Psihiatrie

Peste 2.000 de persoane au fost afectate de depresie în județul Hunedoara, în cursul anului trecut. Numărul este mai mic decât în 2017, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 21:47

Unele persoane care suferă de anxietate pot alege să se îngrijoreze ca să evite un salt mare în anxietate dacă se întâmplă ceva rău, susține un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       01 oct, 15:46

Schimbările politice majore pot afecta grav sănătatea mintală, a avertizat un medic britanic, la prezentarea primului caz înregistrat de psihoză declanşată de Brexit, relatează marţi Press Association.

Scris de: Georgiana Ioniță       01 oct, 12:19

Stresul este la fel de mult o experiență emoțională, pe cât este fizică, fiind înregistrată în corp și în creier. Conform cercetărilor publicate joi, stresul cronic, incontrolabil, poate, de asemenea, să schimbe literalmente modul în care celulele noastre...

Scris de: Georgiana Ioniță       27 sep, 10:40

Politica produce stres și oboseală, fiind  imposibil de evitat, chiar și pentru observatorul ocazional. Noi cercetări sugerează da - că ne îmbolnăvim din cauza ei.

Scris de: Dana Lascu       26 sep, 20:43

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, a inaugurat joi, alături de conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, noile spaţii ale secţiei de Neuropsihiatrie, renovată în cadrul unui proiect, finanţat din bugetul judeţean, în valoare de peste 500.000 de lei.

Scris de: Georgiana Ioniță       26 sep, 14:59

O femeie a ajuns pe acoperișul spitalului de Psihiatrie unde era internată. Ea a coborât singură, după ce au ajuns pompierii la fața locului. 

Scris de: Adisa Codruț       21 sep, 21:23

Stresul la care sunt supuși medicii în Statele Unite a dus această profesie în topul celor mai stresante, cu cea mai mare rată a sinuciderilor.

Scris de: Angela Sabău       20 sep, 07:14

Comportamentul necinstit reduce capacitatea de a observa emoțiile celorlalți, acesta este rezultatul unui studiu. Mai mult, cei care au trișat o dată sunt predispuși să o facă și a doua oară.

Scris de: Angela Sabău       17 sep, 23:44

DSP Maramureș organizează o campanie de informare și conștientizare cu ocazia Zilei Europene Anti-Depresie.

Scris de: Angela Sabău      

La Cluj a debutat vineri, 13 septembrie, Congresul Internațional de Psihoterapie Cognitivă și Comportamentală. Este prima ediție organizată în premieră în afara SUA.

Scris de: Adisa Codruț       13 sep, 17:54

Numărul de adolescenți diagnosticați și tratați cu depresie în servicii specializate este în creștere, arătă un studiu bazat pe un set extins de date naționale care a cuprins peste 1,2 milioane de persoane din Finlanda.

Scris de: Dana Lascu       11 sep, 23:27

Cercetătorii au descoperit că un supliment poate avea efecte benefice asupra sănătăţii psihice: acizii grași Omega 3. De-a lungul cercetării, dovezile au arătat că simptomele depresiei au fost mai reduse în tratamentul de omega-3 în combinaţie cu antidepresive, faţă de tratamentul...

Scris de: Georgiana Ioniță       11 sep, 17:21

Identificarea persoanelor aflate sub risc de demență a fost un subiect de cercetare pentru oamenii de știință, care au desoceprit o asciere între o anume proteină și un risc mai mare de demență, inclusiv Alzheimer.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 13:53

Antidepresivele ar putea avea un efect asupra bacteriilor intestinale. Cercetătorii au vrut să afle cum anume este influențată compoziția bacteriilor din intestin de medicamentele psihotrope.

Scris de: Angela Sabău       11 sep, 12:28

Conform celor mai recente estimări World Health Organization, la nivel mondial, peste 300 de milioane de adulți și copii se luptă cu depresia. Simptomele afecţiunii se pot manifesta diferit de la caz la caz şi, de asemenea, şi modul pacienţilor de a trăi depresia este diferit. Oamenii din jurul...

Scris de: Georgiana Ioniță       10 sep, 13:03

Un compus care să găseșe în alimente ar putea fi de ajutor în schizofrenie. Un cercetător britanic a adus în atenție sarcozina și efectul ei asupra creierului.

Scris de: Adisa Codruț       10 sep, 10:00

Organizația Mondială a Sănătății precizează că la fiecare 40 de secunde un om își pune capăt zilelor. Sinuciderile, adaugă reprezentanții OMS, pot fi prevenite.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 19:46

Atacurile de panică pot fi extrem de neplăcute: bătăile inimii se intensifică, corpul intră într-o stare de agitaţie, apar hiperventilația şi tensiunile musculare. Pe lângă aceste simptome, specialiştii spun că atacurile de panică pot fi destul de confuze şi nu s-a descoperit cu...

Scris de: Georgiana Ioniță       09 sep, 14:56

Vocea interioară a fiecăruia dintre noi poate fi „perieten sau dușman”. Un psiholog explică de ce apar conflictele interioare ale unei persoane și ce resorturi are.

Scris de: Adisa Codruț       09 sep, 12:15

Aparatele auditive la persoanele care și-au pierdut auzul au fost asociate cu un risc mai mic față de o serie de afecțiuni: boala Alzheimer, demență, depresie, anxietate sau căderi vătămătoare. Cercetătorii au nevoie de mai multe studii pentru a înțelege legătura.

Scris de: Angela Sabău       07 sep, 07:37

Histerectomia crește serios riscul unor probleme de sănătate mintală, spun cercetătorii. Studiul a arătat creșteri ale riscului de depresie și de anxietate.

Scris de: Angela Sabău       05 sep, 00:38

Un singur supraveghetor ține sub observație o secție de Psihiatrie cu 40 de paturi, care uneori este supraaglomerată. Din păcate, deși sunt posturi scoase la concurs, nimeni nu vrea să se angajeze. Este vorba de spitalul din Focșani.

Scris de: Adisa Codruț       04 sep, 22:40

48,9% dintre tineri susţin că au avut cel puţin o dată gânduri de suicid - rezultă dintr-un studiu care face parte din teza de doctorat a psihologului Mihai Copăceanu - "Starea de sănătate şi consumul de substanţe psihoactive în rândul tinerilor din România".

Scris de: Georgiana Ioniță       04 sep, 22:46

Adolescentele care utilizează anticoncepționale sunt mai predispuse la depresie, la vârsta adultă. Acesta este rezultatul unui nou studiu.

Scris de: Angela Sabău       29 aug, 10:44

Depresia este o boală mentală gravă care poate interfera cu viața unei persoane. Poate provoca sentimente de tristețe, pierderea speranței și un dezinteres sever și de lungă durată. De asemenea, când ai depresie poți simți durere fizică, ți se poate schimba apetitul și poți avea grave...

Scris de: Dana Lascu       25 aug, 08:58

Sindromul picioarelor neliniștite a fost asociat cu o creștere de trei ori a riscului de sinucidere și auto-vătămare.

Scris de: Angela Sabău       23 aug, 21:18

Alegătorii își pot forma amintiri false după ce au văzut fake news, acele știri fabricate, mai ales dacă aceste povești se aliniază credințelor lor politice, arată un studiu publicat astăzi. Cercetătorii sugerează că rezultatele cercetării indică modul în care alegătorii pot fi...

Scris de: Dana Lascu       21 aug, 23:17

Nu există nicio dovadă care să susțină stereotipul „femeii nebune cu multe pisici”, potrivit căruia proprietarii mai multor astfel de animale de companie sunt disproporționat de deprimați, de anxioși și de singuratici, se afirmă într-un studiu realizat recent de cercetători...

Scris de: Dana Lascu       21 aug, 22:15

Un studiu controversat arată că aerul poluat ar putea fi asociat cu tulburările mintale precum schizofrenia sau depresia. Deși cercetătorii spun că există o relație între cele două elemente, scepticii spun că e nevoie de mai multe elemente pentru declanșarea bolilor.

Scris de: Angela Sabău       21 aug, 10:59

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.22