:46

Software-ul care citește emoțiile pe față nu este sigur. Cercetătorii spun că e nevoie de mai mult decât un zâmbet pentru a „citi” fericirea pe chipul unei persoane.

Scris de: Angela Sabău       18 iul, 13:03

Manualul după care se ghidează psihiatrii americani în stabilirea diagnosticelor este controversat de cercetători, care spun că două persoane cu simptome diferite pot primi același diagnostic.

Scris de: Angela Sabău       14 iul, 22:36

Renunțarea la alcool aduce o stare mentală bună mai evidentă, chiar, decât persoanelor care nu au consumat niciodată alcool. Studiul a vizat consumatorii moderați de alcool.

Scris de: Angela Sabău       13 iul, 19:31

Schizofrenia ar putea avea în curând noi tratamente, după ce oamenii de știință au descoperit o substanță al cărei nivel scade foarte mult la acești pacienți. 

Scris de: Angela Sabău       26 iun, 20:42

Ești nemulțumită de dimensiunea decolteului și visezi la un bust mai mare? Pare să fie o problemă pe care o „rezolvă” maternitatea, dar nu așa cum te-ai aștepta! Un nou studiu arată că, odată ce devin mame, femeile își schimbă percepția legată de sâni.  

Scris de: Angela Sabău       20 iun, 09:48

Institutul de Psihiatrie „Socola" din Iași va găzdui între 13 și 15 iunie a patra ediție a Școlii de de Vară - „Repere Interdisciplinare în Psihiatrie".

Scris de: Adisa Codruț       12 iun, 11:03

Tratamentul pentru epilepsie luat de gravide poate duce la apariția unor probleme de comportament la copiii lor, mai târziu, în viață, arată un nou studiu publicat în jurnalul Epilepsia. E vorba de medicamentele valproat, carbamazepină, lamotrigină și levetiracetam.

Scris de: Dana Lascu       07 iun, 08:03

O fată din Olanda, în vârstă de 17 ani, care suferea de anorexie, depresie severă și șoc post-traumatic nu a fost eutanasiată efectiv, ci „lăsată să moară, sub supraveghere medicală”. Medicii i-au permis să renunțe la mâncare și apă, așa că a fost, practic, o...

Scris de: Dana Lascu       06 iun, 11:21

Sărăcia din copilărie sau evenimente traumatizante afectază un copil pentru toată viața. Cercetătorii spun că efectele influențează starea psihică.

Scris de: Angela Sabău       01 iun, 10:05

Bătrânii își pierd capacitatea de a socoti banii sau de a mai face calcule, arată studiile. Chiar și la cei fără semne de demență, această abilitate este încetinită. În unele cazuri însă această deteriorare poate fi un indiciu al bolii Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       29 mai, 17:50

Dieta mediteraneană pare a avea efect nu doar asupra sănătății fizice, ci și psihice. Un nou studiu a asociat-o cu un risc mai mic de depresie, la bătrânețe.

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 19:53

Îngrijorarea excesivă și fără motiv poate crea probleme de sănătate fizică și psihică. O serie de sfaturi de la specialiști pot fi de ajutor.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 12:18

Stresul poate fi detectat într-o picătură de salivă, transpirație, sânge sau urină, cu ajutorul luminii ultraviolete. Un dispozitiv special realizat poate detecta, astfel, hormonii de stres, care se găsesc în aceste lichide. Testul ar putea fi de ajutor în multe...

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 07:55

Tulburarea bipolară ar putea favoriza apariția bolii Parkinson. Un studiu arată că numărul celor ce suferă de boala Parkinson și au avut tulburare bipolară sunt de șapte ori mai mulți decât cei care au Parkinson, dar nu au avut această tulburare. Cu toate acestea, cei afectați de...

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 07:48

Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 08:31

Depresia și anxietatea pot fi depistate mult mai devreme cu ajutorul inteligenței artificale. Cercetătorii au descoperit că studiind conturile de Twitter, pot identifica o persoană predispusă la aceste afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       16 mai, 07:31

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25