Simptome post-COVID. Dr Ion Ștefan: avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila, a vorbit despre simptomele pe care le experimentează unele persoane care s-au vindecat de infecția COVID.

Dureri musculare, anxietate, depresie și disfuncții respiratorii sunt doar câteva dintre simptomele care apar la unii pacienți români care s-au vindecat de infecția COVID. Medicul Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Militar Carol Davila spune că ”și noi ne confruntăm cu stigmate post-COVID pentru astfel de pacienți care dezvoltă o cefalee reziduală, uneori atroce, însoțită chiar de vertij, chiar de parestezii periferice, de un sindrom mialgic foarte important cu dureri musculare și cu restricționarea mișcărilor și cu dificultăți chiar în a merge”.

”Și astfel de pacienți de multe ori trebuie să învețe din nou să meargă. Apoi sunt alte efecte sistemice prin deversarea de mulți hormoni de stres care generează o anxietate importantă, cu sindroame depresive. (...) Este un fenomen îngrijorător, avem acum foarte multe cazuri de infecție cu Clostridioides difficile post COVID-19. Probabil pentru că s-a administrat antibiotico-terapie fără justificare medicală și au fost pacienți care, din proprie inițiativă, și-au administrat astfel de antibiotice în ambulator care, pe fondul vulnerabilizării organismului, au dezvoltat acest sindrom diareic trenant redutabil”, mai adaugă doctorul, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel