Scapă de părul facial cu doar câteva produse din bucătărie

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Scăpa de părul facial cu câteva produse din bucătărie. Foto: Freepick @freepik
Scăpa de părul facial cu câteva produse din bucătărie. Foto: Freepick @freepik

Scapă de părul facial rapid și ușor, folosind unele produse pe care toate lumea le are în cămară. 

Deși prezența lui este complet firească, părul facial rămâne inestetic. În afară de epilarea cu ceară, care are un efect temporar, sau tratamentul cu laser, care poate fi costisitor, este posibil să îndepărtați părul facial cu un remediu eficient și ieftin.

Toate femeile au păr facial. Textura părului facial diferă de la o femeie la alta. Dar există alternative naturale care te pot scăpa de părul inestetic al feței, încetinind în același timp creșterea firelor noi.

Un plic de ceai verde te scapă de buzele crăpate. Iată ce trebuie să faci

Există mai multe metode accesibile și naturale, care pot îndepărta părul facial și pot încetini creșterea firelor noi. O tehnică specială oferă rezultate de lungă durată și, în plus, elimină mâncărimea și arsurile pielii.

Îndepărtează părul facial cu făină de năut, apă de trandafiri și lămâie.

Bogată în antioxidanți, făina de năut este foarte populară pentru proprietățile sale exfoliante. Pe lângă curățarea în profunzime a pielii, îndepărtează pielea moartă. Combinată cu apa de trandafiri, făina de năut ajută la curățarea și calmarea pielii.  Între timp, lămâia va încetini creșterea firelor de păr.

Într-un bol, amestecă următoarele doze:

- 2 linguri de făină de năut,

- 1 linguriță de de apă de trandafiri,

- 1 linguriță suc de lămâie.

Vei obține apoi o pastă, care trebuie aplicată pe zonele cu păr. După 25 de minute, masează pasta cu degetele. Firele de păr se vor lipi de pastă și vor fi îndepărtate cu ușurință. Pentru cele mai bune rezultate, este indicat să repeți această operație de patru ori pe săptămână.

De ce să îți pui cartof crud pe față. Efecte uimitoare în doar câteva minute

Îndepărtează părul facial cu un amestec de ovăz, miere și suc de lămâie.

Când vine vorba de îndepărtarea părului, ovăzul, mierea și sucul de lămâie sunt potrivite. Pentru a profita de numeroasele lor proprietăți, amestecă pur și simplu într-un recipient:

- 2 linguri de miere,

- 2 linguri de lămâie,

- 1 lingură fulgi de ovăz.

Vei obține astfel o pastă omogenă pe care trebuie să o întinzi pe piele. Lasă-o să acționeze câteva minute apoi masează fața cu mișcări circulare contra direcției de creștere a părului. Apoi clătește fața cu apă rece.

Bogat în vitamina B, magneziu și fier, ovăzul va îndepărta delicat părul și va promova reînnoirea celulară. Mierea are un efect hidratant asupra pielii, în timp ce lămâia va reduce culoarea părului rămas. Aplică masca o dată la două zile.

Crema de față, esențială pentru îngrijirea tenului. Ce se întâmplă dacă aplici prea multă

Papaya și turmeric pentru a îndepărta părul facial.  Papaya conține o enzimă numită papaină, care reduce semnificativ creșterea părului. În mod similar,  turmericul oferă mai multă strălucire pielii feței și provoacă căderea firelor de păr.  

Pentru a profita de virtuțile acestor două componente, taie o felie de papaya în bucăți mici apoi zdrobește-le până obții o pastă omogenă. Apoi adaugă  o jumătate de linguriță de turmeric. Amestecă cele două ingrediente într-un bol și apoi aplică pasta pe zonele afectate. Masează  pielea câteva minute și lasă să acționeze 15 până la 20 de minute. Clătește cu apă călduță. Procedura se repetă de două ori pe săptămână.

Săpunul cu semințe de mac, făcut în casă, un scub excelent pentru ten

Amidon de porumb și ouă pentru a îndepărta părul facial. Albușurile de ou sunt adesea folosite ca mască de față pentru a scăpa de celulele moarte  și de părul facial. Se usucă ușor și îndepărtează eficient părul facial. 

O jumătate de lingură de amidon de porumb se amestecă cu o lingură de zahăr și un albuș de ou. După ce amesteci bine aceste ingrediente, aplică un strat uniform pe piele. Lasă să se usuce complet, înainte de a desprinde masca în sensul opus de creștere a părului. Cu toate acestea, evită să utilizezi această mască dacă ai pielea sensibilă sau predispusă la acnee.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel