Psihiatrie

Dieta mediteraneană pare a avea efect nu doar asupra sănătății fizice, ci și psihice. Un nou studiu a asociat-o cu un risc mai mic de depresie, la bătrânețe.

Scris de: Angela Sabău       27 mai, 19:53

Îngrijorarea excesivă și fără motiv poate crea probleme de sănătate fizică și psihică. O serie de sfaturi de la specialiști pot fi de ajutor.

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 12:18

Stresul poate fi detectat într-o picătură de salivă, transpirație, sânge sau urină, cu ajutorul luminii ultraviolete. Un dispozitiv special realizat poate detecta, astfel, hormonii de stres, care se găsesc în aceste lichide. Testul ar putea fi de ajutor în multe...

Scris de: Angela Sabău       26 mai, 07:55

Tulburarea bipolară ar putea favoriza apariția bolii Parkinson. Un studiu arată că numărul celor ce suferă de boala Parkinson și au avut tulburare bipolară sunt de șapte ori mai mulți decât cei care au Parkinson, dar nu au avut această tulburare. Cu toate acestea, cei afectați de...

Scris de: Angela Sabău       25 mai, 07:48

Terapia prin hipnoză ar putea fi o soluție în cazul durerilor. Chiar dacă pare un truc magic, studiile arată că poate reduce substanțial durerile acute.

Scris de: Angela Sabău       20 mai, 08:31

Depresia și anxietatea pot fi depistate mult mai devreme cu ajutorul inteligenței artificale. Cercetătorii au descoperit că studiind conturile de Twitter, pot identifica o persoană predispusă la aceste afecțiuni.

Scris de: Angela Sabău       16 mai, 07:31

Depresia afectează multe persoane, care ajung la medic pentru tratament. Studii recente au arătat că exercițiile fizice au un rol major în diminuarea stării. Din păcate nu toată lumea poate beneficia de asta.

Scris de: Angela Sabău       15 mai, 20:20

Stresul, ocazional sau continuu, poate face ravagii în creier. Managementul stresului poate reduce problemele de sănătate, dintre care le subliniem pe cele cognitive, dar poate să și scadă riscul de apariție a bolii Alzheimer sau a altei forme de demență. Doi psihiatri de la Harvard...

Scris de: Dana Lascu       15 mai, 18:41

Celulele sanguine provenite de la pacienți cu tulburări mintale au fost folosite pentru a găsi medicamente pentru aceste afecțiuni. 

Scris de: Adisa Codruț       15 mai, 07:31

Invidia pare să ne afecteze mai mult decât credem. Zilnic, milioane de oameni văd pe rețelele de socializare evenimente de invidiat la alte persoane, ceea ce trezește invidii. Cum ne afectează aceste sentimente a fost subiectul unui studiu.

Scris de: Angela Sabău       13 mai, 23:30

Furia are efecte asupra sănătății fizice mai dăunătoare decât tristețea, au arătat cercetătorii într-un nou studiu. Cei mai afectați sunt bătrânii.

Scris de: Angela Sabău       10 mai, 11:00

Insomnia ne-ar putea amplifica sentimentele de jenă. Circuitele care ar trebui să se estomeze în timpul somnului rămân active, ducând chiar la amplificarea unor amintiri neplăcute.

Scris de: Angela Sabău       07 mai, 09:29

Emoțiile noastre o pot lua razna uneori, de vină pot fi multe lucruri, iar stresul este general valabil. Specialiștii ne recomandă câteva metode simple de a ne recâștiga starea emoțională bună.  

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 13:15

Singurătatea este cauza celor mai multe tulburări mintale comune. Situația începe să fie o problemă socială, nu doar individuală, spun cercetătorii.

Scris de: Angela Sabău       06 mai, 10:35

Stresul cotidian poate duce la anxietate ori boli fizice. Un exercițiu de simplu ne poate ajuta să rezistăm la stres. Specialiștii spun să luăm modelul copiilor.

Scris de: Angela Sabău       05 mai, 09:39

Linia de gardă de medicină generală a Spitalului de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Vrancea, a fost suspendată, din 25 aprilie, pentru că nu sunt suficienți medici cât să o acopere, a anunțat conducerea spitalului. Ca să poată primi finanțare de la CNAS, conducerea spitalului a redeschis...

Scris de: Dana Lascu       03 mai, 11:19

Pe măsură ce tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu sindromul burnout, unii experți se tem că de fapt, în spatele acestuia s-ar putea ascunde depresie sau anxietate. Dar de ce oamenii preferă să vorbească de epuizare și nu despre boli mintale? Care e de fapt diferența și unde se...

Scris de: Dana Lascu       02 mai, 14:53

Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2019” va avea loc între 8 și 12 mai la Galați. La această ediție, interdisciplinaritatea în psihiatrie este principala temă, fiind în concordanță cu trendul mondial al cercetării din acest domeniu....

Scris de: Dana Lascu       23 apr, 21:59

Tulburarea bipolară pare să fie asociată cu o calitate destul de rară la oameni. Potrivit unui studiu, se pare că tulburarea este comună marilor lideri ai lumii, artiști, scriitori, politicieni.

Scris de: Angela Sabău       20 apr, 19:27

O analiză genetică ar ajuta pacientul cu boli mentale să primească doza potrivită de medicamente, demonstrează un studiu.

Scris de: Adisa Codruț       17 apr, 17:32

Paternitatea la vârste înaintate, un risc pentru urmași? Un studiu publicat recent arată că vârsta la care un bărbat alege să devină tată influențează, la descendenți, riscul de schizofrenie cu debut precoce. 

Scris de: Angela Sabău       16 apr, 20:34

Dr. Cozmin Mihai, medic specialist psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași explică cum se integrează stresul în viața noastră de zi cu zi și ce putem face să evităm consecințele nefaste ale acestuia.

Scris de: Adisa Codruț       09 apr, 12:55

Social media are un impact negativ asupra psihicului adolescenților, asta reiese dintr-un studiu realizat în Statele Unite. Așa se explică creșterea depresiei în rândul adolescenților cu 60%.

Scris de: Angela Sabău       18 Martie, 20:43

Acizii grași omega-3 ar putea reduce simptomele anxietății. Potrivit unui studiu, după administrarea de doze mari de omega-3 se înregistrează efecte biologie importante în organism.

Scris de: Angela Sabău       26 feb, 08:28

Creșterea în greutate ar putea avea o legătură cu administrarea antidepresivelor. Un studiu relevă riscul de a lua în greutate în perioada tratamentului.

Scris de: Adisa Codruț       21 feb, 23:55

Cum balanța dintre Facebook și Instagram pare să se încline mai nou în favoarea celui din urmă, psihologul Lenke Iuhoș arată că, dincolo de beneficiile enorme oferite de Social Media, sunt totuși și efecte psihologice negative care nu trebuie ignorate. Iată 6 cele mai importante...

Scris de: Adisa Codruț       19 feb, 10:07

Consumul de substanțe psihotrope a devenit, de o perioadă bună de timp, un comportament „la modă” și în rândul persoanelor inteligente, capabile, muncitoare, care doresc performanțe, cum sunt elevii și studenții elitiști. De ce se întâmplă asta și cum cad ei...

Scris de: Dana Lascu       18 feb, 09:08

Abuzul de sedative duce la dependență. În ciuda acestui fapt, medicamentele continuă să fie prescrise în mod necorespunzător.  Statisticile arată o tendință periculoasă de abuz și de supradozaj.

Scris de: Adisa Codruț       12 feb, 17:01

Se promovează des ideea că de Crăciun, de Anul nou și de Valentine’s Day (populara Zi a Îndrăgostiților) ar fi perioadele cu cel ai mare risc de sinucidere. Se vorbește des, mai ales de Valentine’s Day de sindromul inimii frânte și de depresie. Dar care e de fapt...

Scris de: Dana Lascu       06 feb, 07:44

La fiecare 40 de secunde, undeva în lume o persoană se sinucide. Probabilitatea ca această persoană să fie un bărbat este în jur de 75%. Cum se explică acest dezechilibru pe sexe și ce soluții există pentru a salva bărbații aflați la risc, explică, EXCLUSIV pentru DC MEDICAL, dr....

Scris de: Dana Lascu       04 feb, 13:00

anterioaraClick pentru a naviga in paginile din categoria PSIHIATRIEurmatoarea

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25