Psihiatrie

Identificarea tipului de stres cu care vă confruntați vă poate ajuta să gestionați mai bine simptomele.

Scris de: Georgiana Ioniță       19 mai, 19:00

Comportamentul inhibat din primii ani de viață este asociată cu personalitatea introvertită și interiorizarea la vârsta adultă.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr, 19:26

Potrivit Institutelor Naționale de Sănătate (NIH), pulsul rapid sau aritmia pot apărea în timpul episoadelor de anxietate.

Scris de: Adisa Codruț       21 apr, 17:42

Pandemia COVID-19 reprezintă o criză iminentă pentru pacienții cu boli mintale severe și pentru sistemele de asistență medicală care îi servesc, avertizează un expert.

Scris de: Georgiana Ioniță       11 apr, 09:28

Prof. dr. Dan Prelipceanu a vorbit, în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate", de la DC Medical, despre efectele panicii asupra psihicului, în contextul pandemiei de COVOD-19.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 apr, 18:06

Anxietatea poate avea un impact negativ asupra sănătății fizice și mentale. Există efecte pe termen scurt și lung atât asupra minții, cât și a corpului.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 apr, 07:31

Consumul unei cantități moderate de ciocolată neagră aduce beneficii neașteptate asupra sănătății creierului.

Scris de: Georgiana Ioniță       05 apr, 18:31

UNICEF a realizat o listă cu 6 strategii pentru adolescenți, pentru ca aceștia să își protejeze sănătatea mintală în timpul pandemiei de coronavirus  

Scris de: Georgiana Ioniță       27 Martie, 16:17

Iulia Florea, Psiholog și psihoterapeut, a vorbit, în exclusivitate, pentru DC Medical, despre efectele pandemiei asupra psihicului și cum ar putea evita oamenii stările de anxietate.  

Scris de: Georgiana Ioniță       23 Martie, 18:33

Din cauza răspândirii noului coronavirus, românii au golit rafturile magazinelor. Dr Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul Socola din Iași, a explicat pentru DC Medical, de unde pornește disperarea!

Scris de: Georgiana Ioniță       13 Martie, 13:48

Consecințele psihologice sunt frica de boală, efectele unei posibile carantine și efectele potențiale ale încetinirii economiei mondiale.   

Scris de: Georgiana Ioniță       11 Martie, 09:10

Elena Florea, Psiholog clinician și Psihoterapeut, a explicat pentru DC Medical cum se manifestă agresivitatea la copii mici și care sunt cauzele care îi determină să își schimbe comportamentul.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 Martie, 12:33

O pacientă în vârstă de 61 de ani a dispărut fără urmă de la un spital de psihiatrie, acum cu două săptămâni.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 09:58

Iarna poate fi un sezon care favorizează apariția simptomelor de depresie. Forma afecțiunii care trece odată cu venirea primăverii are forme simple de remediere.

Scris de: Angela Sabău       11 feb, 09:41

Tratarea obezității la copii și adolescenți îmbunătățește stima de sine și imaginea corpului, conform unei analize a tuturor studiilor relevante publicate până în prezent.

Scris de: Georgiana Ioniță       06 feb, 08:57

Un nou studiu arată că anestezia generală la nașterile prin cezariană este legată de șansele semnificativ crescute de depresie postpartum severă care necesită spitalizare, gânduri de sinucidere sau leziuni autoinfectate.

Scris de: Georgiana Ioniță       04 feb, 08:57

Nu există o definiție universal acceptată a oboselii, dar a fost descrisă ca „un sentiment copleșitor de epuizare” sau „un sentiment copleșitor de oboseală și lipsă de energie”. Natura nespecifică a oboselii face o face dificil de definit și de tratat.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 15:28

Tristețea ocazională este ceva normal, lucru pe care îl experimentează toată lumea. Dacă însă starea de tristețe persistă, este posibil să vă confruntați cu depresia.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 feb, 12:11

Există un studiu psihiatric, culmea - realizat în România și publicat într-un jurnal american prestigios de specialitate, care arată că în rândul copiilor care au fost abandonați în grija statului există un risc crescut pentru comportamente similare cu cele...

Scris de: Dana Lascu       28 ian, 18:39

Expunerea la violență și necazurile suferite în copilărie au efecte asupra sănătății mintale și fizice a viitorilor adulți, este concluzia unui studiu.

Scris de: Adisa Codruț       24 ian, 14:51

Visele ne pot oferi informaţii interesante despre vieţile noastre, însă în pofida convingerii răspândite că acestea reprezintă proiecţii ale dorinţelor şi temerilor noastre ascunse, de fapt, nu există studii care să demonstreze acest lucru, conform unui material publicat luni...

Scris de: Georgiana Ioniță       21 ian, 15:37

Deoarece anxietatea este în mare parte un sentiment emoțional, poate fi dificil de măsurat. Chestionarele, observarea interacțiunilor personale și evaluarea simptomelor fizice asociate anxietății pot fi un punct de plecare de la care medicul dumneavoastră vă poate măsura anxietatea și vă...

Scris de: Georgiana Ioniță       20 ian, 22:25

Bullying-ul este un fenomen cunoscut de decenii întregi, reprezintă o formă de abuz emoțional și fizic asupra copiilor de către alți copii și se manifestă foarte des în mediul școlar. De câțiva ani, expansiunea fără precedent a rețelelor sociale online a mutat acest fenomen...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 11:35

La un moment dat în viața pot apărea episoade de singurătate pe termen scurt. Aceste tipuri de sentimente sunt de obicei sumare și nu sunt considerate cronice. Cu toate acestea, când sentimentele de singurătate și de izolare se agravează și continuă pe termen lung, pot exista semne...

Scris de: Georgiana Ioniță       13 ian, 10:00

Un studiu publicat în revista European Neuropsychopharmacology a analizat efectul dietei asupra sănătății mintale.

Scris de: Adisa Codruț       12 ian, 21:29

Cei care suferă de tulburări de anxietate prezintă un risc mai mare de a dezvolta numeroase afecțiuni de sănătate cu simptome severe.  

Scris de: Georgiana Ioniță       12 ian, 18:37

Tratamentul cu antipsihotic de lungă durată, în schizofrenie, este sigur. Este concluzia unor cercetători din Suedia, care au arătat că mortalitatea este mai crescută la schizofrenicii care nu se află sub tratament.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 22:03

Izolarea socială a devenit o adevărtată problemă în Japonia, iar experții de acolo i-au dat un nume bolii. Ei speră să poată înțelege mai bine fenomenul și să poată lua măsuri.

Scris de: Angela Sabău       11 ian, 20:29

Noile cercetări arată cum utilizarea unei iluzii multisenzoriale poate ajuta la tratarea tulburărilor obsesiv-compulsive (OCD). Noua metodă ar putea ocoli dezavantajele terapiei de expunere.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 18:50

Cei mai mulți dintre noi suntem familiarizați cu efectele negative ale fumatului asupra sănătății fizice, dar obiceiul poate afecta și bunăstarea noastră mentală și emoțională. Un nou studiu sugerează că există legături între fumat și depresie.

Scris de: Georgiana Ioniță       10 ian, 17:53

Click pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy